Středa v Dauhá: Federer s Nadalem znovu suverénní, El Aynaoui ukončil kariéru

6. 1. 2010, 17:42
Aktuality 63
Dva největší favorité turnaje v Dauhá jsou po dnešku už ve čtvrtfinále. Ani Roger Federer, ani Rafael Nadal neměli ve svých druhých zápasech se soupeři problémy. S turnajem se naopak loučí marocký veterán Younes El Aynaoui, který prohrou s Belgičanem Darcisem ukončil kariéru.
Roger Federer

Nejvýše nasazený Roger Federer už v úvodním kole nestrávil na kurtu ani hodinu a na cestě z druhého kola do čtvrtfinále se zdržel jen o několik minut déle.

V prvním setu souboje s Rusem Jevgenijem Koroljovem sice ztratil servis, sám ale protivíkovi sebral podání třikrát a sadu získal v poměru 6-2. V následujícím dějství už Koroljovovi nedal při svém servisu šanci, sám pak proti ruskému tenistovi využil jeden z pěti brejkbolů a za 63 minut zvítězil 6-2 6-4.

"Vím, jak hraje, takže jsem měl zápas pod kontrolou," řekl po své výhře Federer, kterého v dalším kole čeká Ernests Gulbis. "Hraje hodně míčů z forhendu, takže jsem dokázal být o krok napřed. Ve druhém setu jsme odehráli dlouhé výměny, ale jsem rád, že jsem se dostal do čtvrtfinále," dodal.

Nedlouho po něm se mezi posledních osm probojoval také druhý hráč světa Rafael Nadal. Španěla čekal po Simonu Bolellim další Ital, Potito Starace. Ani s ním neměl Nadal problémy, tentokrát dokonce ani nemusel odvracet žádný brejkbol. Vítěz exhibice v Abú Dhabí potvrdil svou formu, když Staracemu sebral v každém setu dvakrát podání a za necelou hodinu a čtvrt zvítězil 6-2 6-2.

S Dauhá už se naopak rozloučil marocký veterán Younes El Aynaoui. 38letý veterán, který byl nejvýše na 14. místě světového žebříčku, dostal od pořadatelů divokou kartu, aby mohl na katarském turnaji ukončit svou kariéru. Svůj poslední zápas odehrál dnes s kvalifikantem Stevem Darcisem. Belgičan díky svému podání na kurtu dominoval a za pouhých 52 minut zvítězil 6-3 6-1.

Vedle Federera a Nadala se dnes dařilo i dalším nasazeným hráčům, kteří zasáhli do hry. Nikolaj Davyděnko, turnajová trojka, porazil ve dvou setech Švýcara Chiudinelliho a pátý nasazený Srb Viktor Troicki si také hladce poradil s Belgičanem Olivierem Rochusem. Sedmičce Karlovičovi pomohlo k obratu s Beckerem i 20 es.

 

Výsledky - Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1,024.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Koroljov (Rus.) 6:2, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Starace (It.) 6:2, 6:2, Davyděnko (3-Rus.) - Chiudinelli (Švýc.) 6:3, 6:4, Troicki (5-Srb.) - O. Rochus (Belg.) 6:2, 6:2, Karlovič (7-Chorv.) - Becker (Něm.) 4:6, 6:3, 6:2, Kubot (Pol.) - Stachovskij (Ukr.) 6:2, 7:6 (7:5), Darcis (Belg.) - El Aynaoui (Mar.) 6:3, 6:1, Gulbis (Lot.) - Seppi (It.) 6:4, 7:5.

Komentáře

63
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bla bla bla bla... samé keci! Zlatý Inferior... kde je? Aby nám to tu krásne zhodnotil... Už dlhšiu dobu mi to tady pripadá fakt nahnuté... na jednu stranu, a určite viete čo tým myslím. Ale keď nie, neriešte to, nechcem provokovat ani niečo naznačovať... ani sa hádat!!
Reagovat
smazaný uživatel
Cela tahle diskuze tady je nahnuta do sra*ek, az na par vyjimek. Naprosty souhlas s tim, co pise Temiha. Lidi, co sem driv psali dobry komenty bez hadek a provokaci, uz sem chodi zridka a ani se jim nedivim.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.pehe.cz/zapisnik/2003/ceske-internetove-diskuse-jsou-dusevni-zumpy
Reagovat
Mercury
Pehe ma sice v mnohem dost prapodivné názory, ale s článkem nelze než souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak. V tomto pripade se skutecne trefil do cerneho... To by si meli Barney, vapet a spol. vytisknout a zaramovat.
Reagovat
a.magerova
Na tom článku mě osobně nejvíc děsí datum vzniku, že i po necelých sedmi letech žádná změna :-((
No nezlobte se na mě, ale to je fakt lepší to naše "módní okénko", než ta "přehlídka sprostých urážek", samozřejmě odborný náhled na tenisové utkání si tu cením především.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. Ani raz sme sa nepohadali, to sa vam hosi podarilo kedy naposledy?
Odborne tenisove pripomienky ja osobne citam najradsej od skotta, skoda ze chodi len tak poskromne, asi vie preco :)
Reagovat
smazaný uživatel
z idnesu už šulína vykopali,tam sa už moc nezjavuje:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není tohle náhodou náš chytrák Viktorek,který zde pokaždé zanechá nějaké to rádoby moudro? Musím tě však zklamat, kamaráde. Jedinej ''šulin'', kterej tady furt vopruzuje, jsi ty!
Reagovat
smazaný uživatel
ešte si zabudol pridať odkaz na istý rozhovor s pánom Štěrbom:-)
Reagovat
smazaný uživatel
nechceš už toho nechat, ty ubožáku?

A maďarským poloopicím bych místo vysíraní na netu doporučil zprovoznění "vyladěného" mýtného systému :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mam pocit, ze cela diskusia je vhodna na preskumanie psychiatrovi.
Ked som to zacinala sledovat, boli tam odborne komentarem, postrehy o tenise, ale teraz je to len kopec nazorov zakomplexovanych ludi. Takze s tym koncim.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, když tě nebaví číst moje příspěvky,tak je jednoduše nečti.Ale to , co tady píšu o ''Egoistovi Bulíkovi'' je svatá pravda. Federer je nafoukanec,co neunese žádnou porážku.Vsaď se, že letos ten John McEnroe II. zase ukáže, že mám pravdu. Buď vyfuckuje rozhodčího,rozbije nějaký rakety jako Safin nebo dojde i na slzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že Temiha Tě ani slůvkem nezmínila, je úsměvné, že ses k přezkoumání psychiatrovi a zakomplexovaným lidem přihlásil sám.
Reagovat
Mercury
to je celý on :) demence se nezapře
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem teda hodně jsem zvědav, co Gulbis dokáže. Hlavně si přeju,aby Johna McEnroea II.hladce porazil. Jinak doufám, že Nadal celej turnaj vyhraje, čímž by se mohl bulíkovi docela přiblížit.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám,že to švýcarský pako prohraje v dalším kole s Gulbisem dvakrát 6-0,aby byla nějaká sranda , a aby ''elegánovci'' mohli toho nafoukance oplakávat a utěšovat se 15 Grandslamy.
Reagovat
smazaný uživatel
vamos vamos!!! pěkná práce vamosák .)))

Elegánovci už vylízají z kanálů, McEnroe II. asi už dlouho zase neprohrál :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš nám sdělit, čím zajímavým jsi do komentářů přispěl ty? Od počátku tvých dementních provokací na tomto webu až doteď vůbec ničím, pokud si to dobře pamatuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Pošlyš kolegáčku, víš ty co mi můžeš, ne? Tak se podle toho zařiď!

Dole nakydají elegánovci kupu nesmyslů a nikomu to nevadí..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak,tak. Konečně se našel někdo,kdo má podobnej pohled na svět jako já.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k použitému slovníku bych dokonce řekl, že Bjorn a Barney jedno jsou.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepovídej, pane Columbo, já to zase vidím na nějakého duševně chorého elegánovce, kterej se snaží být nesmírně zajímavej, např. "Simone"??? :DD

05.01.10 01:47 Od: BjornBorg
Jsem zvědav,jaký kraviny dnes zase napíše ten tupec Barney. Jak tak tady koukám, žádný články o Federerovi tady nejsou. Kdyby byly, tak by sem ten idiot určitě napsal nějaký nesmysly, který by kazily celou diskuzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi průhledný jak papír, psal že jsi tupec, a teď píše že se našel konečně někdo kdo má stejný názor ne? Trapas jak cip, asi už se hodně nudíš že?
Reagovat
smazaný uživatel
tak se omlouvám, kolega "paiter9" se k tomu sám přihlásil .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Snažil ses, ale s tím druhým nickem ti to nějak nevyšlo, nezapoměn se přihlásit na BjornaBorga a valit dál.
Reagovat
smazaný uživatel
jj a ty asi valíš na perníku, ne? Napřed tady budu sám sobě několik dní nadávat a pak se budu vychvalovat, tak blbej rozhodně nejsem (k tvojí smůle) :D Navíc prudce inteligentní kolega BjornBorg vypisoval nějaký moudra u WTA článků, který mě vůbec nezajímají a nikdy jsem je nekomentoval, čágos trapáčku :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, BjornBorg napíše 5.1. že jsi tupec,že píšeš nesmysly,a dnes napíše že se ,,konečně našel někdo kdo má podobnej pohled na svět jako on". Trošku trapas, né. Tohle ti nikdy nesežeru, a stím zkopírováním toho jeho příspěvku je to největší trapas, protože to si plánoval, když tě někdo osočí že jste jedno.Egoista Federer, John Mcnroa II. Nadávejmi, předlož tady zase nějaké "důkazy", můžeš třeba i ty BjorneBorgu:-D
Reagovat
smazaný uživatel
nic předkládat nehodlám, je to imbecilita z tvojí (vaší) elegánovské strany, která mezná mezí! Pokud někdo napíše, že celý turnaj 250!!! by mohl vyhrát Nadal, čímž by se mohl docela přiblížit bulíkovi (nevím jak), je to absolutní dement a stopro je to elegánovec! A ty inspektore, vyšeřuj klidně dál, ale pamatuj, že platí pro tebe to samé, co jsem psal dnes v 07:29 .)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono je mi vlastně jedno, jestli jste siamská dvojčata, jednovaječná či dvojvaječná dvojčata, dva nebo jeden. Každopádně jste jeden šálek téhož čaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný elegánovec to není, jsi to ty. Chodí tady lidi co fandí Rafovi, ale nikdo jiný nepíše takové kydy jako ty, které si osobně vymyslel.(McNroea II., egoista a podobně), ohánět se můžeš čím chceš. To co umíš je vždy zkopírovat nějaký příspěvěk to je vše, samozřejmě že jsi to psal ty na to tn.cz, a pak jsi napsal že je to demence elegánovců která nebere mezí. Ne chtěl jsi jenom upozornit na sebe. Všichni vi že vedeš na Lidé.cz diskuzi o Rafovi, pod přezdívkou headhunter.mp, dokonce tam píšeš že máš rád internetové hádky. Takže mně už nepřesvědčíš o tvé "pravdě"
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi k smíchu :D V životě jsem nenapsal jak na lide.cz, tak na tn.cz, ani na idnes.cz! Chápu, že tě vytáčí fakt, že existuje na světě víc lidí, kteří nemají rádi úžasňáka elegána, ale bohužel pro tebe je to fakt! Jak jsem už psal, vyšetřuj dál, Colombo, klidně si napiš adminům všech serverů o IP těch nicků, ale akorát se tady ztrapňuješ :o
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes ne, at si fandí komu kdo chce, je mi to u pr....Já už se ti jen směju:-D Tak zas někdy
Reagovat
smazaný uživatel
Ty asi musíš být typický ''elegánovec'',co?
Reagovat
smazaný uživatel
Že tě to furt baví:-D, "elegánovče" :-D:-D:-D
Reagovat
Mercury
Barney tebe by meli mlatit od rana do večera. Rad bych se toho ujal sám. Jsi strašný dement :) lituju ženu, která o tebe byť jen okem zavadí..
Reagovat
smazaný uživatel
Smysluplná diskuse na rogerportálu.... hehehe :-D
Kdyby sem občas nenapsal kolega Kot něco o WTA, tak diskuzi (=žvásty) na tomhle webu nemá cenu ani číst. Ale dneska máte co dohánět, na 188 blábolů o Rožérovi a spol. jako u předchozího článku to už nedotáhnete.
Reagovat
smazaný uživatel
Krasna prace, oba dva:)
Reagovat
Mercury
já bych si přál, aby Roger vyhrával z mimojiné jednoho prostého důvodu..dokud se mu totiž jakž takž daří (což jak je vidět nezpůsobuje žádnou záplavu fanatických výplodů tzv. elegánovců) je tady konečně klid na věcnou a smysluplnou diskusi..protože v takových chvílích sem ten hlupák Barney nemá důvod chodit léčit si komplexy a zvracet tady ty svoje moudra...at se daří Rogere! :o)
Reagovat
a.magerova
Já mu přeji vítězství jen tak pro radost MOJI :-))
Reagovat
Mercury
to já samozřejmě taky...tohle je jen další zástupný důvod :)
Reagovat
smazaný uživatel
mal si pocit,že tu minulý rok cca od května nebolo šulína vidieť? pretože približne odvtedy hral Roger jakž takž dobre a vyhrával a našlo sa tu na webe dosť zvratkov aj tak :-)
Reagovat
Mercury
no dobře..ale určitě je tady lepší atmosféra, než kdyby Federer třeba dnes s Korolevem prohrál...vsadil bych boty, že už by tady v tuto dobu Barney dávno zasíral forum! :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ono tomu chudákovi je jedno jak hraje Federer,samozrejme,že každá prehra poteší viac,ale popravde tie nezmysly bude asi vypúšťať aj keby Federer vyhrával 100 zápasov do roka :-)
Reagovat
majjkaa
no jasne :) zacne sa hrat na Teodoru a predpovedat rapidny zostup Rogera v najblizsej sezone, ked to nevychadza momentalne tak aspon do buducna ne? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
jj,moje obľúbené boli jeho slová po minulej jari,kedy sa pýtal dokedy sa budeme oháňať minulými Grandslamovými titulmi:-) a potom prišiel FO a Wimbledon :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pomalu se Roger s Rafou k sobě blíží. Tak snad to klapne a po delší pause si to spolu zase rozdají.
Reagovat
skott
Podle eurosportu je pry od letoska Korolev dalsim kdo reprezentuje Kazachstan:/
Reagovat
carolyn
A podle mě Nadal dneska přijde o dárečky, protože ve Španěl si je dávájí právě dnes na Tři krále :-)))
Reagovat
skott
a to spolu velmi souvisi..:o)
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
a.magerova
scott: třeba nevíme to co oni nebo naopak ?!
carolyn: tak ještěže tu chodím, na Slovensku Státní svátek, ve Španělsku dárečky... každý den je pro nachystána nová informace.

Samozřejmě gratulace R + R a veteránovi Younes El Aynaoui, jeho věk mě naplňuje nadějí, že když se chce a zranění zbytečně neotravují, tak to jde :-))
Reagovat
carolyn
Ale je to fakt, to není vtip, dnes tam rozdávájí vánoční dárky, škoda že tam nejsem :-))
Reagovat
carolyn
Tssss a jakto že my nemáme svátek, když na slovensku jo?!?!?!?! To je neféééér :-(((((((
Reagovat
a.magerova
carolyn: Ve Španělsku nemají v prosinci štědrý den?
Rafa hrál pěkně.
Reagovat
carolyn
Mají i stromek a večeři a tradice, ale dárky si dávají až 6.1.
Reagovat
Mercury
to je zajímavé..pro mě nová a překvapivá informace...nevíš z čeho tahle tradice pramení?
Reagovat
carolyn
Nevím. Prostě to tak mají, ale je možné jak v které části španěl, nebo jak v které rodině, někde si prý 24.12 dají jen tak jeden dárek, ale 6.1 mají hoooodně dárků, jako my o vánoce pod stromkem.
Reagovat
carolyn
Asi je to všude jiné, podívej v USA taky to mají jinak než my.
Reagovat
a.magerova
No možná, že je pro Rafu lepší, že je mimo domov. Když teď jsou jeho rodiče rozvedení, protože ač už je dospělý todleto vadí lidem všeho věku.
Reagovat
carolyn
Tak, ale mamku jsem zahlídla i tu jeho španělu, tak třeba nakonec přece jen něco dostane :-D
Reagovat
a.magerova
No tak já mu pošlu virtuální pusu, ale pšššt před Rogerem :-))
Reagovat
majjkaa
...ja poslem Rogerovi, aby sa necitil ukrivdeny no :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist