Strýcová a Martincová v Dauhá prošly do druhého kola. Vondroušová a Muchová dohrály

24. 2. 2020, 15:22
Aktuality 101
WTA DUBAJ - Barbora Strýcová v prvním kole turnaje Premier 5 v Dauhá po obratu vyřadila nasazenou desítku Petru Martičovou, vrátila jí týden starou porážku a přerušila s ní sérii čtyř proher. Kvalifikantka Tereza Martincová zvládla reprízu finále kvalifikace proti lucky loserovi Misaki Doiové. Nasazená Markéta Vondroušová končí hned v prvním kole po porážce se Saisai Zheng. Karolína Muchová v souboji o osmifinále nestačila na světovou osmičku Kiki Bertensovou.
© Twitter Pavel Novotný

Barbora Strýcová určitě nemohla být nadšená, že si znovu po týdnu zahraje s Petrou Martičovou, s níž prohrála ve druhém kole v Dubaji. Třiatřicetiletá Češka však konečně dokázala sérii proher s nasazenou Chorvatkou ukončit a po obratu postoupila do dalšího kola.

Úvodní dějství rozhodl rozdíl jediného brejku. Strýcová se však nevzdávala, využila horšího výkonu Martičové v následujících dvou setech a po prohrané úvodní sadě jí povolila pouhé tři hry, přičemž ani jednou neztratila podání. Vítězství 4-6 6-1 6-2 slavila za hodinu a tři čtvrtě.

Strýcová se dočkala teprve pátého singlového vítězství od loňského životního Wimbledonu, kde si poprvé v kariéře zahrála semifinále grandslamu ve dvouhře a ve čtyřhře získala svůj jediný dosavadní grandslamový titul. Právě v All England Clubu rodačka z Plzně naposledy vyhrála dva zápasy v řadě. O osmifinále si zahraje s grandslamovou šampionkou Jelenou Ostapenkovou, se kterou jediný dosavadní souboj prohrála.

Tereza Martincová až na svém čtvrtém letošním turnaji uspěla v kvalifikaci. V Dauhá v prvním kole narazila na lucky losera Misaki Doiovou, kterou právě ve finále kvalifikace před dvěma dny porazila, a znovu si s Japonkou dokázala poradit, tentokrát po setech 6-2 3-6 6-2.

Utkání mohla zakončit mnohem dříve, za stavu 6-2 2-0 vedla o set a brejk, ale Doiovou pustila zpět do zápasu a ještě se pořádně nadřela.

O postup do osmifinále si 25letá Češka, která naposledy více než jeden zápas v hlavní soutěži turnaje WTA vyhrála v červenci 2017 ve Gstaadu, zahraje s Marií Sakkariovou.

Markéta Vondroušová se po půlroční pauze zaviněné zraněním a následnou operací levého zápěstí vrátila ve velkém stylu. V Adelaide prošla do čtvrtfinále se ztrátou pouhých tří her. Od té doby však vyhrála jediný ze šesti zápasů.

Další třísetovou porážku zaznamenala v Dauhá, když po jasně vyhraném úvodním setu prohrála 6-1 3-6 2-6 se Saisai Zheng z Číny. Podobné prohry zaznamenala i na dvou posledních akcích v Dubaji, kde ztratila vedení setu a dvou brejků proti Jennifer Bradyové, a v Petrohradu proti Ajle Tomljanovičové.

Karolína Muchová se dvou výher v řadě nedočkala ani na podniku Premier 5 v Dauhá. Loňská čtvrtfinalistka ve druhém kole v katarské metropoli nestačila 2-6 4-6 na světovou osmičku Kiki Bertensovou, která hraje svůj první turnaj od triumfu v Petrohradu.

Nasazené Karolína Plíšková a Petra Kvitová měly v prvním kole volno a do turnaje vstoupí až zítra. Vítězku ročníku 2017 Plíškovou vyzve kvalifikantka Bernarda Peraová, předloňskou šampionku Kvitovou čeká Carla Suárezová, se kterou prohrála pět ze šesti posledních soubojů.

Svitolinová prohrála potřetí v řadě
Ukrajinka Elina Svitolinová pokračuje v letošním trápení. Dnes světová sedmička utrpěla třetí porážku v řadě, když podlehla 3-6 3-6 osmnáctileté Američance Amandě Anisimovové.

Pětadvacetiletá Svitolinová letos vyhrála jen šest zápasů, z toho pět proti hráčkám mimo Top 100. Nejcennějšího skalpu dosáhla proti 62. ženě žebříčku Lauren Davisové. Zaznamenala také stejný počet porážek, přičemž všechny byly proti soupeřkám mimo Top 20.

Anisimovová si proti Svitolinové připsala svůj třetí skalp hráčky Top 10 a bude čekat na svou osmifinálovou soupeřku. Tou se stane vítězka duelu mezi Ruskou Světlanou Kuzněcovovou a Polkou Igou Šwiatekovou.

Jelena Rybakinová dva dny po těsné porážce ve finále v Dubaji úspěšně zahájila turnaj v Dauhá, když porazila 3-6 6-3 6-3 Rumunku Soranu Cirsteaovou a připsala si 20. letošní výhru. Ve druhém kole se dvacetiletá Kazaška, jež si letos zahrála už čtyřikrát ve finále, utká s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou (h2h 1-0).

• WTA PREMIER 5 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 3.240.445 dolarů
pondělní výsledky (24. 2. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bertensová (7-Niz.) - Muchová (ČR) 6-2 6-4
Anisimovová (USA) - Svitolinová (5-Ukr.) 6-3 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Strýcová (ČR) - Martičová (10-Chorv.) 4-6 6-1 6-2
Martincová (ČR) - Doiová (Jap.) 6-2 3-6 6-2
Saisai Zheng (Čína) - Vondroušová (12-ČR) 1-6 6-3 6-2
Bradyová (USA) - Riskeová (13-USA) 7-6(10) 1-6 7-6(3)
Rybakinová (14-Kaz.) - Cirsteaová (Rum.) 3-6 6-3 6-1
Sakkariová (15-Řec.) - Görgesová (Něm.) 6-4 6-3
Suárezová (Šp.) - Shuai Zhang (Čína) 7-5 6-0
Kontaveitová (Est.) - Sevastovová (Lot.) 6-4 7-6(3)
Putincevová (Kaz.) - Babosová (Maď.) 6-3 6-4
Zvonarevová (Rus.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-4 6-4
Šwiateková (Pol.) - Vekičová (17-Chorv.) 6-4 7-5
Jastremská (Ukr.) - Flipkensová (Belg.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hradecká/Klepačová (ČR/Slovin.) - Shuai Zhang/Saisai Zheng (Čína) 3-6 6-3 10-7
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (4-ČR) - Ninomijaová/Zhaoxuan Yang (Jap./Čína) 6-1 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

101
Přidat komentář
FulnekUltras
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1234600-na-dne-se-silami-jsem-ve-stresu-a-vycerpana-priznala-serena.html
Reagovat
tommr
zdá se, že už jí taky dochází síly ...
Reagovat
Andrew89
Ja se nedivim...vubec tu startovat nemela
Reagovat
tommr
tak je na vlně a chce toho maximálně využít. V jejím věku to není zase tak neobvyklý ...
Reagovat
dadaft
Iga a Amanda mi dneska udělaly radost - podle mě by takové soupeřky jako Vekič a Svitolina měly porážet ...
Reagovat
com
tak kdyz pani Wawrinkova a Monfilisova maj jiny zaliby, nez tenis, tak pak to dopada presne takhle :D
Reagovat
EllNino
škoda, že Donna už s Wawrinkou dávno nechodí :D Mimochodem paní Hrdličková by měla šoupat nohama
Reagovat
tommr
Karolína už vypadla?
Reagovat
EllNino
zatím ne, ale poslední výkony a prohlášení naznačují, že ji ty prohra zase tolik netrápí ... "nemusím vyhrát každý turnaj, na který přijedu" mluví za vše
Reagovat
tommr
třeba Dubaj schválně vypustila, aby takticky šetřila síly na Doha ... :)
Reagovat
cabuna
Kdyby si četl celý rozhovor tak by jsi věděl,že řekla že má na letošní rok svoje cíle na které se bude snažit připravit aby na nich měla formu ,že to bude i pro ní něco jiného naladit formu na akce ,které jsou pro ní důležité a to GS a Olympiada,A pak řekla tu větu ,že je ochotna obětovat i některé turnaje a že nemusí vyhrát každý turnaj na který přijede ,že z malých turnajů má trofejí dost ,ale velké jí chybí.Jakje ale tady dobrým zvykem vytrhne se to z kontextu a pak se to jen papouškuje .
Reagovat
EllNino
celý rozhovor jsem četl :) ale zdá se mi, že zrovna Karolína by tohle říkat neměla, navíc malé turnaje jsou její výkladní skříň, pokud nebude vyhrávat už ani tady, sotva bude vyhrávat na větších ...

mně to zkrátka nedalo, takhle hloupý komentář skalního fanouška Karolíny ... která sama má momentálně problémy na větších turnajích a poslední dvě prohry byly vyloženě tragické
Reagovat
cabuna
No jo ale zase se do ní pokus vžít malé turnaje jsou její výkladní skřín ,ale ona touží ke konci kariery získat ty velké,tak by asi dala 10 trofejí za jeden GS všema deseti ,tak se snaží dělat co může sama neví jestli se forma vyladit povede na dobu ,kdy to potřebuje.Ono to tak působí,že to neměla říkat,ale ten rozhovor byl 32 minut a tam mi to přišlo naopak pohodový ,ptali se jí na plno věcí jak třeba jako dvojčata zvládájí že je každá z nich na opačné straně žebříčku ,až právě po ty plány a když jsem to pak viděla zkráceně tak to vyznívá jinak ,ale to je dost často .A tobě se diví, .že vždy když na Coma reaguješ hejtuješ Káju,vždyt víš že on je regulerní cvok :---D
Reagovat
Torn
A je někde k dispozici ten rozhovor? :D
Reagovat
cabuna
Kdyby si četl celý rozhovor tak by jsi věděl,že řekla že má na letošní rok svoje cíle na které se bude snažit připravit aby na nich měla formu ,že to bude i pro ní něco jiného naladit formu na akce ,které jsou pro ní důležité a to GS a Olympiada,A pak řekla tu větu ,že je ochotna obětovat i některé turnaje a že nemusí vyhrát každý turnaj na který přijede ,že z malých turnajů má trofejí dost ,ale velké jí chybí.Jakje ale tady dobrým zvykem vytrhne se to z kontextu a pak se to jen papouškuje .
Reagovat
misa
Těch 40 % v Melbourne měla být forma vyladěná na grandslam?
Reagovat
Torn
Kája se o tejden přepočítala....:D
Reagovat
misa
Velmi pěkný výkon Amandy, letos asi nejlepší. Mj. úspěšnost 1. servisu 79% a 3 (tj. všechny, které Svitolina měla) odvrácené brejkboly.
Reagovat
paddy
Moc bych to nepřeceňoval, Svitolina je letos fackovací panák
Reagovat
dadaft
((( davaj Iga )))
Reagovat
EllNino
hraje 25k v Altenkirchenu a v 1. kole čeká Monika Kilnarová :)
Reagovat
EllNino
*Fruhvirtová
Reagovat
R01316
tak na tom losu nevidim nic usmevnyho.. :(
Reagovat
blixa
Zřejmě si mi napsala vzkaz, ale já ho nevidím, neb ten účet už není.
Reagovat
Haitik
A z toho turnaje jsou i streamy, takže by to mohlo být i k vidění.. :-)
Reagovat
misa
Zbytečné chyby a bilance brejkbolů 0/6. S tím se proti hráčce top 10 uspěje jen málokdy.
Reagovat
turista
Sezóna začíná. Má čas to zlepšit.
Reagovat
EllNino
šance byly ... ale moc chyb, zatím to není ono, podobně jako u Markéty
Reagovat
dadaft
docela často bylo k vidění, že si výměnu dobře vypracovala, ale finální úder děs ........
Reagovat
FulnekUltras
hrál svůj standard - i s občasnými nervíky, ale bohatě to stačilo. Muška - pokud chce pomýšlet na nějaké větší úspěchy - musí ještě hodně chleba sněst.
Reagovat
misa
Snad ne, to by už neměla tak hezkou postavu :)
Reagovat
FulnekUltras
tmavý celozrnný ;-)
Reagovat
blixa
.... 14 dní starý. Bude nejen že vychrtlá ale i bezzubá :-D
Reagovat
FulnekUltras
horší bejvá plíseň ;-)))
Reagovat
Torn
O tom ty víš svoje, že jo? :D
Reagovat
turista
Muška potřebuje najet na svůj standard. Takovou úderovou a herní variabilitu má málokterá hráčka na okruhu. Není možné aby to po pár měsících zapomněla. Navíc vynikala mentální silou. Bude líp. Chce to čas.
Reagovat
SpacialRecognition
0/5 využití BB Muchové, Bertensová 3/3.
Reagovat
tommr
to bylo od Karolíny úplně zbytečný zaváhání na síti a je z toho zřejmě rozhodující brejk. Bertenska si to ted už vzít nenechá ...
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/ElinaSvitolina/status/1231710295942455301?s=09

To je zivot. Cestovani, party, svetoznami lide, sponzorske smlouvy za miliony dolaru, hodinky s briliantama. Jj, zivot za vsechny prachy. A to přitom nemuseji vyhravat tyto hracky uz ani tituly, kdyz jejich prize money z tenisu tvori tak 35% jejich veskerych vydelku.
Reagovat
misa
A na Ukrajině zatím spousta lidí málem nemá na jídlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastne po celem svete bych rekl
Reagovat
blixa
A proto je třeba všude nastolit socializmus, aby měli všichni howno ! To je nějaká spravedlivost, aby někdo něco měl, že jo ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi dement dementu :D Jdi se svym socialismem do prdele :D Fanatiku
Reagovat
blixa
:-D :-D Soudruh se spravedlivě rozběsnil ;-)
Reagovat
turista
Ale dej pokoj s těma soudruhama.
Reagovat
blixa
Reagovat
misa
Nechápu, proč si lidi pořád mažou účty.
Reagovat
blixa
Asi jsem ho nas... :-D
Reagovat
EllNino
spíš byl smazán :D
Reagovat
blixa
Safra, to byla zřejmě "ona" :-D Tak to se trochu stydím, to mě nenapadlo ..
Reagovat
misa
Za takové poměrně běžné věty? To si musím dát pozor, aby mě někdy nevymazali v průběhu nějakého zápasu :)
Reagovat
blixa
To je závisti kurwa, co ? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Cekal jsem takovou odpoved, takze jsme si pripravil odpoved, a jen to zkopiruju.

Ne, nemam zavist, jen poukazuju na zivot tenistky, vyhrala naposledy titul v roce 2018 a od te doby az na jednu vyjimky, lonsky TM se zajima akorát o foceni na Instagram s Monfilsem, a z tohoto vyumelkovaneho vztahu se snazu vytriskat miliony.
Reagovat
blixa
No a co, každý tříská jak umí. A pokud někdo platí, proč si nevydělat ?
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D Na ukor toho, ze svoji hlavní praci nedela dobre :D z tebe by meli radost tvl :D
Reagovat
blixa
Někdo tak dokáže vydělat víc, než svojí "hlavní prací". I to je svým způsobem umění.
Reagovat
R01316
No me treba vubec nevadi, ze si tenisti vydelaji, spis mi vadi to, ze top hraci se topi v milionech a ostatni nemaji na chleba. Dneska jsem treba zabrousila na Petra Michneva, on si za celou dosavadni karieru vydelal $92k. A to uz se mu ta kariera spis blizi ke konci.. Vubec nechapu, jak se tihle hraci nemuzou topit az po usi v dluzich...
Reagovat
blixa
A on ho někdo nutí hrát tenis a nedělat něco výdělečnějšího ? Třeba ho to prostě baví a prachy ho až tak netrápí.
Reagovat
FulnekUltras
Dělat cokoliv jen pro prachy je v podstatě smutné.
Reagovat
R01316
tak tohle je prevracene uplne naruby? Nikde jsem nepsala o tom, ze to nekdo dela pro prachy. Ne kazdy si bohuzel muze dovolit delat neco, co ho fakt bavi, ale z ceho ma akorat dluhy, zvlast kdyz nema zadny jiny prijem nebo strycka milionare
Reagovat
FulnekUltras
souhlasím, že nejvíc to dnes všechno kurwí bezdůvodně velké příjmové rozdíly
Reagovat
blixa
No jo, třeba až zase přijdete do módy, tak mě okradete a tobě nasypeme ... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
je to všechno o hraboších a lidech - a už se to naštěstí lepší ;-)
Reagovat
blixa
Na tobě je kouzelná ta upřímnost, jinej by se třeba ohradil, "my nekrademe !!!"
a tak, ale ty ani slůvkem ... :-D :-D
Reagovat
Jon61
Mají zažité heslo: Kdo nekrade, okrádá rodinu.
Reagovat
turista
To platilo a platí i v kapitalismu nejen v socialismu kdekoliv na světě. Na co se nepřijde, je v kapitalismu dovoleno. Systém umí pořádně sedřít kůži z těch ekonomicky a finančně málo gramotných. Vydělává se na lidské hlouposti.
Reagovat
FulnekUltras
Není žádným tajemstvím, že "chyťte zloděje" křičí vždycky nejvíc právě sami zloději - a strašlivě se při tom diví, že jejich "poctivá" ODS s podobně "morálními" "demo"-přívěsky už po skoro třiceti letech drtivou většinu národa zcela zaslouženě absolutně nedojímá.
Reagovat
blixa
Tak že Národní socialisté nikoho nedojímají mě zrovna nepřekvapuje, ale že třetinu voličů dojímá největší polistopadový zloděj, to trochu překvapení je.
Reagovat
FulnekUltras
;-))))) jen se klidně pochlub, jaký šmejd volíš - já ti to zazlívat nebudu ;-)
Reagovat
blixa
A víš, že ti do toho vůbec nic není :-D
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
turista
Největší polistopadoví zloději nežijí v ČR. Jeden je na Bahamách, druhý ve Švajcu. Největší lichvář tady žije a nikdo neví, kde zrovna je. A tunelářská ODS kdysi tvrdila, že to bez ní nepůjde. A ono to jde bez ní dobře už víc než 6,5 roku. Ale na vládě dřeli jako koně tak mlaskali. A čučkař Rath bručí a bručí až zčerná.
Reagovat
rybicka
Bručeli z ČSSD, ODS, a Rath to vzal až tak průchodově. A skrz všechny ty politické "projekty stran na výdělek" jich za katr patří/-lo mnoho dalších. Řekla bych, že to ještě není konec...
Reagovat
blixa
Naivní hochu, proti tomu střelci co teď šéfuje vládě jsou ti dva trapní šmudlové z okresního přeboru ;-)
Reagovat
SpacialRecognition
Princip nabídky a poptávky.
Reagovat
Cico93
Pozri, tie prachy nekradne, tak nech sa má dobre. Vadia mi iní...
Reagovat
FulnekUltras
a teď hezky zametat... ;-)

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1238248-do-gala-hracky-zarily-na-party-oslnily-i-ceske-hvezdy-ktere-to-sluselo-nejvice.html
Reagovat
LukasH
Petra je čím dál krásnější...dáma. Karolína M. jak kluk od vedle...
Reagovat
FulnekUltras
Nechtěl jsem to moc rozmazávat, ale Peťa je teď už skoro dokonalá. ;-)
Reagovat
Torn
Jako je pravda, že Barty a Sabalenka, co mají ne tak ideální postavy, to pojaly podstatně lépe a víc žensky.
Reagovat
George_Renel
No, Sabalenka je tam jako selka na bále. :-)
Reagovat
misa
První set ztratila 2-6, ale věřím, že druhý a třetí budou lepší.
Reagovat
Pavol
Pekné eso na záver setu.
Reagovat
kada.tom
Bára s Terezou pěkně, jim jsem postup přál :-)
Vondroušová taky pěkně, jí jsem prohru přál :-)
Reagovat
FulnekUltras
hlavně Terynka potěšila extrémně - jen tak dál ještě kousek... ;-)
Reagovat
misa
směšný los
Reagovat
EllNino
ten měl Markéta taky, vždyť Sasanku nedávno porazila i Katka ... a ještě v sobotu hrála finále debla
Reagovat
tommr
nemá cenu si nic nalhávat: Markéta je v těžký krizi a vyhrabat se z ní nebude vůbec jednoduchý. Tenis hrát nezapomněla jak o tom svědčí dobrý vstupy do zápasů. Zdá se ale, že zanedbala kondiční přípravu a zápasy navíc vůbec nezvládá mentálně ...
Reagovat
SpacialRecognition
Jak mohla zanedbat kondiční přípravu, když kvůli operaci nemohla dost velkou část volna vůbec trénovat?

Ono se to někde projevit musí.
Reagovat
tommr
operace zabrala jen minimum času a na kondici se dá pracovat i bez rakety v ruce. Dřív byl pohyb její nejsilnější stránkou, ale ted už v závěrech zápasů vůbec nestíhá ...
Reagovat
SpacialRecognition
Některé pooperační rekonvalescence vyžadují nějakou dobu po ní absolutní minimum námahy, a to se nutně nemusí nutně týkat jen operované oblasti.

To není tak. že jdu na operaci ruky a hned pár dní po ní můžu běžet maraton...
Reagovat
EllNino
Přesně
Reagovat
smazaný uživatel
Vysvětluj tohle tommrovi...
Reagovat
EllNino
holt spadne no, se tak nějak dalo čekat, i kdyby tu krizi neměla ... chtělo by to zkusit třeba příští týden ten Lyon, aby získala před IW/Miami nějaké zápasy ...
Reagovat
FulnekUltras
za deset let ke konci kariéry snad ještě nějaké to čf GS dá
Reagovat
EllNino
Super, muselo to být těžké 2x nastoupit proti té samé soupeřce, a o to víc je výhra důležitá ...

V 1. kole tedy mají Češky bilanci 3:2, škoda té Markéty :/

A Muška se probouzí taky pozvolna, tak uvidíme ...
Reagovat
EllNino
Špatné ... vlastně třetí podobně zahraný zápas v poslední době, jasně vyhraný první set, ztráta podání ve druhém a postupné odpadnutí ...

Je to v hlavě, nevěří si, servis nešlape, dělá laciné chyby ...na začátku sezóny do vypadalo dobře, ale momentálně na přední příčky prostě nemá a je strašně negativní :/

Přitom Ajlu, Jennifer i dneska SaiSai sama posadila na koně
Reagovat
dadaft
nj, je to těžký, už loni jsem se strachoval, že forhend a servis není dost dobrý, aby se déle udržela na pozicích po finále RG .........
Reagovat
EllNino
kor s operovanou rukou že
Reagovat
Krisboy
Copak paní Stýcová, vo tu strah nemám...ale ta Maky :(
Reagovat
blixa
Teta si přinejhorším vydělá deblem ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist