Tsitsipas věří, že se brzy dočká i grandslamového titulu

18. 11. 2019, 09:11
Aktuality 145
Čerstvý vítěz Turnaje mistrů Stefanos Tsitsipas věří, že brzy získá i některou z grandslamových trofejí. Jednadvacetiletý řecký tenista si je ale vědom, že nebude snadné v zápasech na tři vítězné sety porazit hvězdnou trojici Roger Federer, Novak Djokovič a Rafael Nadal.
Profily hráčů
Stefanos Tsitsipas

Tsitsipas v neděli přehrál ve finále vrcholné akce sezony v Londýně Rakušana Dominica Thiema a získal první velkou trofej v kariéře. "Věřím, že jsem blízko, abych byl korunován také jako grandslamový šampion. Vím, jsou to silná slova, ale mám pocit, že tam patřím," uvedl po finálové bitvě rodák z Atén.

Uspět na grandslamu znamená vyhrát sedm zápasů. A to na tři vítězné sety, zatímco na Turnaji mistrů se hraje na dva. Překonat legendární trio Federer, Djokovič a Nadal dokázala v posledním desetiletí jen hrstka soupeřů. "Je to velice obtížný úkol, ale pro nás mladé je to otázka času. Buď je porazíme, nebo si počkáme," naznačil Řek, že jednou přijde čas, kdy hvězdy odejdou a trůny se uvolní.

Nejen se silnými soupeři, ale i se sebou samotným a s velkým očekáváním bude Tsitsipas bojovat v příští sezoně. "Přál bych si, abych mohl předvídat budoucnost, ale to nedokážu," pokrčil rameny a pokračoval: "Ale věc se má tak, že když si řeknu, že musím vyhrát grandslam, tak to nedokážu. Rafa jednou říkal, že nehraje na výhru v turnaji, ale jde vyhrát každý zápas. To je cesta."

Svěřenec svého otce Apostolose, jehož dědeček Sergej Salnikov získal s fotbalisty tehdejšího Sovětského svatu zlato na olympiádě v roce 1956, prožívá strmý vzestup. Loni ovládl Turnaj mistrů pro hráče do 21 let a nyní už dominoval v hlavní kategorii a usadil se v desítce světového žebříčku. "Je za tím obrovské množství práce, které jsem tomu věnoval, a zasloužil jsem si takový výsledek," řekl šestý hráč světa.

Finále zvládl za výrazné podpory publika, které bylo převážně na jeho straně. "Nic podobné jsem nezažil. Tohle vám dlužím," poděkoval fanouškům.

Turnaj mistrů vždy sledoval v televizi. "Vždycky jsem si říkal si, že tihle chlápci mají za sebou šíleně skvělý rok, že se tam dostali," řekl Tsitsipas, který jezdí trénovat i do akademie Francouze Patricka Mouratogloua. "A teď tady stojím, jsem jedním z nich a mám v náručí trofej šampiona. To je jízda jak na horské dráze."

Poprvé se Tsitsipas na Turnaj mistrů podíval předloni. Tehdy jako první junior světa měl možnost elitní hráče před zápasy rozehrávat. "První byl Dominic (Thiem). To je neuvěřitelné! Teď jsme spolu hráli finále. Fanastické!" pronesl Řek.

Třeba půjde v jeho stopách český talent Jonáš Forejtek, který si jako juniorská jednička letos před Masters zatrénoval i se Švýcarem Federerem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

145
Přidat komentář
Nola
:D sezona na konci, Tsi na obrazku s vitaznou trofejou a kozia pretahovana stale aktualna
Reagovat
smazaný uživatel
Je to baví, necháme je přitom
Reagovat
ipko
"Od roku 2009 počúvam o tom, kedy skončím. Momentálne však stále nevidím reálny dôvod. Osobne som si pred časom myslel, že už nebudem hrať po tridsaťpäťke či tridsaťšestke. Ako vidíte, mám 38, a som stále tu. A cítim sa fyzicky veľmi dobre. Ak by to tak nebolo, skončil by som. Moja rozlúčka teda závisí od zdravotného stavu. Kedy to však bude, to vám teraz nepoviem."

"Nebude to nič prekvapujúce, ak sa zjavia noví šampióni aj na grandslamových turnajoch a dôjde k striedaniu stráží. Všetci traja z tzv. ´veľkej trojky´ vieme, že z roka na rok sa nám ťažšie obhajujú naše pozície. Stále však dúfam, že jedným z tých šampiónov budem aj ja,"
Reagovat
Patik
No veď ľudia vedia odpovede a aj napriek tomu kladú otázky..ten kto aspoň trošku sleduje tenis a pozrie si jeho výkony uzná sám že neni dôvod končiť..potreboval poraziť Djokoviča to bola taká ako by som to nazval..nápoveda a dôležitá vec do budúcna..porazil ho a nie hocijako..padol mu kameň zo srdca..a je z toho nabudený do ďalšej sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodzi má problem hlavně se svoji hlavou.

Za poslední dvě sezóny mu díky zkrátum utekl jeden GS určitě, kdo vi jestli ne tak dva další. Minimálně jeden až dva tituly z WTF, pět Masters atd.
Reagovat
spaniel
2012-2017
Reagovat
Patik
čo si má teraz človek myslieť ? najprv vyradí Djokoviča top tenisom a sústredeným výkonom a v ďalšom zápase následne vyhorí jak školák s Tsitsipasom.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal je najmladsim v open ére, ktory vyhral vsetky 4 GS

A zároven najstarsou koncorocnou svetovou jednotkou.

Najlepsi v mladosti, najlepši v pokročilom veku...

A tu niekto este rozmysla...
Reagovat
ipko
20,19,16
Reagovat
smazaný uživatel
20/80?
19/59.
Reagovat
ipko
ak by teraz obidvaja ukončili kariéru, tak sa v budúcnosti bude pozerať len na počet GS a nie na to, z koľkých účastí ich získali :)
Reagovat
spaniel
13/19
A nejstarsi jednicka je Roger - 36 let.
Reagovat
smazaný uživatel
13/19 je čo?..:)

Ale zhruba v takomto pomere to ma Rog na GS z temnej éry.

Najstarsia jednotka, ale taká tyzdnová. Nic, co by dokázal potvrdit na konci roka.
Reagovat
spaniel
V tom pripade by plesata nemela mit problem to prekonat ze? Stejne jako nemela problem vyhravat v temne ere nad temi Roddicky a Baghdatisi...un momento! Jedine ze by ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa pocas tych Baghdatisov navstevoval este strednu skolu.

To len tak na margo logiky, pokial by to u teba haprovalo. Aj Connorsa mal urcite Rafa problém porazit.

Neboj 19/59 je jasná indícia, ze je to na dobrej ceste. Este chvílu vyckaj, a ak vyckas este dve chvilocky, uvidis Rodziho na definitivnom tretom stupienku, tam kde to dáva najvacsi zmysel, v rámci H2H.
Reagovat
spaniel
Ty a logika :D
Federer nema nevyhodi ze ma 38, neni stary. Ale Nadal mel nevyhodu ze byl mlady. Proste vek pouzivas jen kde se ti hodi. Nadal byl uz vicenasobny GS vitez, jen byl mimo antuky kopyto.
Reagovat
smazaný uživatel
To len ukazuje Nadalovu genialitu, ze uz na strednej dominoval svojmu naj povrchu, antuke.

Federer na strednej, chodil na strednú :)
Reagovat
spaniel
Odbocka do prdeIe, typicke.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
dappe
Jednička je vždy za 12 měsíců, bude zajímavé, zda to někdy v budoucnu pochopíš.
Reagovat
annah
Jednička na konci sezony má asi hlavní význam v tom, že turnajova přestávka přinese automaticky furu týdnů do statistiky. PraKticky do konce AO je trun zajištěn, pokud neni rozdil mezi jednickou a dvojkou moc maly.Teď teda přibudou body za ten nový ATP cup. Ale ty o nicem nerozhodnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie.

Jednička má hodnotu najma v tom, ze je to vitazná sezóna a oficiálny triumf pre najlepšieho hráča celej sezóny. Od zaciatku do konca. Neviem, co je na tom také tazké pochopit. Na konci sezóny si nikto nespomenie, kto bol 2-3 tyzdne jednotka v apríli. Vsetko je zabudnute, vitaz je jasný..

Dobré ráno; ovečky.
Reagovat
spaniel
Od zaciatku do konca :D Nestal se jednickou pred tydnem? :D Diky Rogerovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zásluha najme jeho samotného, kedze nahral najviac bodov. Djokovic si pripísal viac prehier, tie posledné s Thiemom a Federerom.

Je úplne jedno, aká známka ti vychádza v škole počas roka, keď máš na vysvedčení jednotku :)

A to vysvedčenie sa tu hralo.
Reagovat
spaniel
Ano, Nadalovo vysvedceni:
Antuka 1
Trava 2
Prvni hard 2
Druhy hard 1
Hala nedostatecna

No, jednickar to neni :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, ale celkovo je stále najlepší žiak v triede :)
Reagovat
spaniel
V pomocne skole momentalne...
Reagovat
turista
Djokovič byl tou jedničkou přes 10 měsíců a momentálně ztrácí 640 bodů, což je na této úrovni pár bodů. Stačí když Djokovič vyhraje titul v Kataru, pak na AO Nadal vyhučí na AO ve ČF, Djokovič vyhraje AO a může to být opačně. Když to nedopadne tak se to může změnit např.na Sunshine Double. Ten náskok Rafy Nadala je nepatrný.
Reagovat
smazaný uživatel
12 mesiacov naprieč dvoma sezónami sa nikdy nerovná jednej ucelenej kompaktnej sezóne..

Ja zas budem sledovat, ci niekedy pochopis ten rozdiel, význam a hodnotu..

Kludne si rataj statistiky od oktobra do oktobra trebars, W/L a podobne. Ze kto toto bude brat vázne. Okrem teba :)
Reagovat
dappe
Ty nechápeš základní principy, na kterých stojí tenisový žebříček, takže je to těžké. Ty to skoro vnímáš jak fotbalovou tabulku, těžce mimo.
Reagovat
annah
A 310!
Reagovat
Vlk-v-trave
V porovnani s nasimi prispevky uzivatelu TP, ta vyjadreni, co jsem si precetl od Stefana, jsou plne pokory, skromnosti, slechetnosti a pozitivniho nadseni :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Má dost ostré řeči na to, že na Wimbledonu a USO 2019 vyhučel v prvním kole.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pry ostre reci :D)
Reagovat
Vlk-v-trave
STEFAN:...Je to velice obtížný úkol, ale pro nás mladé je to otázka času. Buď je porazíme, nebo si počkáme,...

....ostre jak mexicka chilli paprika...co rekl? PRAVDU. Bud je porazi, nebo si pockaji:D))))

STEFAN
Ale věc se má tak, že když si řeknu, že musím vyhrát grandslam, tak to nedokážu. Rafa jednou říkal, že nehraje na výhru v turnaji, ale jde vyhrát každý zápas. To je cesta...

:D))) Primo AROGANTNI vyjadreni...
Reagovat
turista
Je velmi praděpodobné, že se výhry na GS dočká.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle ti vypadlo záměrně, nebo omylem?

"Věřím, že jsem blízko, abych byl korunován také jako grandslamový šampion. Vím, jsou to silná slova, ale mám pocit, že tam patřím,"

Co včil? :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak o tom vim...
...tim to zacina a pak to vysvetluje, co ta silna slova vlastne znamenaji.
Takze pojeti silna slova, se stavaji spis ironii:D)

Bo nakonec z toho vychazi, ze to je hodne tezke, a jedine v co veri, ze se docka a to bud formou vitezstvi nebo zakoncenim kariery naseho zabavneho tria:D)
Reagovat
annah
Mně připadá, že prostě hodnotí své šance, na jaké se momentálně cítí. Jestli reálně, to ukáže čas. Nevidím v tom ostré, arogantní řeči. Říká, co si myslí. Uvidíme, jestli nezafunguje syndrom vítěze TM a nebude následovat strmý sešup.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli bych si měl vybrat vítěze GS 2020 mezi Tsitsipasem, Medvedevem a Thiem, tak půjdu směrem Thiem, Medvedev.........Tsitsipas.

Řek má potenciál o tom žádná, ale jediné, co před TM vyhrál jsou "dvěstěpadesátky", takže jeho portfólio obsahuje ATP250 tituly a Turnaj Mistrů

Thiem i Medvedev za sebou mají GS finále, Masters finále, tituly Masters. To je pořád trošku jiná liga, než Tsitsipas, který pro titul z TM odehrál prakticky jeden dobrý zápas. Medvedev byl mimo, Zverev mimo, s Rafou prohrál - o nic nešlo, Federer mimo.
Reagovat
annah
To je všechno pravda, ale diskuse byla o tom, co Tsitsi řekl, jaké vidí šance. On je prostě vidí a to je pro něj dobré.
Taky bych GS titul přála víc Thiemovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Odehrát 7x GS zápas na 3 sety je pro Tsitsipase pořád utopie. Povedlo se mu max.5 a jenom jednou.
Reagovat
blixa
Chasníčku, chasníčku, ty seš úplně mimo ... :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak mu tu svou analyzu nezapomen jeste postnout na Twitter:))
Reagovat
gigin
Tak ale dpč Vlčku i kdyby. Jako co má říkat? Nechcu vyhrát GS, na to jako fakt nemám. Je tu big3, asi sa na to vyseru úplně.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak ja proti nemu nic nemam...
a souhlasim. Jen pisu, ze v porovnani s tim co piseme my, je on vpohode.
Reagovat
a.magerova
Ono se musí vždy začít s velkým předstihem s takovými řečmi... Roger před 18 lety řekl, že chce překonat v tenise co nejvíc rekordů a vida, jak se Vesmír/Osud snaží... akorát se nějak nedomyslelo, že Rafa a Nole budou na stejné myšlenkové vlně... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
annah
:-)))
Uvidíme, ci myšlenková vlna bude nakonec vyšší. Ti dva mají jeste hromadu času na vlněni...
Reagovat
a.magerova
No, hlavně jde o to, co si ti dva přáli, jelikož jsou mladší, tak s jistotou víme, že o těch Rogerových přáních věděli a tudíž měli jednodušší volbu čili jediné přání, ale jaké.... buď chtějí být jako Roger, nebo chtějí být lepší než Roger... ;-)

To je jak v tom příběhu výrobců houslí, kde v jedné ulici bydleli tři a každý měl na dveřích napsáno, jak moc dobrý je:
první - zde bydlí nejlepší výrobce houslí v Itálii
druhý - zde bydlí nejlepší výrobce houslí na světě
třetí - zde bydlí nejlepší výrobce houslí v této ulici
Reagovat
annah
Jooo. Tenhle vtip taky miluju.
Zatim je Roger ještě pořád ten nejlepší v ulici, jde s ním velká tradice. Ale asi to nebude zas tak dlouho trvat a aspoň v některých houslovych kritériích to přestane platit...:-)
Pro mě bude ovšem GOAT vždycky jenom on, protože za tím pojmem nejsou jen čísla.
Reagovat
Pe3k
Po dlouhé době dobré vlákno, pobavil jsem se.
Dobrý článek Nolka, thx.
Reagovat
Pe3k
zapomněl jsem napsat jak má u mě Tsitsi velký respekt za to, že se vys ral na sociální média, ale zas na druhou stranu to dělá na youtube, takže sice to největší shit opustil, tak younoob je v podstatě totéž.
Reagovat
Nola
wau, dArtagnan tu dostava nalozene, ak sa uz citi v elitnej spolocti, netreba mu brat iluzie...
TM mu dodal neskutocne sebavedomie, vyzera dobre, vdaka otcovi je Grekom a nie Rusom, tak si moze dovolit kopat do cistokrvnych Rusov, celkom pekne poctenicko :D
https://sport.pravda.sk/tenis/clanok/533139-sampion-z-inej-planety-tsitsipas-je-provokater-ktory-sa-vykaslal-na-facebook/
Reagovat
smazaný uživatel
mal stastie,ze to povedal Medvedevovi,taky Safin by mu to hned naspakruky vysvetlil,ale neodpisoval by som ho,aj Federer sa v jeho veku spraval ako hovado a casom sa to naucil korigovat
Reagovat
Nola
neodpisujem ho, tenisovo sa mi velmi paci, zatial este nedosiahol level Gyrosa s jeho hlaskou a la Donna Vekic, len sa zamyslam aky smer nabral sport gentlemanov, cochvila uvidime pastne suboje.... uz zacali lietat stolicky, hraci rozhadzuju mince po kurte, urazaju rozhodcov, na soc. sietach si nevedia prist na meno..... dnesna konzumna spolocnost si to zrejme zasluzi, nic si nevazime a tito mladici su iba zrkadlom spolocnosti
Reagovat
spaniel
Co to meles, hnupe?
Reagovat
Nola
ten dovetok o Fedexovi som prehliadla..... ak si nieco vybavim, kde mi prisiel nie nad vecou, boli jeho niektore tlacovky, ale v tej dobe bol uz velkou hviezdou a nejak som to postupom casu brala s rezervou
Reagovat
spaniel
Jak mlady nekontroloval emoce. Rozbijel rakety, vztekal se, trucoval. Vse na kurtu a bylo to k jeho skode. Kazdy rozhovor, ktery jsem s mladym RF videl, vyzaroval skromnost. Je jich na YT dost. Hodne mimo napsat, ze se choval jak hovado. Uplne neco jine nez dnesni mladi s jejich nafoukanymi recmi (Coric, Kyrgios, Tsitsipas atd).
Reagovat
Nola
na priklade Bornu vidiet, ako prehane sebavedomie dokaze uskodit, som zvedava, ci este dokaze zdvihnut
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mi bol kedysi max nesympaticky a to od prveho momentu ked som ho videl,mal vtedy tusim 18,mastne vlasy,spravanie id"ota,ksicht na facku,dnes je to uz ok,samozrejme ze môj usudok ovplivnila ohromna antipatia k nemu,s jeho vysledkami to vsak malo málo spolocne,kedze sa naplno presadil az po dvadsiatke,ved som nemohol tusit ze z neho bude goat
Reagovat
smazaný uživatel
Ved ani nie je :)
Reagovat
annah
GOAT spolu se Zverevem jsou už v Jižní Americe na exhibičním turné:
Před odletem:
https://twitter.com/i/status/1196179852870721536

asi v Buenos Aires
https://twitter.com/i/status/1196434972544053250
https://twitter.com/i/status/1196414048088268800
Reagovat
spaniel
Ok, ale antipatie neznamena ze se choval jak hovado.
Reagovat
FulnekUltras
Dva měsíce jsou v 21 letech poměrně dlouhá doba - takže se už docela těším, jak s tímto rádobyrenesančním novočuráčkem na AO zametou. Nejlépe Medvěd nebo Gyros, ale může to být klidně i kdokoliv jiný. ;-)
Reagovat
blixa
Měl bys to říct jemu do očí, rád bych se pak podíval na to co by z tebe zbylo :D
Reagovat
FulnekUltras
Speciálně kapky od Gyrose bych si divácky vychutnal. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je nic horsie, ako ked si masám ukradnutý. Napriek uspechom.

No dosiahnutie vysokej pozície potrebujes aj hejterov. Tsitsipas robi ale toto nevedome, lebo je pyšný.

Snad bude mat na konci sezóny 2021 ako najvacsi uspech TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Problem je, ze takový bude každý mladý. Leze jim to do hlavy, bohužel
Reagovat
Nola
Tsi je narcis, o tom sme viedli siahodlhu debatu so sojkou :D
Reagovat
bIbec
Tsitsiho tam budou ještě 10 až 12 let vopruzovat ti big 4. pak mu vodejdou záda nebo tak něco a na GS už bude pozdě.
Reagovat
turista
Ti už tak dlouho hrát nebudou.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas: ?Som blízko k zisku trofeje pre grandslamového šampióna?

Pokora kamosko, pokora.

Tesim sa na Grekov upset, rad budem pri tom.
Reagovat
smazaný uživatel
Som presvedčený, že už som blízko k zisku trofeje pre grandslamového šampióna. Viem, že sú to silné slová, ale trúfam si povedať, že patrím do elitnej spoločnosti,?
Reagovat
misa
Mouratoglouva škola
Reagovat
Alien
To jsem se chtěl zeptat. Co v jeho týmu dělá Moratoglu?
Reagovat
Krisboy
Trénuje v jeho akademii.
Reagovat
Alien
Díkys!
Reagovat
Mayo
Chalan sa cíti. To nie ako vecne pokorný Rafa.
Reagovat
acc
Tak Medvidek taky myslim prohlasil neco jako "chteli ste nastupce BIG3, tak ho tady mate" :)
Reagovat
blixa
A má pravdu !!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi arogant,

To sme potrebovali.
Reagovat
acc
...jak dalsi? :)
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Kojinho
Právě pro jeho povahu jsem fandil Dominicovi. Začalo to nadáváním Medvěděvovi do zas**nejch Rusáků.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepáci sa mi jeho vystupovanie, skoro som na neho zabudol.

V Ríme aj teraz v Londýne dehonestoval Nadalovu vyhru, dehonestuje Medvedevov "weird" tenis a vidi sa ako clen elitnej spolocnosti.

Nie. Elitna spolocnost je Nadal, Djokovic, Federer. Za nimi dlho nic.

Potom Medvedev a tesne za nim, Tsitsipas, Thiem, Zverev na jednej úrovni.
Reagovat
ipko
a prečo by mal byť Medvedev pred Tsitsipasom a Thiemom, resp. prečo by oni dvaja nemohli byť pred Zverevom?
Reagovat
smazaný uživatel
Finále GS, 5-seták a dve tisícky k tomu, to má proste cveng.

Ale je to otazka vkusu, ty to mozes mat naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
On se spraví, společnost ho dá dohromady, uvidíš. Pamatuji si Federera na začátku kariéry, to bylo ještě horší.

Možná pořád je, ale naučil se dokonale ovládat. Tsitsipas to zvládne taky, na TM byl na kurtu poker face, potom mele blbosti. Co chceš, je to sice tenisová superstar, ale pořád je to kluk co má 21.
Reagovat
spaniel
Zase mimo, Roger se vztekal na kurtu, lamal rakety. Nemel namyslene vyjadreni, prave naopak. Tsitsipas je zas na kurtu chladny a vylomeniny dela mimo nej.
Reagovat
Nola
aka spolocnost, prosim ta? dnesni mladi sa predhanaju, kto viac zosmiesni supera, resp. urazi.... taky je dnesny trend a myslim, ze to neplati iba v tenise
viac som priala titul Domovi, patri do generacie, ktora este nemala v krvi tolko samolubosti a drzosti
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios je napriklad Domov rovesnik...

To je pokora sama
Reagovat
Nola
tak ja Doma skor radim do gen. Dimitrova, Raonica, Goffina, netusim preco, mozno kvoli vyzretosti, trebars aj Puj mi pride starsi a je mladsi od Doma
Reagovat
Pavol
Dobre že si to nepustil vypúšťačovi Dominicovi .
Reagovat
Krisboy
Tak už nám řekni, kolik jsi na něm prohrál, kašpare :)
Reagovat
Mayo
Eurko
Reagovat
Krisboy
To bude víc, jinak by nebyl tak nasranej :)
Reagovat
acc
OT: Vyska mladych hracu
------------------
211 - Reilly Opelka (103kg :))
198 - Zverev, Medvedev, Chačanov
196 - Matteo Berrettini, Hubert Hurkacz
193 - Tsitsi, Félix Auger-Aliassime, Nick Kyrgios, Taylor Fritz
188 - Andrej Rubljov, Borna Coric, Frances Tiafoe
185 - Denis Shapovalov
183 - Alex de Minaur

(wiki)
Reagovat
ttopi
Zajímavé. Jsou tam v podstatě všechna aktuálně žhavá jména (krom Thiema). Je vidět, že ta výška není tak na škodu, jako se kolikrát říká (Zverev, Medvedev).
Reagovat
acc
Tyjo, na Thiema sem zapomnel - 185cm v klidu.
Reagovat
peek
Chybí ti tam J1rka: 198
Reagovat
Krisboy
J1rka už čertužel není mladý :)
Reagovat
Nola
188 Jannik Sinner
Reagovat
blixa
přepínáme na biatlon ;-)
https://www.biatlon.cz/davidove-vysel-posledni-test-pred-startem-sezony-v-sjusjoenu-dojela-sesta/
Reagovat
Mayo
Biatlon a lyžovanie na hrad.
Reagovat
blixa
Ale iba na ten bratislavský ;-) :D
Reagovat
PetraFans..
Naomi vyhrála US Open cca rok a půl poté, co jsem ji začala fandit. V lednu to bude zhruba rok a půl, co jsem začala fandit Tsitsimu... :)) Snad jsem to teď nezakřikla :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja fandim treba dobremu tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Fotka z Australian Open (y) Uz at ten nejlepsi Grandslam zacne! AO forever.
Reagovat
steve79
Včera to byl luxusní tenis. Úplně jiný level než hraje v současné době Roger nebo Novak. Tsipsi má mentalitu vítěze.
Reagovat
Krisboy
Souhlasím - mladý hrajou daleko lepší a atraktivnější tenis. Djokovič agresivní tvrdou hru nestíhá.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Vek, no. Roger treba na Grandslam nema uz absolutne narok. Rekl bych, ze pomalu uz mozna ani na Masters. Jedine tak nejaka 500.
Reagovat
smazaný uživatel
A proto byl ve dvou finále Masters s jedním titulem, došel na SF na jeho nejhorším GS, měl 2 MB na Wimbledon a jako jediný z BIG3 prolezl na TM skupinou když nejlepšího hardaře poslední dekády zrušil jako školačku ve dvou setech.

Ale jinak dobrý názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu. Ovsem ja to beru ze sirsiho hlediska. V semifimale proti Tsitsipasovi Fedex proste nestihal. Byla to ukazka rychlosti. Kdyby nemel den, ok. Jenze ono to bude s kazdym dalsim dnem horsi a horsi. On proste nemel vubec narok. Kdyz si vezmes, ze v pozdejsich fázích velkych turnaju bude na tyto hrace jako Tsitsipas, Thiem, Medvedev narazet pravidelně, neni to ruzove. Proto jsem to napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
To SF se Štefanem nebylo o rychlosti, ale o hlavě. Bavili jsme se tady o tom už v sobotu.

Pokud Federer skončí v turnaji jako poslední z BIG3 a je v pozici "favorita", tak to poslední roky většinou posere. Viz. letos Šanghaj, US Open, nebo teď Londýn. To byly tři turnaje, kde prohrál úplně zbytečně zápasy, kde se v okamžiku zhoršil o 50%.
Reagovat
Patik
to bolo všetko o hlave nevyužité breakbally zbytočné chyby zahodené šance.
Reagovat
Patik
Neviem či má Tsitsipas mentalitu víťaza..pár zápasov dozadu ešte urážal hru Medvedeva keď prehrával..občas začne aj tenisky trhať keď prehráva.
Reagovat
peek
Holt Rusům se v poslední době tenis daří. To máme Daniil, Denis, Saša, Karen, Andrej a teď i Štefan.
Reagovat
Krisboy
Po ruské ženské vlně před cca 15-10 lety nastala ruská vlna i v ATP :)
Reagovat
misa
Zato teď je občanstvím nejlepší Ruska (Nasťa Pav.) až na 30. místě žebříčku, v padesátce jen tři... Dvě nejlepší ruské děvušky současnosti reprezentují USA :)
Reagovat
Fandina
On ten první příspěvek ke klukům také nebyl jen o reprezentantech Ruska. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Mayo
Najväčšie šance mu dávam na AO.
Reagovat
Krisboy
Hlavně, aby ho nepostihl "ATP finals winner syndrome". To byla pěkná polízanice, Dimitrov se z toho nevyhrabal dodnes.
Ale hned nejbližší AO by mu slušelo, přeju mu to.

Mládí vpřed!

Big3 vzad!
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas bude dobrý všude kromě Wimbledonu. Tam to vidím na SF Federer- Djokovič- Nadal a nějaký haluzák tak, jako poslední roky.

Paradoxní by bylo, kdyby došel i na FO dále, než Thiem. Hru na to má více než dobrou.
Reagovat
spaniel
Pridam se k vam, ale jen pod podminkou ze pujde big3 vzad kompletne :D
Reagovat
gigin
Co máš proti Novaku Djokovičovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíš, že to bude v roce 2020 jiné.

Nadal měl naposledy méně, než 2 tituly na antuce v roce 2004 (nepočítám roky 2015 a 2016, kdy měl zdravotní potíže).

Djokovič hrál celou sezónu jeden z jeho nejhorších tenisů za poslední 3-4 roky a měl štěstí, že to přetavil alespoň v pět titulů, které ale bral v rozmezí několika měsíců AO leden, pak až Madrid květen, Wimbledon červenec, Tokyo říjen, Paříž říjen. US Series úplně prohučel, antuková sezóna velmi slabá.

Federer je ve fázi odcházení a má jenom jeden Masters a čtyři menší tituly z turnajů, kde se mu dlouhodobě daří. Není schopný přidat žádný turnaj navíc, na US Series tradičně hoří, USO nulové již několik let, konec sezóny Basilej finiš.

Mladí se stabilizovali v TOP10 a budou pravidelně potkávat BIG3 v QF a SF a bude pro všechny tři strašně těžké je pravidelně porážet.

Tsitsipas s Medvedevem jsou o 10 a více let mladší, než nejmladší člen BIG3, ten rozdíl se bude čím dál více projevovat. Když se podívám na zápasy např. Rafy na TM, tak ten nestíhal soupeře ani v jednom zápase, je už na hardový tenis pomalý, jeden zápas prohrál, druhý mu soupeř daroval, ve třetím vyhrál na zkušenosti.

Federer s Thiemem to bylo totéž, Djokovič totéž. Přestávají stíhat.
Reagovat
spaniel
Mluvi z tebe emoce po TM. Jeste pred tydnem bylo vse jinak a nic to nemusi znamenat. Stejne jako loni a predloni. GS jsou zatim jejich 100% bastou. Neuverim dokud to neuvidim.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, taky bych si to možná přál jinak, ale ono to moc lépe nevypadá. Mě u RF potěšila ta likvidace Djokoviče, ale když se na to podívám po turnaji, tak to není nic víc, než jedna vlaštovka, která ve finále nic neřešila.
Reagovat
spaniel
Nechapes.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj názor
Reagovat
spaniel
Prd, podle tve odpovedi vidim, zes to nepobral.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo ty a snažíš se to na mě otočit :)
Reagovat
turista
Djokovičovi se pár zápasů nepovedlo, ale jinak hrál dobře i když ne na úrovni let 2014-2016. Bilance sezóny má 54:11, což je 83,1% vyhraných zápasů. Takže Djokiho nech na pokoji.
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2018 a 2019 Nole prohrál vždy 12 zápasů. To je nejvíce od roku 2012.

Letos prohrál 6x s mladýma, to je absolutní rekord big3.
Reagovat
turista
Nemáš to přesně toho Djokera. 2018 - 53/12, 2019 - 54/11.
Reagovat
smazaný uživatel
Počítám tam vsechny zápasy
Reagovat
turista
Ale letos prohrál jen 11x. Máš to tam špatně.
Reagovat
Mayo
Djoki nič moc čísla.
Reagovat
smazaný uživatel
Fackovací panák mladých
Reagovat
Marduch
Myslim, ze to do urcity miry souvisi s tim, ze od urcityho veku a od momentu, co ma rodinu, se soustredi hlavne na GS a ostatni turnaje bere, s trochou nadsazky receno, spis jako pripravu..
Reagovat
turista
83,1% vyhraných zápasů je skvělý procento.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist