Tsonga se v Antverpách dostal počtvrté v sezoně do finále

22. 10. 2017, 10:36
Aktuality 6
ATP ANTVERPY - Jo-Wilfried Tsonga po problémech s kolenem nabírá v oblíbené hale formu a může ještě pomýšlet na Turnaj mistrů. V Antverpách se počtvrté v sezoně dostal do finále, ve kterém se střetne s Argentincem Diegem Schwartzmanem.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfreid Tsonga se v posledních msících trápil. Od květnového triumfu v Lyonu nevyhrál na žádném turnaji víc jak dva zápasy. Navíc v září ho po US Open začalo bolet koleno a jeho účast na akcích v závěru sezony byla nejistá. 

Dvaatřicetiletý Francouz ale zdravotní problémy zřejmě vyřešil a tento týden se vrací do formy. V belgických Antverpách neztratil set s krajany Kevinem De Schepperem a Julienem Benneteauem ani s Rubenem Bemelmansem, kterého v soupeřově prvním semifinále na okruhu ATP přehrál dvakrát 6-3, a postoupil do finále.

"Dnes to byl dobrý zápas, hrál jsem opravdu dobře. Ruben odehrál dobré zápasy v předchozích kolech a věřil si, takže to nebylo snadné. Muel jsem hrát svůj nejlepší tenis, abych měl šanci vyhrát," komentoval Tsonga.

Ve finále si Tsonga, který vylepšil svou letošní bilanci v halách na 15-2, zahraje počtvrté v sezoně a z toho potřetí na turnaji ATP 250. Ještě v něm neprohrál, v únoru triumfoval v halách v Rotterdamu a Marseille a v květnu na již zmíněné antuce v Lyonu. Celkově má ve finále bilanci 15-11.

Tsonga má ještě šanci zabojovat o Turnaj mistrů. Na poslední postupovou příčku ztrácí necelých osm set bodů, přičemž ve hře má ještě 1600 bodů. Příští týden bude obhajovat finále ve Vídni a následně bude startovat na domácím Masters 1000 v Paříži. I kdyby se do Londýna nekvalifikoval, sezona pro něj neskončí, v listopadu povede Francii ve finále Davis Cupu proti Belgii. 

O dalších sto bodů bude Tsonga hrát ve finále v Antverpách. Jako poslední se mu do cesty postaví Diego Schwartzman, s nímž se utká poprvé.

"Pro mě to bude velmi těžký zápas. Tsonga je velký hráč, má za sebou už spoustu finálových duelů a získal mnoho titulů," řekl Schwartzman. "Já si půjdu užít své druhé finále tady, snažit se hrát dobrý tenis a pokusit se zvítězit."

Pětadvacetiletý Argentinec Schwartzman v semifinále porazil 6-3 7-5 devatenáctiletého Řeka Stefanose Tsitsipase, jenž byl takhle daleko na podniku ATP poprvé v kariéře, a v Antverpách zopakoval svůj loňský výsledek. 

Schwartzmana čeká třetí finále, svůj zatím jediný titul vybojoval loni na antuce v Istanbulu. Pokud v Belgii zvítězí, posune se poprvé do Top 25.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch, 660.375 dolarů
sobotní výsledky (21. 10. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Tsonga (2-Fr.) - Bemelmans (Belg.) 6-3 6-3
Schwartzman (4-Arg.) - Tsitsipas (Řec.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
A ve Stockholmu Gríša proti Delpovi už hrají, je to na O2 TV Tenis, na SuperTennisu. Gríšo go, pojď, khaide!!!
Reagovat
Fandina
DelPo hraje líp, Gríšánka přehrává. Má set a brejk ve druhém.
Reagovat
EllNino
Dzumhur ovládl Petrohrad i Moskvu, jako první v historii získal ruský double :) ...

Jinak Ricardas od 2 setu povětšinu lepším hráčem, ovšem nevyužil spoustu brejkbolů, lépe řečeno 3 z 15, což je šílenost ... měl 3 brejkboly v řadě na 5:3, pak gembol na 5:4, pak brejkboly na 5:5, zase 3 v řadě ... ale stejně bere titul Damir ...

Zápas jako takový plný zvratů, ale taky nevyužitých šancí, Ricardas si to prohrál hlavou
Reagovat
skott
parádní úspěch, kdo by to řekl, že se to podaří zrovna jemu:) Škoda, že se to krylo se zápasem Ostapenko, podle highlightů velmi dobré finále! A teda přítelkyně Damira to je jinej level, neskutečná sexbomba!;)
Reagovat
EllNino
to jo :) krasavice ...myslím, že motivace :D
Reagovat
skott
ta nejlepší:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist