Suverénní sestry Williamsovy postupují stále bez ztráty setu

29. 6. 2009, 16:44
Aktuality 1
WIMBLEDON ŽENY - Už jen čtyři zápasy a tenisový Wimbledon možná uvidí opět po roce finále sester Williamsových. V dnešních osmifinálových zápasech uspěla nejdříve obhájkyně titulu Venus a po ní rovněž Serena.
Serena Williamsová

Starší Venus, která může vyhrát Wimbledon potřetí za sebou a pošesté v kariéře, měla cestu do čtvrtfinále ulehčenou, protože její soupeřka Ana Ivanovičová na začátku druhého setu utkání vzdala. Venus předtím vyhrála nad třináctou nasazenou Srbkou první set 6-1 a ve druhém byl stav 0-1.

Bývalá světová jednička Ivanovičová si během první hry druhého setu vzala desetiminutovou přestávku a nechala si zatejpovat levý stehenní sval. Následně odehrála další dva míčky, ovšem bolest jí nedovolila pokračovat, a tak s pláčem ze zápasu odstoupila.

"Snažila se zranění nedávat najevo, ale muselo jí to hodně bolet. Asi to není vůbec dobré. Je mi jí líto," řekla Venus Williamsová, která se o postup do semifinále utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Ta ve dvou setech porazila další Američanku Melanii Oudinovou a po roce si zopakuje čtvrtfinále.

Druhá nasazená Serena Williamsová nedala ve svém utkání šanci slovenské naději Daniele Hantuchové a vyhrála hladce 6-3 6-1. Její příští soupeřkou bude nebezpečná Běloruska Viktoria Azarenková.

Americké sestry neztratily set zatím ani ve čtyřhře, ve které tradičně nastupují vedle sebe. Dnes dokonce čínské dvojice Yan Zi/Čeng Ťie nadělily dva kanáry.

Poprvé se hrálo pod střechou, zápas vyhrála Safinová
Na centrální kurtu ve Wimbledonu se dnes poprvé hrálo pod zataženou střechou. Déšť totiž narušil zápas světové jedničky Dinary Safinové proti šampionce z roku 2006 Amelii Mauresmové.

Pořadatelé však během necelých 30 minut zatáhli střechu a připravili podmínky pro pokračování střetnutí. Halové podmínky vyhovovali více ruské tenistce, která stav 4-6 4-1 otočila a premiérové osmifinále ve WImbledonu vyhrála. V dalším kole ji čeká Lisická.

Němka Sabine Lisická vyřadila po Kuzněcovové další hráčku první světové desítky. Ve svém prvním grandslamovém osmifinále porazila Dánku Caroline Wozniackou dvakrát 6-4. V příštím zápase ji může čekat světová jednička Safinová, která dnes hraje s Mauresmovou.

Do čtvrtfinále postoupila také další favoritka Ruska Jelena Dementěvová, která své krajance Jeleně Vesninové dovolila získat jen čtyři hry. Po výhře 6-1 6-3 se přiblížila semifinále, kam se probojovala poprvé loni. Nyní ji čeká Italka Schiavoneová, jež po výhře nad Razzanovou znovu vylepšila své wimbledonské maximum. Na grandslamu ještě nikdy nehrála semifinále.

Nakročeno k senzaci měla české dvojice Iveta Benešová a Barbora Zahlavová-Strýcová. Dobře rozehraný duel proti světovým jedničkám Blackové s Huberovou však do vítězného konce dotáhnout nedokázaly a mezi nejlepší osmičku tak nepostoupily.

- WIMBLEDON ŽENY (Velká Británie, tráva) -
pondělní výsledky (29. 06. 2009)

Dvouhra - osmifinále:
Safinová (1-Rus.) - Mauresmová (17-Fr.) 4-6 6-3 6-4
S. Williamsová (2-USA) - Hantuchová (SR) 6-3 6-1
V. Williamsová (3-USA) - Ivanovičová (13-Srb.) 6-1 0-1 skreč I.
Dementěvová (4-Rus.) - Vesninová (Rus.) 6-1 6-3
Azarenková (8-Běl.) - Petrovová (10-Rus.) 7-6(5) 2-6 6-3
Lisická (Něm.) - Wozniacká (9-Dán.) 6-4 6-4
A. Radwaňská (11-Pol.) - Oudinová (USA) 6-4 7-5
Schiavoneová (It.) - Razzanová (26-Fr.) 6-2 7-6(1)

Čtyřhra - 3. kolo:
Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 2-6 6-3 6-4
S. Williams/V. Williams (4-USA) - Zi Yan/Čeng Ťie (13-Čína) 6-0 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist