Su-Wei Hsieh je po 11 letech v semifinále, Zvonarevová v Pattaye vzdala

10. 2. 2012, 15:56
Aktuality 4
WTA PATTAYA - Téměř 11 let - od svého debutu na okruhu WTA - čekala na své druhé semifinále dnes již šestadvacetiletá Su-Wei Hsieh. Tenistka z Tchaj-wanu v thajské Pattaye v pěti zápasech ještě neztratila ani set a s obhájkyni titulu Hantuchovou si zahraje o premiérové finále. Kvůli zranění nedohrála svůj čtvrtfinálový zápas dvojnásobná šampionka Věra Zvonarevová.
Su-Wei Hsieh

Su-Wei Hsieh v roce 2001 zaznamenala raketový nástup na okruh WTA. Jako patnáctiletá debutovala na turnaji na indonéském ostrově na Bali a coby úspěšná kvalifikantka se dostala až do semifinále. Podobný úspěch si připsala o pár týdný v thajské Pattaye, kde znovu prošla kvalifikací a dostala se až do čtvrtfinále.

Jenže během následujících 11 let se už tak daleko nikdy nedostala. Tituly sbírala na turnajích ITF, když například v roce 2005 vyhrála čtyři turnaje v řadě, a před čtyřmi lety se dostala z kvalifikace do 4.kola Australian Open. Jinak ale na okruhu WTA sbírala spíše po jednotlivých startech.

Až tento týden v Pattaye znovu zavzpomínala na své tažení z roku 2001 a po dlouhých 11 letech postoupila - znovu jako úspěšná kvalifikantka - do čtvrtfinále. Uspěla i v něm, když porazila 7-5 6-3 Indku Saniu Mirzaovou a po pěti zápasech bez ztraceného setu postoupila podruhé v kariéře do semifinále.

O premiérové finále se utká s obhájkyní titulu Danielou Hantuchovou, jež ani v osmém zápase na místním turnaji neztratila set. Po loňském triumfu soutěží proplouvá i letos a znovu bez jediného zaváhání. Osmadvacetiletá Slovenka sice dnes s Vaniou Kingovou čtyřikrát ztratila podání, po necelých dvou hodinách však zvítězila 7-6 6-4 a s Američankou tak vyhrála i sedmé vzájemné střetnutí.

Svěřekyně Claudia Pistolesiho Hantuchová se tak dobře vypořádala s rychlým přechodem z haly na venkovní kurty a především aklimatizaci - teplotní rozdíl mezi Slovenskem, kde ještě v neděli dovedla svou zemi do baráže o elitní Světovou skupinu Fed Cupu, a Thajskem je v těchto dnech až čtyřicetistupňový.

Ve čtvrtfinále turnaj skončil pro šampionku turnaje z let 2009 a 2010 Věru Zvonarevovou. Sedmadvacetiletá Ruska, jež loni v Pattaye prohrála po 13 výhrách v řadě v semifinále s Hantuchovou, dnes za stavu 6-2 4-6 a 2-2 vzdala kvůli zranění levé kyčle  souboj se Soranou Cirsteaovou a jen navázala na nepovedený vstup do sezony; v Sydney vypadla v úvodním zápase s Kuzněcovovou a na Australian Open ve 3. kole s Makarovovou. Náladu si v Melbourne spravila alespoň grandslamovým titulem ze čtyřhry.

Jednadvacetiletá Rumunka Cirsteaová postoupila do semifinále poprvé od května 2010. Do finále se dosud dostala dvakrát, před čtyřmi lety v Taškentu získala zatím jediný titul. 

O udržení naděje na druhé turnajové vítězství bude bojovat proti další Rusce Marii Kirilenkové. Ta si dnes poradila s o téměř 10 let starší domácí veteránkou Tamarine Tanasugarnovou, kterou porazila 7-6 6-1.

- WTA INTERNATIONAL PATTAYA -
(Thajsko, tv. povrch, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (10. 02. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Cirsteaová (7-Rum.) - Zvonarevová (1-Rus.) 2-6 6-4 2-2 skreč Z.
Hantuchová (3-SR) - Kingová (8-USA) 7-6(7) 6-4
Kirilenková (4-Rus.) - Tanasugarnová (Thaj.) 7-6(2) 6-1
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Mirzaová (Indie) 7-5 6-3

Semifinálové dvojice: Cirsteaová - Kirilenková, Hantuchová - Su-Wei Hsieh.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Musím se přiznat, že Hsieh neznám. Je to pro mě velké překvapení. Škoda, že se to nepovedlo Sanie. Soraně a Makiri to moc přeju a doufám v brzké uzdravení Věry. Na vítězství bych tipoval Danielu. Vania rozhodně nebyla snadná soupeřka, protože je teď docela ve formě. Daniela je taky ve formě a Pattaya jí svědčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem toho moc z zapasu nevidel, ale rozhodne velky uspech Klary:) Celkem me to i prekvapilo. Julie si sice vzala MTO...ale i tak asi podle tech UE, to vypada, ze se moc do kurtu netrefovala.

Winners 22/33
UE 33/50
Reagovat
smazaný uživatel
Velice vydařený zápas od Kláry. Skoro si říkám, že trunaj v Paříži je takové malé mistrovství ČR. Loni zde triumfovala Petra a v letech 2007 a 2010 zde hrála finále Lucka. No jen škoda, že se děvčatům takto nedaří v nedalekém areálu Roland Garros.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypadalo na kanarka ve tretim. Klara mela MatchBall, ale nepromenila...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist