Šwiateková už má trenéra. Dohodla se s bývalým koučem Radwaňské Witkorowskim

2. 1. 2022, 14:42
Aktuality 4
Iga Šwiateková vstoupí do letošní sezony pod vedením trenéra Tomasze Witkorowského. Jméno nového kouče polská tenistka oznámila měsíc poté, co po více než pěti letech ukončila úspěšnou spolupráci s Piotrem Sierzputowskim. Witkorowski v minulosti vedl další polskou hvězdu a někdejší světovou dvojku Agnieszku Radwaňskou po většinu její kariéry.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

"Mám radost, že byl Tomasz volný, protože jsem chtěla dál spolupracovat s někým z Polska. Myslím, že na trenéra ze zahraničí budu připravená tak nejdřív za rok za dva, ale teď chci spolupracovat s někým, kdo rozumí mé situaci a mluví stejným jazykem," uvedla světová devítka na twitteru.

Rozhodnutí ke změně Šwiateková nelituje. "Zatím se teprve navzájem poznáváme, trénovali jsme společně v Polsku asi tři týdny, to není moc. Na turnajích to bude jiné, přijdou do toho i jiné faktory, stres a další věci," dodala.

Sierzputowski dovedl Šwiatekovou z juniorského okruhu mezi profesionálky a v roce 2019 společně slavili nečekaný triumf na Roland Garros. WTA ho následně vyhlásila trenérem roku a jeho svěřenkyně získala ocenění pro hráčku s největším zlepšením.

Sezonu 2022 Šwiateková odstartuje příští týden v Adelaide, kde bude z pozice nasazené trojky obhajovat titul. V prvním kole čeká na jednu z kvalifikantek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
A.R.R.
Nevím, ale vždy jsem si myslel, že Agu trénoval Wiktorowski, ale možná se Tomek přejmenoval aby mohl trénovat Igu pod nickem Witkorowski....
Reagovat
blixa
Ale všude píšou, že Igu trénuje Wiktorowski, tak nevím, jak je to s tím nickem ... smile
Reagovat
A.R.R.
Tady na TP, vidím nadpis Witkorowski a v článku takésmile
Reagovat
blixa
No jo, copak na TP ... smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist