Tři Češky dnes v Paříži vypadly, uspěla až Šafářová

27. 5. 2014, 13:56
Aktuality 26
Barbora Záhlavová-Strýcová ani letos neukončila na Roland Garros čekání na postup z prvního kola. Česká tenistka prohrála v Paříži už posedmé v řadě svůj úvodní duel, Britce Heather Watsonové podlehla za hodinu a 37 minut 3-6 4-6. Dohrály i Klára Koukalová a Iveta Melzerová, které prodloužily své série porážek. Čest čekých tenistek zachránila až Lucie Šafářová.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Osmadvacetiletá Barbora Záhlavová-Strýcová debutovala na druhém grandslamu sezony před deseti lety, kdy prošla do druhého kola. To také zůstává jejím maximem: od té doby pokaždé, když do Paříže přijela, skončila hned po prvním zápase.

Nic se na tom nezmění ani po dnešku, kdy se plzeňská rodačka musela od počátku svého souboje s Heather Watsonovou na soupeřku dotahovat. S Britkou, která se díky úspěchu v Praze vrátila do elitní stovky, prohrála hned první servis, a přestože soupeřce dokázala v maratonském pátém gamu brejk oplatit, následně znovu podání neudržela a sadu ztratila.

Ve stejném duchu se nesl i druhý set. Záhlavová-Strýcová dvakrát přišla o podání a za stavu 4-5 byla na pokraji vyřazení z turnaje. To ještě na chvíli oddálila; první mečbol odvrátila a poté díky dobře zahranému 'kraťasu' a zakončení na síti i druhý. O šest let mladší Britka si ale vzápětí připravila třetí mečbol a tentokrát už nezaváhala.

V prvním kole skočnila i Klára Koukalová, která svou mizernou formu nezlomila ani na French Open. Dvaatřicetiletá Češka sice v prvním setu zápasu se Španělkou Marií-Teresou Torróovou-Florovou měla dvakrát výhodu brejku a za stavu 5-4 podávala, jenže dvakrát o náskok přišla a v tie-breaku neuspěla. V druhé sadě Koukalová ztratila podání celkem třikrát, vzít si ho zpět dokázala jen jednou a nakonec tak prohrála 6-7 2-6.

Pro českou trojku to je už šestá porážka v řadě, od březnového triumfu ve Florianópolisu skončila už na sedmém z osmi turnajů již po svém prvním utkání.

Sérii porážek neukončila ani Iveta Melzerová, která se letos na kurty vrátila po dlouhé pauze zaviněné zraněním ramena. První letošní set nevybojovala ani na pátý pokus, když dnes v Paříži ve svém prvním grandslamovém duelu od US Open 2012 podlehla 6-7 2-6 Američance Coco Vandewegheové.

Jednatřicetiletá Melzerová přitom měla v prvním dějství, v němž nečelila jedinému brejkbolu, celkem čtyři setboly - dva za stavu 5-4 a další dva v tie-breaku. Ovšem ani jeden využít nedokázala a to ji stálo zápas. Ve druhém setu se sice postarala o první brejk, ten však nepotvrdila a od stavu 2-1 už neuhrála ani game.

Postoupila alespoň Šafářová
Jedinou úspěšnou českou nadějí tak dnes byla až Lucie Šafářová, která si ve večerním utkání poradila po setech 6-3 7-5 s Lucemburčankou Mandy Minellaovou a postupem do 2. kola navázala na včerejší úspěchy Karolíny Plíškové a Petry Kvitové.

V prvním setu Šafářová proměnila dva ze čtyř brejkbolů, sama dvě hrozby odvrátila a ujala se vedení. V úvodu druhé sady sice o své podání dvakrát přišla, neustále však se soupeřkou držela kontakt a duel ukončila využitím druhého mečbolu.

Ve druhém kole,
přes které v Paříži přešla naposledy v roce 2007, se sedmadvacetiletá rodačka z Brna utká s o dva roky starší Casey Dellacquaovou. Třiadvacátá nasazená Šafářová s rovněž levou rukou hrající Australankou, která je 48. hráčkou světa, dosud nehrála.

Výsledky - French Open - české tenistky:
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (23-ČR) - Minellaová (Luc.) 6-3 7-5
Toróová-Florová (Šp.) - Koukalová (30-ČR) 7-6(4) 6-2
Watsonová (Brit.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-3 6-4
Vandewegheová (USA) - Melzerová (ČR) 7-6(6) 6-2
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Časy se mění...
https://twitter.com/tomas_janca/status/471292301424476160
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem viděl bohužel jenom konec. Bohužel musím přiznat, že hrála blbě, nedařilo se jí nic. Přišla mi, jako kdyby chtěla umřít. Netušíte někdo, co se to s ní děje? Snad se ještě nějak dá do kupy...
Reagovat
Frick
http://bydleni.idnes.cz/lucie-hradecka-a-jeji-novy-dum-d2p-/dum_osobnosti.aspx?c=A140526_122954_dum_osobnosti_rez

Proč tam není ten dům i zvenku. Kvůli utajení?
Reagovat
Chrenda
No to je snad jasný, když hned v prvním řádku zprávy píšou, že celý rok je po hotelech někde ve světě! Ideální objekt na vykradení, když majitelka stále v prachu je!
Reagovat
Frick
Nevíte, bude hrát juniorku? Jak je to s tou bederní páteří?
Reagovat
tommr
což je pro finalistky FC hodně skličující i když očekávanej výsledek. Jen pro srovnání: Slovensko má ve druhým kole 4 hráčky ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nebral bych to tak tragicky, antuka patří u našich hráček prostě k nejslabším povrchům. I když je pravda, že už nemám opravdu tolik SKVĚLÝCH hráček, které by šly použít do SINGLA. Dříve to byla plejáda - Petra, Lucka Šafářová, Klára, Bára, Iveta, Lucka Hradecká, Andrea Hlaváčková, ale teď? Petra, Šafi + Kája, další holky jsou tam tom opravdu mizerně... Snad to bude na trávě lepší...
Reagovat
Frick
No nic moc. Bohužel u Ivety, Kláry a Báry se to spíš dalo čekat. Nejvíce nepříjemným zklamáním je pro mne určitě Cetkovská, která má bohužel velmi nevyrovnané výkony.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by ses, prosím, podívat na tento (můj interní) žebříček? Po odečtení bodů za FO by měl být žebříček nyní takovýhle:
1. Serena Williams - 10890
2. Na Li - Point: 7450
3. Simona Halep - 7135
4. Agnieszka Radwanska - 6100
5. Petra Kvitova - 4870
6. Jelena Jankovic - 4535
7. Angelique Kerber - 4020
8. Dominika Cibulkova - 3845
9. Victoria Azarenka - 3841
10. Flavia Pennetta ? 3494

11. Ana Ivanovic - 3415
12. Maria Sharapova - 3171
13. Sara Errani - 2930
14. Alize Cornet - 2705
15. Caroline Wozniacki - 2700
16. Eugenie Bouchard - 2670
17. Sabine Lisicki - 2636
18. Carla Suarez Navarro - 2635
19. Samantha Stosur - 2455
20. Sloane Stephens - 2441

21. Roberta Vinci - 2150
22. Ekaterina Makarova - 2130
23. Lucie Safarova - 2075
24. Anastasia Pavlyuchenkova - 2055
25. Kirsten Flipkens - 2040
26. Andrea Petkovic - 2000
27. Sorana Cirstea - 1680
28. Venus Williams - 1656
29. Daniela Hantuchova - 1586
30. Elena Vesnina - 1580
Reagovat
tommr
na nějaký zásadní zlepšení na trávě to sice nevidím, ale horší než na antuce to snad taky nebude ... :)
K určitýmu zlepšení by snad mohlo dojít v příštím roce pokud se budou i nadále zlepšovat mladý holky: Katka Siniaková, Tereza Smitková, Denisa Allertová a Bára Krejčíková ... :)
Reagovat
tommr
ty body v tom tvým interním žebříčku moc nesouhlasí - máš je vesměs trochu nadhodnocený. Konkrétně třeba Petra má po prvním kole FO jen 4510 bodů ...
Ještě během večera sem dodám průběžný žebříčky mužů i žen po prvním kole FO ...
Reagovat
smazaný uživatel
ano+postupil Klizan,prve kolo snad az nad ocakavanie,pritom s Lackom sa na postup ani velmi nepocitalo a pre Mecira je uspech postup do hlavnej sutaze(prvy krat v zivote),okrem nich vypadla este Cepelova,takze spokojnost
Reagovat
smazaný uživatel
počkejte si na Wimbledon tam se našim obzvlášt daří vždyt loni sme měli ve 2.kole 7 hráček a ve 3.kole 4 hráčky takže tráva našim hráčkám daří hlavně tam očekávám u Petry alespon čtvrtfinále i můžům se dam daří. Na Natuce se našim moc nedaří já to docela čekal že ve 2.kole budou 4-2 hráčky
Reagovat
smazaný uživatel
To uz pocitas s tim, ze Simca vyhraje Roland Garros? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, dal jsem sem špatou verzi, kde jsou ta čísla jiná, sorry :D
Reagovat
Frick
Šlo to. Tak na 2- nebo lepší trojku....

Ale prý, že krásná Mandy hrála dobře, říkal Svačina....
Reagovat
tommr
já bych dal Lucce za dnešek 1-. To mínus má za to, že ve druhým setu dvakrát neudržela servis, ale jinak se jí nedá skoro nic vytknout. Minellaová dneska zahrála opravdu mimořádně dobře a Lucku hodně potrápila ... :)
Reagovat
Frick
Tak a teď na tu lezbu. :-) Estli byla dneska Lucčina soupeřka půvabná (a to Mandy určitě je), tak v druhym kole to skutečně platit nebude. K případnému návratu na vlnu kola prvního by ale mohlo dojít ve třetí kole...
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to špatné, asi jí zase m...lo v hlavě
Reagovat
smazaný uživatel
Ostudnej výkon. Navíc v žebři spadne za Erakovičovou.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D:D
Reagovat
VlS
Tak to je teda průšvih, ale až bude hrát s Petrou tak to určitě bude " nebezpečná soupeřka".
Reagovat
tommr
pokud je to narážka na mě tak si vedle jak ta jedle. Já považuju Báru jen za průměrnou tenistku a její dnešní porážka mě proto nijak nepřekvapila. Věřit v její postup přes ve formě hrající Watsonovou moh jen naivní snílek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Báru si budu kritizovat já, to je jas :)

To byla jenom taková skrytá narážka, že by Erakovič musela porazit Petru :)))
Reagovat
tommr
tak promin, že jsem to špatně pochopil - asi jsem moc vztahovačnej. Báru ti samozřejmě rád přenechám ... :)
Reagovat
babolat.cz
já se ani nedivím, co jsem Barboru viděl na FedCupu, to byla 2.liga.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist