Tenisté se v Austrálii dostávají z karantény, v pátek se hraje exhibice v Adelaide

28. 1. 2021, 13:53
Aktuality 20
Části tenistů, kteří přiletěli na úvodní grandslam sezony do Austrálie, dnes končí povinná dvoutýdenní karanténa. První skupina ze zhruba 960 hráčů, koučů a rozhodčích, kteří byli v izolaci ve třech hotelech v Melbourne, získá volnost pohybu dnes, zbytek do neděle. Uvedly to zdravotní úřady australského státu Victoria.
Novak Djokovič (© AFP)

Další skupina tenistů, mezi nimi hvězdy typu Novaka Djokoviče či Sereny Williamsové, kteří byli v izolaci ve státu Jižní Austrálie, bude také "propuštěna" před pátečním startem exhibičního turnaje v Adelaide.

Tenisté se budou moci po absolvování karantény volně pohybovat venku s omezením blízkých kontaktů. Na rozdíl od USA či zemí Evropy, jimž se nedaří dostat šíření Covidu-19 pod kontrolu, nezaznamenala Austrálie v uplynulých 11 dnech jediný případ komunitního šíření. Lidé tak získali zpět většinu svých svobod z doby předkoronavirové.

Mezi zahraničními účastníky Australian Open a přípravných turnajů je aktuálně pět nakažených, kteří budou muset zůstat v karanténě déle podle toho, kdy měli pozitivní test. Jako první ohlásila nákazu španělská hráčka Paula Badosaová, jež měla pozitivní test v sedmý den karantény a musela se minulý čtvrtek přesunout do "zdravotního hotelu". Ve španělských médiích si poté stěžovala na tamní podmínky.

Další hráči zase byli zmatení z toho, kdy jim má karanténa skončit. Američan Tennys Sandgren, jenž je jedním z 72 tenistů v přísnější karanténě kvůli případu nákazy v letadle do Austrálie, se zlobí, že se z izolace dostane až v pátek.

"Právě jsem zjistil, že nebudu smět z pokoje až do zítřejší půlnoci, takže tu strávím skoro 15 dnů," uvedl dvojnásobný čtvrtfinalista Australian Open na instagramu. "To je další den bez tréninku," dodal Sandgren.

Podobně se divila i Gruzínka Oksana Kalašnikovová. "Když vám australská vláda nařídí zůstat (v hotelu) jen tak," napsala na twitteru 63. hráčka světového žebříčku.

Tenisté v přísnější karanténě, mezi něž patří i Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč, na rozdíl od svých kolegů v mírnějším režimu nesmí hotelový pokoj opustit ani na trénink.

Australská část sezony se rozjede v pátek charitativní exhibicí v Adelaide za účasti Djokoviče, Rafaela Nadala, Dominica Thiema, Ashley Bartyové či Williamsové. Následovat budou přípravné turnaje včetně mužského ATP Cupu v Melbourne a od 8. února se bude hrát úvodní grandslam sezony Australian Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Simona Halepsmilesmile
Reagovat
steve79
Od obou to nebylo na sto procent, ale bylo fajn vidět po delší době tenis s diváky. Thiemovi dnes scházela razance.
Reagovat
Patik
Razancia,presnosť,nasadenie,motivácia atď....po dlhej dobe nastúpiť na kurt a k tomu len na exibíciu..nedalo sa čakať niečo iné..ATP Cup napovie viac..aj keď pre nich je to taktiež len ďalšia príprava na GS..
Reagovat
Patik
Plné tribúny v Adelaide..smile
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, good old times...

Za to tá karanténa určite stála..Teda aspoň z diváckeho pohľadu.
Reagovat
George_Renel
Exhibici vysílá Eurosprt.
Od půl deváté Nadal vs Thiem.
Reagovat
George_Renel
Hm, tak Livesport.cz kecá, ES nevysílá.....smile
Reagovat
Patik
o pol desiatej
Reagovat
George_Renel
Koukám, že to posunuli. Tak uvidíme.smile
Reagovat
Nola
Reagovat
George_Renel
Už je to i na Eurosportu.smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jakkoliv jsou tvrdá, lze z hlediska lgiky a ochrany lidí ještě jakž takž pochopit - zato matelko dává svými ultrako-kotinami vzpomenout na fašistický Slovenský štát
Reagovat
bIbec
počet případů v Austrálii včera: 8... ne tisícovek nebo stovek ale prostě OSM. Před dvěma dny PĚT.

Maj tam hic jak u opic. U nás a všude v tom našem úžasném západním světě to taky půjde s oteplením dolů. A mocipání si budou plácat po ramenán, jak skvěle ta opatření pomohla, že zachránili hafo moc životů. A pak přijde podzim a budou říkat, jak neměli nic zase rozvolňovat a jaká to byla chyba a jak se poučili a že musej být jakože přísnější a lidi zodpovědnější a furt dokola.

Toho slovenskýho premiéra by měli Slováci vyhodit z okna.
Reagovat
bIbec
ta poslední věta je nadsázka. Ale je to šulin.
Reagovat
blixa
No že si s nima máme co vyčítat. Je lepší šulín nebo megazloděj ? smile
Reagovat
FulnekUltras
tunelděd bez roušky ??? ;-)))
Reagovat
lvicek
Jen aby to byla pravda - slyseli jste ted posledni dobou zpravy z Brazilie?
Reagovat
lvicek
Myslim s tim teplem, letem a zlepsenim situace.
Reagovat
FulnekUltras
zpráv je teď plná pérdel... zde jedna z těch lepších smile

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cesko-shani-stejny-lek-na-covid-jaky-chteji-nasadit-nemci-40349302#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=s9H54qCI1H0-202101281846&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
chacha
Kalašnikovová.

Rod se smyslem pro humor.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist