Suverénní Hradecká postoupila do prvního čtvrtfinále sezony. Odevzdaná Benešová končí

15. 7. 2010, 13:58
Aktuality 6
WTA PRAHA - Téměř bezchybný výkon a výborný servis posunul Lucii Hradeckou do premiérového čtvrtfinále této sezony. Česká hráčka na domácí antuce v Praze smetla Rumunku Niculescuovou. Naopak se nedařilo Ivetě Benešové, která po bídném představení nestačila na Szavayovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká v první polovině letošní sezony startovala na dvanácti turnajích, ale jen v květnu ve Štrasburku dokázala vyhrát jediný zápas.

S vírou na lepší výsledek se přihlásila na domácí turnaj do Prahy, kde se může ukázat před svou rodinou i kamarády. A podpora známých pětadvacetileté pražské rodačce zřejmě svědčí, neboť před dvěma měsíci ve Stromovce vyhrála premiérový ročník podniku ITF.

Nyní se jí daří i na o poznání prestižnějším klání WTA na Štvanici, kde poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. 

Poté, co v prvním kole prohrála úvodní čtyři hry zápasu proti Vögeleové, už na štvanických antukových kurtech dominuje. Švýcarku nakonec porazila 7-6 6-2 a dnes po skvělém výkonu zničila Rumunku Monicu Niculescuovou.

Hradecká se po celé utkání mohla opřít o výborný servis, po kterém ztratil jen deset výměn a nemusela tak čelit žádnému brejkbolu. Naopak téměř v každé hře na returnu bojovala o zisk gamu a nakonec zcela po zásluze zvítězila 6-1 6-2.

Hradecká se v utkání s Niculescovou opírala o svoji zbraň, výborný servis, který létal rychlostí skoro 200 km/h.. Ke svému loňskému rekordu 205 km se však nepřiblížila. "Nebude mi vadit, když budu podávat rychlostí sto devadesát do kurtu a nebude to taková rána do autu," řekla Hradecká, která si vysloužila potlesk i od Heleny Sukové.

O celkově čtvrté semifinále na okruhu se utká s pátou nasazenou Španělkou Anabel Medinaovou, které vzdala letos ve Štrasburku. "Bolelo mě zápěstí," vzpomínala Hradecká, jež v pátek čeká mnohem těžší zápas. "Anabel nedá balon zadarmo, má vyrovnané údery a dobře běhá," řekla Češka. 

Medinaová, přemožitelka Kristýny Plíškové, dnešní zápas druhého kola dobře nezačala, neboť s Kolumbijkou Castanovou prohrávala už 0-3 a 15-40. Nakonec  však vyhrála hladce 6-4 6-2.

Benešová ve čtvrtfinále selhala
Před Hradeckou do čtvrtfinále postoupila ve středu Barbora Záhlavová Strýcová a šanci rozšířit české řady v boji o semifinále měla i Iveta Benešová. Češka, jež v úterý s potížemi ukončila sérii pěti porážek v řadě proti tenistce z šesté světové stovky, však proti Agnes Szavayové předvedla mizerný výkon a s turnajem se rozloučila. 

Sedmadvacetiletá Benešová od úvodu zápas hrála 'druhé housle'. Čerstvá vítězka z Budapešti Szavayová domácí soupeřku přehrávala ve všech směrech a první set získala hladce 6-1. Benešová sice ve druhém dějství na chvíli zahodila otrávený výraz, aby dvakrát prolomila Maďarčin servis a z 1-4 vyrovnala na 4-4, nakonec ale zcela zaslouženě prohrála 5-7. Už ve druhém kole tak přišla o možnost obhájit loňské semifinále. 

"Ona je na vítězný vlně a hraje dobře. A já se trápím. Dělám strašně moc lehkých chyb a mám zmatek ve hře. Chybí mi klid, ale musím se s tím poprat," řekla Benešová. 

"Ve druhém setu jsem začala hrát líp, ale když jsem to měla dobře rozehraný, tak mi to ulítlo a skončilo to 5-7. Bylo pozdě se do zápasu vrátit," litovala česká hráčka, podle které je jednadvacetiletá Szavayová adeptkou na pražský titul. V pátek Maďarku čeká Slovinka Hercogová.

Jako poražená finalistka z Budapešti do Prahy přiletěla Švýcarka Patty Schnyderová a svůj um českým divákům bývalá světová sedmička předvede i ve čtvrtfinále. Dnes totiž smetla 6-2 6-1 Francouzku Alize Cornetovou a v pátek si tak s Gruzínkou Tatišviliovou zahraje o semifinále.

- WTA INTERNATIONAL PRAGUE (Česko, antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (15. 07. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (ČR) - Niculescuová (Rum.) 6-1 6-2
Szavayová (7-Maď.) - Benešová (ČR) 6-1 7-5
Medinaová (5-Šp.) - Castaňová (Kol.) 6-4 6-2
Schnyderová (Švýc.) - Cornetová (Fr.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Její servisy byly docela bomby...a její obouručná hra mě docela fascinuje :o))
Reagovat
smazaný uživatel
Benešová hrála čtvrtfinále?
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále tuším......
Reagovat
smazaný uživatel
finále bude mít stejné obsazení jako v Budapešti, jen s rozdílem, že vyhraje Patty
Reagovat
skott
Snad ne.Ze spodni casti bych pral Lucce Hradecke nebo Polone a z horni je to vlastne jedno.Ale kdyz nekoho tak Jenny Larsson.Bohuzel asi utopie:/
Reagovat
smazaný uživatel
Hradecka vs Schnyder nebo jak bylo řečeno Szavay vs Schnyder, každopádně to přeju buď to Lucce nebo Agnez..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist