Turnaj v Budapešti ovládla Halepová, čtyřhru vyhrálo duo H+H

14. 7. 2013, 16:50
Aktuality 36
Simona Halepová v dnešním finálovém zápase v Budapešti sice poprvé na turnaji ztratila set, zkušenou Meusburgerovou ale porazila 6-2 6-7 6-1 a po triumfech v Norimberku a v Hertogenboschi získala v krátkém sledu už třetí titul. Svého prvního letošního titulu se v deblu dočkala Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou.
Simona Halepová

Obě finalistky se v kariéře střetly už počtvrté. Všechny tři předcházející duely byly na turnajích ITF a Yvonne Meusburgerová vyhrála jen v prvním ze zápasů.

Rakušanka se ve finále na okruhu WTA představila ve svých devětadvaceti letech teprve podruhé a v prvním setu působila možná trochu odevzdaně. Simona Halepová získala první sadu poměrně jasnou výhrou 6-3. Jediný výpadek předvedla Rumunka v osmém gamu, kdy podávala na vítězství, promrhala vedení 40-0 a dvojchybou na závěr servis ztratila. V následujícím gamu ale Halepová čistou hrou získala podání rakouské soupeřky a chybu napravila.

Meusburgerová svou hru zlepšila až ve druhém setu a za stavu 5-4 podávala na vítězství. Halepová si však brejkem vynutila prodloužení sady, kterou nakonec musel rozhodnout tie-break. V něm se k vedení 6-3 a třem mečbolům propracovala Rumunka, ale z vítězství 9-7 se nakonec radovala zkušenější z hráček.

Halepová tak poprvé na turnaji prohrála set, ale o to víc zabrala v rozhodující sadě. V té dovolila soupeřce uhrát jen jeden gam, zvítězila 6-1 a potvrdila svoji vítečnou formu posledních týdnů.

"Byl to skvělý zápas," řekla Halepová. "Yvonne hrála velmi dobře, já měla mečboly ve druhém setu, ale dokázala se vrátit do utkání. Nebylo pak snadné zvítězit, ale zvládla jsem to a jsem moc šťastná," dodala vítězka.

"Odehráli jsme se Simonou dobré utkání," komentovala Meusburgerová. "Byla tady skvělá atmosféra a já si z Budapeště odvážím jen pozitivní věci. Jsem spokojená se svým výsledkem na tomto turnaji a těším se na další," dodala.

Stříbrné olympijské medailistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká ve čtyřhře ukončily bezmála devítiměsíční čekání na turnajový triumf. Na antukovém podniku v Budapešti české tenistky potvrdily roli nasazených jedniček a ve finále za necelou hodinu porazily 6-4 a 6-1 rusko-gruzínskou dvojici Nina Bratčikovová, Anna Tatišviliová.

Hlaváčková s Hradeckou, které do finále turnaje WTA společně postoupily poprvé v sezoně, v maďarské metropoli neztratily ani set. Trofej pro vítězky mohly zvednout nad hlavu poprvé od turnaje v Lucemburku v říjnu loňského roku.

- WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ -
(Maďarsko, antuka, 230.000 dolarů)
nedělní výsledky (14. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
Halepová (3-Rum.) - Meusburgerová (Rak.) 6-2 6-7(7-9) 6-1

Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Hradecká (1-ČR) - Tatišviliová, Bratčikovová (Gruz./Rus.)

Komentáře

36
Přidat komentář
lasseklus
nevite proc hraje serena ve svedsku??
Reagovat
smazaný uživatel
titul navíc a zadara
Reagovat
smazaný uživatel
protoze miluje tenis a nehraje jenom pri prizemon?
Reagovat
smazaný uživatel
protoze se antuka nejlip piluje na antuce?
Reagovat
lasseklus
aha, ja myslel ze se bude pripravovat na betony v usa a ona na antuce ve svedsku...
Reagovat
smazaný uživatel
ja zas myslela, ze na betonech vyrostla, takze v ramci udrzeni hracske komplexnosti (= dokonalosti) :-) vyuzije i cihlove sezony....
Reagovat
lasseklus
proc ne, ale je mi divne, kdyz antukova sezona skoncila, a najednou serena na antuce na nejnizsim turnaji wta a za tyden v americe startuje us open series..
Reagovat
smazaný uživatel
ja vim, jak to myslis, ale Toronto zacina az za 3 tydny, z Parize ma antuku v nohach a do Bastadu kousek.. :-) Teprve uvidime, jak dobry to byl model pripravy, momentalne Serence do hlavy vidi jen Oskar.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
to Halepova si dala zmensit kozy???
Reagovat
smazaný uživatel
co to jebes pepiku?
Reagovat
nouma
Ale poprsí ano :D :D :D
Reagovat
PetaM
Prosím prosím, chci se Vás všech zeptat, nevíte, kde by se dal najít záznam zápasu Olypijského semifinále čtyřhry 2012 mezi Hlaváčková/Hradecká vs. Huber/Raymond? Snažil jsem se to najít na youtube, ale tam to není, tak kdyby to někdo náhodou věděl, prosím, napište mi, děkuji!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvíš mi z duše.. :D Já ho sháním už asi půl roku. Ani na České televizi ho nemůžu najít. :(
Reagovat
PetaM
Mě to děsně štve. Byl to super zápas ... Na youtube je jenom Semi USA vs. RUS, a pak finále mezi USA a CZE ... :( Jsem pěkně nasraný, že to tam není ...
Reagovat
smazaný uživatel
mně taky a je mi divný, že to nikde, absolutně nikde není!
Reagovat
PetaM
Gratulace Háčkám k titulu, splnily pozice nasazených jedniček, skvělé :) Jak Lucka sama říkala, teď hurá na Us Open Series, doufám, že i tam bude nějaký hezký výsledek, třeba titul :) A za titul na US Open bychom se nezlobili a vy určitě taky ne! :D :D :D Hodně štěstí do zbytku sezóny! :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Háčkám! Celkem s přehledem splnily roli favoritek..:-)
Reagovat
tommr
snad je to nakopne do zbytku sezóny a ještě stihnou vybojovat TM ... :)
Dneska se holky pěkně doplnovaly - Andrea dobře returnovala a Lucka zase úřadovala na síti. Vítězství to po trochu rozpačitým prvním setu nakonec bylo naprosto jednoznačný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Háčka na Sport1 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Háčka zvládla, i když v 1. setu za stavu 4:1 opět zaúřadovala česká labilita, kdy Lucka udělala 2 dvojchyby a bylo to 6:4. Ve 2. setu už si to holky pohlídaly, hlavně Lucka se zlepšila u sítě. Celkově holkám vlastně nemůžu gratulovat, protože ten zápas jako favoritky vyhrát musely :)))))) Tommre, snad jsem to konečně napsala dobře :)))))
Reagovat
tommr
a proč ne? I potvrzení role favoritek si zaslouží gratulaci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D Tak já tady čekala pochvalu, jak konečně nejsem alibistická a jsem objektivní a zas nic..:))))))
Reagovat
PetaM
Pochopíte H+H? Hrají příští týden v Gasteinu, obě dvě tam hrají singla, ale do debla se spolu nepřihlásily. To mě pose* ... :D
Reagovat
tommr
taky to nechápu. Vzhledem k slabý konkurenci by tam přitom měly ten titul skoro jistej ...
Reagovat
smazaný uživatel
třeba existuje nějaké omezení WTA, že jako členky top 1O deblu můžou odehrát určitý počet menších turnajů apod.... Nevím..
Reagovat
smazaný uživatel
take pravidlo neni
Reagovat
BooOoo
kdyby to byl nějakej jinej turnaj, tak se to snad ještě pochopit možná nějak dalo, ale že zrovna Bad Gastein a Lucka nehraje čtyřhru, to mě docela mrzí (vzhledem k dřívějším výsledkům)
Reagovat
smazaný uživatel
Co z toho ze vyhrava take trapne turnaje
ked na Roland Garros a Wimbledone vypadla hned na uvod
Reagovat
tommr
ale naštvala mě tím jak promrhala tři mečboly v TB druhýho setu. Tím se totiž zápas zbytečně protáh a přenos z finále debla s Háčkama je tak nejspíš v ohrožení ... :)
Reagovat
PetaM
Nééé :( Háčka musí být! :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
V telce je házená nebo co, na streamu skáčkou z jeřábu, tak jako nevím, co ty naše holky, kdy budou nebo nebudou...
Reagovat
tommr
no v programu je pro přenos tenisu vyhrazenej čas jen do 19:00 a to nevím jestli se to stihne celý odehrát. A já mám pak stejně jinej program takže to nejspíš až do konce neuvidím i kdyby vysílali dál. Škoda těch zbytečnejch průtahů ... :)
Reagovat
PetaM
No jako já nechápu, co se na tom kurtu děje. Skáčou z jeřábu a nemá to žádný účel :D Už by se mohly začít holky rozehrávat kruci ... :D Skákat snad můžou potom :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si v telce užila aspoň profil Tommyho Haase, opravdu moc pěknej sympatickej chlapík, ňam :))))) Nevím, proč tam na kurtu blbnou, třeba si holky budou muset skočit taky :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za včerejší gratulaci, trochu opožděně.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš zač, měla jsem na to 4 minuty, aby to nebylo passé :))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist