Testy na covid před turnajem WTA 125k v Praze: Z tisícovky byl pozitivní jen jeden

28. 8. 2020, 11:17
Aktuality 3
Nejmenovaná tenistka měla před turnajem WTA 125k v Praze, který bude od soboty náhradou za kvalifikaci US Open, pozitivní test na koronavirus. Hráčka nemá žádné příznaky a zůstává na svém hotelovém pokoji. O dalším postupu se rozhodne podle výsledku kontrolního testu, který bude k dispozici v sobotu. Při videokonferenci o tom dnes informoval ředitel turnaje David Trunda.

Turnaj WTA série 125K s dotací 3,075 milionu dolarů (zhruba 67,674 milionů korun) tím nebude nijak ohrožen. "Hráčka se s nikým nepotkala. Je to důkaz, že procesy, které máme nastavené, fungují," řekl Trunda.

Všechny hráčky i jejich doprovod musejí okamžitě po příjezdu do Prahy na testy a následujících 24 hodin musejí strávit v izolaci na pokoji, kde čekají na výsledek. Zatím byl ze zhruba tisícovky testů pozitivní na Covid-19 jen tento jeden.

Do Prahy na dosud největší akci WTA v Česku dorazilo na dvouhru i čtyřhru celkem 150 hráček ze druhé a třetí stovky žebříčku, které mají dohromady 300 členů doprovodu. Testy pro aktérky turnaje i organizační tým se budou opakovat každých pět dní, celkem jich bude zhruba dva a půl tisíce. Pro pořadatele je zajišťuje laboratoř Agel, jak tomu bylo i při nedávném mimořádném pražském turnaji WTA, který vyhrála světová dvojka Simona Halepová z Rumunska.

Představí se Bouchardová, Erraniová či tři Češky
V aktuální startovní listině figuruje v roli nejlépe umístěné tenistky na žebříčku zkušená Rumunka Monica Niculescuová (136. v WTA). Hlavní soutěže, do které zasáhne celkem 128 singlistek, se zúčastní také bývalá světová pětka Sara Erraniová (151.) z Itálie, vítězka všech čtyř grandslamů ve čtyřhře, bývalá světová pětka a wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová či vracející se Němka Sabine Lisická (bez žebříčku), někdejší dvanáctá hráčka planety a finalistka Wimbledonu.

Z Češek se v hlavní soutěži představí Denisa Šátralová (237.), Miriam Kolodziejová (282.) a Jesika Malečková (318.).

Turnaj kategorie WTA 125K odstartuje v sobotu 29. srpna, vítězka pak bude známa 6. září. Vzhledem k enormnímu počtu zápasů se bude hrát do úterka nejen na Spartě, ale i na kurtech I.ČLTK na Štvanici. Na základě pravidel WTA se turnaj uskuteční bez fanoušků.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Vaslab
Nikola Bartůňková
Sára Bejlek
Linda Fruhvirtová
Lucie Havlíčková
Kristýna Lavičková
Linda Nosková
Barbora Palicová
Darja Viďmanová
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Supersmile! Dík!
Reagovat
George_Renel
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist