Švýcaři na Hopman Cupu nezaváhali, Federer byl suverénní

30. 12. 2018, 20:33
Aktuality 0
HOPMAN CUP - Druhý den na Hopman Cupu překvapení nepřinesl. 3-0 na zápasy vyhráli oba loňští finalisté - obhájce titulu Švýcaři Roger Federer s Belindou Bencicovou i Němci Alexander Zverev s Angelique Kerberovou.
Roger Federer

Souboj posledních dvou wimbledonských vítězek na Hopmanově poháru vyhrála německá tenistka Angelique Kerberová. Úřadující šampionka z All England Clubu zdolala Španělku Garbiňe Muguruzaovou po velkém boji 6-2 3-6 6-3.

Světová dvojka uspěla v utkání s Muguruzaovou po pěti porážkách v předchozích vzájemných duelech a získala první bod německého páru, který začal soutěž smíšených dvojic v Perthu hladkým vítězstvím 3-0.

"Proti Garbiñe je to vždycky strašně těžké a dnes se to znovu potvrdilo. Jsem ráda, že jsem ji konečně porazila a tu černou sérii zlomila," pochvalovala si Kerberová. "Byl to boj a na začátku sezony je to pro mě dobrý výsledek."

Na Kerberovovou navázal Alexander Zverev, i když se nečekaně nadřel na výhru 6-4 4-6 7-6 nad Davidem Ferrerem, jenž v průběhu sezony ukončí kariéru. Favorizovaní Němci poté uspěli i v mixu. V dalším zápase skupiny A narazí ve středu na Francouze Lucase Pouillea a Alizé Cornetovou.

Výhrou 3-0 vstoupili do turnaje také Švýcaři Roger Federer s Belindou Bencicovou, kteří v Perthu obhajují vítězství z minulého ročníku. Ve skupině B neztratili ani set s Británií, jež v sobotu ve svém úvodním duelu překvapivě porazila Řecko.

První bod získal Švýcarsku Federer, jenž v minulých dvou sezonách po účasti na Hopman Cupu triumfoval i na Australian Open. Dvacetinásobný grandslamový šampion deklasoval 6-1 6-1 Camerona Norrieho a výhru týmu zajistila Bencicová vítězstvím 6-2 7-6 nad Katie Boulterovou. Soupeřům pak Švýcaři nedovolili uhrát jediný set ani v závěrečném mixu.

"Samozřejmě to byl skvělý start, ale do Melbourne zbývá ještě dlouhá cesta," řekl Federer s narážkou na Australian Open, jež začne za dva týdny. "Je skvělé, že se cítím dobře a odehrál jsem proti Cameronovi krásný zápas," pochvaloval si.

Na Silvestra je na programu tradičně jen jeden zápas. Poprvé se představí Američané Serena Williamsová s Francisem Tiafoem, které vyzvou Řekové Maria Sakkariová a Stefanos Tsitsipas.

• HOPMAN CUP 2019 •
Austrálie / Perth, tv. povrch
nedělní výsledky (30. 12. 2018)
• Skupina A •
Německo - Španělsko 3-0
Kerberová - Muguruzaová 6-2 3-6 6-3
A. Zverev - Ferrer 6-4 4-6 7-6(0)
Kerberová/A. Zverev - Muguruzaová/Ferrer 4-2 4-3(3)
• Skupina B •
Švýcarsko - Británie 3-0
Federer - Norrie 6-1 6-1
Bencicová - Boulterová 6-2 7-6(0)
Bencicová/Federer - Boulterová/Norrie 4-3(4) 4-1

 

, , .

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist