Thiem se odhlásil i z Buenos Aires a Ria de Janeiro. Vrátí se nejdříve v březnu v Indian Wells

3. 2. 2022, 19:18
Aktuality 4
Vítěz předloňského US Open Dominic Thiem se nevrátí k tenisu po vleklých problémech s rukou dříve než v březnu v Indian Wells. Rakouský tenista se dnes odhlásil z Buenos Aires i Ria de Janeiro a nucená pauza se tak bývalé světové trojce protáhne nejméně na tři čtvrtě roku.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Dominic Thiem se loni na jaře trápil s výrazným poklesem formy a navíc si v prvním zápase na trávě poranil pravé zápěstí. Nejenže následně přišel o Wimbledon či olympiádu, ale neobhajoval ani titul na US Open a tak již na konci června pro něj sezona skončila.

Od té doby nehraje.

28letý Rakušan se rozhodl neřešit zranění operací a léčil ho dlouhodobou konzervativní léčbou. V listopadu se sice těšil, že se stihne připravit na začátek nové sezony, jenže ruka reagovala na zvyšující se tréninkovou zátěž a znovu začala bolet. 

Před Vánoci navíc kvůli nemoci vypadl z tréninkového procesu a rozhodl se neodletět na lednové turnaje do Austrálie. 

Návrat si tedy přeplánoval na únorové antukové turnaje v Jižní Americe. Tam sice dorazil, ale ani série tří turnajů se nezúčastní. Kvůli přetížení má poškozené vazy mezi prsty a tři dny poté, co se po losu odhlásil z Córdoby, se omluvil i ze dvou nadcházejících akcí v Buenos Aires a Riu de Janeiro.

"Jsem šťastný, že zápěstí je vyléčené. Není jednoduché se po sedmi měsících vrátit, na radu lékařů si dám ještě chvíli pauzu a pak se vrátím k tréninku," řekl dnes bývalý třetí hráč světa.

Thiem zároveň oznámil, že by se chtěl zapojit do turnajů od 10. března na Masters 1000 v Indian Wells.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Kdyz o zraneni hovori Spanel - potreba to delit Dvema.

Kdyz o zraneni hovori Brazilec - potreba to delit Ctyrma.

Kdyz o zraneni hovori Mexican - potreba to delit Ctyrma a pak vysledek dat do odmocniny.

Kdyz o zraneni hovori Svycar - potrebne je mit dobre serizene hodinky, aby jste nepromeskali navrat hrace na kurt.

Kdyz o zraneni hovori Nemec - potrebny je odborny slovnik a kalendar.

Kdyz o zraneni hovori Francouz - je zbytecne se tim zabyvat, jde pravdepodobne nekde protestovat.

Kdyz o zraneni hovori Ital - je zbytecne se tim zabyvat, jde pravdepodobne o zenskou.

Kdyz o zraneni hovori Rus - naopak tady je to potreba nasobit Dvouma.

Kdyz o zraneni hovori Polak - tak je to treba delit dvouma, pokud to neni v kontextu s Ruskym rivalem, pak rozhodne nasobit Ctyrma.

Kdyz hovori o zraneni Srb - tak za to muze Chorvat.

Kdyz o zraneni hovori Cech - je potreba hledat na internetu v terminu turnaje jinou sportovni udalost a to jakoukoliv od curlingu az po skoky na lyzich,..., nebo politickou udalost, lekarskou konferenci, nebo nejakou matematickou soutez, nebo sachovou soutez, nebo soutez mladeho fyzika, nebo divadelni predstaveni, soutez svizneho zahradnika, nejake vyrocni setkani nejlepsiho zemedelce, mladeho technika, soutez o nejlepsi pivo stoleti, atd. atd... jako ten zaber je tak siroky, ze neni jiste, zda zjistime, kde se Cesky sportovec nachazi...

Kdyz o zraneni hovori Thiem, tak je potreba uzit slavnou Einsteinovu rovnici pro relativitu. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle nevypadá vůbec dobře, jakoby šel v DelPových stopách..
Reagovat
sojka1
myslim, ze zasadni je jeho zapesti, posun navratu mi neprijde nijak neobvykly, vsechny ty "pridatne" obtize jsou z pauzy jako takove a zvladatelne, kazdopadne drzim Domovi palec a verim, ze se masina zase rozjede.... :-)
Reagovat
Rafaeoli25
No nevím, mít fyzické problémy i syndrom vyhoření, je toho moc najednou, jsem na něj zvědavý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist