Tomicův otec dostal osm měsíců, vězení se vyhne

6. 9. 2013, 15:32
Aktuality 3
Otec australského tenisty Bernarda Tomice byl shledán vinným z napadení tréninkového partnera svého syna, za což mu dnes soud v Madridu vyměřil osm měsíců vězení. Devětačtyřicetiletý John Tomic, který má pět dní na odvolání, však za mříže nemusí, neboť měl dosud čistý trestní rejstřík a trest je nižší než dva roky.
Profily hráčů
John Tomic

Tomic starší se zodpovídal u soudu z toho, že na začátku května před turnajem v Madridu udeřil Thomase Droueta při hádce hlavou do obličeje a zlomil mu nos. Otec dvacetiletého tenisty obvinění z napadení popíral a hájil se, že jednal v sebeobraně. Státní zástupce pro něj s ohledem na Drouetovo zranění žádal dva roky vězení.

Problémové duo Tomic&Tomic:

Soud rovněž nařídil Tomicovi staršímu, aby se k Drouetovi nepřibližoval na 500 metrů. Francouz po madridské roztržce začal spolupracovat s wimbledonskou šampionkou Marion Bartoliovou, která poté v polovině ukončila kariéru.

Po incidentu dostal John Tomic zákaz doprovázet syna na turnajích ATP. Australské naději se od té doby nedaří, ve světovém žebříčku mladému hráči před US Open patřilo 52. místo. Na newyorském grandslamu vypadl ve druhém kole.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že otcov pobyt za mrežami by Bernyho konecne ukludnil a mohol by sa s klud? sustredit uz len na tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
Hajzl měl dostat více a pěkně si posedět
Reagovat
Bob
Don't cry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist