Talentovaná Danilovičová 'ulovila' bývalého kouče Radwaňské Poláka Wiktorowského

30. 12. 2019, 11:37
Aktuality 1
Osmnáctiletá Srbka Olga Danilovičová angažovala polského trenéra Tomasze Wiktorwského, který před čtyřmi lety pomohl Agnieszce Radwaňské k triumfu na Turnaji mistryň a postu světové dvojky. Danilovičová už loni v sedmnácti letech vyhrála antukový turnaj WTA v Moskvě a byla členkou Top 100, aktuálně v žebříčku figuruje na 189. místě.
Profily hráčů
Olga Danilovičová (© AFP)

Olga Danilovičová loni v létě vyhrála z pozice lucky losera turnaj WTA na antuce v Moskvě a v 17 letech se ve světovém žebříčku posunula do Top 100. Jenže na nečekaný úspěch navázat nedokázala a o rok později se propadla až do čtvrté světové stovky. 

Až na letošních letních turnajích ITF v Evropě znovu našla ztracené sebevědomí. V Lipsku si zahrála semifinále, v Hechingenu finále a v Montreux nenašla přemožitelku. Díky lepším výsledkům zakončila sezonu na 189. místě, což ji zaručuje místo v kvalifikaci grandslamů.

S dalším tenisovým rozvojem má osmnáctileté Srbce pomáhat nový trenér. Danilovičová angažovala Poláka Tomasze Wiktorowského, který v minulosti pracoval jako trenér pro Polský tenisový svaz, také plnil funkci fedcupového kapitána a naposledy vedl Agnieszku Radwaňskou.

"Dobře rozumí mé hře a mým potřebám na kurtu, což je pro mě nejdůležitější. Navíc je to trenér, který má rád agresivní hru a v tomto ohledu se shodujeme," řekla Danilovičová, které v minulosti krátce pomáhali Alex Corretja, Petar Popovič, Juan Lizariturry, Denis Bejtulahi a Tatjana Ječmenicová.

Osmatřicetiletý Wiktorowski vedl Radwaňskou dlouhých osm sezon. Od roku 2011 jí pomohl k jedenácti titulům včetně trofeje z Turnaje mistryň 2015, během spolupráce se polská tenistka vyšplhala až na post světové dvojky. Loni na podzim Radwaňská ukončila kariéru, od té doby byl Wiktorowski bez většího angažmá.

Danilovičová se během víkendu přesunula do Austrálie a čeká, zda se dostane do kvalifikace turnaje WTA Premier v Brisbane. V týdnu od 13. ledna bude bojovat v kvalifikaci Australian Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
No, ten titul z Moskvy jí celkem uškodil, nabrala na sebe příliš velký tlak a neustála to ...

Doufám, že ji Tomasz trochu usměrní, má talent na to, aby se jednou dostala třeba i do top 10, ale musí začít o hře víc přemýšlet :) Připomíná mi tenisový pojetím Anu Ivanovic, která ale byla asi ještě trochu kvalitativně jinde ...

Každopádně by byla ohromná škoda nevyužít ten potenciál :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist