Tenisté odlétají do Tokia jen ve třech. Zraněného Hájka nikdo nenahradí

29. 3. 2014, 10:38
Aktuality 27
Čeští tenisté budou hrát ve čtvrtfinále Davisova poháru v Japonsku jen ve třech. Do Tokia dnes kvůli zranění kolena neodletěl Jan Hájek a kapitán Jaroslav Navrátil se rozhodl, že nikoho dalšího nepovolá. O postup do semifinále tak budou v týmu obhájců titulu příští týden bojovat Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý.
Profily hráčů
L. Rosol na letišti (© Česká sportovní)

V daviscupovém kvartetu chybí vedle Hájka rovněž nejlepší český hráč Tomáš Berdych, který s předstihem oznámil, že minimálně čtvrtfinále vynechá.

"S ohledem na složitost dopravy do Tokia a program ostatních hráčů, o kterých by se dalo uvažovat, jsem se rozhodl nepovolávat dalšího hráče," vzkázal ČTK z Tokia kapitán Navrátil. "Máme sestavu, která je schopna v Japonsku vyhrát."

Tenisté se přesouvali do Japonska různě. Z Prahy přes Helsinky letěl Rosol s částí realizačního týmu, Veselý cestoval z Vídně přes Istanbul a Štěpánek z Ameriky.

I Japonci řeší problém se sestavou. Jejich jednička Kei Nišikori v pátek nenastoupil k semifinále turnaje v Miami, protože ho zlobí tříslo, a jeho účast je nejistá.

V japonské nominaci jsou dále Go Soeda, který je 133. na světě, Tacuma Ito (149.) a Jasutaka Učijama (277.).

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
makro99
Ján Hájek je náš jediný typický antukář (dneska obecně zkomírající druh) a jako takovýho je třeba jej brát. Mimo antuku (Japonsko) je jeho kvalita sotva poloviční. Na antuce, pokud je tedy zdráv, je to vcelku konstantní hráč na úrovni 70.-100. místa a proto je pro zápasy na antuce vždy užitečný člen českého DC (mini)týmu; nejen proto, že Davis Cup je specifická soutěž, kterou často hrají i žebříčkově níže postavení hráči. Honzův výkon ve všech ostrých zápasech na antuce (singly i debly v Chile i Kazachstánu) byl velmi solidní (za 3 body ze 4) a odehrál i nad očekávání důstojný zápas v Barceloně proti Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Kei nenastoupí tak můžeme na 95,17 procent slavit postup.

Pokud ano, Kůň, Jirka a už vůbec ne Rosol na něj v současné chvíli tenisově nemají , takže by dal dva body sám ... Soedu jsem dlouho neviděl , Ito a Uchiyama jsou doma silní , celou sezónu hrají převážně po Asii , když vyjíždějí , tak na kvaldy , kde je to většinou tragédie..

Takže logicky , klíčová bude 4hra, která je pro mě nevyzpitatelná , protože nevím v jakým složení Japonci nastoupí ... a pokud bude hrát Kůň s Rosolem , tak těžko hledat favorita .... podle mě to je 50/50
Reagovat
smazaný uživatel
Lidičky proč ty naše kluky tak podceňujete? Jirka Veselý už je tenisově nad Jendou Hájkem Lukáš Rosol taký dobrá forma o Radkovi ani nemluvě a davis cup je úplně něco jiného než jiné turnaje tam se múže stát cokoli.Není lepší kluky podpořit než psát že je to prúšvih a jiné nesmysly?? TAKŹE HOŚI JSME S VÁMI!!! DRŽÍME PALCE!!! DO NICH!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja ty nase HOCHY takhle vlastenecky neberu, ale po tenisove a vubec sportovni strance jsou ty skleby uz opravdu trapny. Taky preji uspech a jsem celkem zvedava, co nakonec ten Kei.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale tommruv napad s Navratilem vubec neni spatny.. ;-) :-))
Reagovat
Fandina
tommrův nápad s Navrátilem je na místě :-))) i když bych přece jenom rozdíl mezi ním, Mertlem a Pospíšilem nějaký viděla ... úsměv
Reagovat
darek.vrana
Tak to je průšvih.
Reagovat
darek.vrana
Bez Hájka už vidím naše šance jako téměř nulové.
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
Fandina
Pokud by mohl přiletět i Berďa, také by to bylo řešení.
Reagovat
s7RanG
Taky mohli vzít Pavlaska, aspoň by zatrenoval a rozkoukal se
Reagovat
Fandina
Věřím tomu, že v budoucnu ho určitě vezmou, třeba ještě někoho povolají k těm třebm. I když podle toho prohlášení to tak nevypadá.
Reagovat
tommr
Hájek by do utkání stejně nezasáh ...
Rozhodující pro výsledek bude účast/neúčast Nishikoriho. Pokud se dá do pátku dohromady a nastoupí tak budou jasnými favority Japonci. V opačným případě by nám postup neměl uniknout at už za nás bude hrát kdokoli ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A co když se některý z našich hráčů zraní?... Podle mě docela riskantní odjet pouze ve třech.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava:odletět
Reagovat
tommr
jedno zranění bychom bez větších problémů ustáli. Pokud by se nám zranili dva hráči tak by holt musel nastoupit Navrátil - moc velkej rozdíl mezi ním a ostatníma našema hráčema připadajícíma v úvahu (Mertl, Pospíšil, Pavlásek) by asi nebyl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Např.:Minář,Hernych Dlouhý a další....
Reagovat
smazaný uživatel
:-) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajjajaj!:-(
Reagovat
Jan
Po obětování obou semifinále v Miami nastává 1. část taktické varianty - obětování DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve třech? Hm.. Tak to good luck..
Reagovat
smazaný uživatel
...a co Jankeda?
Toho Navratil neustale opomiji...a rekl bych, ze to byla jeho posledni sance v kariere...skoda, mohl tim Japonce dost prekvapit...a vyvest uplne z konceptu...takovym tahem.
Reagovat
a.magerova
Pošleme tam gigina, je to bojovník s nekonvenčním přístupem k životu, to ty Japonce zmate natolik, že neuhrají ani set ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste, gigin je skvely napad, ale je tu jedno dost velke riziko, on by byl schopen zdecimovat nejen japonsky tym, ale i vlastni;D))) Pravdopodobne by vsichni skoncili u cevabcici a slivovice...uz ve cvrtek a behem sobotniho deblu by divak uz ani nepoznal, kdo proti komu hraje,;D)
Takze by se muselo asi rozhodovat losem, ale taky to neni spatne...nakonec tenis je stejne "vzdy" o tom, ze to je 50 na 50...;)
Reagovat
a.magerova
Argument velmi správný, přesto bych to riziko podstoupila, slíbíme mu za výhru a postup Gejšu, snad ho to namotivuje správným směrem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre, takze strucne to zhodnotme...

Janekdovi napsat omluvnou notu (vezmu si nastarost), nasadit Gigina (tvuj ukol)....ovsem Gejsu neslibovat (nas zavazek), nakonec by se sam hrac mohl zdecimovat drive nez zdecimuje soupere...
...radeji pro vetsi jistotu a zmenseni rizika nasadit do tymu i sojku (spolecny ukol), aby gigina hlidala, a ta decimace sla tim spravnym smerem;). Vse rychle telefonicky zajistit s Navratilem (tvuj ukol....ono na chlapa plati jedine zena;)

Pak postup nasich (doufam, ze to rikam spravne) nam nemuze uniknout...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist