To je neuvěřitelné! Vondroušová ve Wimbledonu porazila i Jabeurovou a je novou grandslamovou šampionkou

15. 7. 2023, 16:28
Aktuality 669
Markéta Vondroušová (24) nebyla nikdy na trávě úspěšná a teď slaví triumf na nejslavnějším turnaji světa. Rodačka ze Sokolova porazila ve finále Wimbledonu 6:4, 6:4 loňskou finalistku Ons Jabeurovou (28) a je první českou grandslamovou šampionkou od Barbory Krejčíkové na French Open 2021 a v All England Clubu první českou vítězkou od triumfů Petry Kvitové v letech 2011 a 2014.
Markéta Vondroušová (© AFP)

S Markétou Vondroušovou se v travnaté části sezony moc nepočítalo. V minulosti totiž vyhrála jen dvě ze 12 utkání hlavní soutěže na nejvyšším okruhu na nejrychlejším povrchu a při čtyřech startech ve Wimbledonu byla nejdál jednou ve druhém kole. Z jasně nejhoršího povrchu je rázem ale možná ten vůbec nejlepší a nejoblíbenější. Po prvním čtvrtfinále v těchto podmínkách na generálce v Berlíně předvedla neuvěřitelné tažení na nejslavnějším turnaji.

Na posvátném londýnském pažitu se musela postupně vypořádat s vycházející hvězdou Peyton Stearnsovou, nasazenými Veronikou Kuděrmetovovou, Donnou Vekičovou a Marií Bouzkovou, čtvrtou hráčkou pořadí Jessicou Pegulaovou, rozjetou bývalou světovou trojkou Elinou Svitolinovou a nakonec s loňskou finalistkou a nasazenou šestkou Ons Jabeurovou, s níž vyhrála i třetí letošní měření sil.

Vondroušová v první sadě pořád dotahovala

Tunisanka začala lépe. Prolomila hned první servis Vondroušové, když při druhém brejkbolu poslala soupeřka míček do sítě, a ujala se vedení 2:0. Ovšem vzápětí ztráta podání postihla i ji a Češka zároveň ukázala, čím by ji mohla trápit. Její vysoké liftované forhendy totiž dělaly přeci jen drobnější Jabeurové (167 cm) viditelné problémy.

Téměř každý vlastní servis byl pro obě hráčky tuhou bitvou, aby si jej udržely. Tak jako ve čtvrté hře, kdy musela Vondroušová odvracet čtyři brejkboly. Nakonec se jí to ale povedlo. Ne tak už při tom dalším, který ztratila čistou hrou. Nervózní úvod pokračoval v podobném duchu, neboť totéž hned vzápětí zopakovala i světová šestka. Z úvodních sedmi her jich čtyři skončily ztraceným podáním. Úspěšnost servisu Jabeurové byla v tu chvíli pouhých 41 %.

Jako by to byl signál pro českou senzaci turnaje. Někdejší juniorská světová jednička se pak opřela do servisu, poprvé v utkání jej s jistotou získala a vyrovnala na 4:4. Když pak její soupeřka pokazila na síti jednoduchou smeč, bylo z toho první vedení Vondroušové v utkání. To vzápětí potvrdila svou druhou čistou hrou a připsala si první set v poměru 6:4.

 

Také koncovku druhého setu zvládla lépe Češka

Ani jedna z hráček nepředváděla svůj nejlepší tenis. Jabeurová hodně kazila a nevypadalo to, že se s tíhou zápasu a očekávání zcela vyrovnala. Patrné to bylo v úvodní hře druhé sady, v níž poslala ven dva jednoduché míčky a prohrála už šestou hru v řadě. Jenže Vondroušová jí sama hodila záchranný kruh, kdy poté při svém podání ztratila vedení 40:15, když v rozhodující chvíli zahrála na síti na jistotu, za což ji soupeřka ztrestala razantní odpovědí. A místo 2:0 bylo 1:1.

Najednou to byla mladší z finalistek, kdo vrstvil jednoduché chyby. Přišla o další dva gamy, Jabeurová poprvé v zápase mířila za tím, že potvrdí brejk. Vondroušová však vytáhla skvělou obranu a i potřetí své ztracené podání hned napravila. V 15. hře duelu to byl devátý prolomený servis...

Od tohoto momentu se hra konečně ustálila, obě soupeřky si svou výhodu hájily. Až do stavu 4:4, kdy Afričanka poslala triviální forhend do autu a v deziluzi zklamaně svěsila hlavu až ke kolenům. Vondroušové chyběly vyhrát čtyři míčků k životnímu triumfu. Výsledek? Hru rychle získala a z outsiderky, která letos do All England Clubu přijela s bilancí tří proher ve čtyřech utkáních na turnaji, se stala jednou z jeho nejpřekvapivějších královen v dějinách.

 

Vondroušová je třetí českou wimbledonskou vítězkou

Vondroušová si zahrála své třetí velké finále. Na French Open 2019 uhrála jen čtyři gamy s Ashleigh Bartyovou a na poslední olympiádě v Tokiu 2021 se musela po prohře s Belindou Bencicovou spokojit se stříbrnou medailí. Svou bilanci ve finálových duelech na nejvyšším okruhu vylepšila na 2:4, předtím zvládla jen ten úvodní coby teenagerka v roce 2017 na halové akci WTA 250 ve švýcarském Bielu.

Letos v únoru vypadla hlavně kvůli loňské půlroční pauze zahrnující i neúčast ve Wimbledonu z nejlepší stovky pořadí. V pondělí se ovšem vrátí do TOP 20, a dokonce poprvé nakoukne do elitní desítky, kterou bude uzavírat. Z pozice české sedmičky se stane dvojkou, před ní bude už jen Petra Kvitová.

Právě na ni dokázala Vondroušová sobotním triumfem před zraky Jana Kodeše či Heleny Sukové navázat. Kvitová vyhrála Wimbledon v letech 2011 a 2014 a od té doby se na českou královnu čekalo. Pod českou vlajkou vybojovala mísu Venus Rosewaterové už jen Jana Novotná (1998). V mužích slavil pouze Jan Kodeš (1973).

Nejúspěšnější hráčka turnaje v jeho 143 let dlouhé historii Martina Navrátilová dosáhla všech devíti titulů pod americkou vlajkou. Jaroslav Drobný v roce 1954 zase pod egyptskou.

V open éře je rodačka ze Sokolova první nenasazenou wimbledonskou finalistkou a nyní i šampionkou, ještě k tomu žebříčkově nejníže postavenou vítězkou tenisového svátku.

Stejně jako v sezoně 2021 se do finále French Open i Wimbledonu probojovaly české barvy. Předloni v Paříži se radovala Barbora Krejčíková (ještě v pátek poslední česká šampionka majorů) a v Londýně neuspěla Karolína Plíšková, nedávno v areálu Rolanda Garrose těsně prohrála finále Karolína Muchová.

Jabeurová vyřadila letos ve Wimbledonu čtyři grandslamové šampionky včetně Kvitové, ale sama se jí nestala. Tunisanka nezvládla ani své třetí finále na podnicích velké čtyřky, loni ve Wimbledonu podlehla Jeleně Rybakinové a o pár měsíců později na US Open nestačila na Igu Šwiatekovou.

Ani tentokrát první grandslamový triumf pro severní Afriku a arabské země nevybojovala. V žebříčku zůstane na šestém místě. Rodačka z Ksar Hellalu potvrdila, že jí finálové zápasy moc nejdou, bilanci v nich si zhoršila na 4:8.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport / Pavel Křiklan

Komentáře

669
Přidat komentář
lvicek
Tak ještě jedna pozdní gratulace ode mě - paráda Maky! A už se těším, až si to v týdnu pustím ;). Zajímavé na tom taky je, že letos už 4 naše hráčky mají výsledek za 1000 a víc bodů, to je fakt dost dobrý!
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Serpens
To se hraje i turnaj pod 14 let? Co to tam je?
Reagovat
hanz
Bartůňkovic - servis na BL? What??? Šílenost, vypínám, tohle opravdu NÉÉÉ.smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Bartůňkovou jsem dlouho neviděl, ale koukám, že hroznýho servu se doposud nezbavila. smile
Reagovat
EllNino
Finále juniorů se odehraje na jedničce, ale holčičí šoupnou na dvanáctku skoro bez diváků, aby na jedničce mohli hrát vozíčkáři (nic proti nim, je tam domácí) ...přitom Bartůňková hraje proti nasazené dvojce, takže žádné no name hráčky

Hlavně že na jedničce musejí hrát za každou cenu důchodci Bryani a Blake s Hewittem
Reagovat
hanz
Máš strým?
Reagovat
EllNino
https://jm.freestreams-live1.tv/t12/
Reagovat
hanz
To je nějaká sekačka :/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Nikole nejde servis, nejspíš kvůli tomu ztratí 1.set.
Reagovat
com
nevis, ze hendikepovani maj vzdycky prednost smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná lepší, že nehrály na větším. Ten výkon Nikoly nebyl nic moc.
Ale finále se počítá a třeba coby prohrané dodá víc motivace.
Reagovat
Mony
Já bych jim k těm 130nam, aby těch dárků nebylo málo přál, abychom v takovém krásném areálu ještě někdy viděli turnaj takového kalibru ,jako ve Stromovce, kde se na to montují tribuny..nebo ,aby na tom stávajícím turnaji alespoň spolupracovali a TOP zápasy se hrály na Stvanickem Centru.
Reagovat
vavrinec
To nepřipadá v úvahu. Averze Kaderky, který centr na Štvanici de fakto vlastní k I. ČLTK je obrovská. Opačně je to podobné, takže nějaká spolupráce je prakticky vyloučená. Navíc Kaderka, který centr kurt používá v podstatě jako svůj soukromý ho nechává záměrně chátrat, aby nebyl pro velké akce vhodný.
Reagovat
IngStavinoha
což by se za socialismu nikdy nestalo
Reagovat
darek.vrana
Ha ha, tam nikdy nic nechátralosmile. Stačí se podívat, jak vypadaly města, památky. Jdi už domů, klaune.
Reagovat
IngStavinoha
řeč je o štvanickém centru, prdlavka...
Reagovat
darek.vrana
Hm nebo by se soudruzi zase rozhodli tak jako v 50. letech, že tenis je moc buržoazní a individualistický sport a udělali z toho hřiště na odbíjenou.
Reagovat
IngStavinoha
hned je vidět, že o soudruzích nemáš ani páru - proto ani nepřekvapí, jak radikálně jsi s tehdejší dobou hotov ;-)))
Reagovat
darek.vrana
Můžu ti vyjmenovat minimálně 20 tenistů, kteří před tou svoločí radši utekli na západ, tak nás tady nelakuj, jak tenisu soudruzi přáli.
Reagovat
IngStavinoha
každý kdo "utekl", se rozhodoval sám za sebe, a o žádnou "svoloč" mu rozhodně nešlo smile
Reagovat
darek.vrana
A proč se rozhodli opustit rodnou zemi?
Reagovat
IngStavinoha
většinou kvůli prachům a konzumu - v tom se migranti obecně moc neliší
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě popři popravy z 50. let, nebo vězení pro hokejové mistry světa, dezoláte.
Reagovat
IngStavinoha
cmrndáš mimo mísu, recykláte
Reagovat
darek.vrana
Naopak, má naprostou pravdu. Jarda Drobný se právě díky emigraci pravděpodobně vyhnul vězení a uranovým dolům na rozdíl od svých hokejových spoluhráčů. Místo toho vyhrál Wimbledon jako Egypťan. Skvělá práce tvých soudruhů! A to byl takový patriot. Tomu fakt o konzum nešlo, klaune.
Reagovat
IngStavinoha
emigroval v červenci 1948 - co blbneš?

hokejisti pak bohužel doplatili na chlast a pár práskačů, kteří se celkem množí i dneska
Reagovat
darek.vrana
V červenci 1949.
Reagovat
darek.vrana
To už ho bolšáno začli pěkně dusit.
Reagovat
IngStavinoha
představoval si holt život jinak - tak si to splnil - o nějakém dušení lze polemizovat
Reagovat
darek.vrana
Polemizuj si jak chceš. Z téhle generace tenistů emigrovali nakonec úplně všichni. Asi jen tak z plezíru...
Reagovat
IngStavinoha
tenisti byli od počátku zvyklí na prachy víc, než většina ostatních sportovců - takže jejich "nucené" úprky nijak nepřekvapují - zase tolik jich ve výsledku nebylo, a jestli si mimo svou rodnou zemi nakonec zajistili skutečně lepší a spokojenější život, si musejí zvážit už sami v sobě - což platí třeba i o Lendlovi
Reagovat
darek.vrana
Zas tolik jich nebylo?? Spíš jen pár zůstalo. A u téhle generace to fakt o prachách nebylo. Drobný získal za Wimbledon 20 liber.
Reagovat
IngStavinoha
Drobný byla opravdu ještě trochu jiná generace, než ti pozdější rozmazlenci Husákovým socialismem ;-)
Reagovat
darek.vrana
Ano, představoval si, že bude moct normálně hrát tenis. A ne že bude makat v uranových dolech.
Reagovat
IngStavinoha
to je jen tvůj silně zobecněný konstrukt
Reagovat
darek.vrana
Ano, pravdivý.
Reagovat
IngStavinoha
řekněme spekulativně prediktivní
Reagovat
IngStavinoha
jj, máš pravdu - což ale na podstatě věci nic nemění
Reagovat
IngStavinoha
jinak politické popravy z 50. let určitě nehájím, byla to bohužel čs. daň ze Stalinovy odvety vůči mccarthysmu koncem 40. let v USA - těsně po válce byl na obou stranách kdekdo špion, agent - no a dnes je tahle paranoia velice podobná
Reagovat
Ondra979
no jo zase klasicka relativizace bolsevickych procesu..a propo, byly to justicni vrazdy, ne poporavy.
Reagovat
IngStavinoha
SSSR řízené kom. procesy ve vých. bloku (nejen u nás) v podstatě kopírovaly úplně stejný fanatický ksindl pár let předtím v USA (mj. justiční vražda Ethel Rosenbergové) - čili je to zase trochu jinak, než vám teď hustí do palic, ale ono se to jak říkám časem ještě poddá smile
Reagovat
IngStavinoha
ksindl, který začal už pár let předtím v USA mccarthystickými justičními hony na vše levicové, a pokračoval právě i v těch 50. letech mj. případem Rosenbergových
Reagovat
Ondra979
jojo podda se to..a co stalinske procesy ke konci 30 let, na to jis nejak ucelove zapomnel? JAgoda, JEzov a spousty dalsich, mnozi nejdriv vrazdili a pak treba jako JAgoda nebo po valce treba Berijovi je to semlelo a byli zlikvidovani. takze tradice SSSR v tomto mela na co navazovat v padesatych letech a pak to implementovali ve svych vazalskych statech, samo i u nas, Slansky a spol to poznali taky. jeden proces v USA, ktery se stal, neznamena skoro nic proti radeni bolseviku..to byla jatka jako blazen a ty to vis, jen se ti to nehodi do kramu
Reagovat
IngStavinoha
těch procesů v USA bylo víc - uvedl jsem jen ten nejznámější - Stalinův režim ve 30. letech je zas úplně jiná kapitola, ale posuzovat podle něj komunisty a socialismus obecně můžou dnes jen totální tupani nebo právě demagogové, kterým se to znamenitě hodí do krámu přítomnosti a její cílené deformace dějin
Reagovat
Ondra979
bylo jich naproste minimum proti sovetskym masovym jatkam, hladomorech atd..a vrazdeni v 50 let se delo take v mire nemale..to neokeas. komousi proste takovy svine byli, ti co bili tehdy u moci..pak se to mohlo zmenit v 68 u nas, ale breznev nam nasi svobodnou cestu nedovolil a poslal sem tanky a bylo...takze presne takovi komousi byli, a ten rezim byl hnusnej az do sameho konce, jen se uz nevrazdilo, veznilo se a tyralo ovsem dal, a donaseci fungovali taky vyborne, viz archivy StB...no byl to celkove velkej hnus a nejde to obhajit
Reagovat
IngStavinoha
o ideologických práskačích, BIS a její činnosti proti zájmům většiny obyvatel by se dalo zrovna tak mluvit i dnes - osobní možnost srovnání s obdobím 70. a 80. let mi potvrzuje, že rozdíl v silovém udržování režimu fakticky není - jen v daleko horších existenčních důsledcích, které na odstavené lidi čekají dnes
Reagovat
Ondra979
a uz jedeme whataboutismus, protoze na to nemas co rict, ze bolsevici byli bud vrazdici monstra, nebo pak totalitari co nas tady drzeli jak v koncentrak u a slouzili pritom verne nadrizenym ze SSSR..nastesti vecne casy uz davno v panu jsou..hahaha
Reagovat
IngStavinoha
dnes jsme mnohem hůř a hlouběji v řiti ušácké - a nevědomým ichtylům to zatím ještě nevadí - stačí jim tupě urážet minulost a myslet si, že jim to zaručí lepší budoucnost - leda houno, a ty držky si jako poslušně zohýbané ovce narážíte už teď
Reagovat
Ondra979
ty a podobni tobe jste v riti, tak mluv o sobe nebo podobne "postizenych" :))) my ostatni jsme radi ,ze mame tak mocne spojence jako prave USA, kteri nas spolehlive ochrani pred zlymy umysly toho sileneho valecneho zlocince a tveho ideoveho vudce :))
Reagovat
IngStavinoha
ty máš fakt dost, ale budíčku ze "spojenecké" kocoviny stejně neunikneš, to mi věř ;-)))
Reagovat
Ondra979
a timto koncim debatu o hruzach komunistickeho rezimu, bylo jich opravdu hodne a neni to tema pro tento portal..obhajuj si je jinde, muzes zalozi treba nejakou KSCM 2.0 a zkusit uspet ve volbach..asi to nevyjde, ale mas porad sanci, tu ti totiz demokracie poskytuje narozdil od bolseviku, ti opozici nestrpeli jak vime a perzekvovali velmi tvrde...fuj
Reagovat
IngStavinoha
jak píšu výš, tupým urážením minulosti si do budoucna nezajistíš/nezajistíte vůbec nic - maximálně to, že us zájmy v Evropě si s tebou/celou generací postupně vytřou záď ještě hlouběji než teď - a až to konečně pochopíš/-te, bude už pozdě

celý současný režim, založený nikoliv na převažujícím tvůrčím snažení většiny, ale pouze na bezohledném parazitování menšiny a primitivním antikomunismu, který má jen ospravedlnit jeho existenci, jede teď už velmi rychle z kopce a pravda se ukáže dřív, než si to naivní tupci tvého formátu stačí vůbec uvědomit - zatím tady můžeš/můžete chrlit směrem dozadu nic neřešící kydy podle libosti, ale až dojde skutečně na lámání chleba, budete už jen vejrat na to, kam až jste si "progresivně" podřezali větev
Reagovat
Ondra979
no jiste..je videt, ze mas dost velky mindrak z toho, ze bolsevik uz neni u vesla ani tam v dohledne dobe nebude, nebo nikdo, kdo by byl ochotny zase slouzit moskve..tak jen plkas a plkas o nicem presne jak to delali komousi na nekonecnych schuzich,to te naucili fakt dobre, ale nic kloudneho z toho..ale tak to vzdycky s bylo nez vymrete a zaniknete definitivne
Reagovat
IngStavinoha
už jsem ti jednou psal, že o komunisty tady dobrých deset let vlastně už vůbec nejde - ale je to marný, je to marný, je to marný... holt s bolševickým myšlením (na opačnou stranu) se skutečné hrozby současnosti rozeznat nedají smile
Reagovat
Ondra979
ty mas bolsevicke mysleni, a pokud ne primo bolsevicke, tak rozhodne bolsevicko fasisticko imperialisticke..presne po vzoru te vychodni despocie..a to je hnus
Reagovat
IngStavinoha
tobě pořád nedochází, že dneska se ve světě hraje zásadní duel mezi lidskou normalitou a nelidskou zvráceností - a právě ona neoliberál-"progresivistická" deviace, směřující proti samotným základům normální lidské existence, se vše ostatní snaží už deset let zlikvidovat právě bolševickými metodami - pravé (nekariérní) komunisty zatím můžeš nechat úplně v klidu, ti se zákonitě objeví, až zas přijde vhodný čas
Reagovat
Ondra979
jasne ty duele ,tak bojuj, at neco jeste vybojujes :)) rise zla stejne jednou skonci..je na ceste k upadku a je to neodrvatne :)
Reagovat
IngStavinoha
kdo může a není ještě úplně vymaštěn mainstreamem, ten dnes opravdu bojuje

tohle ti posílám už jen tak pro zajímavost, 666 je super výsledek ;-)

https://echo24.cz/a/Hz3s5/zpravy-panorama-vedec-drzitel-nobelova-cena-pribeh-klimaticka-krize-podvod-globalni-elita?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Reagovat
Ondra979
no jasne, to se dalo cekat..jen ty mas tu svou jedinou pravdu tka urcite! a k tomu clanku - cetl jsem to, a neplyne z toho vubec nic..planeta se otepluje, to je fakt, a je to podlozeno tvrdymi daty, stejne jako rostouci emise co2 atd..ze to ma vliv se taky davno vi..ledovece taji,sucho je cim dal horsi v mnoha oblastech, extremy jou castejsi..a ze nejaky vedec z uplne jineho oboru se bud zblaznil, nebo byl zaplacen fosilni lobby na tom vubec, ale vubec nic nemeni..
Reagovat
IngStavinoha
že se teď zrovna nacházíme v teplejší globální periodě, není vůbec nic zvláštního, za miliony let se takových období vystřídalo habakúk - úplně jiná věc je, zda vůbec, případně do jaké míry za to může civilizační činnost a kdo resp. proč má dnes tak eminentní zájem na tom, aby lidstvu kampaňovitě vytrvale nakukával, že je schopno na daném stavu něco skutečně zásadního měnit a změnit
Reagovat
Ondra979
ta rychlost zmeny rozhodne normalni neni, je dramaticky rychla a bude nejspis pokracovat, je davno prokazano, ze sklenikove plyny, tedy hlavne CO2 uvolnovane lidskou cinnosti prispivaji vyznamne k oteplovani..viz "Nejpřesvědčivější důkazy vychází z měření izotopových stop uhlíku. Různé zdroje uhlíku obsahují různá množství isotopů 13C a 14C. Oxid uhličitý v atmosféře je smíchaný z těchto zdrojů a jeho podrobnou analýzou lze zjistit, že současné narůstající koncentrace CO2 přesně odpovídají množství spalovaných fosilních paliv. Měření ukazují, že přírodní zdroje, jako výbuchy sopek nebo lesní požáry k nárůstu koncentrací CO2 dlouhodobě nepřispívají."
Takze zmena klimatu se deje a ma na ni zasadni vliv spalovani fosilu clovekem...krize to zatim neni, tedy mozna u nas, nekde uz skoro ano,a je otazka, jak to bude dale a jak se k tomu postavime, ale vyhlidky nejsou dobre...muze to skoncit obrovsko migracni krizi nebo i valkou nebo se treba nejak prizpusobime, ale tomu moc neverim..
Reagovat
misa
FulnekUltras řádí jako za mlada smile
Reagovat
Blondie
Zrovna jsem si přečetla starší článek o Monice Kilnarové, která říkala, jak se stejně jako Markéta bude snažit dostat do TOP100. Nevíte, kde je jí konec? Mrkla jsem tady na statistiky a vypadá to, že letos neodehrála ani zápas, loni snad 7... Hodila raketu do kouta? Nebo se zranila? Dává si pauzu?
Reagovat
Mony
Takových je !
Zovincova,Zarytska,ty 2 prostějovské ségry.jo Pantůčkovy,Miklová,Marková..
Prostě vidí, že uz to na tu TOP100 asi nevypadá, tak zacnou zit jako jine holky a ne se honit za tím tenisakem po světě a furt shánět na to nějakého sponzora
Reagovat
Blondie
Ale jasně, nemám s tím problém, jejich život. Jen že se o Kilnarové mluvilo jako o naději, a přitom nevidím info o jejím konci. Dohledala jsem články o jejích zápasech, ale nic o tom, že by končila.

Proto se ptám na důvod, proč nehraje, zda je za tím problém či rozhodnutí.
Reagovat
Petr_Fisk
Hledal jsem všude možně cca před měsícem a z letoška jsem nenašel absolutně žádnou informaci.
Reagovat
Serpens
Dnešní holky si musí vybrat, tenis a trénink, nebo instagram a výletování, Monika holt podlehla tomu druhému.
Reagovat
Blondie
a víme na 100 %, že tenis vzdala? Já se fakt ptám na fakta, ne na názor :D
Reagovat
Serpens
Když se podíváte na její profil tady a její zápasy, tak pravděpodobně s tím praštila smile
Reagovat
Serpens
Každopádně Moniku Kilnarovou vnímám jako zářný příklad toho, jak sociální sítě umí promrhat a zničit nadějný talent, něco podobného platí třeba i pro Beránkovou nebo Miklovou, a bojím se v tomhle směru i o Palicovou smile
Reagovat
IngStavinoha
přitom i z dvaceti cigár denně to jde přes noc srazit na nulu - a ne že ne... smile
Reagovat
Liverpool22
smilePřesně tak. Krásnou ukázkou je "tenisová barbínka" Barbora Miklová - u ní vítězí instáč, drinky, výletování.....Teď si nechala obarvit vlasy a z blondýnky je hnědovláska. Holt každý to má nastavené jinak smile
https://www.instagram.com/barboramiklova/
Reagovat
Serpens
No, vypadá pěkně, ale s tím se nevyhrává smile I když jsou tenistky, které zvládly obojí, třeba na chvíli Bouchardová, ale jen na chvíli smile
Reagovat
Liverpool22
Ano - Barbora je pěkná holka a proto je škoda, že se více nesnaží - bylo by to pěkné pokoukání kdyby hrála na GS. Jenže ona si vydělá reklamou na instáči, kde má více sledujících než některé tenistky z TOP 100 smile
Reagovat
com
Kdyz vyhrala Kvitovic, tak byla sportovcem roku jak v roce 2011, tak i v roce 2014..
Kdyz vyhrala Big4 Krejcikova, tak sportovcem roku nebyla.. Naskyta se otazka proc smilesmile
Jak dopadne Vondrouska? smile
Reagovat
A211
Jak jsem psal B.K to z miláčka národa si to zkazila různými divnými prohlášeními (viz kdo je tady doma)
Reagovat
smazaný uživatel
Další nesmysl, který jsi napsal.
V r. 2021 Bára turnaj v Praze vyhrála.

Loni při vyřazení v Praze byla frustrovaná a asi se tam nechovala úplně nejsportovněji.
Reagovat
Blondie
Taky jsem na to myslela a podle mě to vyhraje :D není OH rok, takže... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Předloni byla odložená olympiáda. Bára skončila druhá.
V r. 2014 Petra vyhrála v olympijské sezoně, což se do té doby tuším neolympionikovi nepodařilo. Získala o 10 bodů víc než druhá Eva Samková.
Reagovat
Carloss
Ons si těmi prohlášeními před finále na sebe (bohužel pro ni) vytvořila zbytečně velký tlak. říkal jsem si, že dělá chybu a ve finále bude nervozní. ale jinak mi ji taky bylo líto. je to hodně sympatická hráčka.
Reagovat
bobisek7373
Hodně z vás tady píše,že je vám Jabeur líto.Mě ne velkohubé řeči se nevyplácejí a karma je zdarma.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nerozumíš tomusmile
Reagovat
Petr_Fisk
smileCo mi to jen připomíná?
Reagovat
hanz
Nebo koho...smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
com
zase si delate srandu ze starych nemouhocich duchodcu, co nemaj ani na chleba smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile mají na cestování, tak mají i na chleba.smile
Reagovat
com
Frndina cestuje tak maximalne prstem po mape smile
Reagovat
Fandina
Teď necestuji, vrhla jsem se na zahrádku, okurky, papriky, rajčata, jahody, barevná mrkev, kytičky.

Ale před covidem jsem na tenise byla pořád, Praha Ostrava, Prostějov, Olomouc, Říčany, mockrát do roka. A mockrát Linec a Vídeň. Také Umag, Katowice, Halle, Monte Carlo, Madrid, Řím, Dubaj, Paříž a dvakrát Wimbledon.

Jestli mě covid nenaštval, tak s tím, že mě donutil si najít další hobby kromě ježdění na tenis, to určitě.
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
Fandina
Zapomněla jsem na Bratislavu, Budapešť a Bělehrad.
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
pepin
Nebudu se zde míchat do komentářů některých účastníků, ale myslím si jedno, kdyby Jabeur hrála tak bezchybně jako proti Petře bylo by to o dost těžší pro Markétu. Na druhou stranu je nutno dodat, že hráč hraje to co mu protihráč dovolí.
Reagovat
hanz
No tak Kvitka neměla snad dva po sobě jdoucí údery v kurtu, její hra byla naprostá šílenost... de facto tam propustila Džabíska bez boje
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Uvolněná jak prvnička.
Reagovat
hanz
Jj, uvolnila se tak, že z toho byly samý houmrany...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Není nad uvolněný švihsmile
Reagovat
tmora
Tak co bude Markéta marketable now?
Reagovat
Rene
Dotaz na experty ve statistikách: Není to nic co by se změnilo po včerejšku, protože Maky už ve finále GS byla ale zajímalo by mne, jestli v novodobé historii tenisu měla některá země 5 aktivních tenistek, které byly finalistkou singlu na GS, jako máme my v současnosti? (Kvitová, Plíšková, Krejčíková, Muchová, Vondroušová)
Reagovat
Carter
Stephens, Williams, Keys, Kenin, Gauff

10-15 rokov dozadu aj Rusky mali 5 gs finalistiek. (Myskina, Dementieva, Sharapova, Safina, Kuznetsova)

V každom prípade neskutočné smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Musel jsem se podívat. Teda Myskinu si vůbec nepamatuji a přitom vyhrála FO2004 proti Dementěvě. Pravdou je, že kromě Marie jsem ruské hráčky de facto nesledoval. Až později Nasťu.
Reagovat
Carter
K tým ruskám som zabudol ešte Veru Zvonarevu smile...stále ich však bolo iba 5 aktívnych naraz, lebo v roku 2010, kedy bola Zvonareva vo finále Wimbledonu (aj us open asi) už Myskina nehrala
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
smazaný uživatel
+ Brady (AO 2021), Collins (AO 2022)
Reagovat
Carter
smile

Danielka mi teda vypadla a Brady by mi teda asi nikdy nenapadla smile... Išiel som z hlavy, možno že sa tam ešte niekto nájde smile
Reagovat
aligo
Je mi ji líto... Podlehla tlaku, ale nutno dodat, že ona sama na sebe ten extrémní tlak vyvíjí sama řečmi o tom, že chce vybrat pro celou Afriku, pro všechny arabské země a podobně... Podle mě, pokud od tohoto neupustí, nemusí se jí to podařit nikdy... A to by byla fakt škoda...
Reagovat
Blondie
Souhlas smile
Reagovat
NovacekTP
V mladém věku je ale hrozně těžký všechno ustát. Jenže dospěla jsem a tohle se stalo.
Reagovat
NovacekTP
Markét v rozhovoru pro blesk: Vondroušová "Kočka dostane rybu, trenér tetování a máma byla na gauči"
Reagovat
IngStavinoha
smile a v tom je řečeno vlastně vše ;-)
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile Svitolina ta je taky politik a patriot. Jedině zápas s Pegulou měl šťávu a to i přes zatažení střechy. Jinak vystihnul jste to přesně. Sport a jen sport a nic víc.smile
Reagovat
A211
Když Bára Krejčíková vyhrála RG tak byla miláček národa, potom to nějak prokaucovala a ztratila hodně fandů. Doufám že Markéta Vondroušová to nebude opakovat.
Reagovat
street4
Cim to prokaucovala?
Reagovat
hanz
Velkohubostí o BIG4.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
com
já sem tady doma smilesmile
Reagovat
A211
USA a Česko cca stejně, Čína - 3 roky, Brazílie - 4 roky,Rusko - 8 let.
Reagovat
KarelS
Musím přidat pár řádek. Maky hráčská lože - Jan Kodeš a Jiří Hřebec, dva hráči, které naprosto ignoruje současné vedení čs.tenisu!! Hráči, kteří probojovali v šedesátých letech náš tenis za socialismu do mezinárodní profikonkurence, bez které bychom nikdy nemohli být tam, kde jsme dnes!!! Je jí kolegyně Miriam Kolodziejová - další příklad Maky chování. Skromná holka, která se na kurtě i mimo chová naprosto přirozeně, žádnánvelká gesta, žádné řvaní, prostě je úžasná, po všech stránkách. A její klid , s
e kterým zvládá krizové chvíle, neskutečná. maky je jednoznačně náš mentálně nejsilnější sportovec. Díky Maky za krásný Wimbledon 2023! KSladký
Reagovat
Petr_Fisk
Jen malá technická.
Ne v šedesátých, ale v sedmdesátých létech.
Reagovat
NovacekTP
legenda Hřebec: Vondroušová se neprsí, tak je u nás nedoceněná
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
com
vsichni ste dostali upal ze slunicka.. Vondrouska prohrala smilesmile
Reagovat
hanz
Comča se probudil z vlhkého snu, toho si nevšímejte.smile
Reagovat
street4
Uzasny uspech.smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Je mi jí líto... Nehrála svůj nejlepší tenis a podlehla tlaku.

Na druhou stranu gratulace Markétě. Samozřejmě jsem ji přál výhru.smile
Reagovat
s7RanG
Nehrála nejlepsi tenis? Vždyť to byl tragicky výkon. Spoustu chyb, snad se takto nehraje cele Wta
Reagovat
Petr_Fisk
Ono hrát za celou Afriku není úplná sranda.
Těch kilometrů čtverečních, počet obyvatel, států, živočichů atd.
Klika byla, že Maky nehrála za celou Unii.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To by pak hrála částečně taky za Afriku a kdoví jak by to dopadlo smile
Reagovat
Petr_Fisk
Hrozná představa.
Reagovat
Petr_Fisk
"Já hraju za Afriku."
"Ne, já hraju za Afriku".
"Já jsem tmavší".
"Já mám pověření Evropské komise".
...atd...atd
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak jeden Čech už wimbledonský titul pro Afriku vyhrál, jak tu jedna bystrá kolegyně připomněla. Musí se taky snažit sami, jinak by tam ta pomoc mizela jak v černém... díře.
Reagovat
Ondra979
jj, na Drobneho se zapomina a je to skoda..moje babicka s nim kdysi parkrat trenovala, nez emigroval, tak si ho musim pamatovat..nebyt bolsevickych zrud, tak jsme meli dalsiho viteze ale nevadi, my vime, ze pochazi od nas
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Tak to je moc pěkná rodinná vzpomínka. Moji prarodiče zas myslím semtam vídali Martini v Černošicích, jestli to trochu nepletu, ale vím, že tam chodili na kurty.
Reagovat
Ondra979
jo to je, to se fakt neda zapomenout..skvela vzpominka. oba byli s dedeckem teniste a sprotovci, babicka hrala samo i soutezne a velmi slusne..no jinak Martinu jsem taky videl pred nekolika lety v revnicich na kurtech, jeste pred nemoci a taky super zazitek ji videt nazivo jak hraje :)
Reagovat
Petr_Fisk
Taky bych bral takovou babičku...smile
Reagovat
Petr_Fisk
To je ta, jejíž jméno se také nesmí vyslovit?...
Já jako buřič to risknu.
Fandina.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nene, nevzpomenu si, je to v jiném vlákně někdy z předvčera. Tam bylo zajímavé to, že on už tou dobou žil v GB, ale ještě neměl občanství, to měl právě egyptské, které mu bylo nabídnuto pro emigraci.
Reagovat
Petr_Fisk
Aneb jak Egypt k tenisovému titulu přišel.
Reagovat
annah
To jsem na něj v tom vlakne vzpomněla já. Nedávno jsem o něm četla dlouhý článek- jak kombinoval dva sporty. Byl vynikající tenista a k tomu hrál na vysoké úrovni i hokej. Zvláštní kombinace.
Bohužel utekl před komanci. Jako řada dalších vynikajících lidí.
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
frenkie57
Hoši oba smilesmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
jo, Helena, ta je ode mě v povijánu naprosto k nerozeznání ;-)

https://www.super.cz/271314-holcicka-na-fotce-je-tenisova-hvezda-osmdesatych-let-ktere-v-sedmnacti-drsne-vstoupila-do-zivota-rakovina-poznate-ji.html
Reagovat
IngStavinoha
budu muset teprve zvyknout smile
Reagovat
Liverpool22
To asi více lidí - je to přeci jen velký šok. Spíš se čekal titul od Petry, Mušky, Báry....comík snil, že zabere Plíšková, ale od Maky na trávě nikdo nic nečekal smile
Reagovat
Fandina
Když postoupila do finále, tak už to zase takový šok nebyl, protože tu hrála dobře a potom měla zkušenost s finále na FO a OH. Wimbledon je na trávě, ale tamto bylo antuka a tvrdý povrch, takže o povrchu to u Maky nebylo.
Reagovat
IngStavinoha
současná nadal-tráva ve Wimblu už je antuce velmi blízká
Reagovat
Fandina
To vůbec, bylo to rychlé.
Reagovat
IngStavinoha
srovnej třeba jen s Berlínem - ne nadarmo se Petra poslední dobou v Londýně moc nechytá
Reagovat
Fandina
Souhlasím s Helenou Sukovou, že o trávě to u Maky není, protože má zlatou ruku a cit pro hru.
Reagovat
IngStavinoha
cit pro balon a taktiku rozhodně - ale nevím, jak by jí pomohl třeba právě v tom Berlíně nebo Wimblu ještě tak před pěti šesti lety
Reagovat
Fandina
Vždyť hrála v Berlíně čtvrtfinále. Jsi úplně mimo.
Reagovat
Fandina
Jdi spát Fulneku. Když nemeleš o politice, jsi nudný.
Reagovat
IngStavinoha
;-))))) to tady těch 508 ze semi nepadne...
Reagovat
Fandina
To je jedno, ale dneska to není o tvých politických žvástech, jako tam. Jdi spát Fulneku. O politice meleš nesmysly a o tenise vaříš z vody, takže zase nesmysly.
Reagovat
IngStavinoha
tak když ani jako odbornice nevidíš to zpomalení trávy ve Wimblu oproti ještě minulé dekádě, tak to už fakt nevím, co s tím ;-)
Reagovat
Fandina
Jdi spát Fulneku. Já nejsem žádná odbornice a jak tak čtu tvoje příspěvky, tak ty určitě ne. Jen papouškuješ, co kde přečteš. Když je to o politice, tak proruská média.
Reagovat
IngStavinoha
no zkrátka na Královnu a opakované dosahování 1000+ tahleta dvorní dáma ani zdaleka nemá - což je jen s jedním a to ještě celkem šťastně získaným GS titulem v podstatě i logické
Reagovat
Fandina
Stříbro je víc než bronz.
Reagovat
EllNino
Čekal jsem, kdy to začneš zlehčovat :) Mimochodem Petra v tom případě má ultra šťastný talíř 2014
Reagovat
IngStavinoha
naopak - tehdy to byl vlastně jediný chrámový titul, který naše hráčka dosáhla pod opravdovým tlakem - a o to je právě (i pro samotnou Petru z pozice "obhájkyně") hodnotnější smile
Reagovat
bobisek7373
Už jste poněkud trapná s tím Fulnekem,jinak nic proti vám
Reagovat
Petr_Fisk
Celé roky používal tento nick a všichni si na to zvykli.
Takže proč ne?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tohle je proruský troll, proto se tak ježísmile
Reagovat
Petr_Fisk
Viděl jsem ježka, jak se ježil.
Jestli on to taky nebyl nějaký proruský trotl.
Reagovat
IngStavinoha
zajímavé, že výraz proamerický konzumní troll se doposud - vzhledem k jistému elementárnímu respektu druhé strany - příliš nevžil smile
Reagovat
vavrinec
Řadu let tu používal nick "FulnekUltras", potom kratší dobu "medvidekvmalini", teď IngStavinoha. Co s takovými existencemi? Asi nejlépe je oslovovat s původním nickem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebo - ty náš medvídkusmile
Reagovat
Petr_Fisk
Zdvořilost a respekt především.
Ty náš Ing.Medvídku.
Reagovat
vavrinec
Pokud se dobře pamatuji, kdosi mu tu říkal "StalinUltras" smile To myslím sedělo nejlépe!
Reagovat
Petr_Fisk
Plným jménem
Ing.StalinUltras-vmaliníStavinohazFulneku.
Reagovat
mrafe
Blixa mu tak říkal
Reagovat
Ondra979
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Trapný je hlavně Fulnek.
Reagovat
Kandinsky1
Přesně tak.
Reagovat
Otmar
Ano, je to tak. Já moc netipuji a při úvahách o vítězce bych nikdy neuvažoval o Markétě, nikdy! A přece je to báječná realita a v podstatě vcelku přesvědčivá. Ale zvykneme si, protože "tak je to správné a tak to má být"!smile
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
Kandinsky1
Nevíte někdo, jaký je rekord v počtu finále bez jediného GS? Ať už u v mužském či ženském singlu.
Reagovat
Liverpool22
To přesně nevím, ale velká psycho labilka byla Dinara Safina - hrála 3x finále GS a neuhrála ani set. Např. Halepka nakonec GS vyhrála byť taky měla trauma z finále. Takže Žába dorovnala Safinu - 3x finále a 3x nic smile
Reagovat
EllNino
Věru k popukání smile
Reagovat
Liverpool22
je to ironie rejpálku smile
Reagovat
EllNino
Myslis nadsazka?
Reagovat
Fandina
Helena Suková hrála 4 GS finále v singlu a je bez titulu
Reagovat
frenkie57
To také musí zamrzet. Ona ale má nějaké dablové tituly, nemylím-li se.
Reagovat
Fandina
myslím, že v deblu 9 na všech GS a 5 v mixu, tam kromě AO.
Reagovat
Kandinsky1
smile Ale tipuji, že ten rekord bude ještě víc.
Reagovat
darek.vrana
Myslím, že 4 finále bez titulu je nejvíc.
Reagovat
Liverpool22
Ano - Suková 4x porážka ve finále, ale na druhou stranu měla vždy velmi těžké soupeřky Evertovou, Navrátilovou a 2 x Grafovou. To byla jiná úplně doba a Helena měla smůlu, že se narodila do doby BIG hráček podobně jako např. Bedrych hrál v době BIG 4 smile
Reagovat
RFanousek
Murray vyhrál na pátý pokus
Reagovat
Fandina
Dívám se na záznam a v boxu byl také Petr Pála a byl dojatý myslím, že i slzičky utíral. Uvědomila jsem si, že Maky vlastně několikrát tahla také FED a hrála tam super. Její výhra není náhoda. Finále GS, stříbro na OH, výborná hra ve FEDu. Zasloužená výhra ve Wimblu.
Reagovat
IngStavinoha
první dvorní dáma jak se sluší a patří smile
Reagovat
Fandina
Jj, Fulneku, o5 jsi byl mimo s tím, že nevyhraje. Jako obvykle. Mimo ve všem.
Reagovat
Fandina
Ale abych ti nekřivdila, Fulneku. Když napíšeš že je 5 hodin a je, tak mimo nejsi. Ale to je tak všechno. Ostatní jsou kecy na entou.
Reagovat
IngStavinoha
já to viděl 30:70 a upozorňoval, že i Ons může pod tlakem finále dostihnout hlava - absolutně nechápu, o co se tady zase snažíš
Reagovat
Fandina
Vůbec si jí nevěřil. Ani přiznat to neumíš.
Reagovat
IngStavinoha
tak si to zpětně přečti
Reagovat
Fandina
Nemusím, napsala jsem, že doufám, že Maky vyhraje a ty jsi na to napsal, že jsem totál mimo. Nevymlouvej se. Fulneku.
Reagovat
Liverpool22
Já to tipoval hned po SF 50:50 s tím, že jsem psal, že to bude PSYCHO což taky bylo - hlava rozhodla smile
Reagovat
Fandina
A já jsem zase doufala, že Maky zopakuje letošní výhru nad Žábou na AO a tuším IW, takže GS a druhý nejprestižnější turnaj.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
když ty si taky pamatuješ jen "totál mimo" - a to pro Tebe platí bez debat ;-)))
Reagovat
Fandina
Jj, pamatuji se moc dobře, co si napsal i to, že totál mimo jsi ty. I s tím tipem 30 na 70. Jasná prohra jedné a výhra druhé. Nevymlouvej se už Fulneku.
Reagovat
IngStavinoha
uznej aspoň to, že jsem predikoval, že Ons může zahaprovat hlava, což se taky stalo - za normálních okolností by Maky nejspíš spláchla stejně jako v osmifinále Petru
Reagovat
Fandina
Ty jsi úplně mimo. Ty napíšeš na moje doufání ve výhru Maky že je to totál mimo a mám něco uznávat. Ty jsi totál mimo.
Reagovat
Fandina
PS těžko by mohla Źába spláchnout Maky jako Petru, když ta hraje úplně jiným stylem. Jsi totál mímo.
Reagovat
IngStavinoha
výsledkově by ji spláchla ve dvou setech
Reagovat
Fandina
Vždyť jí letos předtím dvakrát porazila. Něco jiného je hrát s Petrou a nechybovat a něco jiného s Maky, kde nevíš, kam a jak ti zahraje.
Reagovat
IngStavinoha
v HLs z finále je většina vítězných míčů Ons, čili Maky vůbec nejvíc vytěžila z jejích chyb - což je pro nás sice ok, ale třeba uznat, že při jen trochu lepším psychickém rozpoložení Tunisanky (kor kdyby dotáhla první set) to mohlo celé vypadat úplně jinak
Reagovat
Fandina
Evidentně je zbytečné se s tebou o zápase bavit, když jsi ho neviděl. Psát o hlavě umí každý.
Reagovat
IngStavinoha
to víš, Petru bych si ujít nenechal - Češky mě zas tolik neberou smile
Reagovat
Fandina
Když dělá někdo samé chyby, tak jsou mu vítězné k ničemu. Maky měla rozdíl mezi vítěznými a chybami 3 Žabér 6 takže takový rozdíl to nebyl.
Reagovat
darek.vrana
Nebyl to náhodou taky on, kdo před časem tvrdil, že Markéta už nikdy nic velkého nedokáže? Že má svůj největší highlight kariéry za sebou z Paříže?
Reagovat
IngStavinoha
ty aby sis nepřisadil ;-)))
Reagovat
Fandina
Jj, vždycky ji podceňoval, je to Fulnek, tenis je mimo něj, jde mu o psaní o politických žvástech.
Reagovat
frenkie57
Markéta a FEDCUP(odmítám tomu říkat BJC) , to je jasná láska.smile
Reagovat
horska.kraslice
Tak jestli tam był Pála, tak to potvrzuje moji dlouholetou teorii+výsledkovou zkušenost z FC i OH. Pála Markétě vždycky dobře poradí a vyhecuje ji k účinné hře. Je pro ni cosi jak přirozená autorita, která dobře funguje. smile
Reagovat
Petr_Fisk
A byl tam i Jirka Hřebec, ten mohl být pro Maky také hodně důležitý.
Reagovat
horska.kraslice
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/vondrousova-si-uzila-setkani-s-princeznou-kate-a-tesi-se-na-bal-sampionu/2390435
Reagovat
horska.kraslice
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/vondrousove-gratuluji-k-triumfu-ve-wimbledonu-souperky-i-byvale-hracky/2390425?utm_campaign=abtest228_personal_layout_3_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
Pavol
A Žabér môže začať dúfať že raz to náhodou vyjde.smilesmilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Jestli se ještě do nějakého dostane, tak bude tak psychicky v řiti, že ani nemusí nastupovat.
Reagovat
hanz
Proto jí přejme nějakou další Češku...smile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
Jabadu
"Kde je ta z toho Sokolova?! Nóóó ... dyť ty se k tomu umíš tak nějak postavit!"
Reagovat
Liverpool22
Letošní W byl v něčem dost podobný tomu z roku 2013, kde Sabine Lisická nejdřív vykostila největší favoritku na titul Serenu a pak nezvládla emočně finále a titul brala nečekaně Bartoli. Letos to bylo podobné, kdy Žába vykostila největší favoritky a finále mělo být jen formalitou, ale nakonec titul brala překvapivě naše Maky smile

Tak si pojďme W 2013 z pohledu Lisické krok pro kroku připomenout.
První video bude památný rozhovor po OF, kdy vykostila Serenu a kde brečí radostí - emoce z ní jen tryskají - už tady jsem si říkal, že nedokáže ovládat svoje emoce:
https://www.youtube.com/watch?v=b895IdY44_E
V tomto rozhovoru také zmiňuje co už jsem tady několikrát psal, že Lisická 4x po sobě ve Wimbledonu vždy vykostila vítězku RG. Konkrétně v roce 2009 Rusku Kuzněcovou, v roce 2010 pauza kvůli zranění kotníku, v roce 2011 Číňanku Li Na, dále v roce 2012 Šarapku a v roce 2013 Serenu. Toto mi jen potvrdilo, že existuje cosi mezi nebem a zemí. Sabina nikdy GS nevyhrála, ale měla schopnost díky BIG servisu vykostit TOP hráčky a tím uvolnit trůn pro někoho jiného např. pro Bartoli.

Druhé video je po SF s Radwanskou, kde Sabine opět prožívá emocionální orgasmy:
https://www.youtube.com/watch?v=hCCq8_c-Fyk

No a třetí video: krátký sestřih z finále, kde hned na úvod je vidět jak se Sabina divně směje - emoce a nervozitu skrývá za úsměv. No a pak je tam vidět jak během zápasu brečí. Zkrátka nezvládnuté emoce, kdy byla v zápase úplně psychicky mimo:
https://www.youtube.com/watch?v=1sDbuOE6iuQ

Letos to bylo dost podobné, kdy Žába v pohodě zvládla zápasy např. s Rybkou či Arynou, ale finále, kde byla favoritka totálně psychicky nezvládla a tím uvolnila trůn naší Markétě smile Zkrátka BIG finále to je úplně jiná disciplína a jiný nápor na nervy či emoce. Žába navíc stejně jako Sabina skrývá nervozitu za úsměvy, dělá různé parádičky, navozuje dojem, že je v pohodě, ale ve skutečnosti je vše jinak.
Reagovat
vavrinec
Ve čtvrtfinále a semifinále nastoupila upgradovaná Žabka 2.0, ale ve finále to byla zase stará verze 1.0. Když se v prvním setu mohla po nějakém zkaženém míčku uvztekat, hned bylo jasně že to je na dobré cestě.
Reagovat
Liverpool22
Pro Markétu bylo klíčové, že za stavu 2:4 dorovnala na 4:4 a tam se Žába začala úplně zbytečně hroutit - rozčilovat. Asi si myslela, že Maky vykostí 2x 6:2 - tam jsem si začal v duchu říkat, že vše je na dobré cestě pro Maky a stalo se smile smile
Reagovat
Petr_Fisk
Před zápasem, když ještě postávaly v baráku a čekaly až je připustí, tak Žabka se tam v popředí rozsochatěla, zatímco Maky se jen tak ledabyle v pozadí opírala o zeď...
...Tehdy jsem ucítil, že to dobře dopadne.
Reagovat
Jabadu
Také jsem si všiml. Měla sebevědomí jak Evženka v r. 2014.
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak kluci. smile Lepší je pěkně v klídku a s pokorou jako naše holky Maky, Petra, Bára než být přehnaně sebevědomí, dělat vopičky jako Žába. Bouchard to byl taky případ pro tenisové psychology smile
Reagovat
Serpens
Ons má aspoň respekt k soupeřkám. Bouchard svým projevem především po semifinále s Halepovou ukázala, že nemá ani to.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Petr_Fisk
Psal to tady Tomáš.
Myslím si, že to měla od té své mentalistky.
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
frenkie57
Ano, vždy, když šla Žabka do trháku, tak jsem byl trochu znejistěn. Ale jakmile Maky dorovnala( v obou setech), nabyl jsem duševní rovnováhy a skoro neochvějné jistoty, že tohle dobře dopadne.smile
Reagovat
IngStavinoha
jj, Sabine trochu jak Vlastička z Faunova velmi pozdního odpoledne ;-)))

ale zase je potřeba vidět, že v té době skolit Konga bylo mnohem výjimečnější než dnes třeba Brojlera...

Ons teď prostě - stejně jako kdysi Novotná - musí čekat, až ve finále dostane někoho ještě rozklepanějšího než bude sama ;-)
Reagovat
Liverpool22
Tak to určitě. V té době vykostit Serenu to byl nadlidský úkol, ale tenkrát jsem Sabině hodně věřil - právě díky tzv. karmickým zákonům, kdy jsem věděl, že Sabina na Wimbledonu kostí vítězky RG. smile
Reagovat
Jan
Pokud vyhraje někdo z "nižších" pater, je to o tom, koho jí odstraní soupeřky a na koho narazí ve finále.
Reagovat
frenkie57
Moc pěkný příspěvek, díky.smile
Reagovat
Jabadu
Zřejmě slušnej oddíl, no ...
Reagovat
vavrinec
smilesmile
Reagovat
Jabadu
je dobře, že už má v "práci" také nějakou kolegyni. smile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
Pavol1978
Ja viem, znie to ako klišé, ale toto je môj prvý komentár na šport po dlhých rokoch. Gratulujem víťazke a aj všetkým čo sa tešia spolu s ňou. Dokonca som sa na túto stránku kvôli tomu zaregistroval. Gratulujem a vivat zdraviu prospešné Plzenské pivo!
Reagovat
IngStavinoha
jooo, v roce 1978 mělo ještě i šmak ;-) smile
Reagovat
Pavol1978
smile mne chutí aj dnes, ale som slovák a tak nemám tak mlstný jazyk
Reagovat
IngStavinoha
svou nespornou kvalitu má i Urpiner ;-)
Reagovat
Pavol1978
no to si mi zahral na notu, som z Banskej Bystrice
Reagovat
IngStavinoha
však virtuální telepatie tady funguje většinou hodně spolehlivě ;-)))
Reagovat
Pavol1978
Prirnám sa, že virtuálna telepatia mi nič nehovorí(nemám účet ani na Facebooku), ale teším sa s tebou a telepatia neDigitálna, no to je iná káva. Uži si dnešok. My na Slovensku zatial môžeme o takom tenisovom úspechu iba snívať.
Reagovat
IngStavinoha
po pár měsících sám uvidíš, že ten odhad na lidi je tady obvykle už z jediného příspěvku často mimořádný ;-)))
Reagovat
Pavol1978
:( asi áno, ale aj tak si myslím, že tých normálných ľudí je viac. Maj sa krásne a dobrú noc
Reagovat
IngStavinoha
nápodobně a dobrou noc smile
Reagovat
horska.kraslice
Jak milé. smile
Reagovat
Jabadu
Konečně mám také nějakou cizinu, kde se domluvím. smile
Reagovat
vavrinec
Kromě pochval na adresu Markéty, je třeba také velmi pochválit Ons Jabeur, za to, že z pavouka odstranila Rybakinu a Sabalenku, čímž má na Markétině vítězství nehynoucí podíl. smile
Reagovat
Titan
Markéta zase hrála famózně z Bouzkovou a Pegulou. Titul je ve správných rukou...
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
Jabadu
smile
Reagovat
Fandina
Souhlas. S Pegulou byla víc agresivní, než dneska. Ale dneska to zvládla výborně takticky. Já se na ní zlobila, že pořád hraje na střed, ale ona to měla promyšlené. Takže zasloužená výhra.
Reagovat
Liverpool22
Je však otázka jestli to byla taktika - hrát na střed. Pokud by Žába byla v psychické pohodě, tak by to tam střílela a Maky by nestíhala.
Reagovat
Fandina
Maky je známá variabilitou hry. Málokdo hraje tak pestře. Takže pokud by se jí to nevyplácelo, hrát na střed, hrát tam nebude.
Reagovat
frenkie57
Dovolil bych si zmínit Mušku.
Reagovat
Kandinsky1
Na jedné straně Sabalenka s Rybkou, na druhé Pegula s Bonzkovou, to jako vážně chce někdo srovnávat smile
Reagovat
hanz
No, tak za to jaksi může los a labilita některých soupeřek - vzpomínám na Donničku, které to sice na trávě jde, ale s Vondroušovou hrála naprosto otřesně.
Reagovat
frenkie57
Někde jsem četl, že ještě půl hodiny po utkání usedavě plakala někde na terase u kurtů. Ač jí mám docela rád, tak za tu prohru si může také trochu sama, hrála totiž úplné houno(s vydatným přispěním Markéty, pochopitelně).
Reagovat
Fandina
Prohrála s ní letos potřetí. To není o hlavě, neumí na ní hrát.
Reagovat
Fandina
Sorry, to asi nebylo o Žábě s Maky.
Reagovat
frenkie57
Nebylo, bylo to o Donně(Vekič).smile
Reagovat
horska.kraslice
Mimochodem, firma Nike teď asi není moc ráda, že loni Vondroušové neprodloužila kontrakt na výbavu.smile
Reagovat
Jabadu
Ale čelenku měla Nike.
Reagovat
horska.kraslice
Všimla jsem si. Bylo to divné.
Reagovat
vavrinec
No nejen čelenku. Měla i návleky na zápěstích Nike a ta bílá bunda, co si oblékla na předávání trofeje byla taky Nike. Tak buď je velmi šetřivá a prostě co má používá tak říkajíc "do roztrhání", nebo se s Nike už nějak dohodla ?
Reagovat
vavrinec
Taky je možnost, že si to prostě kupuje protože jí to vyhovuje. Proč by nemohla. Fakt je , že šaty měla bez loga.
Reagovat
Fandina
Nosí co chce, když nemá smlouvu.
Reagovat
frenkie57
A i když nemá smlouvu, může donosit věci od posledního sponzora? Nebo musí striktně tyto věci nenosit?
Reagovat
Nola
Nike nepotrebuje.... moze si vyberat, nepotrebuje byt v zastupe rovnakych odevovov na kurte, nie je Sharapova ani Williams, ktorym sili outfity na mieru, ma sancu u inych, byt tvarou ineho sponzora ako Nike, Fila, a trebars aj Lacoste, to je celosvetovo znama odevna spolocnost, draha a nie je zamerana iba na sportove odevy.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nike je Čína. Většinou hrozný design a kvalita taky pokulhává. Profi na míru asi ok, ale pro plebs lepší Adidas, aspoň moje dlouholeté zkušenosti s botama na běhání a chozeni po lese a po horách.
Reagovat
Nola
jezis, si myslis, ze Adidas siju kde? ale siju to inak ako tebe..... a ja by som na mieste Markety ani jednu z tycho preferovanych firiem nebrala, Kaja Pliskova mala nadherne oufity a sponzoruje ju FILa....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fila má aspoň pěkný design, ten prostě Italové umí.
Moje dvoje Ady jsou z Číny. Tam záleží, kdo si jak hlídá kvalitu. Jedny vydžely přes 7let, nošené často a v náročných podmínkách. Nike jsem měl před lety 2 kvalitní, teď už je nekupuju. Švýcarské Raichle made in China se roztrhaly asi po 2letech. Je to model od modelu, ale Adidasu věřím víc a hlavně mi sedí přesně. Jsou dražší, kvalitní značky, ale i tam je to trochu loterie.
Reagovat
Jabadu
Sám nosím primárně sportovní oblečení a obutí Adidas. Myslím, že většinou se to vyrábí ve Vietnamu.
Reagovat
IngStavinoha
;-))) smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky jsem si myslel že ty moje jsou z Vietnamu, ale min. dvoje poslední jsou z PRC. Mám vždycky jedny nízké a jedny kotníkové s GTX a jedny lehčí, ale taky většinou s membránou.
Reagovat
Petr_Fisk
Kamarádi běžci ve Stocholmu mě přivedli ke značce New Balance a od té doby na ni nedám dopustit. Skvělé materiály, nitě, životnost násobně větší než jiné značky.
Reagovat
Petr_Fisk
pardon Stockholmu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Značku znám, zkušenost nemám. Třeba jednou nějaké lehčí zkusím, ale už tohoho moc nenaběhám. S foťákem to jde dost blbě smile A ty moje sedmileté ády stejně už jen tak nějaké boty netrumfnou. Adidas mi také sedí velikostmi - dělí je po třetinách.
Mojí mladé jsem koupil na zkoušku japonské Asics a zatím jsou prý fajn. Tak třeba taky tip pro příště smile
Reagovat
Petr_Fisk
Asicsy jsem hodně používal, byly o trošku lehčí než NB, ale nakonec mně přišlo, že ty nárazy tlumily NB víc. Např. Nike měly hrozně krátkou životnost.
Reagovat
George_Renel
Mám dvoje NB a jsou skvělé.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, svý k svému... Dobré boty jsou důležité, nejen pro pohodlí nohou, ale i pro páteř a vůbec. Chci sucho v botě, ochranu prstů i paty a co nejméně kluzkou podrážku, což je asi největší problém většiny bot.
Ještě mi láká vyzkoušet barefooty, ale nevím, na co bych je používal smile
Reagovat
turista
U maratónek Nike odcházel air systém. Asics byly docela dobré. Před 27 lety jsem přešel na Mizuna a používám je dodnes. Na pěší turistiku Salomon.
Reagovat
frenkie57
Salomon jsemvyzkoušel a gut, dobrá botka. Pak jsem se dostal k Merrell aje to láska na první pochoz. Výborný botky.smile
Reagovat
vavrinec
smilesmilesmile
Reagovat
turista
Všechny značky šijí boty na sport v Číně, Jižní Koreji a ve Vietnamu. I když v Koreji to bylo spíš v 80. letech. Teď už je tam moc drahá pracovní síla.
Reagovat
frenkie57
Dá se v podstatě říci, že takových 85% oděvů pro sportovce i civily se šíjí/vyrábějí v Číně a jihovýchodní Asii. Důvod je jasný - levná pracovní síla a přitom stále dobrá kvalita hlídaná evropskými a zámořskými supervizory.
Reagovat
frenkie57
To samé platí i pro obuv.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
vavrinec
Z Číny se začíná pomalu odcházet, začíná tam být draho. Řada firem teď šije třeba v Malajsii.
Reagovat
IngStavinoha
Já bych všechny tyhle značkové cetky nechal klidně spát. Ty žádný další titul Maky nevyhrají.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cetky možná, ale bez bot a rakety by nevyhrála.
Reagovat
IngStavinoha
to rozhodně ;-)))
Reagovat
Petr_Fisk
Tvrdohlavý Björn Borg si při svém comebacku vzal svoji milovanou dřevěnou Donnayku a nenechal si to vymluvit.
Dostal hrozně nařezáno...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nezapomenu na Jimmyho a jeho kovovku s nelidsky tvrdým výpletem někde kolem 35kg. Taky do toho mlátil jak zběsilý smile Hrával i dost brzy po odskoku.
Reagovat
turista
To byla Wilson. Poláci dělali její napodobeninu.
Reagovat
frenkie57
Ano, Jimmy Connors byl známý svým nelidsky tvrdým výpletem. Pro mě je to totální legenda, stavím ho na piedestal o chlup výše než Borga.
Reagovat
IngStavinoha
v rámci současné technologie na značce až tolik nezáleží - to byl celý obsah mého výchozího příspěvku
Reagovat
paddy
dnes se vědecky potvrdilo, že vyhrát GS titul ve WTA může kdokoli z top250 smile

a Jabeur nám vizuálně předvedla, jak asi vypadala nedávná kamerou nezachycená imploze ponorky na cestě k Titanicu
stěžovat si nemůže, protože na centrkurt šla dobrovolně a přežila smile
Reagovat
IngStavinoha
;-)))
Reagovat
Serpens
Raducanu vyhrála v době, kdy ženský tenis byl de facto bez jakýkoliv hvězd a skutečně mohl vyhrát kdekdo, to už dnes úplně neplatí smile
Reagovat
paddy
dnes poprvé open éře vyhrála nenasazená smile
Reagovat
Serpens
Vondroušová byla kdysi šestnáctá a v zádech dvě velká finále, to se tak nemůže brát v tomto případě smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
vavrinec
Nenasazená z důvodu dlouhodobého zranění. U návratu po zranění může tímhle argumentovat jen skutečně hloupý člověk.
Reagovat
paddy
inteligentní člověk neuráží, soudruhu smile
Reagovat
vavrinec
Žádnou urážku nevidím a nejsem váš soudruh.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
paddyho nebrat vážně. Celou dobu tu tlačil , že vyhraje Žabka a nejspíš jasně...smile
Reagovat
Fandina
paddy je se svými předpověďmi památný. Dneska to nebyl první případ, kdy tvrdil, že někdo vyhraje a pak prohrál. Včera se mohl zbláznit, když jsem mu řekla, že Žábu glorifikuje a že se nebudu divit, když za ty kecy dostane na zadek. Kdybych sázela, tak budu sázet proti paddymu.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
paddy
za pár měsíců na kurtech opět uvidíme Wozejk s Kerbřicí smile
Reagovat
IngStavinoha
nedejbože aby se ještě vynořila i krakatice
Reagovat
Jan
Krakatice už na to nemá. Kdyby měla, bude pořád pokoušet GS rekord.
Reagovat
IngStavinoha
musí teď podruhé odrodit - pak bych se pokusu o nový návrat vlastně ani moc nedivil - ta vidina GS rekordu musí být pro kreaturu jejího rangu extrémně neodbytná ;-)
Reagovat
frenkie57
Krakatice je Serena? Nějak se v těch přezdívkách ztrácím.
Reagovat
IngStavinoha
měla jich víc, ale kompletně to zná asi jen prdlavka ;-)
Reagovat
Jan
Já jsem zas nevěděl, kdo je brojler smile
Reagovat
IngStavinoha
Ilja Muromec, burlak, případně dobrá k pluhu ;-)
Reagovat
frenkie57
Přerostlé, nadopované kuře. To by docela souhlasilo.smile
Reagovat
horska.kraslice
Je zajímavé, že právě psychika Maky (klid, hlava, stojí pevně na zemi atp..) je nyní (oprávněně) vyzdvihována jako zásadní faktor její úspěšné hry a vítězství. Kdopak si teď ještě vzpomene na tu holčinu, která každý nedoběhnutý míček brala úkorně, tvářila se ukřivděně a trpitelsky rozhazovala rukama. Čímž se nezřídka sama psychicky rozhodila. smileKam se to děvče ztratilo?smile
Reagovat
IngStavinoha
smile někde ve škarpě u cesty... ;-)
Reagovat
Serpens
Já myslím, že se i přes ten dnešek ještě objeví smile
Reagovat
Jabadu
Jsem moc rád, že u toho úspěchu byl i Jiří Hřebec (pokud jsem si dobře v TV všiml). Je to gaučo, který o poměrech v tenisu mluví otevřeně a bez servítků. Sám se jako výborný hráč takového úspěchu nedočkal.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
darek.vrana
Tobě byl Hřebec jako kovanému bolševikovi trnem v oku, tak mlč. Kvůli vám taky emigroval.
Reagovat
IngStavinoha
nevíte nic, prdlavka, tak radši jen šoupejte nohama
Reagovat
turista
Emigroval Lendl, ne Hřebec.
Reagovat
darek.vrana
Hřebec taky.
Reagovat
EllNino
Myslím, že tam nebyl
Reagovat
Jabadu
Černé triko s fajfkou (Nike). Ale nejsem si jistý.
Reagovat
IngStavinoha
na fotce zcela vpravo

https://sportweb.pravda.sk/tenis/clanok/674759-tenis-marketa-vondrousova-pribeh-wimbledon-2023/
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
Mony
Psali, že tam byl
Reagovat
frenkie57
Je s ním výborný článek v projektu Bez frází.
Reagovat
IngStavinoha
Teď po finále mě dostal výrokem, že na místě Maky by si ve druhém setu už ani nenadhodil. ;-)))
Reagovat
Kozoroh
"Neuvěřitelná cesta k historickému vítězství na Wimbledonu. Blahopřeji Vám, Markéto. Jsme na Vás pyšní."

Další reakce zde:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/tenis-wimbledon-marketa-vondrousova-petr-pavel-politici-gratulace.A230715_185232_domaci_ihal
Reagovat
IngStavinoha
jasně, že ani Kolář family nemůže v této výjimečné chvíli zůstat pozadu smile
Reagovat
Otmar
Jasně, ještě včera netušili, že se nějaký Wimbl hraje. Hlavně včas naskočit na koně a pádit v čele stáda!
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
Jabadu
Měl by k tomu přidat nějaký řád. Doufám, že se tak stane a potvrdí, že se po mnoha letech nemusím za svého prezidenta stydět.
Reagovat
ladinec
Já se styděl za havla
Reagovat
Jabadu
Jo, občas nás "rednecky", rozuměj vidláky sral, ale musím uznat, že vstup do NATO byla jeho zásluha.
Reagovat
IngStavinoha
tahle současná sorosovsko-kolářovská figurka je ovšem extra lokajský matroš smilesmilesmile
Reagovat
Jabadu
Ale dobře vypadá. Mě by asi nepřemohl, ale tobě asi rozhodil sandál. smile
Reagovat
IngStavinoha
leda s motorkou ;-)
Reagovat
Jabadu
Ale ty už jsi důchodec. Já mám do důchodu ještě sedm let. Do prde..smile
Reagovat
IngStavinoha
však já už sotva vylezu z baráku, sleduju periferně radši i koloběžky ;-)))
Reagovat
Liverpool22
Hlavně Kolář je zmije, která tahá za nitky ze zákulisí - byl i u tzv. sarajevského atentátu na Klause. A takovýchto podrazů má na triku více - hlavně hrabe sám pro sebe viz. různé zakázky od USA - radar, dostavba Temelína, Dukovan....z toho všeho koukají pěkné provize, ale jaké to bude mít dopady na lidi a příští generace to už ho nezajímá - prostě všehoschopný sobeček smile
Reagovat
Jabadu
Chlapi! Měli jsme to v tych brožurach ... Serte na politiku. Dnes slavíme! smile
Reagovat
Liverpool22
smile souhlas - už mlčím a smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Že to není trapný bratříčkovat se s Fulnekem.
Reagovat
Ondra979
bud v klidu, radat tu mel byt, no nevadi, zvladnem to i bez nej, hlavne ze jsme v NATO a to je podstatne protoze nas to chrani pred babarskou vychodni despocii, jiste budes vedet ktera. a Dukovany nebo temelin at stavi kdokoli krome Ru nebo CH..a myslim, ze ti uz dobre vi, ze to stavet nebudou :)
Reagovat
Jabadu
Přesně tááák!
Reagovat
turista
Radar by byl mucholapka na ruské rakety.
Reagovat
Ondra979
tak urcite..ten by to byl prave proto, aby russacke rakety mohly byt vcas eliminovany, ale ony by stejne nepreletely, takze toto straseni prurskych trollu si nech od cesty
Reagovat
IngStavinoha
najednou... ;-))) tehdá zde ušáci furt mektali něco o Íránu, KLDR apod. smile
Reagovat
Blondie
lol
Reagovat
IngStavinoha
plus samozřejmě napojení na sorosovskou síť mimovládních neziskovek a "lidumilných" nadací za "otevřenou" (myšleno neoliberálně kryptodiktaturně zglajchšaltovanou) společnost smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Fakt i dnes? Chovej se slušně prosím
Reagovat
IngStavinoha
ty blicí smajlíky teda škrtám smile
Reagovat
Jabadu
Poslouchej, tvoje čeština je na vysoké úrovni. Sám z ní mám regulérní státnice. Může to být i četbou. Můžeš alespoň naznačit, kde jsi k těmto lingvistickým schopnostem přišel? Genetiku vylučuji!smile
Reagovat
IngStavinoha
tak hlavně nejrůznější domácí i zahraniční komiksy ještě před vstupem do 1. třídy - tam už jsem to pak musel nějak vydržet ;-)))
Reagovat
Jabadu
Přírodní talent. Vím, že to existuje.
Reagovat
Petr_Fisk
Čtyřlístek
Reagovat
Jabadu
No jasně. smile
Reagovat
IngStavinoha
Přízrak chce tmu, Rex Star, Sek a Zula, Rychlé šípy, Dobrodružství Thuvie z Ptarhu... to jen aby si snad mlaďoši nemysleli, že tady byl tehdá nějaký omezený lokální výběr ;-)))
Reagovat
Petr_Fisk
Mořští vlci a ďábelský doktor QQ
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já měl naštěstí, teda samozřejmě kromě čtyřlístků, zásobu starých rodokapsů. smile
Reagovat
IngStavinoha
tak určitě - když "nic jiného nebylo" ;-)))
Reagovat
Petr_Fisk
https://www.detske-casopisy.cz/stahnout/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, u tebe není divusmile Naštěstí to má jen a jen pozitivní vypovídající hodnotu.smile
Reagovat
IngStavinoha
jak pro koho smile
Reagovat
Fandina
Vypovídající hodnota je to, že je to komunista. Ti logicky Havla rádi neměli.
Reagovat
IngStavinoha
Havla nemohl mít rád nejpozději po roce 1992 nikdo, kdo měl jen trochu vyvinutou páteř.
Reagovat
Otmar
No, žádný famózní tenis jsme dnes neviděli, ale vyhrála Češka, tak pal to čert. Maky do poloviny prvního setu zjistila, že nemůže hrát výměny od BL na stojící Oons, protože ta to ze stoje trefuje jak z partesu. Začala jí to dávat do pohybu a Žabka začala trefovat síť a deblové lajny. A tak to prakticky odehrála až do konce. Klobouček, gratulace s přáním pevného zdraví. Jestli ji něco nezávidím, tak je to ten hukot, který kolem ní vypukne.smile
Reagovat
Serpens
Doufám, že půjde na návštěvu i na Pražský hrad smile
Reagovat
IngStavinoha
myslím, že tam už byla několikrát
Reagovat
Serpens
Jako wimbledonská vítězka ještě ne smile
Reagovat
IngStavinoha
tak to bych na jejím místě počkal až po letní turistické sezóně
Reagovat
Dobry-den
Sice jsem jí vůbec nevěřil, ale ono to jednou i v roli outsidera prostě muselo vyjít. :)

Zápas to byl hrozný, ale ta finále často nebývají hezká, nervozita dělá svoje.
Markéta zvolila taktiku všechno vracet, která nebyla moc hezká na pohled, ale tenis se nehraje na krásu, že?
Proti soupeřce, která to nervově neunáší, to byl dobrý tah, někdy prostě stačí trefit kurt. :)
To se Markétě dařilo, takže po zásluze gratuluji k životnímu úspěchu. smilesmile

Pro Uns Džábir třetí bolestivá prohra ve finále, možná strategie přehnaně sebevědomého vystupování pro ni není ta pravá...
Reagovat
IngStavinoha
Borg taky vlastně jen vracel do kurtu, a kam až to dotáh'... ;-)
Reagovat
Serpens
Buďme za to rádi, naše stále ještě nelichotivá bilance finále GS je mimo jiné způsobena i tím, že holky vždycky měly proti sobě nějakou neporazitelnou supermanku v top formě se silnou hlavou, a výjimky si vybraly právě Maky a Bára smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
bIbec
Tak nějak se mi zdálo, že Ons léta po tom semíčku až v oblacích.

Asi nejlepší možná zkušenost pro příště, jestli nějaké příště bude. Velké JESTLI

Ať už v tom finále stojí kdokoliv, ten respekt je potřeba. Paradoxně si myslím, že kdyby tam dneska proti Ons stála solidnější hračka, tak by to pro ni bylo jednodušší.

Maky byla nohama na zemi, proto dneska vyhrála. Obrovská gratulace!

Od Markéty v příštích týdnech moc nečekám, bude chvilku potřeba to vstřebat, ale bylo by fajn, kdyby si ten závěr sezóny pohlídala a kvalifikovala se na TM.
Reagovat
bIbec
Hodně lidí Markétu považuje za slabou GS.

Ale je jí teprve 24 let! Ještě má spoustu času ukázat, že si obdiv a respekt zaslouží.
Reagovat
bIbec
*GS šampionku
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Maky je teprve 24 let - je tedy furt mladá a to nejlepší může mít před sebou. Naopak Žábě už je 28 let a emoce opakovaně nezvládá. Taky si myslím to co jsi psal, že kdyby proti Žábě stála např. Rybka, tak by paradoxně nervózní tolik nebyla. Prostě už se viděla s talířem a opět to nedopadlo. Tohle je velké plus našich holek - POKORA viz. Petra před finále s Bouchard taky mohla machrovat, ale vše bylo opačně a machrovala spíše Bouchard a pak dostala nakládačku. To samé Bára před finále RG byla taky nohama na zemi - je třeba vyvážit sebevědomí a pokoru nebo-li je rozdíl mezi zdravým a nezdravým sebevědomím. Výkřiky typu: Jdu si pro titul, bojuju za celou Afriku, budu no. 1...spíše škodí.....
Reagovat
paddy
po dnešku můžeme říct, že u Žáby je to už chronické
Reagovat
Liverpool22
To už je na Chocholouška smile smile
Reagovat
IngStavinoha
smile jj, držet se pevné hroudy je při současných klimatických výkyvech gravitačního pole dycinky základ ;-)
Reagovat
turista
Ano pane inženýre.
Reagovat
Serpens
Světová špička se začíná stabilizovat, vzniká nám big 3, Swiateková, Rybakinová a (bohužel) Sabalenková, takže si myslím, že to bude mít určitě těžké... na druhou stranu, dokázala jednu z nich teď porazit.
Reagovat
hanz
Taky vám přišli ti komentátoři, že to Maky moc nepřáli... že hnali Džabíska?
Reagovat
com
Tak Džabísek si hral na kralovnu Afriky smile Jesteze vyhral Makýsek smile
Reagovat
IngStavinoha
chrámového singlu. Díky téměř až antukově zpomalené trávě a tradiční lstivě klidové vyčuranosti, na níž emotivněji vybičované soupeřky letos jen těžko hledaly odpověď. Ons ve finále byla jen stínem toho, co předvedla proti Petře, a tak trochu je teď v historické pozici Jany Novotné. Moc jí přeju, ať to taky jednou dotáhne, což při stále výraznější labilitě startovního pole WTA není rozhodně vyloučeno. Maky může být spokojena především s tím, jak dobře zvládala zápasy psychicky, což nakonec do značné míry rozhodlo - byť jí samozřejmě nijak neupírám ani pokrok ve hře a fyzis. Historicky se tak pevně zařadí do houfu tuzemských dvorních dam bílého sportu, společně s Mandlíkovou, Novotnou, Plíškovou a hradní kuchařkou Krejčíkovou. Královna zůstává i nadále jenom jedna.

smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Ano - dnes to rozhodla hlava. Maky to ustála na jedničku smile zatímco Žába to opět nezvládla.
Reagovat
Serpens
Takový fun fact:

Od prvního vítězství Petry Kvitové k dnešnímu triumfu Maky uplynulo dvanáct let, tedy téměř stejná doba jako od vítězství Jany Novotné k vítězství Petry. Která doba vám připadá delší? :) Ta pozdější utekla neskutečně
Reagovat
com
jo Kvitovic je uz stara rašple smilesmile
Reagovat
Jabadu
Jak se to vyjadřuješ o své Panovnici!!!smile
Reagovat
com
o nasi nejlepsi tenistce - jedine ceske byvale svetove jednicce Karoline se vyjadruju jak se patri smilesmile Jabadabadůůůůůůůůůůůů smile
Reagovat
hanz
A Plíškovic ohodnotíš jak?smile
Reagovat
Pavol
https://www.nike.sk/tiket/rCvZRZB2CQOGh8hbgxw_GQ
Reagovat
Jabadu
Mělo by zaznít, že letošní Wimbledon vyhrála hráčka s klíčovým parametrem - pohyb! U všech rozhodujících míčů byla včas. Je mrštná jako kočka!
Reagovat
hanz
No je to taková zelená antuka... říkám to už od výhry ty běhavky Halep..proto Kvitka nemá v posledních letech na tomhle povrchu šanci... nelétá to...
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
frenkie57
Je to dané složením jílku. Ve Wimblu je ho na kurtech 100%, proto jsou pomalejší. Všude jinde je mixován s jinými druhy vhodných travin, co způsobuje rychlejší odskoky.
Reagovat
Mony
Jojo..letošní tráva je revoluční!
Reagovat
IngStavinoha
a ty stehniska... ;-)
Reagovat
Jabadu
Tak atleticky stavěná je hodně dobře. Tak široká ramena má snad jen Petra a Maria Sharapova.
Reagovat
IngStavinoha
každopádně Tě tu zase moc rád vidím, bratře v trysku - doufám, že dlouhodobější výpadek nebyl zapříčiněn ničím závažným, a přicházíš dle svého zvyku opět v pravou chvíli ;-)
Reagovat
Jabadu
Jak je mým zvykem ...
Reagovat
Jabadu
A děkuji za přivítání. smile
Reagovat
frenkie57
To určitě ano, ale zároveň má strašné držení těla, ramena hodně dopředu a kulatá záda. To je její častý postoj, nikoliv tělesná vada. Tohle dělávají děvčata v pubertě, co se stydí za velké poprsí.
Reagovat
IngStavinoha
dneska je to spíš z příručních leštítek
Reagovat
Pavol
To že vyhráš som vedel medzi prvými. A ešte by som tu tvoju výhru chcel venovať tej Európe. A tým čo podliehajú kurzovým náladám by som chcel venovať troška rozumu do budúcnosti. smile
Reagovat
Mony
Tak Ons byla v úžasné formě, ale hrát finale v takové atmosféře vyžaduje i klid a sebejistotu v hlavě.. a tady to zvládla Maky lépe.. Obě velice talentované tenistky s podobným stylem..
teď ještě, aby se jim chtělo dal makat..
O Ons nepochybuji
Reagovat
Pavol
Šanca bola 50 - 50 . Kurzy boli úplne mimo. A Ons nezvláda finálové zápasy. To že to vyšlo to je už o Markéte. smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Neznam lepší profiky,než bookmakeri ..dlouhodobě to potvrzuji, jinak by sazkovky přišly na mizinu ...myslím, že znají i cykly hraček, zdravotní stavy ,ap...to že Ons nezvládne ty Bigpointy nemohl čekat nikdo...zda se,že si to spíš Ons prohrala sama, než ze by ji Maky tak prehrala..
Reagovat
Pavol
Nike dala na začiatku kurz 1,8 na žabu. Potom sa prispôsobila a klesla až na 1,45. Stádo bije na nízke kurzy a im to vyhovuje. smile
Reagovat
Pavol
Stávkové zarábajú na hlúposti a chamtivosti. Kurzy sú druhoradá záležitosť. smile
Reagovat
Mony
Naopak na chytrosti a profesionalite
Reagovat
ludolf
Tak smyslem práce bookmakerů není uhodnout výsledek, ale tipy sázkařů. Taky podle nich upravují kurzy.
Reagovat
Mony
Nejdříve je to ryzi pravděpodobnost, která se se sazkami upravuje
Reagovat
Alien
Uns!
Reagovat
Mony
To máš že Seznamu, ne?
Uns je nadavka, seriózní jméno je Ons.

To jen pro varování, abys nemusel do kostela se zpovidat a prosit o odpuštěnísmile
Reagovat
IngStavinoha
je vskutku otřesné, jaký patvar zas mainstream vymyslel a bůhvíproč ve veřejném prostoru opakovaně udržuje

přičemž už tradiční neschopnost tuzemské státní televize zařadit operativně finále do jejího "veřejnoprávního" proamerického vysílání, nepřekvapuje už vůbec smile
Reagovat
Serpens
Nech si ty politické kecy aspoň dneska pro sebe, smetí jedno
Reagovat
IngStavinoha
fakta ti nevoní, prostá fakta - což je ale u odfláknutého svazáckého recyklátu norma smile
Reagovat
lvicek
Ty tvoje smyšlený kecy nejsou žádný fakta, tak si neplet pojmy s dojmy.
Reagovat
IngStavinoha
ještě mi dokaž, že současná státní televize informuje nestranně a objektivně v zájmu většiny obyvatel této země - a pak se ti klidně i omluvím smile
Reagovat
Blondie
my máme státní televizi? :ROFL:
Proboha, tohle se učí na základce.
Reagovat
IngStavinoha
stejně jako státního prezidenta - a dočasně existující český stát jen podle názvu
Reagovat
Blondie
Lol, máš to blbě.
Za pět smile
Reagovat
IngStavinoha
on státní prezident v cizím protektorátu byl taky Hácha - a i ten byl pod Hitlerem důstojnější osobnost nežli ten současný natupírovaný paňáca, řízený "Demokratickou" stranou z USA a jejími místními poskoky
Reagovat
Blondie
Nerozumíš tomu, kámo ;)
Děláš základní FAKTICKÉ chyby.

Jako jasně, můžeš mít názor na to, že zuby se nejlépe čistí asfaltem. Ale pokud nejsi zubař a tvé úvahy se odráží od toho, že dospělý chrup čítá 13 kousků, které jsou přirozeně zbarvené černě, tak to holt budeš mít vždycky špatně.

Takže názor klidně měj, akorát se neodráží od reálného stavu. A tím je hledisko směšné a jeho nositel zoufalý.

Pac a pusu, neználku ;)
Reagovat
IngStavinoha
jak málo stačí afektované duševní zakrslici k virtuálnímu orgasmu - to by jeden nevěřil ;-)))
Reagovat
lvicek
Jo, jasne, ty si tady vymejslis jeden nesmysl za druhym, jak ti to nahodne upadne od hlavy na klavesnici a my ostatni tobe mame dokazovat, ze to neni pravda. A jeste se tu snazis vsem okolo namluvit, ze zrovna ty mas specialni zdroje tech presne pravdivych informaci, ze vidis do pozadi nejen nadnarodnich, ale dokonce primo celosvetovych spiknuti a tak dale. To vis, ze jo, urcite. No takhle to nefunguje. A az se tu priste budes ohanet nejakymi fakty, tak sem s nimi! Jeste jsme od tebe zadny nevideli.
Reagovat
Alien
Ichtyl Rudý bolševický nok Ultras, no!
Reagovat
IngStavinoha
ono stačí nebýt úplně slepý, den za dnem akorát ve vleku eusa mainstreamu - a naopak si neustále porovnávat všechny oficiální veřejné pindy se skutečností, kterou můžeš denně vnímat kolem sebe, pokud možno i mimo tvou sociální skupinu

pak máš vlastní zkušeností ověřené dokumentace i bez toporně podsouvaných "seriozních" zdrojů víc než dost

jak říkám, dokaž mi nestrannost zpravodajství státní ovcovize na konkrétním případu a můžeme se dál bavit smile
Reagovat
lvicek
Jistě, samozřejmě. Tak mi naopak ty ukaž ty tvoje otevřené zdroje ověřené tvou zkušeností, že Ukrajinci si sami odpálili porodnici, zabili svoje novorozeňata a pak to házeli na Rusko. Ukaž ty tvoje zdroje, ty hlavo otevřená.
Reagovat
Blondie
že se s ním špiníš... Já mám po konverzaci s podobnými bytostmi vždycky tendenci dezinfikovat si monitor
Reagovat
IngStavinoha
to si teď budeš muset asi nakoupit hodně přípravků, holčičko - pravda mnohdy nebývá zrovna čistá, a stále víc lidí se za ni i ve veřejném prostoru přestává stydět...
Reagovat
IngStavinoha
nic neodpálili - jen předem vyklidili, při tom natočili "srdcervoucí" scény s rodičkami, a pak už plně využívali jako vojenský opěrný bod, se vším, co k tomu patří - i tak se informačně lavíruje ve válce, v každé smile
Reagovat
Ondra979
ano, jiste ze informuje,rekneme, ze ne uplne nestranne, ale v souladu s nasimi zajmy, tj ze geopoliticky patrime na zapad..coz chapu, ze neni v souladu s tvoji prokremelskou afinitou a kolaboraci, ale to je tvuj problem, resp problem vasi posahane a urvane mensiny..stejne za par let koncite a jeste ze tak!
Reagovat
Fandina
On je zvyklý z dob komunistů, že státní televize byla pod cenzurou. Jenže dneska jsou tu i soukromé televize a nevšimla jsem si, že by mezi informacemi, které se dozvídáme, byl nějaký extra velký rozdíl. ČT, Nova, Prima, Seznam, Barandov, všechno jsou to informace na jedno brdo. Jenže to si Fulnek neuvědomuje, že je tu x zdrojů, které informují téměř stejně.
Reagovat
IngStavinoha
mluvím o státní ovcovizi, která "povinně" kasíruje obyvatele - a ta svou oficiálně proklamovanou roli jednoznačně neplní
Reagovat
IngStavinoha
...v souladu s "našimi" zájmy... ;-)))))

------------------------------------------

přeloženo: v souladu se zájmy totálně bezpáteřní a mediálně zmasírované skupiny obyvatelstva, která si už dobrých deset let ať už vědomě nebo z blbosti zadělává na velmi, velmi trpkou budoucnost...

...proti čemuž se ovšem ještě pořád dá něco dělat, a vnímá to naštěstí stále víc a víc lidí, "kupodivu" často i bez rozdílu věku nebo vzdělání

zdravý rozum a přirozený pud sebezáchovy jsou a budou nakonec víc než všechny prachy úchylných "filantropů", to si pamatuj, dočasný deviante ;-)
Reagovat
Ondra979
labuti pisen zpivate..tak si ji jest parkrat dej a nalhavej sam sobe, ze russak obnovi sve bylave imperium coz byl ostatne hlavni cil zlocince z kremlu, a ani se tim vube netaji..no ze ty bys u toho rad asistoval jako vrchni "kolaborant" a dostal za to nejakou funkci, kdyz ne protektora, tak treba "ministra osvety", tedy neco pododbneho jako byl treba kolaborant Emanuel Moravec, tak to je jasna vec..no vlhke sny zustanou jen sny..ale snit muzes dal, to je povoleno :)
Reagovat
IngStavinoha
;-))) já i chápu, že to mnozí s Ukrajinou myslíte dobře, ale marná sláva - současní dědci mají s mediálními skrčkami a podrazy ve veřejném prostoru (na obě strany) přece jen těch zkušeností mnohem víc
Reagovat
Ondra979
to muzou, ale to neznamena, ze se z nich poucili a nebo ze chapou, jak se media zmenila s prichodem internetu a co dokazou dneska socialni site a jejich sofistikovane algoritmy..ale tim te nebudu zatezovat, to je opravdu na dalsich generacich aby se s tim nejak vyporadaly..ono uz je davno prokazano, ze uviznuti v nekterych toxickych bublinach je temer nevratne...vidime to dnes a denne na dezolatech a podobnych troskach, o kremelskych filckach ani nemluve :)
Reagovat
IngStavinoha
metody manipulace veřejným míněním jsou v zásadě pořád stejné, bez ohledu na typ a technologii média - že to mladší generace často nevidí a je skálopevně přesvědčena o své "vyšší úrovni vnímání", je dáno jen tím, že nemáte žádnou možnost srovnání, a to je nejen v tomto případě bohužel kurevský handicap - on už to ostatně dostatečně ukázal i kovid, migrace, a úplně stejně si vás globalisti vodí i pokud jde o tzv. "klimatickou/energetickou krizi" - čas vám ukáže, do jaké prdele míříte, jen doufám, že na to přijdete sami a ještě včas
Reagovat
Ondra979
samozrejme ze nejsou, dnes jsou ty metody mnohem ale mnohem vymakanejsi a sofistikovanejsi, hlavne kvuli socialnim sitim lze manipulovat s verejnym minenim s uplne jinou efektivitou vzhledem k vynalozenym nakladum, rusaci a cinani to dobre vedi a proto to taky delaji a cpou do toho mraky statnich penez a maji to jako program, protoze nas chteji ovladnout, bud hybridne, nebo nasilim, coz dnes ukazuje rusko. ty jsi na jejich strane, takze ty tohle nidky nepochopis..a ze se klima nemeni to uz dnes muze ric opravdu jen uplny tupec a je prokazano, ze na tom ma naprosto zasadni podil lidska cinnost v tomto a minulem stoleti, na tom je vedecka shoda..jde o to jake to bude mit dopady a jak a a pokud vubec se dokazeme adaptovat, ale je to realita a naklady mohou byt obrovske a nejspis i budou..ale to starym bolesvikum opravdu nema cenu rikat, vy zijete mentalne v normalizaci :)
Reagovat
IngStavinoha
;-))))) abcyh byl stručný, tak aspoň k té "sofistikovanosti": jestli myslíš např. "investigativce" z Bellingcat a jejich kampaňovité virtuální báchorky o ruských agentech v Česku nebo zinscenovaný masakr v Buči, tak to tě můžu jedině ujistit, že za takových deset let při normálním duševním vývoji s tebou média už ani zdaleka tolik nevyjebou ;-)))
Reagovat
A211
Čech se dožívá cca 76,Rus cca 67.
Reagovat
Liverpool22
Tohle je hodně povrchní a zavádějící. Za prvé nelze srovnávat Rusko rozlohou největší zemi na planetě a "malé" Česko. Za druhé v Rusku hodně mladých chlapů zemře ve válce např. nyní konflikt na UA a tím klesne průměr. A za třetí hodně chlapů v Rusku chlastá vodku a umřou dříve. Pak je tam ještě faktor, že tam cosi testují viz. různé radiace a tím se taky sníží průměr. Na druhé straně babky se tam dožívají velmi vysokého věku cca hodně přes 90let. Takže nelze brát jen průměr což platí i např. u srovnání Česka např. s USA, Čínou, Brazílií....extrém jsou pak státy Afriky, kde na jedné straně umírají děti, ale pak tam jsou zase téměř stoleté babky....
Reagovat
A211
USA a Česko cca stejně, Čína - 3 roky, Brazílie - 4 roky,Rusko - 8 let.
Reagovat
Liverpool22
Věk dožití je individuální - politizovat toto téma je cílená manipulace a hlavně to je povrchní. Např. nějaký Čech, Vietnamec....zemře v cca 50letech na infarkt zatímco nějaký Afričan, Kolumbijec či Rus zemře v cca 90letech. Hraje tam roli mraky faktorů - strava, kvalita vody, zda člověk bydlí někde v přírodě nebo u nějaké chemičky, dále jak jsem psal roli hrajou války, hladomor, očkování, zdravotní péče, velikost státu.....Navíc v dnešní době se vše může velmi rychle otočit viz. pandemie, očkování atd.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To neokecášsmile
Reagovat
Liverpool22
Nic nemusím okecávat smile takovéto statistiky jsou prostě povrchní. Navíc dnes po celém světě umírá hodně lidí na následky očkování, ale tutlá se to - manipuluje se s daty. Stačí zůstat u sportu, kde má hodně sportovců v lepším případě zdravotní problémy po očkování - takže za pár let může být věk dožití v jednotlivých státech úplně jiný, ale to je nekonečná debata a nepatří to tady na TP. smile smile
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
A211
Kde se dožívají déle tak logicky mají lepší spol. systém nebo je určitě úspěšnější jestli někde budou chlastat nezřízeně vodku,nebo válčit tak asi je to baví ale podle mě je to hloupé.
Reagovat
Liverpool22
S tím souhlas. Jinak je třeba se na vše dívat v širších souvislostech a dlouhodobě viz. porodnost v konkrétních státech což je však zase trošku jiné téma smile
Reagovat
patriks
Sabalenková bohužel ty velké zápasy nezvládá, ale že i Iga se položí, to jsem nečekal.
Reagovat
Pavol
Sabalenková kolaps s Krejčíkovou, Muchovou, Jabeur. Prvý raz som si myslel že to robí náročky. smile
Reagovat
IngStavinoha
taký už je henten Chrám...
Reagovat
PaYaB
Dnes rozhodly nervy a ty měla Markéta hodně pevné. V koncovkách obou setů hrála skvělé obranné údery a nechala Jabeur ať se vyhází.

Bravo! smilesmile
Reagovat
Mony
Jojo, Garcia a Jabeur mi hlavou v té TOP10 moc nesedly..zato z nich asi mají největší vůli dřít a něčeho dosahnout
Reagovat
patriks
Maky je neuvěřitelná, finálovou dvojici jsem tipoval Swiateková-Sabalenková, ale obě se vyházely už dřív.
Reagovat
IngStavinoha
škoda jen, že místo kdysi přirozeného respektu k aktivní hře se dnes mnohem více čeká na to, která se víc vyhází smile
Reagovat
Frick
Byly tipy, jak by se mohlo ve Wimblu zadařit Mušce nebo (tradičně) Petře a nakonec to vyhraje ta třetí vzadu. smile smile
Reagovat
Liverpool22
Maky byla až čtvrtá vzadu - ještě za Bárou, kterou však nyní téměř docvakla. Bára má 1 GS titul + zlato z OH zatímco Maky má taky 1 GS a z OH stříbro i když ve dvouhře - to je sporné co je více, ale zlato je zlato byť z debla.
Reagovat
Frick
Tak Maky má i GS finále v singlu. Bára zase deblový triumfy na GS nebo více singlových trimufů a finále na WTA.
Reagovat
Liverpool22
Jasně - z mého úhlu pohledu je Bára zatím o chloupek před Maky jelikož má zlato z OH + jak píšeš mraky velkých titulů z debla. Maky "musí" vyhrát ještě jeden GS či OH a pak už nebude co řešit smile
Reagovat
EllNino
Pleteš dohromady singl a debl ...což je nesmysl
Reagovat
Liverpool22
Proč? Zlato z OH + debla je nic? OH je jednou za 4 roky takže to má taky velkou hodnotu.
Reagovat
EllNino
No porovnávat singlovou kariéru Markéty a Báry a deblovou kariéru zvlášť ...

Markéta má v singlu 1 GS + finále GS + stříbro OH + 1 WTA 250 titul

Bára má 1 GS + 1 WTA 1000 + 1 WTA 500 + 3 WTA 250

V deblu se o úspěších nemusíme bavit, ale ty bych do singl kariéry nemíchal
Reagovat
Liverpool22
Bral jsem to prostě v globálu singl i debl jako životopis hráček. Bára je mega úspěšná v deblu a hlavně zlato z OH se hodně počítá smile
Reagovat
EllNino
Tak z globálu je jasné, že Báru Markéta nikdy nedostihne, když má tolik titulů z deblu, takže je to trochu marný boj...

Proto bych porovnával singl a deb zvlášť, protože jsou to dvě odlišné disciplíny ... a i tam zatím Bára vede
Reagovat
Liverpool22
Vždyť jsem to tady psal, že když Maky vyhraje ještě jeden GS v singlu, tak už bude před Bárou. Prostě kritéria jsou jasná: GS titul v singlu je nejvíc, následuje zlato z OH v singlu a pak následují placky z OH či GS tituly v deblu nebo-li na 1. místě je z hrajících hráček Kvitová jelikož má 2 GS + bronz z OH
Reagovat
EllNino
Já bych do toho OH moc netahal, to je dost specifické, a nevím, jestli je třeba výhra na Turnaji mistryň méně než zlato z OH, asi jo ... ale je to hodně subjetivní, navíc jednou za 4 roky
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
hanz
A kde je prosím Plíškovic? smile
Reagovat
Liverpool22
Ta smilesmile Petra + Bára + Maky už mají GS tituly a Kája furt nic. Katka zlato z OH a Kája zase nic - no ale byla no. 1 - tím se může utěšovat smile
Reagovat
Petr_Fisk
Žabka bojovala za celou Afriku a Markéta chtěla dát dárek Štěpánovi k výročí.
A podle toho to také dopadlo.
Jakou mám radost z toho, že Markéta za ty roky zklamání a útrap získala nejcennější tenisový titul, neumím ani slovy vyjádřit.
Reagovat
IngStavinoha
za Maghreb spíš ;-)
Reagovat
Kozoroh
"Blahopřeji Markétě Vondroušové k úžasnému vítězství ve Wimbledonu. Je obdivuhodné, co jako nenasazená hráčka dokázala! Skvělá reprezentace českého tenisu a ČR. ????????"

Zdroj: Facebook
Reagovat
aligo
Tak v pořádku ne? Pogratuloval jí, stejně jako kdokoliv jiný smile
Reagovat
IngStavinoha
napsali mu to celkem dobře, klukovi ušatýmu smile
Reagovat
baggik
Supeeer. Strasne jsem ji fandil a dneska cele cesko fandim Jenom prosim dovysvetlete jak se psalo uz od ctvrtfinale jedina nenasazena, kdyz Ukrajinka byla taky.
Reagovat
baggik
Cele Cesko slavi! To jsou ty vypitsene mobily, co meni slova. Zmenite vsechny nastaveni a furt je to na pizzu.
Reagovat
Blondie
Huuuuuste Maki, gratulace! smile

Ons je mi líto, asi jsem ji to přála o slzicku víc. Tak snad příště, Halep si taky počkala.

Ještě jednou obdiv Market! smilesmile
Reagovat
baggik
O slzivku vic nez jinym souperkam, ale o milion slzicek mene nez nasim ceskym milackum. Pis komplet.
Reagovat
Blondie
Každý budeme psát za sebe, jo? smile
Reagovat
baggik
Dobre ale az za chvili. Mariaaaaa
Reagovat
Jabadu
"Dámy a pánové, prosím, přivítejte Wimbledonskou vítězku Markétu Vondroušovou!"
Tohle bude slýchat do konce života. smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
baggik
smile
Reagovat
Fandina
smile
Reagovat
drabona
Já jsem si po po zápase s Peguou říkal, že když se Markéta nepoblázní a bude hrát za každou cenu svoji hru, tak další dva zápasy budou hratelné!! Stalo se !!! Velká gratulace,pokud bude nezraněná určitě se dočkáme dalších velkých výsledků!
Reagovat
misa
Závidím vám, že máte pořád v tenise co slavit smile
Reagovat
Frick
na vyjádření nejpovolanějšího!

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1687970647908765&set=a.1687970157908814
Reagovat
Frick
Ale ty čistý ramena asi byly hezčí, co?
Reagovat
milik254
Ne
Reagovat
EllNino
Zase jsi přišel jen slíznout smetanu?
Reagovat
Frick
Ano.
Reagovat
EllNino
Tady se fandilo už tři týdny zpět v kvaldě :)
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Markéto! smilesmilesmile

V roce 50. výročí triumfu Kodeše, 45. výročí prvního triumfu Navrátilové a 25. výročí triumfu Novotné má Wimbledon dalšího českého vítěze. Kdo by to byl řekl, že to bude Markéta, i v rámci českých tenistek byly žhavější tipy...

Markéta na začátku obou setů zaostávala, Ons měla víc ze hry, ale projela si to svou nervozitou. Ons zkrátka není hráčkou velkých zápasů, úplně jinak se tvářila Iga ve finále RG, ta i když prohrávala ve 3. setu proti Káji Muchové, tak přesto měla oheň v očích, že to finále urve ve svůj prospěch.

Markétu čekají zajímavé časy. Sice už na upozornila finálovou účasti na RG a stříbrnou medaili, ale triumf ve Wimbledonu je jiný level zájmu. Měl by ji přijmout i prezident Pavel na Hradě!
Reagovat
George_Renel
Hlavně k zítřejšímu ročnímu výročí svatby.smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Markéta je po dnešku nesmrtelná - snad jí to nestoupne do hlavy a ještě něco vyhraje. Pozitivní je, že prolomila "prokletí" prohraných finále což jí může do budoucna hodně psychicky pomoct - už ví jak vyhrávat velké trofeje smile
Reagovat
paddy
v r. 1975 se vzdala československého občanství a její tituly patří pod USA
české občanství má od r. 2008
Reagovat
Kozoroh
My ji vždycky brali jako naši hráčku. Drobný taky vyhrál Wimbledon s cizím, konkrétně egyptským pasem, ale na to se nehledí. smile
Reagovat
Fandina
Já myslím, že jí české občanství komunisté odebrali, sama se ho nevzdala.
Reagovat
darek.vrana
Martina získala americké občanství až v r. 1981, předtím hrála nějaký čas bez státní příslušnosti, takže je to sporné.
Reagovat
baggik
V ramci ceskych tenistek nejsou zadne tipy vice ci mene zhave. Zensky tenis je neuveritelne nekonzistentni a my mame tak silnou zakladnu, bez frontmana, ze kazdy turnaj výlet ne jina holka. A zaplatpanbuh za to. Jinak hestli haou vaechny ty vyroci tak to je fantazie. At zije Marketa!
Reagovat
IngStavinoha
nové příruční leštítko? ;-)

na tohle asi brzo dojedem všichni ;-)))
Reagovat
fialka
Srdečne gratulujem. Je to obrovský úspech.
Reagovat
Frick
"Když skončí jako vítězka Wimbledonu nebude to vůbec špatně. :-)"

Smazaný účet, 5.6.2014

https://www.tenisportal.cz/zpravy/ctrnactileta-vondrousova-si-na-french-open-zahraje-o-dve-juniorska-finale-14365/
Reagovat
vergus
Ještě lepší je reakce pod tím:

Od: tommr
Vondroušová vypadá hodně slibně
doufejme, že neskončí jako Vaidišová nebo Kvitová.
(5.6.2014)

Co se stalo přesně o měsíc později asi všichni tuší smilesmile
Reagovat
baggik
Kvitova dopadla dobre! Vaidisova psychicky neunesla stret ae Serenou Williams, coz chapu. Tohle Markete nastesti nehrozi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr o Petře v červnu 2014 - bude postupně vyhasínat :-)

Tak ten se povedl.
Reagovat
Petr_Fisk
Vzhledem k tommrismu můžeme tommrovi ještě poděkovat.
Reagovat
GaelM
smilesmile
Reagovat
George_Renel
MUsímříci, že včera u piva pravidelném pátečním posezení, jsme se s chlapama divili té dost velké jednoznačnosti expertů a sázkovek ve výhru Ons.
Viděli jsme to přesně obráceně včetně toho co by měla Maky hrát. Jakmile Ons ani podruhé nepotvrdila brejk, už jsem neměl ani nervy.
Reagovat
Fandina
Jj, já se také divila těm tipům na vítězku a tak trochu je nechápala, obvzlášť, když šlo o dvě předešlá vítězství Maky nad Žábou v letošním roce v řadě.
Reagovat
Frick
protože i matematicky by to už bylo záhodno. A ElNino furt, že ne.

Ok, je fakt, že byly určitě pasáže, kdy to prostě na výhru Maky 6:4 6:4 nevypadalo.
Reagovat
hanz
Bylo to o Džabískově meltdaunu
Reagovat
Frick
By licence pro vysílání GS neměla připadnout tomu, kdo by negarantoval prodej sublicence pro volně dostupný kanál v případě české účasti ve finále singlu.
Reagovat
IngStavinoha
dneska ti předem nemusí garantovat nikdo nic - před rokem 1990 by ČST zcela bez problémů mimořádný přenos zajistila smile
Reagovat
Frick
Věci jako MS/ME ve fotbale, MS v hokeji, MS v atletice nebo olympiády na volně dostupném kanálu být musí.
Reagovat
IngStavinoha
to je někde i černé na bílém?
Reagovat
EllNino
Velká gratulace, nenápadným účinným tenisem si došla pro wimbledonský talíř smile

Snad ji teď nesežerou vlci smile
Reagovat
hanz
Niňo se probra z vožralosti...smile
Reagovat
tenisfan178
Nechal si v tý flašce od Alpy alespoň něco nebo jsi to tam naklopil všechno?smile
Reagovat
rili
Dosáhla tenisového Olympu a vstupuje mezi legendy. Ta olympijská stříbrná to jen pečetí. Zírám, nečekal jsem to. O to příjemnější ten šok je. Obrovská gratulace! smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile ano - tohle asi nikdo nečekal - prostě šok či zázrak. Jinak příští rok je LOH, tak ke stříbru by to chtělo do sbírky ještě zlato smile šanci bude mít ve dvouhře a možná i v deblu či mixu. smile
Reagovat
com
A kdyby nebyla Vondrouska priposrana, zitra si mohla zahrat i o titul ze ctyrhry smilesmile
Reagovat
hanz
Ale comčo, jí jeden GS stačí... co by za to dala Plíškovic... smile
Reagovat
Nola
stvorhra je pre dochodcov, alebo hracov, ktori nehraju najvyssi level v dvojhre, na kurte ak si sam ti nikto, ale nikto neporadi, kdezto vo stvorhre si tam ako tim a rozdiel je obrovsky....
Reagovat
Ela-fon-isi
Mohla to sfouknount v jednom setu!smile
Reagovat
Alien
Prosím vás. Je ještě nějaká česká hráčka, ( samozřejmě z těch zkušenějších )která nemá GS titul?
Reagovat
IngStavinoha
Terinka Martincová smile
Reagovat
Petr_Fisk
Smitková asi taky ne.
Reagovat
IngStavinoha
ta je mimo stovku daleko
Reagovat
Petr_Fisk
Stovka nebyl požadavek, jenom zkušenější.
Reagovat
IngStavinoha
njn, Terinka je podle mě nejzkušenější ze všech ;-)
Reagovat
Ondra979
jak uz bylo receno, dnes rozhodla hlava..o tom nemuze byt vubec pochyb a premotivovanost a svazanost Ons, nedokazala to ze sebe sklepat a bylo to videt...a jeste ze tak, gratulace MArket k neuveritelnemu vysledku! smile
Reagovat
Mantra
Psychika je dnes nedílnou součástí tenisu. Takže jako když nejdou nohy, tak když nejde hlava, nevyhraješ. Pokud máš dost dobře seštelevoné kolečka v lebedě, máš dost náskok. Koukněme na ATP, mládež prostě v zápasech odpadá s lépe mentálně nastavenými, např. StanW. když mu seplo do modu, tak neměl z Big3(4) nárok nikdo.
Reagovat
Liverpool22
To co píšeš s těma nohama, tak o tom mluvila Ana Ivanovič, když prohrála první finále na RG v roce 2007 - říkala, že se nedokázala uvolnit, měla tvrdé nohy, ruce.... a podle toho to dopadlo - uhrála 3hry smile Nakonec v roce 2008 titul na RG urvala. Takových příběhů je hlavně u holek více viz. Novotná nebo Lisická, která však měla smůlu, že GS nikdy nevyhrála
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
smile. Je těžké prohrát finále už počtvrté.
Reagovat
jackiec
Kurňa s deseti winnery nevyjela W ani nadalsmilesmile
Reagovat
hanz
Hodně mi to připomnělo zápas Kvitovic Žabér... Kvitka se taky jen vyházela a mazala domů.
Reagovat
ladinec
Tak Čecháčci, konec euforie a jít bojovat za česko bez cizích vojsk. A hnát tu cesko-americkou vládu......
Reagovat
vavrinec
A jakpak jste bojoval pane od roku 1968 do roku 1989? Určitě jste byl skvělý bojovník! Popište svůj příběh, ať máme vzor!
Reagovat
ladinec
To byli nejlepší roky mého života . Měli jsme soběstačnost v zemědělství. Naďavali jsme na komunisty, a dnes říkám "zlati komunisté"
Reagovat
Ondra979
premyslim, kdo dnes muze rikat tento nesmysl, no bud byvaly promimentni bolsevik, pripadne StBAk, nebo klasicky tzv dezolat..v bolsevickem koncetraku bylo dobre jenom podobnym exotum takze tak!
Reagovat
IngStavinoha
nebo úplně normálně uvažující člověk 50+ bez ideologicko-mediální sklerózy, který si i přes veškerou státní mozkomasáž dokáže i dnes bez problémů spočítat, že jedna a jedna jsou dvě - a dokonce se za to ani veřejně nestydí
Reagovat
Ondra979
vypadni kolaborante do russacka..tedy je dnes tenisova oslava a nezapomen na NATO smile
Reagovat
Pe3k
ban
Reagovat
Blondie
Lol
Reagovat
Petr_Fisk
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/psycholog-hubalek-nedivte-se-nicemu-tretinu-naroda-tvori-pitomci.A091120_152459_domaci_lpo
Reagovat
Fandina
jen třetina? Tak to je dobré smilesmile
Reagovat
com
potrefena husa se ozvala smilesmile
Reagovat
Fandina
jj mám radost, že dvě třetiny jsou OK
Reagovat
Petr_Fisk
smilesmile
Reagovat
annah
Úžasný rozhovor! Díky!!!
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
vavrinec
smilesmile Znám ten rozhovor. Má ve všem pravdu, v jediném se mýlí. Není to třetina ale dobrá polovina.
Reagovat
Fandina
A do té samozřejmě nepatříš, že?
Reagovat
Alien
Ichtyle!
Reagovat
smazaný uživatel
Trolle, napsat pod článek oslavující wimbledonskou vítězku takovouto hloupost, to ukazuje na tvé IQ.
Reagovat
IngStavinoha
ono to docela dobře říká maminka Vondroušová - i Jirka Hřebec - že jestli máš někde na Štvanici mečbol, tak lidi, co kolem jedou v tramvaji, to většinou prd zajímá...

a přesně tyhle rodinné a přátelské poměry mají hlavní zásluhu na tom, že Maky to dneska dotáhla tam, kde to pro spoustu rádoby elitářských nul zůstává navždy zapovězeno

smilesmilesmile
Reagovat
tommr
Markéta to dneska zvládla na jedničku. Zítra je řada na Báře Strýcový a Nikole Bartůnkový. Tři wimbledonský tituly pro smile by byly bomba ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile takovej tenisovej hattrick smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Bylo by to krásný! Svět versus Češky.smile
Moc bych to přála Báře i Nikole!
Reagovat
Jan
Reagovat
Liverpool22
super a velká gratulace smile Tohle nečekal asi nikdo, že MAKY vyhraje Wimbledon - je to tak trošku ČESKÝ ZÁZRAK smile

Dnešní finále rozhodla hlava a mentální nastavení. Maky zvládla zápas emočně a psychicky na jedničku - snad jen na začátku byla trošku nerví.
Naopak Žába opět finále nezvládla což už není náhoda. Letos stejně jako loni byla favoritka, ale i s přispěním médií se už viděla s talířem v ruce, ale finále nezvládla emočně - nedokázala ukočírovat svoje emoce a také mi přišlo, že byla před zápasem málo pokorná. Maky tohle zvládla lépe - byla pokorná a proto vyhrála.
Také je třeba zmínit, že Maky je 24let a je tedy o cca 4 roky mladší než Žába - o to je více udivující, že Žába v 28letech není schopná ovládnout svoje emoce, pocity... - holt horká africká či arabská krev
Reagovat
tommr
jj bylo zajímavý sledovat jak se chování Jabeurový (a jejího teamu) měnilo v průběhu zápasu. Před zápasem a na jeho začátku byla namistrovaná až na půdu, ale v průběhu zápasu postupně znejistěla a ke konci už měla vyloženě slzy na krajíčku ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile Přesně tak. Na začátku vedla 2:0 a pak 4:2, ale Maky se uklidnila a za stavu 4:4 už bylo vidět jak Žába začíná být nervní. Tady to bylo z pohledu Maky klíčové, že dotáhla na 4:4.
Ve druhém setu podobný scénář Žába se nadechovala k obratu, ale Maky jí opět uzemnila. Z tohoto pohledu mi Žáby vůbec není líto jelikož byla hrozně namistrovaná a to jak před zápasem, tak na začátku zápasu - myslela si, že Maky přejede - sebevědomí je krásná věc, ale nesmí se to přepísknout. Navíc loni to bylo velmi podobné - takže se nepoučila a proto prohrála.
Reagovat
farr
Jako ňaky kecy o africe a bla bla.
.Tyhle chujovinya spol., muze si podat ruce s Kordicem. Rikam mlceti zlato. Zaplať pánbůh ze Jaberka splnila roli "užitečného id*ota" a vyndala brojlera, ptze ten by Maky cistou hrubou silou vystrilel z kurtu... Vivatsmile
Reagovat
hanz
Brojler ještě teď ču.í, kdo to vyhrál Wb.smile
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo - taky si myslím, že Aryna by Maky vystřílela, ale tohle je kouzlo tenisu - GS turnajů, že vždy se najde nějaká hráčka jako Žába, která vykostí favoritky, ale finále nezvládne a tím otevře cestu k titulu někomu jinému. Tohle se stalo např. v roce 2013, kdy Lisická vykostila Serenu, ale finále nezvládla a titul brala překvapivě Bartoli.
Reagovat
IngStavinoha
;-))))))))))))))
Reagovat
George_Renel
A to má Markéta nejlepších 4-5 tenisových let před sebou. Je ještě mladá. Je to jako včera co jsem ji hledali, tehdy na horších, streamech jeko teď třeba Brendu.
Reagovat
Fandina
Jj, pamatuji, že ty si jí hodně fandil a sledoval. A vidíš, už je GS šampionkou navíc Wimbledonskou.

Jen kdyby nebyla taková skleněná panenka.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
tommr
jj Markéta byla odjakživa supertalent a nebýt těch věčných zranění mohla už těch velkých titulů mít víc ...
Reagovat
Fandina
jj pamatuji, jak si před lety psal, že je to talent a pak nás zarazilo, že není až tak vysoká, zjišťovali jsme to a říkali si, že možná ještě povyroste. A přitom je větší než její dnešní soupeřka.
Reagovat
George_Renel
Tak se pomalu můžeme, jestli se toho ještě dožijeme, v těch nejmladších juniorech začít přeorientovávat na Terezu Valentovou.smile
Reagovat
horska.kraslice
Taky jsem si na tu dobu zavzpomínala. Je to fajn sledovat šampionku takhle od počátků. smile
Reagovat
Marie9
Gratulace jako hrom. Díky Markéto, neskutečnésmilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
jirkaS
to nikdo na světě neumí "š"smile
Reagovat
Patik
Nenasadena hráčka.. Co už no.. Ons nabudúce to už snáď vyjde.
Reagovat
Kandinsky1
Smrtící závěry setů smile
Ale Ons je mi líto, třetí prohrané finále je kruťárna.
Reagovat
tommr
ale zase si uvědom že kdyby Jabeur vyhrála tak by měla šnůru tří velkých prohraných finále Markéta ...
Reagovat
Ereinion
Paráda, hlavně skvělá obrana...ten zápas byl podle mě spíš na raketě Jabeur, ale ta se totálně vyházela - UE rozdíl 13:31. Jakej byl kurz na vítězství Maky před turnajem? smile
Reagovat
farr
Asi žádnej, sázkovy kanceláře tohle neriskujou, aby nakej blazen vsadil barak a obral je o stovky milionůsmilesmile...
Reagovat
Vojtaakk
Naopak český hráčky vypisujou téměř všechny
Reagovat
APELA
V - J 2,77:1,51
Reagovat
Ereinion
to vím, ale před turnajem to bylo aspoň 150-200 podle mě smile
Reagovat
A211
Gratulace M.V. holt kdo umí ten umí.
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
com
Dalsi GS sampionka po Kvitovic a Big4 Krejcikovic tu mame i Vondrousovic.. Za chvili jich bude jak much smilesmile
Ale ceska svetova jednicka je porad jen jedna smile
Reagovat
tommr
Karolína musí zabrat na USO a konečně ten GS taky urvat ...
Reagovat
com
US Open je zarizeny, zadny strachy smilesmile
Reagovat
hanz
Plíškovic se tam přijede rekreovat?smile
Reagovat
hanz
To víšžejo comčo... už jsi vylezl z nory, zhodnotil situaci... smilesmile Plíškovic a GS ... no zajímal by mě celkový kurz na Vondroušová, to jestli někdo dal hned na začátku, tak je za vodou...smile
Reagovat
hanz
To víšžejo comčo... už jsi vylezl z nory, zhodnotil situaci... smilesmile Plíškovic a GS ... no zajímal by mě celkový kurz na Vondroušová, to jestli někdo dal hned na začátku, tak je za vodou...smile
Reagovat
Kandinsky1
Kdyby tou jedničkou byla na konci roku, tak to ještě beru, ale takhle si těch pár týdnů může strčit za klobouk.
Reagovat
tenisfan178
Kolik těch GS vyhrála Karolínka? Nevíš náhodou?smile
Reagovat
tmora
Gratulace, ale nej match byl s Pegulou..
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé čtrnáctidenní představení.

Otočka v zápase s Jessicou Pegula Markétu neskutečně posílila.

Dnes mnohem lépe zvládla emoce a nervozitu.

Vítek v top 10, Markéto.smilesmile
Reagovat
baggik
smilesmilesmile*
Reagovat
Stybnat
Uź je zvyklá. Africe uź před 70 lety uhrál GS čech smile
Reagovat
horska.kraslice
smile
Reagovat
vergus
Paráda, šňůru prohraných finále dokázala zlomit tím nejlepším možným způsobem, teď už jen aby drželo zdraví smile
Reagovat
Ianny
obrovská gratulace, vyhrála jsi Wimbledon, k tomu pár desítek mega a já 348 Kčsmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Bylo by to krásný! Svět versus Češky.smile
Moc bych to přála Báře i Nikole!
Reagovat
ipko
Karolína si to na RG za mňa zaslúžila viac ako Markéta na Wimbledone, ale taký je ženský tenis a Česko mu môže začať kraľovať s veľmi širokou základňousmile
Reagovat
paddy
taky jsme na to myslel, život je i o štěstí smile
prostě smůla na los
Reagovat
tommr
jestli si někdo někdy opravdu zasloužil GS titul tak to byla dneska Markéta. Vždyť cestou k titulu musela porazit 5 nasazených hráček! To se myslím mnoha hráčkám nepovedlo pokud vůbec nějaké ...
Reagovat
ipko
je pravda, že som Vondroušovú nevidel vôbec proti Kudermetovej či Vekičovej, ale už proste Pegula ju asi mala dať len záver tiež úplne vyhádzala ako Jabeur celý zápas.. za mňa proste Muchová skvelý obrat z mečbalu proti Sabalenkovej a tiež od druhého setu aj úžasný tenis proti svetovej jednotke Šwiatekovej, už len kvôli týmto dvom zápasom si to za mňa zaslúžila viacsmile
Reagovat
hanz
Pravda, určitě by to bylo férovější, předvedla nástavbu, bohužel se na to nikdo neptá... Muchová se vystřílala v semi jako Džabík se Sábou...
Reagovat
A211
To je tenis a ne taneční.
Reagovat
tommr
když Markéta na začátku druhýho setu nepotvrdila brejk na 2:0 i když už vedla 40:0 tak jsem si myslel že to bude zlom v zápase. Jsem rád že mě Markéta vyvedla z omylu ... smile
Nakonec bylo finále mnohem jednodušší než předchozí duely. Nejtěžší byl asi zápas s Pegulou ...
Reagovat
Serpens
Krásnou sestru má Maky smile
Reagovat
hanz
Tys nekousmilekal na talíř?
Reagovat
Serpens
To tam zrovna nebyl smile
Reagovat
Pavlis
Markétě gratuluji. Petřina přemožitelka padla. Sledoval jsem jen pár gamů. Ons má výbornou razanci úderů, dobré pokrytí kurtu, ale dnes očividně příliš chybovala a neudržela nervy na uzdě. Její pokusy o vítězné míče tudíž vzaly za své. Možná, kdyby víc zkracovala hru. Je to pro české tenistky skvělý úspěch. Tak snad zůstane Maky normální, ale život se jí samozřejmě změní.
Reagovat
Dave6969
Markéta má výhodu že má pevný nervy, jiný češky by to takhle v klidu neustály.. nemusíme jmenovat že jo.
Reagovat
tommr
pevný nervy? Dneska jo ale jinak to taky není žádná sláva. Ve finále to má včetně dneška 2:4 ...
Reagovat
baggik
Nervy ma kako ze zeleza. Oba sety otocila a proti Pegula otocila 1:4 ve tretim setu.
Reagovat
GaelM
Možná to není nervama, ale spíš jí sedí ta zatažená střecha. Konec zápasu s Pegulou i SF a F se hrály pod ní a Markéta pak už neztratila ani set smile
Reagovat
tommr
zatažená střecha Markétě pomohla o tom nemůže být pochyb ...
Reagovat
paddy
v hale má 59/13
může to tím být
Reagovat
Petruco
Štípněte mne někdo... to se mi snad zdá. NEUVEŘITELNÉ. smile WoW!!! Zdá se, že trenér od Markétky půjde do tetovacího salónu. smile
Reagovat
paddy
s trenérem se dohodla, že to nebude žádné složité tetování

bude to pouhá tečka
přes celá záda smile
Reagovat
Marduch
V tetovací salonu. Dobrý den, jsem válečný veterán, uměl byste mi na památku z bojů na záda vytetovat tank? Joo, uměl. O 5 minut později: "Hotovo". "Počkejte, tak rychle???". "Jasně, vsak jsou to jenom čtyři pismena". :DDD
Reagovat
paddy
smile

A young man truly in love with his girlfriend decided to have her name tattooed on his penis. Her name was Wendy, and the tattoo was done while the penis was erect, so when it was not erect all you could see was W Y. Shortly after the couple was married they were honeymooning in Jamaica the man was in a bathroom in Jamaica, and standing next to him was a Jamaican man who also had a W Y on his penis. The American said to him "Oh is your girl named Wendy too?" The Jamaican replied, "No, Mr. that says Welcome to Jamaica Have a Nice Day".
Reagovat
tommr
snad bude Markéta velkorysá a odpustí mu to ... smile
Reagovat
bardunek666
Velké překvapení. Finále to nebylo úplně nádherné, ale výhra je nejdůležitější. Doufám, že bude Markéta zdravá a ještě něco vyhraje. :)
Ons...no. Smutný pohled na ní. Nejde jí to nepřát. Ona chce tak moc, že to prostě v hlavě totálně nedává. Je to něco jako Sakkari. Až moc namotivovaná. Doufám, že jí to ale jednou klapne :)
A vzhůru do okurkové části tenisového roku.
Reagovat
Liverpool22
smile Přál bych si aby některá Češka vyhrála OH smile
Reagovat
RFanousek
Kdybych měl před turnajem vybrat jedno jméno které to zaručeně nevyhraje, dost možná bych řekl Vondroušová. smile Ženský tenis fakt neskutečný.
Reagovat
RFanousek
Samozřejmě velká gratulace a jsem moc rád že titul je v ČR
Reagovat
Ondra979
tak to jo..je to megasok, ale parada
Reagovat
Serpens
Neskutečná a obrovská gratulace, nikdy neříkej nikdy, Markéta je Wimbledonskou vítězkou na trávě ! Český tenis je na vrcholu (ženský), na což budeme jednou vzpomínat jako na Nagano.

A že Markéta dnes nehrála nejlíp a Žabka jí dost pomohla? No a co.Já myslim, že naše holky v posledních letech narazily v těch GS finále už na dost neporazitelných jedniček v top formě a zasloužily si i někoho "vystrašenějšího".
Reagovat
Marduch
Hřebec: "Maky nám ale vždycky říkala, ať jí s tou trávou dáme pokoj. Dokonce chtěla travnatou sezonu vynechat a letět až do Ameriky na betony. Ale s koučem Honzou Hernychem se dohodli, že pojedou a dobře se na to připraví. Na trávě nejde trénovat tři dny a pak válet jako stroj. Musíte si zvyknout na nízké odskoky a další věci."
smilesmile
Reagovat
frenkie57
Dost se divím, že tam Hřebec nebyl. Asi pracovní povinnosti.
Reagovat
Petr_Fisk
Strašně nerad cestuje.
Reagovat
Pe3k
smile smile smile

Bravo Markéto.
Reagovat
jackiec
Neskutečné, šílené, nepředstavitelné před turnajem.smilesmilesmile
Reagovat
GaelM
Neuvěřitelné, jak to finále bylo vlastně docela jednoduché. Markéta nehrála svůj úplný top, několikrát prohrávala o brejk, ale Ons to vždycky zvládla pokazit. Byla rozhodně ta nervóznější a Markéta ukázala, že z předchozích velkých finále si opravdu něco vzala. Je tam evidentní progres: RG 2019 nářez jako hrom, LOH těsná a hodně mrzutá prohra. Teď to zvládla fakt zkušeně, velké momenty byly bez výjimky její smilesmile
Reagovat
horska.kraslice
Tak tak. Zvládnuté dvě koncovky setů. Jak prosté!!!smile
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist