Thiem podruhé vyhrál turnaj ATP, v Umagu ho nezastavil ani Sousa

26. 7. 2015, 21:22
Aktuality 13
ATP UMAG - Jednadvacetiletý Rakušan Dominic Thiem ve finále antukového turnaje v chorvatském Umagu smetl za hodinu hry 6-4 6-1 Portugalce Joaa Sousu a získal svůj druhý titul na okruhu ATP.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Také první triumf jednadvacetiletého Rakušana se zrodil na antuce, v květnu Dominic Thiem vyhrál turnaj v Nice. Tehdy ale ve finále bojoval s Argentincem Leonardem Mayerem téměř tři hodiny, zatímco tentokrát proti Joaou Sousovi proměnil mečbol za pouhých 62 minut. 

Šestadvacátý tenista světového žebříčku Thiem byl ve finále chorvatského turnaje favoritem. Sousa totiž v Umagu nefiguroval mezi nasazenými hráči a navíc oba dosavadní vzájemné zápasy prohrál. Jeho třetí porážka s Thiemem byla dosud nejjednoznačnější.

"Jsem opravdu šťastný, byl to povedený týden. Nejvíce mě potěšilo, že jsem v semifinále a finále dokázal zvednout úroveň své hry. To je vždy velmi důležité," pochvaloval si Thiem, který v semifinále vyřadil nasazenou jedničku Francouze Monfilse. "Je to opravdu zvláštní pocit poté, co jsem na tomto stadionu hrál zápasy juniorů," dodal rakouský mladík, jehož triumf sledoval z tribuny nejlepší tenista současnosti Novak Djokovič.

"Turnaj ATP nevyhráváte každý týden, takže si dnes na oslavu dojdu se svými přáteli na dobrou večeři. Ale nebude to žádná velká párty, už zítra mě čeká osmihodinová cesta do Gstaadu," dodal Thiem, který se ve světovém žebříčku posune na 24. místo a vylepší tak své dosavadní maximum.

Thiem se stal prvním rakouským vítězem turnaje ATP 250 v Umagu po 20 letech. V roce 1995 triumfoval Thomas Muster. Sousa se dnes mohl stát prvním portugalským šampionem v historii tradičního turnaje na Istrii.

"Jsem zklamaný, protože jsem dnes předvedl hodně chabý výkon. Nebyl to problém taktiky, nebyl jsem dobře připravený psychicky. Samozřejmě to pro mě byl dobrý týden, ale v tuto chvílí převládá zklamání," řekl Sousa.  

Oba finalisté se nyní z pobřeží Jadranského moře přesunou do švýcarských Alp do Gstaadu. Thiem má jako turnajová trojka v prvním kole volno, šestý nasazený Sousa vyzve v úvodním kole domácího Laaksonena.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 494.310 eur
nedělní výsledky (26. 07. 2015)
• Dvouhra - finále •
Thiem (4-Rak.) - Sousa (Portug.) 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •
M. González/Sá (Arg./Braz.) - Fyrstenberg/S. González (3-Pol./Mex.) 4-6 6-3 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Roger_Federer
Dobre..letos uz 2 vyhrane turnaje ATP..Stejne jako fenomenalni Rafa Nadal.
To je pro Thiema slusne.
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo sa strapňuješ a všade ťaháš Rafu? Sarkazmus ako vyšitý. Ty si hejtej I. ligy.
Reagovat
smazaný uživatel
*hejter
Reagovat
smazaný uživatel
že se do toho míchám, ale upřímně víc "hejterskej" je tvůj příspěvek ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
čo je na ňom viac "hejterské"?
Reagovat
smazaný uživatel
forma vyjádření určité skutečnosti, v tom prvním je aspoň trocha humoru ;)
Reagovat
smazaný uživatel
skôr irónie
Reagovat
slacker
Jses nechutna
Reagovat
EllNino
Super ! :D Akorát ten smeták na hlavě, boha :D
Reagovat
kada.tom
Dneska moc pěknej výkon, Sousa neměl šanci :-)
Gratulace :-)
Reagovat
gigin
A díky FFF magu za support!!
Reagovat
a.magerova
No, já když něco slíbím, tak TO platí !!!
Jsem žena činu nikoli jen slova :-P
Reagovat
spaniel
Skvele Dominic, druhy titul, Sousovi nedal sanci. Háro silene jak Roger zamlada, tak snad mu prinese stesti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist