Tsitsipas: Můj celoživotní cíl? Porazit Rafu na Roland Garros!

1. 6. 2019, 15:28
Aktuality 20
K tomu souboji mají oba ještě docela daleko. Od vzájemného střetnutí v semifinále French Open dělí Stefanose Tsitsipase a Rafaela Nadala ještě dva soupeři. Pro řeckého mladíka by to ale znamenalo hrozně moc, neboť přiznal, že porazit Nadala na pařížské antuce je jeho celoživotní cíl.
Profily hráčů
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas už si s Rafaelem Nadalem pětkrát zahrál. Letos ho dokonce porazil v semifinále turnaje Masters v Madridu. Na Španělově domácí půdě a oblíbeném povrchu. 

Ještě víc by ale pro dvacetiletého Řeka znamenalo, kdyby o dvanáct let staršího Španěla vyřadil na Roland Garros. 

"Můj celoživotní cíl? Je to něco, co se povedlo jen pár klukům - porazit Rafaela Nadala na French Open. To by se zapsalo do historie, bylo by to něco neuvěřitelného. Je to jako deset vítězství v jednom," zasnil se Tsitsipas.

Nadal má z French Open rekordních 11 titulů a skvostní zápasovou bilanci 89 výher a pouhé 2 porážky. Ty utrpěl v roce 2009 v osmifinále s Robinem Söderlingem a v roce 2015 ve čtvrtfinále s Novakem Djokovičem. V sezoně 2015 ještě kvůli zranění nenastoupil k utkání 3. kola.

Letos by Tsitsipas a Nadal na sebe mohli v Paříži narazit v semifinále. Řeka v osmifinále čeká šampion z roku 2015 Stan Wawrinka, v případném čtvrtfinále pak může hrát s dalším bývalým šampionem ze Švýcarska Rogerem Federerem. Španěl bude v osmifinále velkým favoritem proti Argentinci Juanu Ignaciu Londerovi, v dalším kole by narazil na Keie Nišikoriho, nebo Benoitea Pairea.

Letos chce na Turnaj mistrů
A jaký má Tsitsipas cíl pro sezonu 2019? "Chci vyhrát nějaký turnaj Masters, pokusit se dostat na Turnaj mistrů a vyhrát nějaké turnaje ATP 500 a 250. Emoce, které jsem loni poznal při vítězství ve Stockholmu, byly úžasné. Kvůli tomu trénuju. Tyhle tituly a dobré výkony ze mě dělají komplexnějšího hráče. A myslím, že pak mohu dosáhnout ještě větších úspěchů," vysvětloval šestý hráč světa.

Při otázce, zda by raději vyhrál grandslam, nebo olympijské zlato, váhal. "Těžká otázka. Proč bych se měl rozhodovat? Ale asi bych řekl zlatou medaili. Je to dětský sen. I když grandslamový titul je důležitý... Asi jsem teď změnil názor a říkám grandslam."

Během tiskové konference v Paříži se rozpovídal také o tom , jak mu pomáhají sociální média. "Cítím v nich svobodu. Protože když se mi nedaří v mé práci, mám alternativu. Je to něco, co mě zabaví a nad čím musím přemýšlet. Pomáhá mi to vyčistit si svou mysl a být optimističtější.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ač mu fandim, tak si myslím, ze se s Rafou ani nepotká. Na combo Wawrinka a pravděpodobně Federer asi ještě nemá hlavu, navíc v best of five.
Reagovat
Roger_Federer
Stan mu da dneska 3:0
Reagovat
brixner
To by si bejk musel vzít vomylem lexaurin!
Hele, Řecko, jsi docela sympaťák, ale na todle zatím zapomeň!
Rafa a antuka je asi jako Brix a Kouros :-))
Reagovat
Pe3k
Je fajn dávat si velké cíle, možná se mu to i splní, ale letos to nebude, bude rád když projde pres Švýcarský dvojblok Babrinka, Goatinka.
Reagovat
smazaný uživatel
skoda, ze nevypadol uz dnes
Reagovat
Padme
Sebevědomí mu nechybí, zatím na něj ještě nemám vyhraněný názor... Asi ukáže čas, co ze snů promění v realitu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mozné to je, Tsi je na antuke výborný....A jedného dna Rafu na RG mozno porazí, kedze najskor to vsak bude v pomere 20 ku 33r a neskor...
Reagovat
Nola
este, ze ma niekto nadhlad, ten zial chyba niektorym fanatikom, a tentokrat to nie je nikto z FFF....
Reagovat
blixa
To v pohodě dáš, Tsitsi. Nadala zdemoluješ ;-)
Reagovat
Patik
Koho si viac želať pre Federera do štvrťfinále..Tsitsipasa alebo Wawrinku ?
Reagovat
annah
Určitě Wawrinku. Tsitsim by byl horší. Doufejme, že Roger do toho čtvrtfinále postoupí. Může prohrát s kdekym, protože už je ve fázi ODCHAZEnI, navzdory tomu, že pořád hraje dobře.
Reagovat
Patik
Noo len Stan ho tu už raz porazil..práve na antuke pripísal tie tri víťazstvá ktoré má s Rogerom.
Reagovat
ipko
v roku 2015 to bola dobrá šanca a asi aj posledná vyhrať FO.. Stan mu ale vo štvrťfinále nedal žiadnu šancu a nakoniec si došiel po titul.. tento rok to môže byť identické repete, v prípadnom štvrťfinále s hocikým z dvojice Tsitsipas/Wawrinka favoritom Roger už nebude..
Reagovat
Patik
A to môže byť aj výhodou pre Rogera..nevadí štvrťfinále je fajn misia splnená.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho misia bola porazit vsetkých hracov od 63 miesta nizsie??..

Skromný to pán.
Reagovat
Denis92
Stan je tazsi super podla mna. Je to skusenejsi a vyzretejsi hrac ako Stefan, na RG dosiahol uz aj velke uspechy a je to jediny povrch, kde porazil Rogera. Naposledy ked sa tu stretli, tak Roger neuhral ani set.
Reagovat
safi1313
To se bude dřív Wiliamsová oblékat jako člověk a Djokovič omezí trapný přetvářky při oslavách výher, než by Rafa prohrál s tebou na FO :))
Reagovat
Nola
d Artagnan, vyradit Rafu na FO je snom vsetkych tenistov.... zatial sa to podarilo iba 2 slovom dvom, raz ho iste niekto vyradi, lebo rocky pribudaju, ale netusim kedy nastane tato situacia, ale ten co vyradil Rafu, nevyhral FO - pismo svate
Reagovat
Marduch
Tak on nerekl, ze jeho zivotnim cilem je vyhrat RG;)
Reagovat
turista
To už nemusí platit. Nadal je na antuce hratelný a porazitelný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist