Tsonga po dvou letech porazil hráče Top 20, ve Washingtonu vyřadil Chačanova

31. 7. 2019, 06:17
Aktuality 24
ATP WASHINGTON - Jo-Wilfried Tsonga ukončil téměř dva roky dlouhé čekání na skalp hráče Top 20, s nimiž za tu dobu prohrál třináct zápasů v řadě. Čtyřiatřicetiletý Francouz se dočkal na tvrdém povrchu ve Washingtonu, kde porazil ve třech setech Rusa Karena Chačanova a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil už na 3-0.
Jo-Wilfried Tsonga

Bývalý pátý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga se aktuálně nachází až na 70. místě žebříčku ATP a má daleko k optimální formě. Od únorového triumfu v Montpellier jen jednou vyhrál víc jak dva zápasy po sobě. 

Zkušený Francouz také téměř dva roky čekal na výhru proti hráči Top 20, s nimž prohrál třináct zápasů v řadě. Černou šňůru přerušil až včera ve Washingtonu, kde zdolal 6-4 2-6 7-5 světovou osmičku Rusa Karena Chačanova.


Tsonga v prvním a třetím setu nečelil brejkbolu a vždy  závěru dějství udeřil brejkem. Nepovedla se mu jen druhá sada, v níž dvakrát přišel o servis a nevyužil ani jeden ze sedmi brejkbolů. Nakonec si však po dvou hodinách došel pro postup do osmifinále.

"Tuhle výhru jsem už dlouho potřeboval. Věřím, že mi dodá sebevědomí a pomůže mi do dalších zápasů," pochvaloval si Tsonga, jenž zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 3-0.

O postup do čtvrtfinále se Tsonga utká s Britem Kylem Edmundem, se kterým si letos poradil na antuce v Marrákeši.

Marin Čilič vstoupil do turnaje ve Washingtonu výhrou 7-6 7-6 nad Rumunem Mariusem Copilem, kterému oplatil porážku z loňské Basileje. Chorvatský tenista proměnil mečbol až po více než dvouhodinovém boji, neboť nevyužil ani jeden z deseti brejkbolů. V osmifinále narazí na Opelku, nebo Augera-Aliassimeho.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.046.340 dolarů
úterní výsledky (30. 07. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Opelka - Eubanks (oba USA) 6-4 7-6(3)
Nišioka (Jap.) - Evans (Brit.) 6-4 6-1
Kecmanovič (Srb.) - Popyrin (Rus.) 7-6(6) 6-3
Thompson (Austr.) - Sock (USA) 7-5 6-3
Kyrgios (Austr.) - Kwiatkowski (USA) 7-5 6-4
Gojowczyk (Něm.) - Rubljov (Rus.) 7-6(6) 4-6 7-6(2)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tsonga (Fr.) - Chačanov (2-Rus.) 6-4 2-6 7-5
Medveděv (3-Rus.) - Fratangelo (USA) 6-3 6-4
Čilič (6-Chorv.) - Copil (Rum.) 7-6(4) 7-6(4)
Edmund (13-Brit.) - Harris (JAR) 6-1 6-4
Tiafoe (16-USA) - Bublik (Kaz.) 6-1 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Co nám předvedl Nick v prvním setu... no nebylo toho málo...
hned v úvodu parádní warning. Odstřel míče americkým fans, zdravice, efektní třísknutí raketou o kurt se zpětným odrazem do ruky, efektní opření o zadní stěnu, po brejku několik experimentů na příjmu, třebas return z Téčka, nějaké ty slajsy do divných úhlů....točení raketou, returnová vrtule...dokonce i podání míče sběrači forehandem...
Simonovi dal možnost na konci setu, nabídl BB. Na těch si vyzkouzšel eso z druhého servisu na Téčko...pochopitelně tenisově Simona dost převyšuje, ten nemá opravdu nic moc nabídnout...snad se jen dnes večer pomodlit, aby těch warningů Gyros zmákl více...a nebo více šílených experimentů.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Kyrgios se snažil... experimentoval mnohem více...rozmlácená raketa...další warning přidal, ten už byl za fiftýn.... No a je tu nové pojetí v tenise...nejen new balls, ale už máme i new racket.:0)

Simon se málem radoval z postupu...to bylo o vlčí chlup...už ho málem měl wywarningovaného. Tenisově by to dnes asi nešlo...ale tak zase Kyrgios není profesionál...Simon se nemá za co stydět.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si počkám na větroplacha.
Reagovat
smazaný uživatel
celkom sa mi paci ten fit co ma FAA na sebe, ta horcicova pekne ladi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Niekto tu pisal, ze Opelka bude nebezpecny na GS. No ani by som nepovedala, ten pan je na tom s kondickou velmi zle, na konci tretieho setu uz ledva podaval.
Reagovat
smazaný uživatel
FAA v dalsom kole Cilic, to by malo byt easy, Marin je uz dlhsie mimo.
Reagovat
Pe3k
Marin je sice z formy, ale easy je trochu přehnané, přeci je to gs vítěz atd. Tak jak tak držím pěsti FAA.
Reagovat
smazaný uživatel
Hral druhý turnaj, druhý tyzden. Navyse od pondelka je na programe ATP1000, kde chce byt silný...

To vyradenie by som nepreceňoval...

Na USO moze urobit pár kol, ak sa vyhne top 10 hracom, tak snad aj 3-4..
Reagovat
smazaný uživatel
Neverim, na wimbledone odohral jeden 5 setovy zapas, mal den volno a dalsie kolo sa aj tak ledva plazil po kurte.
Reagovat
smazaný uživatel
Washington..

Jedna z najlepsie obsadených ATP 500..

Dobre, clovek moze arumentovat, ze v Barcelone, ci Dubaji hraju zastupcovia top hracov, ale tak vo Wsh nikdy nehrozí. Thiem hra samozrejme domáci turnaj..

Ale inak v pavuku kopec zaujimavých mien, paci sa mi entry list.
Reagovat
sojka1
sama pro sebe jsem si "tommrovala", ze John vyhuci uz s "nebezpecnym" Hurkaczem a bude.... ale nee, zvladl ho a bez TB!!! :-) Videla jsem zaver, hodne tenisove az krkolomnych zasahu, proste "postrehovka", jak uz to s Johnem byva, ale ten dobre na saku, predvedl i krasny BH return po care, za me spokojenost.... :-)
Reagovat
Pe3k
Chytil těžký los, na to, že je mezi nejvýše nasazenými. Opelka, Cilic, Medvedev to je celkem hardcore na takový turnaj. Snad pár zápasů vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouho jsem neviděl větší tutovku za kurz 2, než byl včera Tsonga. V kombinaci s vypadnutím Rubleva, kde byl kurz 3 jsem měl relativně hezké ráno.
Reagovat
Cico93
A celkovo si v pluse, tak ako všetci? :-))
Ja som prestal pred 2 rokmi, po 11 rokoch...už stačilo. Môj posledný tiket bol Rafa za 3,3 ako celk. víťaz RG 2017.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď ano, předtím spíše ne. Já jsem hodně měnil ty sázecí strategie, jednou jsem jel NHL střelce, pak fotbaly, pak hokeje, KHL atd. Tohle jsem dělal roky.

Teď fakt jedu poslední měsíc z 95% pouze mužský tenis, dodržuji striktní money management a pomáhám si v sázkovce různými články které mi dají třeba 2-3k měsíčně v netech, za které sázím. Nevybírám ani korunu, sázím max 5% z banku a nějak to šlape. Prostě když máš na účtu 1000 Kč, tak nemůžeš sázet za 200 že. To je pak rychlá smrt.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak skus postnut nejaké tikety s vacsou vyhrou, za posledný mesiac trebars..
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám velké výhry, sázím max. 1 zápas na tiket, sázky od 100-150 Kč, až bude vyšší bank, tak budu sázet po 200, 300, 400, 500 atd. Mám systém a držím se ho.
Reagovat
ttopi
Pokud ti ten systém vychází, je na snadě si bank zvýšit třeba na 10k, to pak poroste rychleji. Teireticky by se ti mělo dařit furt stejně, pokud nepodlehneš výši sázky a nezačneš dávat jiné typy zápasů, než doposud :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To zase ne, ono ty sporty pojedou pořád stejně dalších 100 let, takže se tam snad dostanu. Snažím se držet strategie, každý vklad přepočítávám na korunu aby to sedělo na mojí důvěru v ten daný tip a přes 1 zápas na tiket prostě nejdu ani náhodou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale teď mám zajímavou statistiku.

V Hamburku jsem sázel 13 příležitostí s výsledkem 10 výher, 3 prohry. V Kitzbuhelu mám zatím 1 Win a 6x prohra, Washington 4 Win 1x prohra.

Tudíž dneska s Rakouskem asi končím, není mi tam přáno. A všechno takové výjeby. Delbonis nedal 8x MB, Carreno Busta to odchodil Ruudovi, Lajovič to dneska čistě vypustil, Fucsovics neproměnil 13x BP. Všechny prohry na tiketu byly ve třech setech, nemám v Rakousku štěstí.
Reagovat
whales
Mohl by to Jo-Wilfried v DC vyhrát celé!
Reagovat
turista
Chačanov je asi stále v lese.
Reagovat
Fransoas
To by bylo pro Tsongu skvělé - přejme mu to.Je to sympaťák.
Reagovat
FulnekUltras
Muhammad Ali ATP... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist