Turnaj v Cincinnati by se letos mohl přesunout do New Yorku a být generálkou na US Open

3. 6. 2020, 08:38
Aktuality 5
Tradiční velký turnaj v Cincinnati se pro letošní výjimečný rok možná přesune do New Yorku a v tamním areálu bude předcházet grandslamovému US Open. Tento scénář navrhuje americká tenisová asociace, aby pro hráče minimalizovala cestování i zdravotní rizika v souvislosti s nemocí covid-19.

Profesionální tenisové okruhy pořádané ATP, WTA a ITF jsou kvůli pandemii koronaviru přerušené od března. Pauza bude trvat minimálně do konce července, další osud sezony je ale nejistý. O dalších turnajích by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech.

Masters v Cincinnati má termín od 16. srpna, US Open začíná o dva týdny později. O návrhu uspořádat obě akce v New Yorku už podle místního deníku Times byli představitelé WTA i ATP informováni a američtí pořadatelé čekají na reakci.

Otázkou však zůstává, zda se na turnaj dokážou s ohledem na různá opatření jednotlivých států přesunout všichni tenisté a zda budou mít zájem o 'pobyt' v New Yorku, který je stále velmi zasaženým místem nemocí Covid-19.

Pokud dojde k uspořádání turnaje, tak tenisté budou muset být několik dní před odletem do New Yorku bez příznaků nemoci a nesmí přijít do styku s nakaženou osobou. Na samotném turnaji by se pak každý den vyplňovali zdravotní dotazníky, tenistům by byla měřena teplota a často by museli podstoupit testy.


Jak by mohl vypadat srpnový restart sezony
Tenisté mohou na mezinárodní turnaje zapomenout minimálně do konce července. Pokud by opravdu došlo k restartu sezony na začátku srpna, pak mají muži i ženy na programu akci ve Washingtonu, přičemž ženy by mohly vycestovat ještě do kalifornského San José.

V dalším týdnu by muselo WTA hledat náhradu, jelikož turnaj Premier 5 v Montréalu byl již kvůli opatřením proti koronaviru oficiálně zrušen. Muži naopak mohou stále živit naději, že se mužská část Rogers Cupu v Torontu uskuteční (rozhodnutí padne v první polovině června).

Následovat by měl zmíněný podnik v Cincinnati. Týden před startem US Open se má konat mužský turnaj ve Winston-Salemu, ženy by měly hrát na novém turnaji v Albany.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
misa
V USA v časech masových protestů "nepřizpůsobivých" bere koronavirus ještě někdo vážně?
Reagovat
Fandina
Proč by ho nebrali vážně? Nezmizel. Pořád řádí.
Reagovat
misa
Protože se při tom řádění může zcela nekontrolovaně šířit a tady se vymýšlejí úplné manévry kvůli zdravým tenistům.
Reagovat
Fandina
Právě proto, že jde o zdravé tenisty, tak nikdo nechce, aby se nakazili.
Reagovat
smazaný uživatel
Organizatori maju vyriešeny pobyt hracov v areáli..

A co mimo neho?..

Kde budu hraci byvat, co ludia s ktorymi sa budu stretavat, predpokladam, ze raz budu hladni, raz ich niekto bude do arealu aj viezt. Stretnu stovky ludi, ktori mozu mat covid. Asi bude v zaujme vsetkých, aby nosili masky, velmi zodpovedne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist