Těžký debut pro Gaudenziho. Šéf ATP musí řešit jedno z nejtěžších období, o trávě by měl rozhodnout v dubnu

25. 3. 2020, 10:01
Aktuality 17
Andrea Gaudenzi je šéfem Asociace tenisových profesionálů od ledna a při svém debutu ve funkci zažívá velmi těžké období. Tenisová sezona je momentálně přerušena do 7. června, ale není vůbec jisté, zda se kvůli pandemii koronaviru za necelé tři měsíce turnaje na trávě uskuteční. ATP by o tom měla rozhodnout v dubnu.
Profily hráčů
Andrea Gaudenzi

Gaudenzi se novým šéfem ATP stal 1. ledna letošního roku. Až do března probíhal jeho debut ve funkci hladce, kvůli pandemii koronaviru se ale vše zkomplikovalo a 46letý rodák z italské Faenzy musí řešit jedno z nejtěžších období bílého sportu v historii.

Tour by měla být obnovena 8. června na travnatých turnajích. Gaudenzi ovšem připouští, že není vůbec jisté, zda se tenisté na kurty za necelé tři měsíce vrátí.

"Přesný termín obnovení tour teď nelze odhadovat, zatím je to 8. červen. Se všemi travnatými turnaji jsme v kontaktu. Snažíme se udělat maximum pro to, aby byl kalendář co nejlepší, záleží však na tom, kdy restart proběhne. Připravujeme několik verzí," řekl Gaudenzi.

O osudu travnaté části sezony nejspíše rozhodne v dubnu. To se týká i slavného Wimbledonu, který by se mohl posunout o měsíc, a vyplnit mezeru v kalendáři po odložených olympijských hrách.

Gaudenziho nezaměstnává jen řízení mužského tenisového okruhu, ale také situace doma v Itálii, jež je nejpostiženější evropskou zemí pandemií koronaviru. "Příběhy, které slýchám od známých mi nahánějí hrůzu. Tuhle situaci musíme všichni brát vážně, zůstat doma a chovat se zodpovědně," uvedl bývalý italský profesionální tenista a vítěz tří turnajů ATP.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Mantra
Djokovič chce ukončit sezonu celou, ví že už by nebyl tolik v laufu, naopak Fedal chtějí hrát Wimbledon a Laver dát na prosinec, holky by hrály, těm asi shází prachy víc
Reagovat
smazaný uživatel
Zdroj?..
Reagovat
Mantra
sport.cz
Reagovat
Mantra
https://www.sport.cz/tenis/wimbledon/clanek/1309224-valka-o-wimbledon-odlozte-turnaj-zada-djokovic-federer-i-nadal-jsou-proti.html#hp-artcl
Reagovat
smazaný uživatel
Vdaka..

Ambicia Djokovica zrusit celu sezonu ma prekvapila. Nevidim na to zatial
dovod, posúvanie termínu mi príde logickejsie....
Reagovat
Denis92
Napokon sa bude hrat len RG a Nadal z toho vyjde ako vitaz.
Reagovat
Denis92
Wimbledon nebude na 100% a o USO mam tiez pochybnosti, kedze v USA to este len zacina. RG ma byt az o 6mesiacov a vo FRA je to uz v plnom prude, preto ta sanca je najvascia.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj v UK je to uz v plnom prúde, sú pár dni za FRA..

Verim tomu, ze sa to uskutocni za prisnych hygienickych opatrení. Ak bude fungovat londýnske preplnené metro, ten kto bol, vie o com hovorim.

Tak by nemal byt problem ani povolit ludom ist na otvoreny vzduch a kurty.
Reagovat
Denis92
Medzi W a novym terminom je rozdiel takmer 3 mesiace. A to je podla mna velmi dlha doba, za ktoru sa moze situacia vyrazne zmenit. Navyse, oni nemozu cakat do 1.7 s tym, ci sa Wimbledon zacne alebo nie. To rozhodnutie musi padnut ovela skorej a nemyslim si, ze v maji bude situacia nejak vyrazne lepsia.

V UK pred par dnami este nemali ziadne opatrenia a chceli nechat tomu volny priebeh, ale uz otocili o 180 stupnov aj oni.

Ono ide aj o to, ze tam by sa zisli ludia z celeho sveta a preto je to risk, ze hoci sa stav v danej krajine stabilizuje, tak turisti a hraci to mozu znova priniest a rozsirit vo velkom. V tomto vidim najvacsi risk akychkolvek sportovych podujati a celkovo cestovania v blizkej dobe.

Inak, Djokovic by podla mna stratil najviac a preto sa celkom cudujem, ak je to naozaj pravda..
Reagovat
smazaný uživatel
Pri najhorsom scenari bude W. bez turistov. Myslim, ze tribuny budu aj tak plné :)

Hraci, cudzinci, to doladia nejakým speciálnym úzusom..

Anglicania stale chodia do prace, myslim, ze oni to vymyslia a ludi pustia naspat do ulic medzi prvými, urcite skor ako o 4mes, kedy je povodny W.

Wuhan dnes uz funguje normálne a Japonsko uvazuje o otvoreni skol.
Reagovat
Petr_Fisk
Turista z Tebe asi radost mít nebude...O nás, bez nás...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořadatelé Wimbledonu dle čerstvého prohlášení pracují i s variantami odložení a zrušení turnaje. Odložení je vzhledem k povaze travnatých kurtů riskantní a obtížné. Byla zavržena možnost odehrát grandslam bez diváků...
Je pravděpodobné, že se W nebude konat poprvé od roku 1945
Reagovat
turista
Djokovičovi jde o zdraví hráčů. Je předsedou asociace hráčů tak má poněkud větší zodpovědnost než dvojice Federer-Nadal.
Reagovat
steve79
Má to hoch těžký. Myslím, že budeme rádi, když se začne hrát v září.
Reagovat
Lina
Obávám se, že se letos hrát nebude. Koronavirus není na ústupu, spíš naopak. Bylo by to moc riskantní pro všechny. :( Víc než těžké rozhodování je to rozhodnutí s těžkým srdcem. I když nakonec věštkyně nejsem. Každopádně katastrální rok pro svět a to je přitom číslo 2020 takové hezké.
Reagovat
steve79
Pro hráče jako Federer, Nadal a Djokovič nehrát celý rok je katastrofální. Rogerovi bude za rok 40, Rafovi 35. To už není sranda. Nejvíc by na tom prodělal Novak. Ten kdyby se nehrálo, tak by ztratil minimálně jeden Grandslam.
Reagovat
safi1313
Myslím že jeden grandslam by ztratili všichni 3, takže ve finále se pro ně nic neděje :).. ale je to težké období.. nícméně bude líp.. v USA se testuje vakcína už na lidech.. věřme v lepší zítřky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist