Tučná pokuta za rozmlácené rakety. Paire zaplatí dvojnásobek svého výdělku

2. 8. 2018, 16:55
Aktuality 14
Výbuch vzteku a tři zničené rakety na turnaji ATP ve Washingtonu přijdou francouzského bouřliváka Benoita Paireho draho. Tenisová asociace devětadvacetiletému hráči vyměřila pokutu 16.500 dolarů, což je zhruba 360 tisíc korun a více než dvojnásobek vydělané částky na prize money.
Profily hráčů
Benoit Paire

Paire, 55. hráč světového žebříčku, vůbec nezvládl závěr zápasu prvního kola s Marcosem Baghdatisem z Kypru. Když pokazil smeč a pomohl Baghdatisovi k brejku a vedení 5-2, vsedě na zemi rozmlátil jednu raketu a frustraci ventiloval i na lavičce.

Rozbité rakety po něm na kurtu museli uklízet podavači míčků a poslední game už Paire očividně vypustil. Po prohře 3-6 6-3 2-6 ho diváci vypískali a vedení ATP za nesportovní chování a nedostatečnou snahu podat co nejlepší možný výkon potrestalo pokutou - více než dvojnásobně vyšší, než si účastí na turnaji vydělal (7.130 dolarů).



Také bývalý finalista Australian Open a osmý hráč světa Baghdatis, který se snažil frustrovaného Francouze povzbudit, v minulosti předvedl dnes již legendární výbuch vzteku. Na Australian Open 2012 zničil čtyři rakety během minuty, tehdy dostal pokutu 1.250 dolarů (maximum byly 2.000). Tedy třináctkrát nižší, než nyní Paire.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pamatuji si, že když jsem seděl v Halle na tribuně, tak nějaká parta ožralých Francouzů skandovala "Benoit Paire, Benoit Paire to je náš kůň" ve francouzštině a Paire je vyhledal a mával jim tam po každém gamu, takže v klidu.

Takových labilů je více, kdybych to měl vyjmenovat, tak začnu: Djokovič, Murray, Paire, Fognini, Bagdathis, Berdych, Rosol, Kyrgios, Shapovalov, Tomic, Wawrinka a takhle tady můžu psát do rána.

Je to lidské, prostě jim trefí
Reagovat
ttopi
Tady ale nejde o tu prvotní reakci člověka, kdy se rozčílí. To je samozřejmě věc, která není dobrá, ale dá se pochopit. Problém ale je, že v tom pokračoval a nedokázal to zastavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je labilní. To se už nezmění. Třeba Fedex to uměl téměř zcela odstranit, ale Paire to asi už nedá.
Reagovat
Krisboy
Ta pokuta je hlavně za ten vypuštěnej závěr, než za rakety, ne? Titulek je zavádějící.
Reagovat
ttopi
Je to k...t.

Co to vypuštění gemu?
Reagovat
smazaný uživatel
Paire, Baghdatis, Federer, Kyrgios. Vyborní hráci, co na tom, ze davajú emóciám volný priebeh. Nie kazdy dokáze byt ako Nadal.
Reagovat
Captain_Morgan89
jj ne každý dokáže být takovej křivák a cheater no :)
Reagovat
Kozoroh
Rafa rakety neláme proto, že mu to zakázal přísný strýc Toni. Mít benevolentnějšího kouče, když byl děcko, tak by raketu zlomil taky.
Reagovat
Pe3k
Díky bohu, to by tenis nikdo nesledoval...
Reagovat
peggy
Obcas cloveku bouchnou saze,Pliskova,verim ze ji to mrzelo.Prece pani Srycova ta je tim prosnula.
Reagovat
spaniel
Odkdy je bourlivak synomum pro dementa.
Reagovat
Frantz
A kdo tě nazval bouřlivákem?
Reagovat
Dobry-den
Myslíte, že se změní?

Těžko.
Reagovat
Krisboy
Borec!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist