Strýcová zahájí několikaměsíční rozlučku s kariérou. Na kurty se vrátí v Madridu

22. 3. 2023, 15:11
Aktuality 13
Barbora Strýcová zahájí svůj ohlášený krátkodobý návrat k tenisu na turnaji v Madridu, jenž se hraje na přelomu dubna a května. Bývalá světová deblová jednička dnes v rozhovoru pro Radiožurnál Sport řekla, že její "rozlučkové turné" by mělo trvat několik měsíců do US Open.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

"Uvidíme se v Madridu!" napsala Strýcová na sociálních sítích a přidala fotografie ze svých předchozích startů na turnaji, kde v roce 2019 získala titul ve čtyřhře po boku Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Na dotaz v jednom z komentářů brzy sedmatřicetiletá plzeňská rodačka odpověděla, že při plánované rozlučce nastoupí v obou soutěžích.

Ve čtyřhře bude hrát právě s Hsieh, jež má za sebou zhruba roční pauzu. "Uvidíme, jak nám comeback vyjde, ale věřím, že to bude fungovat," řekla Strýcová Radiožurnálu na adresu parťačky, s níž v roce 2019 triumfovala i ve Wimbledonu.

Strýcová ukončila kariéru v květnu roku 2021, o čtyři měsíce později přivedla na svět syna Vincenta. Už tehdy avizovala, že by se ráda v budoucnu rozloučila s fanoušky v posledním utkání. Začátkem letošního února krátkodobý comeback oznámila na sociálních sítích a nyní specifikovala předběžný program.

"Bude rozloučení na kurtech mých oblíbených turnajů. Sice antuka nebyla moje oblíbená, ale už trénuji delší dobu a chci někam vyjet a vyzkoušet si, jak to bude fungovat s malým. Madrid pro mě byla dobrá volba. Následovat bude Řím a ještě bych ráda odehrála travnatou sezonu a ráda bych se ukázala i v Praze," řekla Strýcová. Livesport Prague Open se hraje na tvrdém povrchu ve Stromovce od 31. července.

Turnaje v Madridu a Římu jsou tradičními přípravnými akcemi na Roland Garros, na němž se ale Strýcová nepředstaví. "Na takzvaný speciální ranking jsem si mohla vybrat jen dva grandslamy a vybrala jsem si Wimbledon a US Open," vysvětlila.

Šestinásobná fedcupová vítězka získala na okruhu WTA dva tituly ve dvouhře a 31 ve čtyřhře. S Lucií Šafářovou vybojovaly na hrách v Riu de Janeiro 2016 olympijský bronz. Ve dvouhře byla nejvýše na 16. příčce světového žebříčku.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
DJOKERTHEGOAT
Speciální ranking? Strýcová nikdy nebyla úspěšnou hráčkou ve dvouhře ani marketingovým tahákem a stejně dostane po ukončení kariéry možnost zabrat místo lepším a nadějným hráčkám na GS - a nejen tam. Chjo.
Reagovat
GaelM
Jako každá jiná po zdravotní pauze, ranking který se jí bude chvíli počítat si sama vybojovala. Lepší než pořád dostávat WC...
Reagovat
Mony
Takže Hvězdy mají po zranění začínat v kvaldach na ITF15?
Reagovat
Fandina
Tak to jsem tedy nečekala. Nějaký zápas na rozlučku ano, ale takhle hodně turnajů. Tak to Báře moc držím palce a těším se. Už jsem s tím, že jí budu fandit na kurtu nepočítala. Super Barčo!!! smilesmilesmile
Reagovat
lenka258
Těším se :).
Myslím si, že v deblu by to nemusel obýt vůbec špatný! Teďka tam tolik sehraných dvojic...jak bylo třeba za ně před pár lety...není :)).

Jasně, v singlu je to asi velký otazník, + samozřejmě záleží koho jí los přiřadí na první kolo :)
Reagovat
Mony
Myslel jsem, že na PR je jen 1 GS..To je novinka! No to bude dlouhé léto, Baro! Těšíme sesmile
Reagovat
GaelM
Nejsou po těhotenství nějaké lepší podmínky než po obyčejném zranění?
Reagovat
makro99
určitě jsou, tam se uvolňují ty oxytociny atd....:)
Reagovat
Mony
Rozhodně Muska na 2.Mandatory už musela do kvaldy , ale předtím vlastně mela tisícovku v Dauha, takže ten Madrid a Řím se asi vejde.Jestli ale může ještě nějaké 500ky, jako v Ostravě, to nevím, snad ano. Dříve si pamatuji, že na PR bylo 8 turnajů, z toho 1 GS
Reagovat
tromas12
No to je paráda! Jsem nadsenej. Společně s Petrou moje nejoblíbenější hráčka, těším se, že ji zas chvilku budu moc fandit. Ve čtyřhře by uhrát určitě něco mohla a ani singl na trávě by nemusel být marný.
Tak do toho! :) smile smile
Reagovat
lenka258
Jj, souhlasím :).
Podle mě v deblu mají šanci opět na krásný výsledek...pokuď třeba neschytají Krejsi nebo Pegula/Gauff do prvních kol :)
Reagovat
GaelM
Těším se, jsem zvědav na výkonnost. Ve Wimbledonském deblu by z toho klidně nějaký zajímavý výsledek mohl být smile
Reagovat
makro99
debl jo, do Květy má daleko :)
toho singla se bojím..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist