Suverénní Berdych je ve čtvrtfinále

5. 1. 2011, 14:29
Aktuality 3
Tomáš Berdych se v indickém Čennaí přiblížil svému prvnímu titulu po více než roce a půl. Nejvýše nasazený hráč turnaje si po včerejším hladkém úvodním vítězství připsal další bezproblémovou výhru, tentokrát proti Chorvatu Dodigovi, a postoupil mezi nejlepších osm.
Tomáš Berdych

Do zápasu s Ivanem Dodigem mohl Tomáš Berdych nastoupit odpočatý. Jeho včerejší duel s Portugalcem Gilem totiž trval pouhých 45 minut a pro českého tenistu byl spíše tréninkem před těžšími zápasy.

Berdycha pořádně neprověřil ani Chorvat v dnešním utkání, ve kterém šestý hráč světa svému soupeři sebral první dva servisy a ujal se vedení 3-0. Tehdy si Berdych vybral jediný slabší moment v zápase, když nejprve nabídl Dodigovi dva brejkboly a po dvojchybě nechal Chorvata snížit.

Rodák z Valašského Meziříči ale zareagoval dalším brejkem a od té doby dění na kurtu ovládl. První sadu získal v poměru 6-2 a lépe vykročil i do té druhé, v níž znovu rychle prorazil Dodigovo podání a při svém servisu už nezaváhal. Za necelou hodinu a půl zvítězil Berdych 6-4 6-2 a postoupil do čtvrtfinále.

"Výsledek vypadá jasně, ale žádný zápas není jednoduchý zápas. Musíte hrát hodně dobře, aby to vypadalo jednoduše," řekl po utkání Berdych. "Mám za sebou dobrý start turnaje, ale ještě k semifinále nebo finále nevzhlížím. Počítat se bude až další zápas," dodal.

V příštím duelu ho čeká Slovinec Blaž Kavčič, až 112. hráč světa. Ani on se dnes na kurtu příliš nezdržel: Američan Robert Kendrick si proti němu za celý zápas nevypracoval jediný brejkbol a za 56 minut Kavčičovi podlehl dvakrát 2-6.

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (1-ČR) - Dodig (Chorv.) 6:2, 6:4, Kavčič (Slov.) - Kendrick (USA) 6:2, 6:2.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
oba nasi chlapci maji velkou sanci na titul.. bezpochyby.. dobrá práce
Reagovat
smazaný uživatel
tak to zase nepřeháněj... štěpánek by musel přejít přes Soderlinga ale tudy nejede vlak
Reagovat
smazaný uživatel
výhra Štěpánka je neuvěřitelnou senzací a bombou. Fish je TOP hráč. nebo alespon byl tak před 3 měsíci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist