Tsitsipas v Lyonu ještě nečelil brejkbolu a pošesté v sezoně si zahraje semifinále

21. 5. 2021, 13:54
Aktuality 86
ATP LYON - Stefanos Tsitsipas při svém debutu v Lyonu ještě nečelil jedinému brejkbolu a neztratil set. Největší favorit letošního ročníku si dnes poradil s Jošihitem Nišiokou a pošesté v sezoně postoupil do semifinále. O čtvrté letošní finále bude usilovat proti Lorenzovi Musettimu.
Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas hraje svůj desátý letošní turnaj a už podeváté postoupil alespoň do čtvrtfinále, jedinou výjimkou je osmifinálové vyřazení na antuce v Madridu. Nejlepší řecký tenista přesto letos patří k nejlepším hráčům dosavadního průběhu antukového jara a bude jedním z největších favoritů na triumf na French Open.

Dvaadvacetiletý rodák z Atén, jenž v Monte Carlu získal svou premiérovou trofej z Masters, ve finále v Barceloně měl mečbol proti Rafaelovi Nadalovi a ve čtvrtfinále v Římě podával na vítězství proti Novakovi Djokovičovi, si zatím při své premiéře v Lyonu vede naprosto suverénně.

Největší favorit včera v úvodním zápase nečelil jedinému brejkbolu proti Tommymu Paulovi (6-1 6-4) a šanci na brejk nenabídl ani dnes Jošihitovi Nišiokovi (6-3 6-4). S japonským tenistou, který si dnes zahrál své první čtvrtfinále na hlavním okruhu mimo tvrdé povrchy, byl hotov za hodinu a šest minut a připsal si již 31. letošní vítězství (nejvíce na tour).

Tsitsipas má letos v semifinálových bojích úspěšnost 3-2, přičemž poslední tři zvládl. O své již čtvrté letošní finále bude zítra bojovat s Lorenzem Musettim, jemuž nedal šanci nedávno v semifinále v Acapulku.

Musetti poprvé na turnaji nemusel do rozhodující sady, přestože ve druhém setu s Aljažem Bedenem prohrával už 2-5. Nejlepšího slovinského tenistu nakonec přehrál 6-3 7-6(2) a navázal na cenné skalpy Félixe Augera-Aliassimeho a Sebastiana Kordy. Devatenáctiletý Ital bude proti Tsitsipasovi usilovat o své premiérové finále na nejvyšším okruhu.

Karen Chačanov v Lyonu, kam dorazil se sérií čtyř porážek, hraje svůj již 11. letošní turnaj a teprve podruhé dokázal postoupit do semifinále. Ruský tenista v den svých 25. narozenin porazil 6-1 7-6(3) domácího šampiona z roku 2006 Richarda Gasqueta a proti Cameronovi Norriemu, nebo Arthurovi Rinderknechovi zaútočí na své páté finále, premiérové na antuce a první od listopadu 2018, kdy senzačně triumfoval na Masters v Paříži.

Souboj Norrieho s Rinderknechem byl na začátku třetího setu přerušen a dohrávat se bude v sobotu.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 481.270 eur
páteční výsledky (21. 5. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tsitsipas (2-Řec.) - Nišioka (Jap.) 6-3 6-4
Chačanov (8-Rus.) - Gasquet (Fr.) 6-1 7-6(3)
Musetti (It.) - Bedene (Slovin.) 6-3 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

86
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Amputace
Jako tady se musím přiklonit spíš na stranu Rafaeoliho, byť přestřeluje s tím optimismem silně - přece jen Nadalovi bude už 35 let, ta jeho strojová suverenita na RG se jednou musí zadrhnout, a s každým rokem roste pravděpodobnost, že to bude právě letos. Na tohle už se nedá nazírat pouze prizmatem, loni to bylo taky taky a předloni taky: prostě ty roky skutečně narůstají a ta prohra nevyhnutelně jednou přijde. Nicméně pravdou zároveň je, že příprava nenaznačuje nic jiného, než že by Nadal měl znovu RG vyhrát. Od slabého MC a Madridu vyrostl až ke skvělému výkonu ve finále Římu proti Djokovičovi. Několikrát čelil v průběhu turnaje vypadnutí, ale nic takového podle mě na cetru v Paříži na 3 vítězné sety nehrozí. Ze spolufavoritů podle mě není nikdo, kdo by ho se současnou formou na RG porazil. Nadal už je pomalý a unavený, mnohým se jeví jako hodně zranitelný, a přesto to na antuce pořád stačí na světovou jedničku. Pokud se v prvních kolech nevynoří nějaký "no-name" typu Brandse, který dokáže Rafu zaskočil nebojácnou agresivní hrou a absencí respektu k velkému hráči, měl by to Rafa letos ještě dotáhnout. Cokoli jiného by bylo obrovským zklamáním, protože více podobných šancí na GS už mít nebude (teď je nad 50ti procenty, na dalších GS bude vždy už hluboko pod touto hranicí).
Reagovat
Amputace
taky tak*
Reagovat
paddy
Logika sportu není postavená na rankingu. Když porazíš Djokoviče, tak to neznamená, že porazíš ostatní, proto bývá plno překvapení.

Big3 se dobře zná a zároveň se proti sobě maximálně soustředí. Když nastoupí proti slabším, tak se nemusí plně koncentrovat a navíc ten slabší hraje uvolněně, protože nemá, co ztratit.
Rafa letos hořel několikrát, takže postup do F může být problém.

Tento týden to potvrdila a sama i řekla Siniakova, ovšem Serenu už nelze považovat za favoritku na antuce.
Reagovat
Amputace
Naopak. Porážka Djokoviče v přípravě znamená a naznačuje velmi mnoho. Djokovič je totiž dlouhodobě jediný hráč, jehož obecná kvalita se může rovnat s Nadalem na antuce, potažmo přímo na antuce v Paříži. Všichni ti další rádoby spolufavorité, jako například Tsitsipas, mohou Nadala v Paříži porazit pouze za předpokladu, že zahrají svůj maximální top a Nadal naopak zahraje hůře, než jsme od něj na antuce zvyklí. U match-upu Nadal-Djokovič je těch variant podstatně víc, co všechno by se mohlo stát. Proto je porážka Djokoviče v Římě pro Rafu nejen obrovským psychologickým boostem, ale současně dost solidním ukazatelem toho, že Nadal nakonec v přípravě přece jen dokázal doladit formu, což se dlouhou část přípravy nezdálo a mnohými už byl odepisován i v Paříži.

V případě Nadalova působení na RG za posledních 15 se těch překvapení opravdu mnoho nestalo, a je možná trochu pošetilé stavět nějaké předpoklady na tom, že by se mohlo takové překvapení stát právě letos. Možné to samozřejmě je, ale je to spíš velmi nepravděpodobné, než alespoň trochu pravděpodobné. Potrápit, či dokonce porazit ho tam určitě může Djokovič, a to aniž by to vzbudilo kdovíjakou senzaci, naopak jakýkoli jiný eventuální přemožitel Rafy v Paříži by byl mimořádným překvapením.

Takže ano, logika sportu v tomto případě skutečně stojí ze značné míry na tom, jak si dokáže či nedokáže Rafa poradit s Novakem. Všichni ostatní mohou v podstatě jenom překvapit. Taková je realita Rafových 13ti titulů z RG. Jednou to skončí, může samozřejmě i letos, ale nevidím moc objektivních důvodů, proč by mělo, když Nadal týden zpátky ukázal, že s největší hrozbou se stále vypořádat dokáže.
Reagovat
paddy
porážka Djokoviče je více užitečnější pro Djokoviče, který nebude namyšlený a i po loňsku si dá pořádně bacha, aby nic nepodcenil, takže pojede na max
letos už ho neúspěšný podnikatel Ivaniševič nebude tolik přesvědčovat, že titul má v kapse
Reagovat
Amputace
Ok. Když myslíš.
Reagovat
Rafaeoli25
Já si nemyslím, že byl Djoker nějak namyšlený a slyší na všechno, co mu zrovna antukou nepolíbený Ivanisević kdy řekne. To je nesmysl. Ano, podmínky měly hrát v jeho prospěch, ale musel sám vědět, že ne až tak moc, aby to zcela nebo byť jen vyrazně změnilo poměr sil. Viděl, jak suverénně tam Nadal celý turnaj hraje, že mu nevadí, že je větší zima - nakonec byla větší zima Djokerovi, který nastoupil s rukávy a že ani odskoky míčků nejsou tak dramaticky jiné než v květnu, takže dobře před finále věděl, že ho čeká to samé co v předchozích letech a že bude muset hrát nadpozemsky, aby Nadala udolal. Vývoj zápasu a střet s realitou pak zjevně strávil s celkem velkým klidem na jeho poměry, věděl, že vítěz je daný od začátku do konce a že Ivanisević jen plkal nesmysly, Djoker sám věděl už po dvou třech gamech finále, že to nepůjde a že nemá reálnou šanci.
Reagovat
Amputace
No suverénně tedy rozhodně nehrál. Na základě čísel (neztratil ani set) nám to tak může z dnešního pohledu připadat, ale já jsem ty zápasy viděl, a ve srovnání s Djokovičem působil během turnaje mnohem horším dojmem. První čtyři zápasy ho v podstatě nijak neprověřily, nedalo se moc z čeho vycházet, a hned první ostřejší zkoušku se Sinnerem provázel velice nejistý výkon v prvním setu, který Nadal nakonec vyhrál i s notnou dávkou štěstí. Pak se Sinner o hodně zhoršil a Nadal už to v klidu dotáhl. Se Schwartzmanem, což už bylo semifinále, a Nadal tam šel prakticky úplně nerozehraný, to byl rovněž velmi těžkopádný a utrápený výkon. Schwartzman působil unaveně po Římu, kde hrál finále, takže Nadalovi vzdoroval méně horečnatě, než se očekávalo, Nadal však předvedl jen velmi průměrný výkon na poměry semifinále na jeho dominantním GS. Proto pak i před finále mnozí favorizovali Djokoviče, který byť se na první pohled trápil víc (pět setů s Tsitsipasem nebo ztracený set s Bustou), tak byl ve skutečnosti daleko rozehranější, prověřenější a hlavně předváděl opravdu dobrý tenis. Rafa pak ale ve finále přepnul na úplně jiný mód (asi ani nepamatuji v jeho kariéře na tak hlubokou propast v kvalitě výkonu mezi semifinálovým a finálovým zápasem nějakého turnaje) a Djokovičovi nedal vůbec šanci. Nicméně tomu sebevědomí Djokovičova teamu před zápasem se vůbec nedivím - Rafa hrál průměr, Novak se naopak každým zápasem zlepšoval. Navíc halové podmínky.
Reagovat
Rafaeoli25
No jo jenže Nadal dobře věděl, na jaký mód má, kdyby to v něm nebylo tak na něj asi nepřepnul že. V tom je jeho velikost, dokonce i v rámci turnaje je schopen přepínat. Mohla to být trochu i taktika, proč vyložit karty na stůl ještě před finišem? Každopádně Djoker mě výkonem na RG před finále moc nenadchl, RO vidíme odlišně. Slova Ivaniseviće byla každopádně zcela mimo, i kdyby byly halové podmínky, tak dělat z Noleho favorita byl nesmysl.
Reagovat
Rafaeoli25
I když nic nepodcení, bude vše jen o Nadalovi, když předvede to co loni nebude o čem ani tentokrát, max.získá Djoker set.
Reagovat
Patik
ale prosím vás..toto tu čítam každý rok a keď to zase vyhrá a všetci vieme že on to aj vyhrá bez straty setu celý turnaj tak sem zase vybehnete ako povojnový generáli že vlastne ste to vedeli že jeho tam skrátka nemá kto poraziť a podobné žvásty..vy sa tu potrebujete len navzájom ukájať argumentami prečo nato má a prečo nie..potrebujete počuť že Rafa to zvládne..toto sa tu píše už snáď odvtedy keď ich mal 9 či ich dá 10..kašlite už prosím vás nato..
Reagovat
Amputace
Pokud sis přečetl můj komentář celý a ne pouze první tři věty, pak tvoji reakci, respektive její zasazení do kontextu mého komentáře ani trochu nechápu. Je více než jisté, že něco podobného si od tebe přečteme ještě mnohokrát, ale není mi jasné, proč cítíš potřebu narvat to úplně všude, kde se řeší Nadal a RG.
Reagovat
Patik
pretože nerozumiem prečo to stále rozoberáte..čítal som celý tvoj príspevok..Nadal a Roland Garros je samozrejmosť už niekoľko rokov a najbližšie tri roky by som všetky veci týkajúce sa tohoto zhrnul do troch slov..Nadal vyhrá Roland Garros..preview Nadal vyhrá RG..Zhrnutie Nadal vyhral zase RG..nič viac..žiadne riešenie formy nič k tomu písať netreba..pokiaľ nepríde deň blbec ktorý môže prísť aj keby mal 25 rokov a životnú formu tak nestratí ani set..a keď ho aj stratí tak len preto aby pošetril energiu..tu neni čo špekulovať.
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas, naprostý, jen jedinkrát k tomu dni došlo, v roce 09 se Soderlingem, kdy navíc ten hrál životní turnaj. V roce 15 byl Nadal totálně mimo, takže ten rok opravdu pprazitelný byl a tp úplně všude, FO nevyjímaje. V roce 16 ho zastavilo zranění. Pokud se tedy nezopakuje rok 09, nestojí mu nic v cestě, tak jako vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si taká diagnózka, Paťo.

Máš úplne jasne, ale budeš nalepený na každom Nadalovom zápase a nervózne si cmúľať palec na ruke, aby si po prípadnej prehre mohol nabehnúť na TP a vytešovať sa jak posledný tenisový uchylák.

Keď máš tak jasno, že Nadal vyhrá najbližšie tri roky Grandslamy, logicky musíš mať jasné, aj do kontextu Goata, je tak?..
Reagovat
Rafaeoli25
To je taky pravda. Nelze najednou říkat Nadal to jistý málem do čtyřiceti, ale současně není a nebude GOAT.
Reagovat
Amputace
Hele, tímto způsobem si řeš možná ty svůj Federerův Wimbledon. Nás naopak predikce a předpoklady zajímají, hraje se jeden ze 4 GS, takže to řešíme. To, že ty máš jasno, nikoho moc nezajímá. Loni jsi měl během celého RG taky jasno: Nadal vezme Djokovičovi ve finále max. set, a jak to dopadlo. Takže ty jsi ze zdejšími rádoby jistotami tak nanejvýš k smíchu.
Reagovat
Patik
hej a vy ste boli rovnakého názoru lebo ste sa tu všetci triasli a keď zatiahli strechu tak dvojnásobne ja si dobre pamätám čo tu kto vtedy písal..no Wimbledon tam je aspoň čo riešiť tam sa dejú rôzne veci..nikto tam každoročne nevyhráva turnaj bez straty setu už v podstate 15 rokov..ako nech si tu píše kto chce čo chce a diskutuje o tom pokoj..ale aspoň sa netvárte že neviete kto vyhrá.
Reagovat
Amputace
Já se tak netvářím, takže nechápu, co na mě zkoušíš. Tyhle kecy si nechej pro někoho jiného.

Loni ale skutečně mnohé nasvědčovalo tomu (na rozdíl od letoška), že by Nadal mohl prohrát: v průběhu turnaje lépe hrající Djokovič; špatně hrající Nadal; halové podmínky; chladné počasí. Sám sis to myslel, tak nechápu, že ti nepřijde ani trochu blbý si teď hrát na proroka a říkat nám, co je zbytečné a nezbytečné řešit. Proč si neměl loni plnou hubu keců o tom, jak to Nadal zase celé vyhraje atd.? Protože sis to sám nemyslel. Tak tady teď nehraj tuhle komedii. Já nemám sebemenší problém přiznat, že loni jsem byl vůči výhře Nadala velice skeptický. A co jako?
Reagovat
Marduch
Souhlas.
Úkol proto zní jasně. Rafa v rákosníčkově zeleném tričku nesmí projít na Chatriera.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže i ty roky musíš brát s rezervou když hodnotíš čistě jeden turnaj, na který je prostě schopen dlouhodobě ladit a vyladit formu. A pokud ho tam nečeká x těžkých vyčerpávajících zápasů, tak je i v těch 35 natolik fyzicky silný a stále výjimečně rychlý, že nemá konkurenci. A tak to dle mě bude i za rok, zlom vidím nejdřív za ty dva roky a ani tehdy to ještě nemusí přijít, tak vyjímečné spojení Nadal a RG je.
Reagovat
Amputace
Jo, jenže ty roky jsou důležité a nemůžeš říct, že ne - nemůžeš to ignorovat. Úplně stačí, kdyby měl těžké semifinále a finále už by mohlo být problém: není mu už 25 let. Ale se zbytkem, co píšeš, souhlasím. Vidím to podobně. Prostě Rafa a RG, to je rovnice, kterou se bude těžko někomu předělávat. Já Rafu vidím jako vítěze RG 2021, a klidně se mi potom vysmějte. Ale v tuto chvíli nevidím jiné varianty, jak by to mohlo proběhnout jinak: maximálně se nějak zblázní Djokovič nebo zahraje svůj životní výkon Tsitsipas, jinak to moc nevidím.
Reagovat
paddy
Nedokážeš si to představit, protože nechceš. Djokovič byl také velký favorit USO21 a jak to dopadlo.
Když je někdo 90%+ favorit, tqk vypadá hloupě říkat, že vypadne, ale v 10% případů se to stane.
Kolikrát Big3 vypadli na GS se slabými soupeři? Nikdy se to nedalo čekat. Rafa může vypadnout s Cuevasem.
Reagovat
Marduch
Symbioza Rafy a RG je bezprecedentní nejen v tenise, ale snad i v celém sportovním světě. V momente, kdy začíná antukové sezóna, tak pro něj svět kolem přestává existovat a v hlavě má dva měsíce jediné, vygradovat veškeré aspekty své hry a sebevedomi smerem k RG. On často po zápasech jde na kurt pilovat a dřít na tom, co mu v tom zápase tolik nefungovalo. Pro něj je RG tenisová olympiáda a mistrovstvi světa v tenisu v jednom. Když vyhrává RG, je pro něj svět v pořadku a dodává mu to urcity klid pro práci v další části sezóny. V tomhle se mu žádný jiný tenista ani neblíží, natož Djoko se svými 3 tituly na USO, ktery, do New Yorku jezdí krom tenisu i na vylety s rodinou na Manhattan.
Reagovat
Kozoroh
Neblíží... Blíží se tomu No1e na AO, to odhodlání vyhrát letošní AO navzdory natrženému břišnímu svalu ukazuje, že Melbourne Park je No1eho srdeční záležitostí, panství, které Serbinátor chtěl za každou cenu uhájit a to se taky povedlo. smilesmile
Reagovat
Amputace
Neblíží se vůbec ničemu. Stále mu chybí 4 GS do současného stavu. Ze dvou hardových GS toho vyhrál méně než Nadal z jednoho antukového. Djokovičova hardová dominance se ani nepřibližuje té Nadalově antukové, natož aby ji nějak výrazně ohrožovala. Že nedře je samozřejmě nesmysl, ale mohl by se přetrhnout a další 4 AO stejně neudělá, natož 5 nebo 6 (přidá-li Nadal ještě nějaká RG).
Reagovat
Marduch
Ok blíží se tomu. Částečně smile
Reagovat
Rafaeoli25
Blíží se k tomu matematicky cca ze dvou třetin. Ale jo, taky dobrý a úctyhodný, Nadalův rekord je ale zkrátka nedostižný, pokud se zastaví na čísle 15 tak asi nepřekonatelný pro kohokoli v budoucích několika staletích, pokud tedy bude svět ještě za dvěstě let existovat.
Reagovat
Marduch
Tak na antuce zřejmě ani náhodou, bo Rafova technika levackeho prerotovaneho FH je patrné neokopirovatelna.
Reagovat
smazaný uživatel
Novakových 9 AO, a bilancia 9:9 finále je fantastický počin. A je veľmi kuriózne, že tento akt, ktorý sa nikdy nepodarí napodobniť, som o tom presvedčený zostane v tieni Nadalovho Paríža.

Mať 9:9, resp. 13:13 finále je proste haluz. Podľa mna by to nezopakovali ani Nadal s Djokovicom druhýkrát po sebe, nenapodobiteľné.
Reagovat
Rafaeoli25
Je neokopírovatelná, ale jestli je to nejlepší úder historie to se teprve ukáže, jak rivalita Nadala s Djokerem skončí.
Reagovat
Amputace
Takže nasypeš 10 tisíc na jiného vítěze RG, než Rafu, nebo jak mám to, co píšeš, vlastně chápat? Samozřejmě, že vyhrát nemusí, ale ta pravděpodobnost je velmi zanedbatelná. Oproti předešlým ročníkům není moc rozdílů.
Reagovat
Kozoroh
Faktem ale je, že Nadala může z RG vyřadit úplně jiný protivník než tenista - COVID-19. To je hrozba, na kterou je i Nadal na RG krátký.

Další scénář, ve kterém by Nadal mohl na RG prohrát, je několik po sobě jdoucích těžkých soupeřů, např. Sinner v 4. kole, Zverev v ČF, Cicipas v SF, No1e ve finále s tím, že Rafa by s každým z nich ztratil set, Cicipasem v SF by byl zatažen do pětisetové bitvy, zatímco No1e by losem proplul bez větších problémů, pak by byl Rafa ve ztížené pozici, oslabenější než obvykle, ale i tak by bylo pro No1eho velice těžké Rafu na RG porazit, navíc ve finále.

Osobně očekávám, že Bull opět vyhraje RG.
Reagovat
paddy
nedal bych ani na Nadala s pravděpodobností 50%
to je jako hod mincí, vsadil bys na hod mincí 10000?

samozřejmě dlouhodobě jde o to, zda je v kurzu value

jestli má Nadal šanci 50% a kurz hovoří o 60%, pak jen hloupost vsadit, protože dlouhodobě proděláš

argument, že může prohrát jen se silnými lehce vyvrátím těmito tutovkami (pod 1,15) poslední dekády

klidně to může být Cuevas smile

Nadal
FO Soderling 1,02
W Rosol 1,02 Darcis 1,01 Kyrgios 1,07 Brown 1,09 Muller 1,12
AO Verdasco 1,08
UO Pouille 1,07

Djokovič
AO Wawrinka 1,10 Istomin 1,01
FO Cecchinato 1,09
W Querrey 1,01
UO Nishikori 1,11 Carreno-Busta 1,03

Federer
AO Seppi 1,01
W Stakhovsky 1,01 Anderson 1,08
UO Robredo 1,05 Millman 1,04 Dimitrov 1,07
Reagovat
Amputace
smilesmile

Tak mockrát děkuji za důkladnou ilustraci skutečnosti, že Nadal může na RG prohrát - je to sice tak 10x méně pravděpodobné než ty zbylé příklady, které uvádíš, ale možné to rozhodně je. Super. To jsem vůbec netušil, že žádný tenista nemá na žádném turnaji 100% jistotu vítězství. Díky. smile
Reagovat
paddy
neprohraje až do 60 let smile

Serena už není co bývala a Nadal se bude již jen zhoršovat až do fáze fackovacího panáka smile
Reagovat
Amputace
Jj. Ale ještě před tím se stane držitelem nejdůležitějšího tenisového rekordu: tedy nejvyššího počtu GS.
Reagovat
Rafaeoli25
Fackovacím panákem ale už byl a všude, nepamatuješ rok 2015? A rok 2016 nebyl o tolik lepšísmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, s Cuevasom fakt vypadnut nemoze.

Pravda je niekde v strede.

Nadal a Pariz, to je specifická rovnica, to s Djokovicom v NY naozaj nejde porovnávat.

Na druhu stranu plati, ze moze vypadnut s Djokovicom, Stefanosom, moooozno so Zverevom, Rublevom.

Iných moznosti moc niet.
Reagovat
Marduch
Souhlas, ale Djoko i když se z lázní, tak bez dynamitu v BH mu to na antuce proti Rafovi nejspíš nebude nic platny. Snad jen ten Tsitsin v ČF na rychlejším kurtu, pokud by ho Rafa vyfasoval do svy půlky. Nebo možná ještě 1% Shapo s hnevem pomsty za ty mecboly.
Reagovat
Rafaeoli25
Ani Tsip, jsi fakt ovlivněn přípravou, Barcou kde byl Tsip blízko. Vzpomeň si ale na roky 17-19, jak ho Thiem dokázal na menších turnajích vyprášit a to doslova, přesto s ním pak Nadal na FO jasně zametl, proč by to s Tsipem mělo vypadat a dopadnout jinak než s Thiemem?
Reagovat
Marduch
Bavíme se jen o malé pravděpodobnosti. Tsip uz není zelenáč a je v nejlepším věku. A zatím se mu letos na antuce daří.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže to se dařilo i tomu Thiemovi v letech 17-19 a jak to s ním na FO dopadlo.
Reagovat
Marduch
Tak chceš říct, že má 0%? šanci nebo o co se snažíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. O to sa Rafaeli už nieľkoko dní snaží. Presvedčiť ostatných, že Nadal nemôže prehrať, a Sinner urobí 12-15 Grandslamov.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, myslím, že Nadal tam letos opět nemůže prohrát. A že Sinner má potenciál na min.10 GS tak za tím si taky stojím, předpoklady na to má.
Reagovat
Amputace
Prohrát může vždycky - prohrál ostatně se Soderlingem, kterého před tím v Římě vyklepal 6:1, 6:0, a také by určitě nikdo netipoval, že může prohrát, navíc zrovna s tímto hráčem. Ale také je určitě zbytečné držet se příliš při zemi: pravděpodobnost, že Rafa získá už za několik týdnů 21 GS titul, je velmi vysoká. Pokud se nezraní, ta jeho motivace bude tak obrovská, že se s ní ostatní budou těžko vypořádávat, tam budou z jejich strany zapotřebí naprosto maximální výkony. Lehce zamíchat kartami by mohl také výrazně špatný los pro Rafu.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže musíš k roku 09 dopsat i b, c, d. Tehdy jel všechno na titul a zjevně se utavil, což se ukázalo už v Madridu, kde ve finále nestačil na svěžího Federera. Pak už se u něj v průběhu FO zřejmě projevovalo zranění, které ho pak vyřadilo na víc než pul roku ze hry. A za d rodinné problémy - rozvod rodičů. No a za e - životní tenis a turnaj Soderlinga z čista jasna. Takže když se sešly tyhle čtyři tophraniční podmínky, tak v tu chvíli byl Nadal porazitelný. Ale kdy se opět takové podmínky sešly/sejdou?
Reagovat
Rafaeoli25
O to není, ale vidím to tak max.na 5-10.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala za favorita sám považujem, ale ten pomer 40-30-30 je zdravý a reflektuje jeho antukovú sezónu. Holt čelil dvom MB a nechýbalo veľa a na RG by šiel z rovnakej pozície ako v roku 2015 a teda bez zisku titulu.

Rafaeoli čísla, 75% a kurz 1.45 sú predsa úplne mimo. Také čísla nemal ani v roku 2010, kedy vyhral komplet antukovú sezónu, prípadne v roku 2013. Tsitsipas navyše zajtra vyhrá druhý antukový turnaj a naozaj si myslím, že je jedným z troch veľkých kandidátov.
Reagovat
Amputace
Jj. To rozhodně. Ten totální optimismus je samozřejmě úplně mimo realitu - a to dokonce i mimo realitu už dosavadních Nadalových úspěchů na RG. Přesto považuji Rafu za úplného favorita letošního RG. Mezi 2020 či 2019 nevidím moc rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
V 2020 šiel na RG v horšej pozícii ako v 2021, bez ohľadu na fakt, ako to dopadlo/dopadne.

2020 bola prerušená sezóna, hral sa len jeden antukový podnik, ktorý skončil pre Rafu neúspechom, navyše RG na jeseň v zime. Nikto presne nevedel, čo sa bude diať.

v 2019 Nadal v polovici antukovej sezóny priznáva obrovskú krízu, uvažuje dokonca nad prestávkou. Nakoniec vyhráva Rím a RG, celkom hladko. Sám je prekvapený, ako sa dokázal zlepšiť.

2021, tu naozaj vidieť pararelu s 2019. Kríza, a v Ríme čelil MB, ktorý ak by Shapovalov využil, kríza by sa prehĺbila. Na rozdiel od 2019, Rím nevyhráva suverénne, Matchball musí byť mementom.
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče roku 2019, tak tam byl možná sám ukvapený se sebekritikou po prvních dvou turnajích. Znepokojily ho dvě těžké porážky, sám musel tušit, že je to prostě jen výkyv, větší výpadek formy. To samé by si jistě pozorovatel mohl z nějaké části říkat i letos a činí tak (někteří), je to ale pořád dokola. Nadal a RG to je zkrátka jiný level nežli Nadal a Madrid nebo Barcelona, tak to prostě je, už jen to, že tam nad ním musí vyhrát jeho případný přemožitel o set navíc než jinde je rozdíl vpravdě děsivý, i Djoker by o tom mohl hodiny povídat. Porazil ho tam jen jednou, ve chvíli nejhoršího tenisu jaký Nadal od začátku roku 2005 předváděl. Teprve pak ho skolil. Opravdu si někdo myslí, že Nadal letos zopakuje to co předvedl v roce 2015 (nebo 2009)? Prostá otázka. Já si myslím, že ne, ani náhodou. A pak tedy doplňující otázka, kdo ho tam v jeho optimální formě může porazit nebo dokonce jen dostat do pověstných pěti setů. Odpovězte si sami.
Reagovat
Rafaeoli25
Já říkám, že není mimo realitu, stále dokola je to o tom, že Nadal a FO je úplně jinde než Nadal a předchozí antukové turnaje v sezóně, tam už od roku 14 pravidelně ztrácí víc turnajů, od Thiema na nich schytal řadu těžkých jasných porážek. A ovlivnilo to pak jakkoli RG? Neovlivnilo, přijelo se do Paříže, Thiem plný sebevědomí a očekávání a byl třikrát zašlapán Nadalem do země, v letech 17 a 18 doslova, v roce 19 až na jeden set taky. A to tam Thiem jel s jeho skalpy a zcela brutálními skalpy. Tsip tam jede jen v pozici, že měl matchball v jednom vyrovnaném zápase. Pozice Thiema v minulých letech a Tsipa letos se tak nedá vůbec porovnávat. Přesto tu někteří dávají Tsipovi zcela nesmyslné vyrovnané šance na titul. Já s tím prostě kategoricky nesouhlasím a stojím si za tím co říkám, Nadal je jasný favorit a zastavit ho může opět jen zranění nebo nedej osude covid. Nic jiného, kurz max. 1.5 bych tedy s klidem a čistým svědomím vypsal. Vy to vidíte jinak, hlavně tedy Forehand, ok, to je vaše právo. Uvidíme kdo z nás byl pravdě blíž, to se dozvíme již za tři týdny. Pokud budu blíž pravdě já jsem zvědavý co na to budete říkat. A jestli i v takovém případě bude za necelý rok zase následovat kolotoč spekulací, jestli je jediný favorit nebo ne. Myslím, že tak to bude i za ten další rok, i kdyby i letos vyhrál bez ztráty setu jako loni. Za ten další rok už se tomu budu ale jen smát pokud k tomu dojde.
Reagovat
Mayo
Pištu nebude chcieť dostať Býk a už vôbec nie Novak do svojej časti FO. Ja si myslím, že pôjde k Rafovi. smile
Reagovat
Marduch
Mayko občas trefí. Tak uvidíme, Števo je v laufu, tak kdy jindy než teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic, Tsitsipas, Nadal.

Jeden z tejto trojice vyhrá RG. Najväčšia haluz je tá, že sa všetci môžu stretnúť v rovnakej polovici pavúka.

Stefanos túži po odvete s Novakom. Rafa by im ju určite doprial, rád sa na zápas pozrie z pohodlia druhej polovice pavúka.
Reagovat
Kojinho
Takže každému z nich dáváš šanci po 1%? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa 40%, Djokovic s Tsitsipasom po 30%.

Hruby odhad.
Reagovat
paddy
50/20/20 a 10 zbytek pole smile
Reagovat
paddy
kurzy skybet.com + vlastní hrubý přepočet na %

Nadal 1.83 50%
Djokovic 4.5 20%
Thiem 7 13%
Tsitsipas 7.5 12%
Zverev 19 5%
Rublev 26 3%
Sinner 34 3%
Karatsev 41 2%
Federer 41 2%
Reagovat
ipko
Roger povedal, že nemá šancu vyhrať RG a oni mu dajú až 2%smile
Reagovat
ipko
inak tie kurzy Zvereva a Thiema asi vymenili nie?smile
Reagovat
Rafaeoli25
Kurzy bych vypsal takhle: Nadal 1.45, Djoker 7, Tsitsipas 9, Rublev 12, Zverev 14, Thiem 15, Sinner 20, Karacev 35.
Reagovat
smazaný uživatel
1.45 nemal Nadal ani okolo roku 2010 :)

Keď vyhral celú antukovú sezónu, kurz na výhru RG bol niekde na úrovni 1.9.
Reagovat
Rafaeoli25
A kde je psáno, že ty vypsané kurzy někdy odpovídaly realitě? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě kurzy v roce 2023, tam už možná: Nadal jen 1.8, Tsip 4, Sinner 5, Djoker 7, Rublev 12, Zverev 12 atd.smile
Reagovat
paddy
až na Thiema kurzy sedí, jenže lidi na něho budou sázet, takže byl by risk mu dát vyšší kurz

sázet má smysl jen na Djo, Tsi a Zve z top5 kurzů
Reagovat
Rafaeoli25
Nebo položit hodně na Nadala, to má smysl úplně největší smile
Reagovat
paddy
Pokud si myslíš, že má šanci nad 50%, pro mě tam není value
Kurz 2 by měl smysl
Reagovat
Rafaeoli25
Dle mě má šanci 75%, ale chápu, pokud to jiní vidí odlišně. Každopádně na Tsipa bych nesázel ani omylem. Ten dle mě nedojde ani do sf, velkým očekáváním navzdory.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi mi přizdi..oháníš se tu statistikami, šiješ do Federera, ale když jde aktuálně na věc tak se bojíš až běda. Úplně mimo tato čísla, Nadal 75, Djoker 15, Tsip 5, zbytek 5, asi tak se věci maji, bez urážky k ostatním. Nadala může zastavit jen zranění nebo významný pokles formy. Tsipa nelze mezi spolufavority řadit vůbec, ještě nebyl ani jednou ve finále GS a v posledním sf, i když na hardu dostal rychtu 0:3. Ještě nedorostl na GS tituly, Djoker zase už delší dobu nedosahuje svého antukového maxima.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafaeoli, prepáč. Ale ty si chlapec úplný prúser.

Kútikmi mi miká pri čítaní tvojich riadkov často, ale úplne najviac pri strieľaní tých tvojich čísiel. To je šialené.

Optimizmus je zdravý, ale ty si pred predikciami RG snáď zožral dve extázy, totálne mimo reality. Ale ved v poriadku, každý sme nejaký.
Reagovat
Rafaeoli25
Stejné predikce jsem měl i v minulých letech..a kdy jsem se spletl, kdy od roku 17? Spíš ty nevidíś suverenitu, kterou na Chatrieru disponuje a jen si hledáš alibi pro případnou prohru. A to opravdu nesnáším, tím ho mimochodem strašně shazuješ, pak tedy ani nevyhrocuj debaty, že je lepší než ostatní když mu tak nevěříš. Na FO každopádně jasně uvidíš, že jsem se opět nepletl.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak ti to říká Pe3k, jen si hledáš alibi. Já si ho tedy nehledám, věřím mu a není důvod aby tomu tak nebylo.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale ty umíš jen po vyhraném boji šermovat statistikami. To by ale uměl každý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by som si hľadal alibi, Nadala by som nepovažoval za favorita. Tu tvoja teória narazila do steny a sucho končí.

Ja prispievam konštantne 12 mesiacov v roku, s rovnakou frekvenciou. Zvýšená intenzita pred RG a následne zdekovanie po RG, prípadne po Nadalových prehrách a 4 mesiace ticho je typické pre tvoje pôsobenie. Takže moralizovanie si nechaj do kostola. Zajtra je nedeľa, máš príležitosť, priateľu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jsem ateista a v kostele jsem nebyl od dvanácti, tam posílej někoho jiného smile. Jinak já se nedekuji, ale nemám potřebu psát neustále a samozřejmě, že mě jeho porážky bolí a v takových chvílích nemám potřebu nadměrně psát. Tobě je to jedno, píšeš neustále, v tvém případě ale všeho moc škodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšem konzistentne, bez ohľadu na Nadalove výsledky.

Nie, neustále.

To mi príde prirodzené.
Reagovat
Rafaeoli25
Taky konzistentně napadáš a posmíváš se Federerovi, to samé dělá Pe3k vůči Nadalovi. To zase za přirozené nepovažuji já. I já pokládám Nadala za lepšího a budu jeho status obhajovat seč mi síly stačí, i když ale bude mít nakonec čísla lepší než Federer (a Djoker), z čehož budu mít radost, nikdy se nebudu Federerovi laciné posmívat, viz.např.tvoje reakce na jeho prohru s Andujarem. Fakt si nezaslouží, aby byl vysmíván za to, že se pokouší o návrat. Já si opakuji vzpomínám, jak se někteří smáli Nadalovi, když schytával v roce 2015 a 16 jednu porážku za druhou, jak ho odepisovali a užívali si to. Jen jsem nad tím kroutil hlavou, stejně tak jí kroutím nad tím, když si někdo užívá těžké chvíle Federera nebo Djokovice. To prostě není pěkný bez ohledu na to, kdo komu fandí a koho rád nemá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
20% 30% 20% a někdo jiný 30%
Reagovat
Rafaeoli25
Absolutní totální nesouhlas, sorry, to nemůžeš myslet vážně.
Reagovat
Rafaeoli25
Djoker od RG 16 nezahrál na FO maximum. Tsip ještě na GS tituly nedozrál, no a ze zbytku pole Sinner taky ne, Zverev bez šance, Rublev rovněž. Chce to realismus kamaráde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Realismus nebo realita to bude, až dohrajou finále.
Reagovat
Rafaeoli25
Forehand jako obvykle opatrný, sebevědomí přijde až po titulu, když bude vypočítávat nové statistiky smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist