Strýcová v Aucklandu vydřela postup přes Townsendovou

1. 1. 2019, 05:30
Aktuality 14
WTA AUCKLAND - Barbora Strýcová v novozélandském Aucklandu zvládla první kolo a do letošní sezony vstoupila vítězně. Nasazená pětka a loňská čtvrtfinalistka po téměř dvouapůlhodinové bitvě zdolala talentovanou Američanku Taylor Townsendovou. O třetí aucklandské čtvrtfinále v řadě bude česká tenistka bojovat proti Anisimovové, nebo Čepelové.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová i pátým rokem po sobě zvládla v Aucklandu vstup do sezony. V největším městě Nového Zélandu letos začala vydřeným vítězstvím 6-2 6-7(5) 6-3 nad talentovanou Američankou Taylor Townsendovou.

Strýcová si v úvodním dějství vypracovala rychlý náskok 4-0 a na podání ani jednou nezaváhala. Po brejku v úvodním gamu druhé sady to vypadalo na hladký postup. Rodačka z Plzně však v osmé hře o vedení přišla. V desátém gamu sice odvrátila setbol, nicméně rozhodujícímu setu se po prohraném tie-breaku stejně nevyhnula.

V rozhodujícím dějství promarnila celkem čtyři brejkboly a za stavu 3-3 čelila na servisu stavu 0-40. Pěti body v řadě ovšem nepříznivý vývoj otočila, následně Američance sebrala podání a poté utkání čistou hrou po téměř dvouapůlhodinovém boji doservírovala.

V dalším kole se čtvrtfinalistka posledních dvou ročníků utká s další talentovanou americkou nadějí Amandou Anisimovovou. Sedmnáctileté Američance za stavu 2-6 0-3 vzdala slovenská kvalifikantka Jana Čepelová. Bude se jednat o premiérový vzájemný duel.

Venus Williamsová dokázala po pěti letech porazit Viktorii Azarenkovou a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšila na 5-2. V duelu bývalých světových jedniček zvítězila osmatřicetiletá Američanka 6-3 1-6 6-3 a po utkání prohlásila, že to byl jeden z nejtěžších zápasů prvního kola, jaký kdy hrála.

Julia Görgesová vykročila za obhajobou loňského triumfu hladkým vítězstvím 6-0 6-4 nad Johannou Larssonovou. V dalším kole čeká loňskou šampionku souboj s krajankou Monou Barthelovou.

Nasazená jednička a loňská finalistka Caroline Wozniacká bude hrát první zápas, v němž ji vyzve lucky loser Laura Siegemundová, až ve středu.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (1. 1. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Strýcová (5-ČR) - Townsendová (USA) 6-2 6-7(5) 6-3
Görgesová (2-Něm.) - Larssonová (Švéd.) 6-0 6-4
Su-Wei Hsieh (3-Tchaj-wan) - Hercogová (Slovin.) 6-2 6-3
Keninová (USA) - Martičová (4-Chorv.) 7-5 2-6 6-2
V. Williamsová (6-USA) - Azarenková (Běl.) 6-3 1-6 6-3
Flipkensová (7-Belg.) - Vickeryová (USA) 6-2 6-2
Schoofsová (Niz.) - van Uytvancková (8-Belg.) 3-4 / skreč
Barthelová (Něm.) - Solerová (Šp.) 6-2 7-6(1)
Anisimovová (USA) - Čepelová (SR) 6-2 3-0 / skreč
Andreescuová (Kan.) - Babosová (Maď.) 6-4 7-6(6)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
Frick
provokuješ mne tim, že hraješ!
Reagovat
PetaM
Tak to doufám, že bude hrát ještě aspoň 10 let :D :D
Reagovat
blixa
A víš co Fricku ?
Provokuješ mě tím, že dýcháš ! Okamžitě přestaň !!!
Reagovat
honza333
Ahoj, je tady někdo kdo se vyzná v žebříčku WTA ?? Mě by zajímalo proč se Muguruzaové započítává 0 do Premier 5 ?? Proč se tak místo té 0 nepřičítá Wuhan a místo Wuhanu, jako 16 turnaj Tokio... 55 bodů ??
Reagovat
EllNino
legendy proti sobě a Venus jako vítězka, co víc si přát :)
Reagovat
jirkaS
vika jako vítězka (to přání ;-)
Reagovat
PetaM
Já bych si přál, aby se neutkaly v prvním kole :D
Reagovat
peggy
Na novy rok,prve vyhrani a pak sama prohrani.
Reagovat
EllNino
Hodně nešťastný začátek sezóny ...za stavu 3:1 15:0 jí zahrála Schoofs do protipohybu volej a Alison škobrtla a pochroumala si kotník ... odehrála s tím ještě necelé 4 hry, ale dál to nešlo a musela vzdát, to je velká smůla, která ji nejspíš připraví o AO
Reagovat
EllNino
Bára na centru v Aucklandu už několikrát takovýhle zápas hrála, loni s Errani a Larsson taky měla set a brejk, nebo s Johannou dokonce dva a prohrála 2. set v TB ... třetí pak vyhrála podobným způsobem jako dneska ... je vidět, že jí to v Aucklandu zase tolik nesedí, neboť se jedná o první turnaj roku, ale diváci v ní probudí vždycky bojovnici a pár zápasů tu urve ...

Taylor Townsend hraje atraktiní tenis, myslím, že dneska nezkazila ani jednu smeč ... což je v ženském tenise docela vzácnost ... zápas byl velmi koukatelný :)

Další kolo asi Amanda Anisimova, jestli se jednou za rok nezblázní Janka Čepelová, a to bude zase něco jinýho, chce to nabourat rytmus, protože to na mladé stereotypní hráčky platí :) Ale bude to asi podobný boj ... nebo taky může být vystřílena :) Uvidíme ... GL
Reagovat
Kytka
Jo a byly to taky nervy. Koukala jsem do stavu 3:3 a pak to vzdala, no a Bára nakonec vyhrála. Vědět to, tak ty tři gamy ještě vydržím. Ale třeba to Báře pomohlo, že jsem vypadla od TV. :))))
Reagovat
tommr
vydřená výhra nad nebezpečnou soupeřkou. Taylorová sice vypadá tlustá, ale pohyb má překvapivě dobrej a herně je na tom taky dobře. Bára se dneska hodně zapotila ?
Dnešní výhra dává Báře slušnou šanci na nasazení na AO. Pomoct by jí trochu mohla i Petra vyřazením Collinsový ...
Reagovat
EllNino
Myslíš Townsendová vid :))
Reagovat
tommr
jj chybička se vloudila. Už se mi únavou zavírají oči, ale rád bych ještě vydržel na zápas Petry ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist