Těhotná Strýcová se ve 35 letech rozhodla ukončit kariéru

4. 5. 2021, 11:20
Aktuality 118
Barbora Strýcová ukončila v 35 letech kariéru. Vítězka čtyřhry z Wimbledonu je těhotná a po narození prvního potomka už se neplánuje vrátit na turnaje. Ráda by se ale ještě rozloučila s fanoušky v posledním utkání, nejlépe ve Wimbledonu.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© Česká sportovní)

"Sama pro sebe si chci zahrát ještě jeden zápas s diváky. Loučím se s kariérou, je to konec a nepředpokládám, že se vrátím na okruh, ale chtěla bych mít rozlučku s fanoušky. V kariéře jsem je potřebovala," řekla Strýcová novinářům v sídle Českého olympijského výboru.

Poslední zápas odehraje až po narození syna. Nejraději by se ještě jednou objevila v All England Clubu ve Wimbledonu, což by vzhledem k tzv. zmraženému žebříčku příští rok teoreticky mohla. "To je můj sen. Tam jsem měla největší úspěchy a je to pro mě Mekka tenisu," řekla. "Jestli to nevyjde, tak udělám nějakou rozlučku tady v Česku, ale bude to až po mateřské. Až zhubnu ty kila."

Na okruhu WTA získala Strýcová dva tituly ve dvouhře a 31 vavřínů ve čtyřhře. Životní turnaj prožila právě v milovaném ve Wimbledonu v roce 2019, kdy si zahrála semifinále dvouhry, s tchajwanskou partnerkou Su-Wei Hsieh vyhrály čtyřhru a poté byla deblovou světovou jedničkou. S Lucií Šafářovou vybojovaly na hrách v Riu de Janeiro 2016 olympijský bronz.

Na kurtech se plzeňská rodačka naposledy představila letos v lednu na Australian Open, kde vypadla v 1. kole dvouhry a 2. kole čtyřhry. Právě v Melbourne na sebe poprvé výrazně upozornila dvěma grandslamovými tituly v juniorce.

Právě v Austrálii zjistila, že je těhotná. "V hlavě jsem nejdřív měla jenom to, že budu mámou, že čekám mimino. To, že skončím tenisovou kariéru, přišlo později. Chvilku jsem z toho byla smutná, ale tak to je. Přišlo to přirozeně a v mém věku to tak asi má být," řekla Strýcová.

Pětinásobná vítězka Fed Cupu vždycky ráda reprezentovala a její charakteristickou vlastností byla ohromná bojovnost. Přeje si, aby si ji lidé právě takovou pamatovali. "Vždycky jsem nechala na kurtu úplně všechno. Nic jsem neodevzdala a to je asi nejdůležitější," prohlásila.

Přiznala, že už teď jí tenis trošku chybí. "Adrenalin a pocit vítězství, že se něco skvělého povedlo i hra samotná, že se snažím soupeře nějakou taktikou porazit," řekla. Cvičí alespoň půl hodiny denně, tenis hodně sleduje, ale už se přesouvá do nové role. "Není jednoduché se přehodit, ale už si zvykám. Vždycky jsem si přála být mámou a mít rodinu," pronesla Strýcová.

Má i představu, co by v budoucnu chtěla dělat. Určitě plánuje zůstat spojená s tenisem. "Protože za sebou nechci úplně zavřít dveře. Dělám kempy pro děti a ohromně mě to baví," řekla. Už loni začala zpovídat hosty přes internet v talkshow U Baru. "Jsem strašně špatná, ale chtěla bych se zlepšit. Ale nejdřív si chci projít těhotenstvím, porodit, být mámou a pak uvidím."


Nejraději bude vzpomínat na Wimbledon
Symbolicky na trávě, i když v sedě, oznámila tenistka Barbora Strýcová konec kariéry. K zelenému pažitu se vztahují její největší úspěchy v ikonickém Wimbledonu, ke kterým ve dvouhře i čtyřhře došla především díky své pestré hře.

Cestou v autě do sídla Českého olympijské výboru, na jehož zahradě s květinami okolo sebe oznámila své rozhodnutí, byla pětatřicetiletá Strýcová naměkko. "Měla jsem slzy v očích a byla dost emotivní," přiznala na setkání s novináři, během kterého už byla jako obvykle většinou veselá, i když jí slova o konci přišla zvláštní. "Ale je to tak a teď mě čeká krásné období."

Krásným životním obdobím bude role matky, kterou se na podzim stane. Synovi bude jednou ukazovat fotky a videa ze své kariéry, o níž se dá říct, že byla jízdou na horské dráze. "Měla jsem tam toho hodně, ale vším jsem nějak zvládla projít," uvedla Strýcová.

Jako první se vždy plzeňské rodačce budou vracet vzpomínky na Wimbledon. Slavný All England Club jí přirostl k srdci. "Přinášel mi dobré momenty," pronesla. Třeba v roce 2014 se zde vracela po trestu za doping. "Byla to satisfakce, že jsem zase na dobré cestě," řekla

Vrchol přišel v roce 2019. Ve dvouhře si zde zahrála semifinále a čtyřhru v páru s tchajwanskou partnerkou Su-Wei Hsieh vyhrály. "Celou kariéru jsem měla psychologa a já se tehdy dostala do fáze, že jsem vnímala jenom sama sebe a na každý zápas jsem se těšila, což se někdy nestává. Vydržela jsem tři týdny v hlavě v pohodě, to byla moje největší výhra," uvedla.

Na travnatém kurtu vynikal její pestrý styl. Na tenistky se nezvykle často tlačila k síti, dokázala zahrát i servis - volej. "Při své výšce jsem nemohla nic jiného hrát, neměla jsem až takovou sílu. Mojí zbraní byly pestrost a nohy, to jsem musela celou kariéru vyšperkovávat. Jsem na to pyšná, ale stálo mě to hodně sil, protože neumím hrát na jeden úder, ale na tři čtyři."

Ve čtyřhře posbírala většinu svých úspěchů. "Zaprvé je důležitý dobrý parťák a musíte si rozumět i mimo kurt, to je pro mě důležité," řekla a vysvětlila, proč se jí v deblu dařilo až tak dobře, že byla světovou jedničkou: "Je hravej, může se v něm vymýšlet a mohla jsem hrát svůj tenis - přebíhat na síti a být vyčůraná, to je dobrý."

Všem svým trenérům je vděčná za jejich rady. "Každého jsem měla ve správnou dobu," řekla a zmínila třeba kondičního kouče Karla Rubáše. "Od osmi do osmnácti mě naučil se hýbat na kurtu, z toho jsem čerpala celou kariéru," řekla. Úderově ji formovala Martina Davídková na plzeňské Slavii a na dvorci číslo sedm i díky stromu slušně podávala. "Jedna větev sahala nad kurt a já jsem se jí jen tak dotkla raketou. Pak jsem musela chodit deset minut před tréninkem a každý den jsme skákaly na větev a možná tím jsem neměla až tak špatný servis."

Spolupracovala i s Tomášem Krupou a s Davidem Kotyzou. "Každý trenér mě posouval," uvedla. Až do konce s ní objížděl turnaje bývalý deblista Lukáš Dlouhý. "Rozuměli jsme si jako kámoši a jsem ráda, že konec kariéry byl s ním," řekla Strýcová.

Na okruhu strávila 18 let, během kterých se stihla vdát i rozvést. Kvůli jadrnému slovník se dostávala tu a tam do problémů. A v únoru 2013 dostala půlroční trest za dopingový nález na stimulant sibutramin, jež byl podle ní obsažen v potravinovém doplňku.

"Bylo těžké se pak vracet, ale ujistila jsem se během trestu v tom, že ten sport chci dělat, že to je věc, kterou umím a můžu v ní být dobrá," řekla Strýcová.

Hodně vyzdvihla své zkušenosti z Fed Cupu a olympijských her. "Dalo mi to obrovské zkušenosti a pomohlo do mé kariéry," poukázala především na tlak, který je mnohem větší než na běžných turnajích. "Hrát před plnou arénou skandující vaše jméno je úžasné a zároveň i obtížné," řekla bronzová medailistka z her v Riu a pětinásobná fedcupová šampionka.

Mnohokrát se dokázala přenést přes zdravotní problémy. Na bolest si zvykla kvůli achilovce. "Jdu přes bolest, možná to někdy nebylo dobře, ale taková prostě jsem," uvedla.

Kariéru končí dá se říci na vrcholu. Ve světovém žebříčku čtyřhry je stále světovou dvojkou. "To je dobrý," usmála se. Byla na sebe i proto pyšná. "Vždycky jsem si říkala, až budu končit, že nechci objíždět malé turnaje. To se nestalo a jsem ráda, že odcházím s hlavou vzhůru."

K tenisu se jednou vrátí, ale nadcházející období jejího života vyplní mateřství. Slýchá rady od bývalých spoluhráček a dnes matek Lucie Šafářové či Andrey Hlaváčkové. Nejvíce ji zásobuje její sestra. "Nemyslím si, že se na to dá připravit. Od ségry vím, že to je náročné a všechno je jinak, ale ok, tak to bude těžký. Já jsem to chtěla a tak to je. Těším se," řekla Strýcová.

VIZITKA BARBORY STRÝCOVÉ
Datum a místo narození: 28. března 1986, Plzeň
Výška a váha: 164 cm, 60 kg
Největší úspěchy: vítězka dvou turnajů WTA ve dvouhře a 31 ve čtyřhře včetně Wimbledonu 2019; semifinalistka Wimbledonu 2019 ve dvouhře; bronz z OH 2016 v Riu de Janeiro ve čtyřhře; 5x vítězka Fed Cupu (2011, 2014, 2015, 2016, 2018; ve finále hrála 2015, 2016 a 2018)
Aktuální postavení na žebříčku WTA: 52. místo ve dvouhře (nejlépe 16. v lednu 2017); 2. ve čtyřhře (nejlépe 1., naposledy v lednu 2020)
Bilance: dvouhra 564 vítězství, 412 proher; čtyřhra 508 vítězství, 263 proher
Rodina: rozvedená; v letech 2006–2015 byla vdaná za německého tenisového trenéra Jakuba Herma-Záhlavu a používala dvojité příjmení Záhlavová Strýcová; letos v březnu oznámila, že se svým partnerem, šéfredaktorem časopisu Esquire Petrem Matějčkem, očekávají narození potomka.
Ostatní: dříve vyznávala hru od základní čáry, v roce 2019 díky stylu servis-volej zažila životní sezonu, v níž se ve dvouhře poprvé probojovala do semifinále grandslamu a ve čtyřhře se stala světovou jedničkou; v roce 2019 s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej vyhrály čtyři turnaje včetně Wimbledonu a na Turnaji mistryň se dostaly do finále, v roce 2020 vyhrály rovněž čtyři turnaje a probojovaly se do finále Australian Open; s tenisem začala v pěti letech, v juniorské kategorii vedla světové žebříčky ve dvouhře i ve čtyřhře; dvakrát vyhrála juniorku na Australian Open, v roce 2002 byla vyhlášena juniorskou mistryní světa; profesionálkou je od roku 2003, první singlový titul slavila v roce 2011 v Quebecu, druhý v 2017 v Linci; v únoru 2013 dostala půlroční trest za dopingový nález na stimulant sibutramin, podle ní byl obsažen v potravinovém doplňku; o dva roky později se poprvé dostala do první dvacítky singlového žebříčku; na OH v Riu nastoupila vedle Lucie Šafářové místo Karolíny Plíškové, která zrušila účast kvůli obavám z viru zika; po sezoně 2019 po dvou letech ukončila spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou a koučoval ji Lukáš Dlouhý, v minulosti ji vedli Francouz Jerome Adamec, Jan Havel, Němec Jakub Herm-Záhlava, jenž byl i jejím manželem, či Tomáš Krupa; ve Fed Cupu od roku 2002 odehrála 33 zápasů s bilancí 22:11; za rok 2019 byla vyhlášena vítězkou domácí ankety Zlatý kanár; na odměnách vydělala přes 12 milionů dolarů; jako své koníčky uvádí hudbu, snowboard a plavání.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

118
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/14676--foto-mej-krasny-zivot-strycova-privedla-na-svet-synka-vincenta
Reagovat
FulnekUltras
https://zeny.iprima.cz/celebrity/tenistka-barbora-strycova-konci-karieru-kvuli-tehotenstvi-prozradila-pohlavi-miminka?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=550410&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=Sk8TKZBqZVb-202105052314&dop_id=11570318
Reagovat
FulnekUltras
když manžel doma pomůže, ještě to na deblové zlato z LOH (třeba i s Plechem) může za tři roky klapnout
Reagovat
smazaný uživatel
"Poslední zápas odehraje až po narození syna" Tak to chci vidět. Po porodu si nezahraje. To může být v klidu. Bude celá rozvrzaná(povolená).smile
Reagovat
FulnekUltras
co nebude letos, může se stát i příští rok smile
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda
Reagovat
Fandina
to udělala pěkně s rozloučním a ukončením kariéry. A přiznám se, že mi pár kapek upadlo. Měla jsem tuhle hubatou holku ráda. A samozřejmě tenisově mi bude chybět. Ale bude miminko, takže super a dobrá příležitost ke skončení kariéry.
Reagovat
Dobry-den
Neznám hráčku s ostudnějším chováním na kurtu, ale na druhou stranu, člověk se u jejích zápasů nikdy nenudil. smile Další takovou tenistku nemáme. smile

Popřál bych jí hodně štěstí, ale ona to po mně stejně číst nebude. smile
Reagovat
FulnekUltras
no... má teď spoustu volného času... moc peněz bych si na to nevsadil... ;-)))
Reagovat
FulnekUltras
https://www.sport.cz/tenis/clanek/2350608-svet-i-cesti-sportovci-reaguji-na-konec-ceske-tenisove-legendy-co-vzkazuji-kvitova-a-spol.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
brixner
Takže...Alcatraz dostane vod Rafy na butku, stejně jako dostala Vosaka na butku!

Já dneska málem taky dostal na butku, ale utek sem, takže sem nedostal na butku!

Sem ňák dneska rozjuchanej, asi proto, že sem málem dostal na butku, ale zdrh sem a tim pádem nedostal na tu butku a proto vám to můžu sdělit. Kdybych totiž na tu butku dostal, tak vám to nesdělim a věděli byste kulový!

No, snad nedostane Petra na butku...
smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Když nepočítám deblistky Hradeckou, Voráčovou a Peschke (ale ta už asi zřejmě hrát nebude)... skončila poslední Češka, která je narozená do roko 1989 :) A brzy se přidá Petra ... pak Karolína s Týnou atd.

Když jsem začal sledovat tenis víc, Bára byla mladá živá střela, která nadávala na kurtu jako špaček (moje nejlegendárnější ... Já jim tam snad střelím balon vo*e, ču*áci :)) ... ale měla jiskru ... nikdy se nevzdala, dokázala vyběhat nemožné míče a kouzlila na síti ... do toho si po zápase šla zakopat s klukama fotbal :)) A tak to bylo po celou kariéru, která byla plná kotrmelců, radostí, strastí a nakonec korunovaná GS titulem z Wimbledonu v deblu a semifinálem v singlu ...

Po návratu na kurty v roce 2014 začala hrát Bára daleko trpělivěji a dostala se až do první dvacítky ... Fed Cup a ostatní nemusím zmiňovat, to bychom tu byli dlouho :))

Můj nejoblíbenější zápas Barči byl Wimbledon 2014 proti Wozniacki ... tam hrála nejlepší tenis kariéry :)

Přiádávám perličky ze zápasu s Flávií Pennettou z Bastadu 2011:

"Jenom proto vole že neumím zvednout ruku vole, proto je to 4:2"
"Si dělá prdel vole, p.ča"
"Vždycky mi tam servíruje, když prohrávám, vždycky ven z kurtu, vždyck-kyyyyy.."
" Ty vole pojd' Baruno, pojd'".
" Dop í...i vole, já jim tam střelím balón, čů.áci vole
"Co je tohle vole za pole tohle, to je chybový..."
" do p...čééééé...!!
"Zase prohoooooz? Já se z toho jednou vole zrubu..""
" Mě neseeeeer"..
" Uáááá, tam musím být, jsem pomalá, do p´či, voleeee"
"Protože kadim vole se posírám vole do svejch trenek si tam seru".
"Kurwa to je tak na howno vole".
"Mě bolí palce na nohoooou, nemůžu vole zabrzdit, nic".

Barčo, měj se, žij blaze a ještě se na kurtu jednou ukaž :)
Reagovat
Mr.Pink
take sis zapisoval jeji hlasky? :D
Reagovat
Kytka
Pamatuji ještě jednu pěknou: Ona to se.e všechno do jednoho místa a já tam nejsem.
Reagovat
Nenela
To je fakt dobre, kdes to vsechno nasbiral?smile
Reagovat
FulnekUltras
V tenisu to bylo krásné a bylo toho dost.

smilesmilesmile
Reagovat
Mony
a nebyla to nuda
Reagovat
FulnekUltras
a vo tom to je ;-)
Reagovat
Mr.Pink
hracka s pochybnym charakterem, kterou jsem musel po mnoha letech vyhodit ze sveho tymu oblibenych hracek, a to jsem ji fandil uz od juniorek. ale i tak ji preji vse dobre, at se dari :)
Reagovat
lvicek
Proc pochybny charakter?
Reagovat
blixa
Taky nechápu ...
Reagovat
Mr.Pink
o tom by ti povedel jeji byvaly manzel zahlava, david kraus a predevsim jeji kdysi nejlepsi kamaradka iveta benesova
Reagovat
FulnekUltras
koukal, stanjura a rakušan by to určitě ještě o něco doplnili
Reagovat
smazaný uživatel
A všichni ti o tom vyprávěli, viď?!
Reagovat
Mr.Pink
david kraus o ni nechce slyset, nejvetsi zklamani v jeho zivote (zadne veci z doslechu, rekl to v nekolika rozhovorech), iveta to same, ale tam se neni cemu divit, kdyz se ti tva nej kamaradka vyspi s manzelem, ze :)
Reagovat
FulnekUltras
kraus je cocott a přírodu nezastavíš ;-)

co tam máš dál?
Reagovat
Mr.Pink
:D nic, take krause nemusim

kdyz se jedna o nej kamaradku, tak argument prirodou neberu
Reagovat
lvicek
Hmm, tak to neni nic moc. Na druhou stranu ja o tom nic nevim, tak se do toho nejak stourat nebudu. Na kurtu vypadala fajn, i vzhledem k Fed Cupu atd.
Reagovat
Fandina
Aha, tohle, já už čekala, co provedla. Tak tohle to je to poslední, kvůli čemu bych někoho vyhazovala z oblíbených. Každého věc.
Reagovat
Mr.Pink
ano, kazdeho vec. nikomu svuj nazor nevnucuji, ja jen vysvetlil, proc jsem ji prestal fandit
Reagovat
blixa
A zaručeně je to pravda, viď ? smile Chlápci po rozchodu jsou opravdu ti na slovo vzatí ... smile Nebo tys jim to doma snad pískala ? smile
Reagovat
Mr.Pink
samozrejme, ze je to pravda. nebo si to snad iveta benesova vymyslela? od te doby s ni nemluvi.
krause tez podvedla, pri nevere byla primo nachytana novinari
s tou ivetou me to fakt nastvalo, pze jsem byl jeji velky fanousek :)
ps nejsem zena
Reagovat
blixa
smilesmilesmile svatá prostoto ....
Reagovat
Mr.Pink
:D smich leci, takze v poradku
Reagovat
Fandina
Já se vždycky zmýlím, když už si o nějakém nicku začnu myslet, že je fajn, tak napíše něco podobného, aby mi spadla brada.
Mr. Pink mě dneska pobavil.
Reagovat
Fandina
Nevěděla jsem, že byla s Krausem vdaná, aby šlo o nevěru. Pokud je nevěra začátkem jiného vztahu, tak co. Miluji tyhle moralisty.
Reagovat
Mr.Pink
fandinko, mne vubec nejde o krause. zradila svoji nej kamaradku ivetu benesovou, vyspala se s jejim muzem. chtel bych te videt, kdyby ti tohle provedla tvoje nej kamaradka :)
ve fandeni jde prece i o sympatie a timto cinem veskere me sympatie ztratila. jako cloveku ji preji vse dobe
Reagovat
Fandina
Byl jsi někdy nevěrný? Kdybys byl, tak bys takhle nemluvil.
Reagovat
Mr.Pink
nebyl, opravdu. a prilezitosti byli, i prave u pritelkyn kamaradu

ale my se nechapeme, mne nejde primo o neveru, ale o to, ze zradila svoji kamaradku

a neni to ani moralizovani, ja to nejak zvlast neresim, jen jsem podotknul, proc jsem ji prestal fandit, proste uz mi prestala byt sympaticka, tot vse
Reagovat
Fandina
Tady přece nejde o příležitost a využití jí. Někdy se to stane, že se nejlepší kamarádka vyspí s něčím manželem. Já bych být IVetou o tom mlčela. A nebo mluvila, jako ona, ale pak by nešlo o nejlepší kamarádku, ale o někoho, komu chci ublížit.
Reagovat
lvicek
Ja teda nevim, ale vyspat se s manzelem kamosky me osobne prijde dost pres caru. A ze potom uz pro Ivetu kamaradka nebyla, to je snad celkem jasny. Ja si to teda osobne vubec nedokazu predstavit, provest neco takoveho. Na druhou stranu o tom nevim detaily, tak nebudu soudit na dalku, na fandeni uz to nebude mit vliv, kdyz uz konci karieru :D. Zajimavy je, ze jsem o tom nic moc nevygooglila (za asi 5 vterin hledani), bulvar se moc nepredvedl ;).
Reagovat
blixa
Jojo, a Ivetinýho manžílka před tím zřejmě brutálně mučila, dokud nepřestal křičet nenene já nechci ! Že jo ? smile Zajímavé je, že ten chlap je tu dle tebe jakési bezvolné zvířátko, které za nic nemůže a vše způsobila ta mrcha Bára smile . Chasníčku, žijeme v brutální konkurenci, stejně jako všechny ostatní zvířátka na téhle planetě. Neulovíš, nenažereš se. Neudržíš si chlapa/ženu, nerozmnožíš se. Tak to je a bude, s tím se smiř a nebo nesmiř a breč si doma v koutě.
Reagovat
Mr.Pink
tak melzer byl znamy proutnik, pry ji pred nim varovali :)

melzer v tomhle pribehu neni podstatny, kdyz se bavime o bare a ivete, bara byla jeji nej kamaradka, zrada to proste byla, to prece musis uznat i ty

ale ja nikde nebrecim, jen jsem vysvetlil, proc jsem ji prestal fandit, nic vic. bara je jinak v pohode, zabavna holka
Reagovat
blixa
Ten chlap to neudělal ani poprvý, ani naposled tak jaká zrada ? Iveta to musela vědět, co je zač, a pokud s ním i přes to byla, tak buď jí to nevadilo, nebo byla úplně praštěná. Zrada je něco úplně jinýho.
Reagovat
Mr.Pink
zrada od kamaradky, od melzera tez, ale tam se to dalo cekat.
byla zamilovana, oxytocin, fenylethylamin, dopamin, serotonin...takovy koktejl ti zamota palici :)
Reagovat
Nenela
Je to pravda, nedela se to, zradila kamaradku, chovala se jako prase a kazdy kdo tady pise, ze to se stava a tim ji omlouva atd., je moralne v kopru.
I pres jeji nemoralni ulety jsem Baru mela rada. Ty reci na kurtu me strasne bavily.
Kdyby se ale vyspala s mym muzem, tak ji rada nemam, neni to neco, o cem bych rekla "to se stava".
Reagovat
lvicek
Ja osobne si vubec nedokazu predstavit neco takoveho komentovat slovy "To se stava". Doufam teda, ze v moji bubline se to nestava a ze je to standard.
Reagovat
Fandina
Je vidět, že jste ještě mladé a nezkušené. V životě se všechno naplánovat nedá. Ani nevěra.
Reagovat
lvicek
To je mozne, ze v tomto ohledu nejsem zkusena, protoze ja osobne jsem se svym jedinym partnerem/manzelem 15 let a doufam, ze budeme pokracovat dale. Planovat nevera nevim, jestli se da a nebo neda - vetsinou se planovat musi, aby na to partner neprisel, ne? Ale nejaky moralni kodex snad muzu mit alespon sam pro sebe a ocekavat ho od sebe. Nastesti v mych kruzich se tyhle veci nejak moc nedeji.
Reagovat
Fandina
Já psala o tom, že někdy aniž chceš, se dostaneš do situace, že jsi nevěrná. Život není jenom o tom, že umíš všechno řídit. Jsou tu také city, pudy a ty mnohdy tak uplně neuřídíš.
Reagovat
lvicek
No, mozna to tak muze byt. A nebo je to tak, ze lidi, kteri to provedou, si to pak takhle ospravedlni, zatimco jini si ve stejne situaci reknou A dost, tohle ja neudelam. Take jde o to, jak se pripadne zachovaji potom, jestli dokazou situaci vyresit, nejlepe z oci do oci a nebo lzou a podvadeji dal. Jsou lide, kteri to proste neudelaji, aby si potom dal mohli vazit sami sebe. Neni vsechno jen o pudech, ale i o nejakych vlastnich hranicich, jinak bychom tu jako spolecnost vubec nemohli fungovat.
Reagovat
Fandina
Nikdo asi z nevěry radost nemá.
Reagovat
Fandina
A spíš o ní lidé nemluví. Je to logické. Ale že se to děje, na to vem jed.
Reagovat
lvicek
Jo, to ja verim, bohuzel... Ale nic pekneho za tim neni.
Reagovat
Fandina
Není to pěkné, protože je to uzus. Slib, že zachováš věrnost. Ale je to bohužel i lidské. Že někdy tě pudy přemohou. Nic není ideální.
Reagovat
blixa
Ale tak jasně, každý máme možnost volby. Mám kamaráda, jsme cca stejně staří, známe se asi 40 let. Oženil se ve 23, chodil s tím děvčetem asi od 17, nikdy jinou neměl, a celý život jí byl věrný. Vždycky mi tak trochu dával najevo, že on je ten "svatý" zatímco já jsem pěknej lump smile. Dneska chodí a je smutnej, že vlastně v tom sexu nic nezažil a že nemá na co vzpomínat. Ano, je bez viny a může házet kamenem, ale k čemu to je, když nakonec toho lituješ ?
Reagovat
lvicek
Jo, to je trochu smutny, to nema chudak na co jineho vzpominat nez jen na to, ze v tom sexu nic nezazil? A co zena, porad spolu jsou? Btw. myslis, ze by to za to stalo - uzit si teda nejake to dobrodruzstvi, "aby bylo na co vzpominat", ale pritom ublizit nejblizsi osobe, kterou ma? Znicit tak treba spolecny zivot? Mozna by si to tak vycital pak jeste vic. Ono nejde vzdy jen o me, ale taky o toho druheho...
Reagovat
Fandina
Líbí se mi tihle moralisti. Já jsem nehřešil. Ale co je horší, ten, kdo zhřešil nebo ten, kdo na hřích druhého ukazuje?
Reagovat
lvicek
Ja se tu nesnazim vystupovat jako moralista - rikala jsem, ze pro me je to nepredstavitelne. Jini to maji treba jinak. Mne na tom proste vadi to, ze se ublizi druhemu a blizkemu cloveku. Taky jsem rikala, ze nebudu soudit Baru a uz vubec ne podle toho, co se nekde povida, nic o tom nevim. Tento prispevek, na ktery reagujes, byl spis takovym zamyslenim - a myslim to vazne. Stoji to za to, ublizit nekomu blizkemu, aby pak clovek nelitoval, ze nema na co vzpominat? Ja nevim, pro me osobne je duvera strasne dulezita. Ale lidi jsou ruzni.
Reagovat
Fandina
Ano, důvěra je hodně důležitá, ale možná je důležitější schopnost vidět i na druhém chyby. Kdysi jsem viděla manžela objímat se s jednou holkou. Hrozně mě to vadilo, bála jsem se, co bude. Ale dodnes jsem o tom mlčela, neřekla to ani jemu ani nikomu jinému. Jeho hodnota převýšila to, že se někde cicmal s jinou. Dodnes jsme spolu, minulý týden jsme oslavili safirovou svatbu.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Tak to je skvele, ze ti to pak dal nevrtalo v hlave a ze jste spolu celou dobu zustali. Vetsinou takove zasete seminko podezreni po case vztah rozbije. Ale kazdy to v sobe citi nejak jinak, takze je prima, ze vy to mate takto.
Reagovat
misa
Nečekej nějaké uznání morálních hodnot od národa, který si zvolí do svého čela zrůdy typu Zemana a Babiše. Nebo který opěvuje "krásu" devadesátých let. Lidi tady dlouhodobě ničemu nevěří a řídí se heslem urvi co můžeš. Možná u mladších generací dojde časem ke zlepšení.
Reagovat
blixa
Naivní člověče smilesmile Morálka spočívá v úplně jiných věcech co se sexuálních vztahů týče, nikdy to nebylo jinak a nikdy nebude smile
Reagovat
blixa
Ale ono přeci není vůbec nutné člověku, se kterým jsem ve vztahu ubližovat. A pokud k tomu stejně přistupuje i ten partner, blíží se to ideálu smile. Ale to tobě asi nevysvětlím a vlastně to na TP vůbec nepatří smile
Reagovat
lvicek
Proc bys me to nevysvetlil? Pokud neublizis nebo pokud jsou oba dohonuti, je to prece uplne neco jineho, nez o cem jsme tu psali. Tady byla rec o zrade a podrazu a ne o vernosti a to je prece neco uplne jineho.
Reagovat
FulnekUltras
Tahat do přírody takové zásadní věci? ;-)))

Radši bych tu Barču už fakt nechal v klidu nosit... ;-)
Reagovat
blixa
No jen abys nedopadla podobně smile. Já neříkám, co je dobře a co špatně, jen že každý můžeme a musíme volit a všechno má své následky. Člověk není přirozeně monogamní, naše genetická výbava je jiná. Geneticky jsme stále vybaveni na život v malých tlupách. A ani tam to nefungoval tak že vůdce tlupy plodil všechny potomky, šikovní podřízení samečci se také dokázali uplatnit. Současný forma našeho života naší genetické výbavě vůbec neodpovídá, máme na výběr veliké množství potenciálních sexuálních partnerů, je to docela peklo, proto je tzv. nevěra tak běžná a rozšířená. Prostě je to složitý a tak si žij jak cítíš, že je to správné, ale nekritizuj ty, co to mají jinak.
Reagovat
lvicek
Jo, kazdy at si to udela podle sveho. Jsou uz dneska ruzne volne svazky, mutliamorie a polyamorie a ja nevim, co vsechno :). Singles a sex na jednu noc. Mne je to celkem jedno. Co by bylo pro me dulezite je nelhat a neublizovat blizkym lidem, zaridit se tak, abych si mohl zit po svem cestne. Myslim, ze to je takovy zaklad. Kdyz to nekdo dela, tak si o nem nic moc dobryho myslet nebudu, ale to je taky nemusi zajimat, ze jo, takze vlastne je vsechno v cajku ;).
Reagovat
lvicek
Taky tenhle nazor nechapu, prece nezalezi na tom, ze ten manzel je prase (a nikdo se tu o nem nebavi), ale ze se holka vyspi s manzelem kamaradky. Rec tu byla o jejim charakteru a ne jeho... Jak to bylo konkretne v pripade Bary a Ivety netusim, ale nic moc pekneho to asi nebylo. Ted ji preju zdrave mimco a spokojeny zivot a aby se ji to taky nekdy nestalo z druhe strany, myslim, ze to neni nic moc :/.
Reagovat
FulnekUltras
jak začne svrbět, je to horší než podebraná pata
Reagovat
PetaM
Tak to už chápu, proč se Barča tolik bavila s Luckou ...
Reagovat
paddy
bohužel místní adorační svět je převažující smile

v populaci statisticky platí, ten krade, ten lže, ten vraždí, ten se fláká, ten je hodný, ten je chytrý, ten je hloupý
ale sportovci jsou všichni bozi smile smile

...otec byl odsouzen za obchodování s drogami
Reagovat
FulnekUltras
a ?????
Reagovat
lars
tvuj otec ? :)
Reagovat
Mr.Pink
tak rodinu si nevybiras, to bych ji vubec nevycital
Reagovat
FulnekUltras
Barča navíc tátovi opravdu pomohla, když byl úplně dole...
Reagovat
lars
pokriveny charakter
Reagovat
com
smile tož zduř strécu smile
Reagovat
peggy
Pa,pasmile
Reagovat
Kytka
Přeji jí v dalším životě jen to nejlepší. Byla to má oblíbená hráčka. Hlavně jsem měla ráda její bojovnost, ta nikdy nic neodchodila, i když to někdy nešlo, tak bojovala. A ty její komenty při hře, někdy pravda dost drsné, ale pobavily.
Reagovat
tromas12
Souhlas
Reagovat
tromas12
Přeji všechno nej do dalšího průběhu života. smile
Společně s Péťou moje nejoblíbenější hráčka. Kariéru měla skvělou, dosáhla na dobré úspěchy.. myslím, že ji často srazela hlava, hlavně ve finálových zápasech, jinak by titulů ze dvouhry bylo více, přeci jen hrála celkem dost finálových zápasu.. velká skoda byla napr. Antverpy 2015, tam byl titul blízko, ale i tak kariéra super.
Reagovat
Mony
cože?Hlava?!
Reagovat
tromas12
Řekl bych, ze jo.. většina jejich finálových zápasů dopadla totálním vypraskem a ne vždy se jednalo o neporazitelne soupeřky.. často během zápasu ztrácela koncentraci a vztekala se.. tak myslím, ze se dá říct ze to bylo hodně o hlavě
Reagovat
Mony
s tím vztekáním spíš odhazovala křeč. Já myslím, že hlavně hlava a vůle jí dovedla tak daleko. Často přehrávala herně lepší, ale labilnější soupeřky. V té její "hlavě" na ně dokázala něco vymyslet
Reagovat
Ela-fon-isi
Každý jsme holt vyfasoval nějakou povahu. Bára má převahu cholerických rysů. V dobrém - umět se hecnout, mít výdrž i ve špatném - agrese při stresu. Měla jsem ji rada a přeju ji skvělý a pohodový život!
Libilo se mi, že nenastávala sobě, ale druhé Báře.smile
Reagovat
tromas12
To je asi pravda no.. je to sikovná holka a kariéru měla dost dobrou.
Reagovat
paddy
Stosur hrála hned po narození dítěte a žádný výmluvy jsme neslyšeli smile
Reagovat
Krisboy
...stejně jako je neslyšíme teď.
Reagovat
peek
Ty naše milá vulgární tetko,
tak budeš taky máma,
ďakujem za to tenisové všetko,
co jsi na kurtu odevzdala.
Co bylo, to hoď za hlavu,
sibutramin, Krause, Záhlavu,
teď čeká na tě štěstí dosti:
kojení, plínky, nevolnosti.
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejake navrhy:

1/ Tetka je nase mama.

2/ Lepsi tetka na trave,
nez se veset na trame.

3/ Na cihle ji sviha v hlave,
na trave to sviha hrave.

4/ Na trave lehce zahrane voleje,
na cihle prani ponozek galeje.

Na dalsi navrhy Sprotvnich Epigramu, pri prilezitosti ukonceni kariery cekame:)
A pochopitelne na nejake ty Ody.

Ondra Jirasek by to mohl potom publikovat jako clanek, jake Ody a Epigramy vznily v prostredi tenisovych fans pri prilezitosti ukonceni kariery B.S. :D
Reagovat
Mony
5/ Vám se to říká hravě..
ale, co když mi ona mr.. v hlavě !
Reagovat
Mony
oprava:
5/ vám se fandí hravě..
když ona mi ale mr.. v hlavě
Reagovat
Mony
6/ byla jedna travička, na ní bílá suknička
teď nám roste na bříšku jedna velká kulička.
Reagovat
blixa
7. Sirotek je naše máma .... a Sirotková je náš táta.smile
Reagovat
Mony
7/ zítra za mojí kariérou zametou,
já už ale znovu slyším, jak mi v bříšku někdo mlátí s raketou
Reagovat
Mony
8/ Odchází nám Baruna
a s ní chudne čeština
Reagovat
Ela-fon-isi
smile k tomu nedostatek spánku
a místy pocit, že máš na kahánku.
( Třeba když usneš, zatímco připravješ hamku.)
Reagovat
Haitik
Myslím, že Bára měla super kariéru, může být patřičně na co hrdá!
Pamatuju si jí na stupních vítězů v Riu, to mne strašně dojalo..
Tak ať se daří! :-) :D
Reagovat
svetova.dvojka
No to se ani nedivím, ta už myslela akorát tak na sex místo na tenis, proto neměla žádné výsledky...smile
Reagovat
lvicek
Tak to je asi logicke rozhodnuti, hlavne, at jsou zdravi i s prckem. Ale kdo vi, treba to jednou jeste prehodnoti a budou za 5 let s Su-wei Hsieh sbirat GS vavriny ve ctyrhre ;).
Reagovat
Pavol
Život je o inom ako o tenise.
Reagovat
Krisboy
Kolik jsi na ní prohrál?
Reagovat
Pavol
Ja prehrávam len výnimočme a na Strýcovej už vôbec nie. Vždy sa mi páčila jej bojovnosť aj ukecanosť.
Reagovat
Krisboy
Jen abysmile
Reagovat
Pavol
Ak dnes vyhrá Muchová tak vyhrám aj Ja. Ak nie nič sa nedeje. smile
Reagovat
SydneyOpen
já na ní a na celém sportu v životě prohrál 16 korun a vyhrál 40 korun smile
Reagovat
Krisboy
Je to tvoje šťastná hvězda smile
Reagovat
Mony
Min 8 zápasu na chráněny ranking může dát. Tak snad v to Wimblu. Královna ráda pohlida kočárek, když už se nestará o Vevodu.
Reagovat
SydneyOpen
Reagovat
smazaný uživatel
diky smile jdu shlednout secko, bara umela pobavit

ja co si ju budem pametat bdue vzdy jak neuniesla na stvanici ze ji m*da v hlave smile
a dalsie ze ako jedna z mala hracie nebrejkla saru eranni v zapase- finale dubaj
Reagovat
smazaný uživatel
konecne se na tenis budou moct divat i deti, vulgarni bara byla problem
Reagovat
GaelM
Tvoje máma je problém.
Reagovat
smazaný uživatel
ju uz mamu nekolik let nemam smile ale to je jedno
Reagovat
Ela-fon-isi
Učitelka češtiny chtěla po mém dítěti, aby řeklo ,,prdel" a nechodilo okolo.???? Od sportovce ulevující slovo čekám, od prezidenta ne.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist