Turnaj mistrů v Londýně 2009 - 2020 v číslech: Přes 850 milionů diváků, na prize money padlo skoro 80 milionů dolarů

1. 12. 2020, 10:51
Aktuality 53
Turnaj mistrů se v posledních 12 letech konal v londýnské O2 Areně a od příštího roku bude prestižní akci minimálně pět let hostit italský Turín. Pojďte se podívat na některá zajímavá čísla z londýnského dějiště.

TURNAJ MISTRŮ 2009 - 2020 V ČÍSLECH
• Přes 850 milionů
televizních diváků.
• 2.803.964 diváků v O2 Areně.
Na prize money pro účastníky celkově padlo 78.840.000 dolarů.
• Přes 2 miliony dolarů se vybralo na různé charity.
• 50.336 odehraných bodů (dvouhra i čtyřhra).
• 34.297 odehraných minut (dvouhra i čtyřhra), odpovídá zhruba 24 dnům nepřetržité akce.
• 163 minut trvalo nejdelší finále (Daniil Medveděv - Dominic Thiem, 2020).
• 101 účastníků ze 36 zemí (dvouhra i čtyřhra).
Nejmladšímu šampionovi dvouhry bylo 21 let (Stefanos Tsitsipas, 2019).
• 4 hráči si v Londýně přebrali trofej pro světovou jedničku na konci sezony (Novak Djokovič, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray).

TURNAJ MISTRŮ 2020 V ČÍSLECH
• 131 milionů
zhlédnutí videí na sociálních sítích ATP Tour a Tennis TV.
Sledovanost 1.9 milionu na streamech Tennis TV během turnaje.
• 8 000 roušek, které chránily hráče, jejich doprovod, rozhodčí, řidiče, ochranku i další zaměstnance, věnovala společnost Nitto.
• 2 353 koronavirových testů.

Poprvé se Turnaj mistrů v londýnské O2 Areně uskutečnil v roce 2009, kdy triumfoval Nikolaj Davyděnko. Minimálně na nějakou dobu naposledy se v britské metropoli bojovalo letos a trofej pro vítěze si odvezl jiný ruský tenista Daniil Medveděv. Od příštího roku bude prestižní akci minimálně pět let hostit italský Turín.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
FulnekUltras
Reagovat
Stan_Borowitz
Turnaj, který by měl každý hráč, který aspiruje alespoň na nejlepšího hráče své éry (nemluvě o GOAT), alespoň jednou vyhrát.

Což se oběma kandidátům na titul GOAT z tohoto tisíciletí naštěstí povedlo.
Reagovat
ttopi
To ano. Ikdyž to někteří s oblibou zpochybňují, protože jejich kůň titul nemá, měl by opravdu aspirant titul mít. Alespoň 1 blbej. Jsem si jistej, že kdyby Federer neměl to jedno FO, tak by ho již totálně odepsali. Ale že nemá někdo TM, to nevadí smile

Ikdyž vlastně místní fanatici už Federera odepsali. Naštěstí jejich názor není mimo toto fórum moc rozšířený, takže problém bude asi spíš někde u nich smile
Reagovat
Amputace
TM nerovná se GS. Už si to konečně uvědomte. Takže nemít kariérní GS by byl sakra rozdíl oproti nezisku TM. Netvrdím, že je to nějaký béčkový turnaj na úrovni Bercy, ale hodnotu GS nemá ani zdaleka. Samprasovi bylo také předhazováno, že nevyhrál RG. Lendlovi, že nevyhrál Wimbledon. Atd. Nikdo fakt neřešil, jestli vyhráli nebo nevyhráli TM. Jako pořád mi v rámci goat diskuze přijde schůdnější nemít TM, než mít negativní bilanci (a dokonce brutálně negativní na GS) s oběma hlavními rivaly a mít jen minimum z celkového počtu GS vyhrané přes ně. Jinak ano - nemít TM je samozřejmě velká kaňka, zvláště na kariéře hráče, který kariérní GS zkompletoval už ve 24 letech.

Za nejlepší hráče své éry byli považování hráči, kteří neměli ani kariérní GS, takže první věta Stana je samozřejmě totální nesmysl, nebo spíš provokace.
Reagovat
ttopi
Jenže H2H bilance není úplně relevantní, protože je dost ovlivněná tím, v jaké fázi své kariery se hráči potkávají a na jakých površích. Neříkám že je to statistika k ničemu, ale tohle je potřeba brát v potaz. Těm hráčům co jmenuješ se to předhazovalo, protože asi nikoho nenapadlo že tu jednou budeme mít 2 twnisty s 20 GS, takže se chytali takovýchto nedostatků. Naše BIG 3 má každý alespoň 1 titul z každýhi GS. Pak je teda logicky na řadě TM.
Reagovat
Amputace
Dejme tomu. Ale nemůžeš prostě dávat Nadalův nezisk TM na stejnou úroveň jako nezisk GS. Grandslamy jsou důvod, proč tenisté dělají ten sport, TM je třešnička v podobě vysoce prestižního turnaje uzavírajícího sezónu, ale rozhodně to není ta hlavní meta, které chce každý tenista dosáhnout. Takže já jako fanoušek, kdybych si měl vybrat mezi dalším GS pro Rafu nebo získaným TM, volím bez nejmenšího zaváhání GS a nepochybuji o tom, že on také. GS je to, co se bude počítat, co bude každého zajímat, až ti tři ukončí kariéru, v první řadě. TM, Nr. 1, Masters atd. přijdou na protřes až posléze. Skončí-li to 20-20-20, nebude se o čem bavit a Nadal bude samozřejmě vzhledem k vedlejším statistikám brán až jako třetí, v opačném případě rozhodně nikdo nebude za alfu omegu v poměřování jejich úspěchů považovat turnaj, na kterém Nadal 8x nestartoval, který se hraje na konci sezóny v hale, kde se hrají ročně dva turnaje, a který má na tenisové poměry anomální formu vyřazování.

Prostě řekněme si, jak to je. Nadal má aktuálně v rámci big3 zřejmě nejlepší vyhlídky vyhrát race v počtu GS (tedy být nejúspěšnější v té zdaleka nejdůležitější statistice), FFF v čele s Kamilou už tedy volí úhybné manévry a připravují se na nejhorší. Přitom úplně každému alespoň trochu normálnímu fanouškovi tenisu musí být jasné, že pokud Nadal ještě jeden dva GS přidá, nebude se absolutně o čem bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny zajímají jenom tři čísla. GS,TM,year n.1

Federer: 20+6+5= 31
Djokovič: 17+5+6= 28
Nadal 20+0+5= 25

Jednoduchá rovnice.

Adios smile
Reagovat
Amputace
Ale prosím tě... Takže kdyby Nadal vyhrál ještě 5 GS, byla by to podle tvé rovnice remíza? Či kdyby Djokovič získal ještě 3x TM a jednu sv. jedničku na konci roku, byl by best of all times i se 17ti GS? Samozřejmě, že ne. Je to rovnice, která staví na jednu společnou úroveň tři různé kategorie úspěchů, z nichž jeden stojí zdaleka nejvýš - to samozřejmě byl, je a bude v tenise Grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
To není má rovnice, jsou to tři nejdůležitější statistiky, které kdy koho v tenise zajímaly.

Zda to je tak, či onak je mi jedno. Obkecat se dá vše, tohle ne.
Reagovat
Amputace
Že jsou tři nejdůležitější ale neznamená, že jsou stejně důležité a že můžeš ta čísla postavit takto zjednodušeně vedle sebe. GS nerovná se TM, tak jak je můžeš dávat do jedné rovnice? To jako hráč, který získá 1 GS a 9X TM je na tom stejně jako hráč, který získá 9 GS a 1 TM? Podle tebe tedy - 1+9=10 a 9+1=10? Opravdu...?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebagatelizuj a prostě si přiznej, že GOAT nemůže být hráč, který dominuje jednomu povrchu ze čtyř (antuka,hard,tráva,hala), na druhém je to s jeho rivaly 50/50, poslední roky spíše 10/90 a v hale nepatří ani do TOP50 a za svou kariéru došel asi 2x do finále turnaje pro NEJlepší tenisty sezóny.

O čem se tady kur-va bavíme?
Reagovat
Amputace
O tom, že TM nerovná se GS a že tím pádem nějaké 20+0+5=25 je úplně mimo.

A v hale, pokud vím, se pořád hraje na hardu, takže je to hard. S nějakými čtyřmi povrchy běž někam. Jsou pouze tři povrchy, na kterých se hrají velké turnaje ATP: antuka, tráva, hard. Antuka v hale by taky pořád byla antuka, stejně jako Wimbledon pod střechou je pořád tráva. To, že se dva turnaje za rok hrají v hale, protože venku už je na tenis kosa, z toho fakt nedělá svébytný povrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele je to furt dokola. TM je druhý největší turnaj v tenise ať chcete, nebo nechcete.

Nadalova nula je velká kaňka jeho kariéry a on si to moc dobře uvědomuje. Proč si myslíš, že letos shodou náhod hrál Bercy a TM?

Byl méně unavený, než loni?

Pičovina, cítil šanci získat tituly, které mu kazí kariérní úspěchy, zkusil, nevyšlo to a je tam, kde je. Antukový král, který nikdy nevyhrál TM a 70% úspěchů slaví z jednoho povrchu.

Čím dříve se s tím smíříš, tím lépe pro tebe.

Čusík busík
Reagovat
Amputace
Pokud nechápeš, že GS=TM neplatí, je tato diskuze veskrze zbytečná, protože o ničem jiném se tady nebavím. Tím pádem neplatí ani ta rovnice, protože vedle sebe staví dva turnaje různé kategorie. Nic víc, nic míň.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi jako kolovrátek ty vole, já ti řeknu, že TM je druhý největší turnaj v tenise a ty odpovíš:

Pokud nechápeš, že GS=TM neplatí

Seru na to, nemá to smysl smile
Reagovat
Amputace
Nemůžu za to, že nechápeš základní matematiku a neustále mi cpeš Nadala, o kterém jsem se ani nebavil. Ale budiž. Postavíš Djokoviče nad Nadala na základě TM, ačkoli má o 3 GS méně. Jsi zkrátka lolek. A druhý největší turnaj v tenise TM fakt není, je zcela samozřejmě až pátý, navíc v úplně jiném ranku důležitosti, než jsou ty čtyři před ním. Takže z hlediska toho, co většinu tenisového světa opravdu reálně zajímá, je to 20-20-17. Zbytek jsou vedlejší data. V tuto chvíli samozřejmě uznávám, že Federer má nad Nadalem výhodu TM a více týdnů sv. 1., takže je celkově výš, protože v té zdaleka nejdůležitější statistice jsou na tom stejně. Ovšem v momentě, kdy Nadal získá další GS, bylo by to 21-20-17 a nazdar. Nic jiného nebude tenisový svět zajímat. Měl by historicky nejvíce GS, těch nejdůležitějších trofejí. A nějakými TM by ses mohl utěšovat tak nanejvýš ty a tobě podobní formou nějaké přihlouplé rovnice, která beztak nedává žádný smysl, protože staví na stejnou úroveň data, která na stejné úrovni nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi fakt maniak, to je maras.

Přijmi pravdu, bude se ti lépe žít, napíšu ti to ještě jednou a naposled.

TM není GS, je GS za 2.000 bodů (slovy dvatisíce) a pak TM za 1.500 bodů (slovy tisícpětset), poté máme Masters 1000 za 1000 bodů (slovy tisíc)

GS nejdůležitější turnaje, TM druhý nejdůležitější turnaj a pak je zbytek.

Nadal má na TM 0, slovy nula a proto nemůže ani uvažovat o tom, aby někdy v životě byl nejlepší tenista všech dob.

Sám to moc dobře ví, čím dříve to budeš vědět ty, tím lépe.
Reagovat
paddy
jen nechápu, proč někteří tvrdí, že

20 > 20
nebo
20+0+5 > 20+6+5

smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
To je normální sociální nemoc. Když koukám na FB, nebo jinde na soc nety, tak ti Nadal fans píšou pořád totéž, 20 je více než 20, TM se nepočítá, za vše můžou zranění atd.

Diagnóza.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, Kamil zas utrel.

Kedy tento srandista výjde z diskusie ako tak dostojne?..:)

Davat do jednej rovnice TM a GS, hlava deravá tá naša Kamila.
Reagovat
smazaný uživatel
Prášek a do hajan, vizita v 7:00 smile
Reagovat
smazaný uživatel
To máš za 5 minút. Ale pekne si sa rozlúčil, to oceňujem :)
Reagovat
Amputace
Ty vole, blázne, co nechápeš na tom, že pokud TM nerovná se GS, nemůžeš dát oba do jedné rovnice a počítat s nimi, jako kdyby měly stejnou hodnotu. Nadal, neNadal. O toho tady vůbec nejde, vytahovat jsi ho začal ty. Já akorát zpochybňuji rovnici (se kterou navíc přišel Stan, ty ji akorát přihlouple papouškuješ, což ti je ostatně vlastní), která je z hlediska matematického i tenisového totální nesmysl. Pět příspěvků a ty stejně nechápeš, co se ti snaží člověk říct a pořád jenom voláš - Nadal, Nadal, Nadal. Už se fakt běž léčit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, blázne, co nechápeš na tom, že pokud TM nerovná se GS, nemůžeš dát oba do jedné rovnice a počítat s nimi, jako kdyby měly stejnou hodnotu. Nadal, neNadal. O toho tady vůbec nejde, vytahovat jsi ho začal ty. Já akorát zpochybňuji rovnici (se kterou navíc přišel Stan, ty ji akorát přihlouple papouškuješ, což ti je ostatně vlastní), která je z hlediska matematického i tenisového totální nesmysl. Pět příspěvků a ty stejně nechápeš, co se ti snaží člověk říct a pořád jenom voláš - Nadal, Nadal, Nadal. Už se fakt běž léčit.
Reagovat
Amputace
"Nadal má na TM 0, slovy nula a proto nemůže ani uvažovat o tom, aby někdy v životě byl nejlepší tenista všech dob."

smilesmilesmile

Ty krávo, tak tohle už je teda ultrapřísné. Jsem to dočetl až teď celé, ty tvoje žvejky. Já řeším rovnici, ty Nadala a rád bych to tak i nechal, ale tohle je teda peklo. Takže čistě hypoteticky Nadal v 2021 vyhraje všechny 4GS, tzn. bude mít 2x kariérní GS a o 4 a 7 více GS než jeho dva hlavní rivalové, ale nebude moct ani uvažovat o tom, že by mohl být brán jako nejlepší, protože nikdy nevyhrál TM :D Solidní matroš, chci taky.

No tobě u toho zápasu s Medvěděvem muselo lepit u prd.ele ještě daleko víc, než jsme si všichni mysleli.
Reagovat
smazaný uživatel
smile

Kamoš dej si prášek, ty jsi fakt fanatik
Reagovat
Amputace
"Nadal má na TM 0, slovy nula a proto nemůže ani uvažovat o tom, aby někdy v životě byl nejlepší tenista všech dob."

I kdybys sem neměl už nikdy nic napsat (což se s největší pravděpodobností bohužel nestane), tento arcižvást bude provázet tvůj portálový odkaz už navěky. Amen.
Reagovat
smazaný uživatel
Není TM není GOAT, easy smile
Reagovat
Amputace
Jj. Však počkej, až skončí Rožer poslední v počtu GS a historie ho nebude brát ani jako druhého, natož jako nejlepšího tenistu všech dob, což jste si 80% doby, co mu všichni fandíte, mysleli, že je neohrozitelná pozice. Pak se budete moct utěšovat, že vyhrál TM a je rekordmanem v Basileji smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Mě je úplně u prdele, kde skončí Roger. Ten hráč je skvělý sportovec, fandím mu, ale reálně z něj nic nemám. Zajímá mě má rodina, práce, koníčky, tenis jako takový, bavím se sázením atd.

Vše to jsou hmatatelné statky, které mi něco v životě přinášejí.

Ty tady žiješ z nějakých pseoudostastik Nadala, který nemá ani potuchy o tom, že žiješ, ale furt budeš točit nějaké pičoviny dokola jako kolovrátek.

Uvědom si, že tlačit někomu názory nikam nevede, nikdo tě nebere vážně, opakuješ pořád totéž, jak tady někdo psal - live diskuze s tebou, to musí být ty vole fakt zážitek.
Reagovat
Amputace
Ty, který tady trávíš úplně každý den několik hodin, a máš průměrnou reakční dobu na příspěvek kolem pěti minut, na mě vůbec nezkoušej řečičky o rodině a hmatatelných statcích. Já tady čas od času na něco zareaguji, ty jsi tady nalepený imrvére každý den, pod každý článek nase.reš desítky svých příspěvků, které beztak nikoho nezajímají. Takže s podobnými osočeními někoho jiného bych na tvém místě brzdil.

S Nadalem sis začal ty sám, já se o něm ani nebavil, celou dobu jsem řešil akorát to, že GS a TM se nedají stavět vedle sebe, což tady od vyrovnání Rogerova GS rekordu někteří FFF opakovaně zkoušejí formou naprosto stupidní a matematicky chybné rovnice. To tobě nedává Nadal spát, tak o čem to tady žvaníš? Já napíšu, že TM nerovná se GS, podepřu to nějakými argumenty a příklady, načež ty spustíš o Nadalovi a pak mě ještě osočíš, že řeším Nadala... Tak jsi stále při smyslech, nebo už ti z toho hejtování kompletně hráblo?
Reagovat
Amputace
A nezapomeň napsat, že jsi to ani nečetl, pane kolovrátku a realito.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečetl, já mám v práci 2 kompy, dvě obrazovky, můžu tady být i celý den, napíšu příspěvek za 30 vteřin, jdu dále.

ízy pízy.
Reagovat
Amputace
A kde pak bereš čas na rodinu, když jsi celé dny v práci, potažmo na TP?
Reagovat
turista
Asi se to nebude moci nikdy rozhodnout kdo z nich je nej. Ale ani hypoteticky nevěřím tomu, že Nadal v roce 2021 vyhraje všechny 4GS. To bylo možné snad v době Lavera. Dnes už ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj Majstrov dopadol symbolicky. Turnaj, ktorý nikoho nezaujímal sa dohrával pred prázdnymi tribúnami.
Reagovat
smazaný uživatel
Bercy a TM nikoho nezajímají, ale TOP Federer fan (ty) tady byl nalepený dva týdny v kuse a komentoval každý pohyb Nadala.

Internetová troska a rádoby znalec z psychiatrické léčebny v Kremnici se nezapře. smile
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz si zaviaž šnúrky a otoč sa smer les, opička :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi kus h0vna, který si hraje na šéfa. Obyčejná Slovenska nula. Pa pa degešsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy ma poteší, keď nájdem tvoj zúfalý výkrik. Ty hysterka :)
Reagovat
Mantra
nevím kolik stojí lidksej život, ale cena storocentně klesá
Reagovat
FulnekUltras
nejcennější jsou pro Gatese a podobné zmr-dy odolní mlčící tažní
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Cico93
3 najlepšie zápasy v Londýne.
Federer vs. Tsonga finále 2011
Nadal vs. Murray semifinále 2010
Ferrer vs. Del potro skupina 2012

Som nostalgický človek:-)
Reagovat
Krisboy
A co Murray-Federer 2008?
Reagovat
Krisboy
To je ještě nostalgičtější zápas, než ty tvoje smile
Reagovat
RFanousek
Ten byl v Šanghaji smile
Reagovat
Krisboy
Ach ano...přehlédl jsem, že článek je jen o Londýně smile
Reagovat
RFanousek
Raonic Murray 2016 byl super zápas, a Djokovic Thiem z loňska byl absolutně šílený
Reagovat
peRFect
Nebude dlouho trvat a takové podniky budou všechny
v tv zpoplatněny. Přes originální klíč, klidně za 1 euro / turnaj, to bude neskutečný vejvar. Tam je potenciál.
Reagovat
Ereinion
museli by si pošéfovat všechny streamy a pak asi jo...pak by to ale osolili o dost víc než na euro/turnaj...spíš euro/zápas
Reagovat
peRFect
Předpokládám, že se jedná o hudbu blízké budoucnosti. Osobně s tím nemám problém. Raději si zaplatím 150,- za turnaj, než platit měsíčně víc, za kanál, který z 80% nesleduji,
Reagovat
smazaný uživatel
Obecně ta chuť poskytovatelů TV přenosů být trošku variabilní moc není.

Já dám za TV klidně více, ale chci si vybrat 20 programů, které sleduji.

Na co je mi balíček za 400,-, když 90% stanic v životě nezapnu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist