Tenisté I. ČLTK mají na dosah obhajobu, Přerov titul po 23 letech

17. 12. 2019, 15:26
Aktuality 5
Tenisté I. ČLTK jsou favority finále tenisové extraligy smíšených družstev. V cestě za obhajobou titulu týmu z pražské Štvanice stojí Přerov, který čeká na titul 23 let. Utkání se uskuteční ve středu v hale v Říčanech od 10:00.

Tenisté I. ČLTK loni ukončili kralování Prostějova a zlaté medaile získali po 28 letech. Přerov získal mezi lety 1982 až 1988 i díky Janě Novotné či Karlu Nováčkovi šest titulů a naposledy, poosmé, se z triumfu radoval v roce 1996.

"Už postup do finále byl pro nás velkým překvapením a titul by byl mega překvapení," řekl ČTK kapitán týmu TK Precheza Přerov Petr Huťka junior. Jeho tým začal výhrou v předkole a ve skupině zdolal i favorizovaný Prostějov.

Do finále Přerov dovedli Nikola Tomanová,i Linda Nosková, Němec Tim Pütz, Polák Kamil Majchrzak, Ukrajinec Sergij Stachovskij, Slovák Jozef Kovalík a Dominik Kellovský. V předkole nastoupili i Slovenka Jana Čepelová.

Není jasné, kdo ze soupisky bude hrát ve finále. "Všechny jsme oslovili a doufáme, že budeme v co nejsilnější sestavě," konstatoval Huťka.

Největší hvězdou I. ČLTK by měla být 21. hráčka světa Karolína Muchová, ale její start není stoprocentně jistý, protože měla problém s břišním svalem. "Pokud bude zdravotně v pořádku, měla by nastoupit," řekl kapitán týmu Petr Vaníček.

Hrát by měla Tereza Martincová a kvarteto mužů vzejde z pětice Jonáš Forejtek, Slovák Martin Kližan, Jan Šátral, Václav Šafránek a Robin Staněk.

Pražané jsou favority, ale tuší, že je nečeká snadná práce. "Podle soupisky je Přerov těžký soupeř, ale záleží, kdo z jejich cizinců přijede. Jestli budou hrát jako ve skupině, bude to vyrovnané," mínil Vaníček. V ideálním případě by byl rád, kdyby jeho svěřenci rozhodli už po dvouhrách. "To vždycky, ale takhle s tím nejde kalkulovat. Jsme připraveni i na debly, bojovat o titul až do konce," řekl Vaníček.

Zápasy extraligy se skládají ze šesti dvouher (čtyř mužů a dvou žen) a tří čtyřher (dvou mužů a jedné žen). K vítězství je potřeba získat pět bodů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Finále extraligy právě v přímém přenosu na Nova Sport 1.
Reagovat
jirkaS
škoda, všechno možný na ČT2/ČTsport a tohle ne
:_-(
Reagovat
smazaný uživatel
A ATP Cup 2020 vysílá ČT Sport :)
Reagovat
FulnekUltras
tohle už není nic pro nás. Lendl a Mandlíková měli sice frňáčky pěkně hore, ale až takhle hluboko přece jenom nikdy neklesli. Dnešní hraboši čím víc mají nahrabáno - tím bezohledněji hrabou ještě víc a ještě víc. Cesta je nezajímá. A pak na tuhle maloburžoazní pakáž ještě sázejte!

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1173673-na-tenis-se-riti-obri-skandal-s-mafii-spolupracoval-i-hrac-z-elitni-tricitky
Reagovat
FulnekUltras
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1174170-jak-mafie-manipuluje-tenisty-chteli-abych-prohral-s-nadalem-rika-byvaly-hrac.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist