Tomicův otec jde před soud, zlomil nos synovu tréninkovému partnerovi

6. 5. 2013, 11:14
Aktuality 8
Na kurtech se mu poslední dobou příliš nedaří, a do toho musí australská tenisová naděje Bernard Tomic řešit další problém. Jeho otce a trenéra Johna Tomice zatkla v Madridu policie poté, co měl zbít synova sparingpartnera Thomase Droueta, zlomit mu nos a poškodit obratel.
Profily hráčů
John Tomic pozoruje svého syna

John Tomic byl dnes předveden k soudu, kde prohlásil, že se cítí být nevinen a jednal v sebeobraně. "Neudělal jsem nic špatného," řekl podle agentury Reuters v Madridu před soudem, který případ kvůli povaze obvinění nakonec neprojednal a odročil na 14. května. Tomicovi staršímu hrozí až tři roky vězení. 

K soudu se dostavil i Drouet s výraznými náplastmi přes nos a oporou krku. "(John) se mnou celá léta jednal jako se psem," řekl australskému deníku Herald Sun. V sobotu prý Tomic prohlásil, že Drouet má vyhazov, po hádce na něj nejprve plivl a poté ho udeřil hlavou. Policie ho po incidentu zatkla v hotelovém pokoji. 

Případem se začal zabývat i australský tenisový svaz. "Pro nás je důležité, že nebyl obviněn Bernard, ale jeho otec," uvedl šéf mužské sekce svazu Todd Woodbridge. "Zprávy z Madridu jsou ovšem zneklidňující, proto spolupracujeme se zástupci ATP, abychom zjistili všechna fakta," dodal.

Otcův incident je pro dvacetiletého Tomice další kapitolou zatím velmi turbulentní kariéry. Už před čtyřmi lety nařídil John Tomic během jednoho zápasu synovi, aby na protest odešel z kurtu. Důvod? Soupeř podle něj při podání opakovaně přešlapoval čáru a rozhodčí to přehlížel.

Loni v říjnu byl Bernard Tomic zadržen policií poté, co se nahý na balkonu rezidence v Surfers Paradise porval s rovněž obnaženým kamarádem. V listopadu pro změnu dostal pokutu 1.750 australských dolarů a roční podmínku za sérii dopravních přestupků. Komplikovaný vztah aktuálně 53. hráče světa a jeho otce pak ilustruje loňská příhoda z Miami, kde požádal rozhodčího, aby nechal vyvést jeho trenéra z hlediště - jen aby se ho několik dnů nato zastal.

Kvůli podobným výstřelkům se Tomic také rozhádal s kapitánem daviscupového týmu Patrickem Rafterem, který ho následně vyřadil z reprezentace. V dubnu se však bývalý 27. hráč světa do výběru vrátil a pomohl k výhře nad Uzbekistánem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
spaniel
Balkanska krev :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je rodinka.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jablko nepadlo daleko od stromu asi:-(:-D

Mohl by se Tomic od povedenýho tatínka distancovat a začít na sobě pořádně makat.
Reagovat
Aresko123
Taketo "akoze" hviezdy ako priemerny Tomic a kolko rozruchu okolo neho. Zaujimave ze naozajstne hviezdy ako Sampras, Federer, Graff su a boli inde........
Reagovat
Fandina
třeba právě proto, že kdyby Tomic neřešil tyhle problémy, byly by jeho výsledky mnohem lepší. Ale je mladý, tak uvidíme jak se jeho kariéra bude vyvíjet.
Reagovat
smazaný uživatel
Hvězdný není, ale průměrák taky ne. Jasně, že není a nikdy asi nebude takový jako Federer, ale talentu má na rozdávání, chtělo by to však zbavit se otcovy ruky a najít si pořádného trenéra, aby měl výsledky i jinde než v Austrálii, což zase letos moc nepředvádí (krom jednoho toho francouzského turnaje, kde málem vylil Tsongu).

Navíc ty hvězdy byly v tomhle jinde i protože byla jiná doba, dneska se hráči mezi top prosazují výrazně později. Já bych nad ním hůl nelámal.
Reagovat
tito
Dokic, Tomic. Povedení tatínkové. Nakonec to Bernie bude muset řešit stejně jako Jelena.
Reagovat
Bob
Dobře on :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist