U Máchova jezera se do semifinále probojovali Rosol, Forejtek, Poljak, Nejedlý, Siniaková, Krejčíková, Malečková a Nosková

26. 6. 2020, 10:00
Aktuality 53
Na antukových kurtech ve Starých Splavech u Máchova jezera dnes proběhl poslední hrací den skupinové fáze hlavní soutěže pro 16 tenistů a tenistek. Své skupiny vyhráli a do semifinále postoupili jednička Lukáš Rosol, Jonáš Forejtek, Pavel Nejedlý, David Poljak, jednička ženského turnaje Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Jesika Malečková a Linda Nosková.
© machalakeopen.cz

Aniž by dnes museli nastoupit, mají jistý postup do další fáze Lukáš Rosol a Jonáš Forejtek. Jednička turnaje Rosol měl totiž dnes hrát s Michaelem Vrbenským, jenže ten kvůli zranění břišního svalu odstoupil a zkušeného českého veterána už nemůže z čela Skupiny A nikdo sesadit. Jistotu prvenství má také Jonáš Forejtek. Juniorský vítěz US Open se měl utkat s Václavem Šafránkem, který však kvůli zranění zadního stehenního svalu dnes nenastoupil.

Ve Skupině B rozhodl o semifinalistovi nejlepší poměr vyhraných a prohraných gamů. S bilancí 2-1 na zápasy a 4-2 na sety totiž skupinové boje skončily pro Jana Šátrala, Zdeňka Koláře a Pavla Nejedlého. Nejlepší poměr měl nakonec Nejedlý, jenž smetl 6-2 6-0 Martina Krumicha, Šátralovi k postupu nepomohla ani dnešní výhra 7-6(4) 6-3 nad Kolářem.

Skupinu C se třemi výhrami ovládl David Poljak, který po Tomášovi Macháčovi a Martinovi Dammovi porazil také Adama Pavláska. Bývalého člena elitní stovky žebříčku v dnešním přímém souboji o semifinále přehrál 7-6(1) 6-2.

Poljak se v zítřejším semifinále utká s jedničkou turnaje Rosolem, Forejtka vyzve Nejedlý.


Do semifinále prošla i jednička ženského turnaje Siniaková
Ze zamotané Skupiny D, ve které měly po dvou dnech všechny čtyři hráčky shodně po jednom bodu, postupuje do semifinále Linda Nosková. V dnešních utkáních 15letá Nosková porazila 6-2 2-6 10-8 Veroniku VlkovskouTereza Smitková smetla 6-1 6-3 Anastasii Detiucovou. Vzájemný zápas dnes úspěšných tenistek vyhrála Nosková, a proto se podívá do další fáze turnaje.

Jesika Malečková vyhrála všechny tři zápasy ve Skupině C a postupuje do semifinále. Zkušená Češka v přímém souboji o postup ze skupiny zdolala 6-0 3-6 10-8 sedmnáctiletou Darju Viďmanovou.

Barbora Krejčíková musela v přímém souboji o semifinále hodně bojovat. Johanu Markovou, která v žebříčku WTA figuruje skoro o 300 míst za ní, porazila až po obratu 1-6 6-1 10-8.

Semifinálové obsazení exhibičního turnaje Macha Lake Open ve Starých Splavech zkompletovala Kateřina Siniaková. Turnajová jednička vyhrála všechny tři zápasy ve Skupině A bez ztráty setu, dnes porazila 6-3 6-2 talentovanou Lindu Fruhvirtovou.

V semifinále Siniakovou vyzve Nosková, Krejčíková bude o finále bojovat proti Malečkové.

Obě finále jsou na programu v neděli. Turnaj je přístupný i pro diváky. Ti, kteří se k Máchovu jezeru nechystají, mohou dění od pátku do neděle sledovat na televizní stanici O2 TV Tenis.

Dotace starosplavské akce je 980 tisíc korun, jedná se již o druhý podnik v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Další díl se uskuteční na přelomu července a srpna v Liberci.

• MACHA LAKE OPEN •
Staré Splavy, antuka, 980.000 korun
páteční výsledky (26. 6. 2020)
• Dvouhra mužů •
Skupina A
Štyler - Svrčina 6-2 0-6 7-10
Skupina B
Šátral - Kolář 7-6(4) 6-3
Nejedlý - Krumich 6-2 6-0
Skupina C
Damm (USA) - Macháč 4-3 / skreč
Pavlásek - Poljak 6-7(1) 2-6
Skupina D
Paulson - T. Jiroušek 3-6 6-3 12-14
Pořadí skupin
• Dvouhra žen •
Skupina A
Kolodziejová - Miklová 6-2 6-2
Siniaková - L. Fruhvirtová 6-3 6-2
Skupina B
Krejčíková - Marková 1-6 6-1 10-8
Bejlek - B. Fruhvirtová 4-6 6-7(4)
Skupina C
Malečková - Viďmanová 6-0 3-6 10-8
Hradecká - Bartůňková 3-6 6-2 4-10
Skupina D
Detiucová - Smitková 1-6 3-6
Vlkovská - Nosková 2-6 6-2 8-10
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
tommr
poměrně hezkej a nečekaně vyrovnanej zápas. Vyhrála sice favoritka, ale na výhru se hodně nadřela. Linda Nosková je nepochybně velká naděje českýho tenisu ...
Na finále deblových partnerek Krejčíková vs Siniaková jsem hodně zvědavej ...
Reagovat
travar
Jsem rád, že se Linda Nosková líbila. Měli jsme štěstí, že dnes hrála dobře :)
Reagovat
sojka1
je to moc hezky tenis a Linda pusobi u vseho velmi prirozene, takze je nenapadna, neni tam asi to wow Fruhvirtek, proto se o ni "nemluvi", navic mozna pro jeji i tebou zminovanou nevyrovnanost, ale to nic, krasa je krehka, jak tu stale razim :-)) kazdopadne je do budoucna na co se tesit....
Reagovat
lvicek
A pripomina mi v obliceji trochu Nicole :).
Reagovat
sojka1
ja bych Kacence ty chyby nohou uz piskala... ;-)
Reagovat
lvicek
Semifinalovy den Macha Open si clanek nezaslouzil? Zajimave. Koukam jednim ockem na Lindu Noskovou proti Katce a tech par vymen, co jsem videla, tak se mi zdal Lindy tenis celkem pohledny.
Reagovat
jirkaS
katka začátek prochrápala, teď se zvedla
Reagovat
tommr
jj Linda Nosková se mi z těch našich mladých nadějí líbí asi nejvíc. Když trochu zlepší podání a odstraní ty zbytečný chyby tak bude hodně dobrá ...
Reagovat
jirkaS
konec báře nevyšel hladce, musela přes TB 9:7
Reagovat
jirkaS
ten závěr nějak fušuje :-/
Reagovat
jirkaS
bára hraje standardně (zkušeně)
skóre tomu odpovídá
Reagovat
sojka1
Maleckova si ale ten stav 4:5 ted pohlidala na servisu opravdu luxusne.... ;-)
Reagovat
sojka1
skoda, ta srdnatost si STB zaslouzila....
Reagovat
sojka1
jsem zvedava, jak dnes Linda Noskova s Kacenkou, na Terku M. v extralize uhrala gem, ale v Ricanech je mejdlo... :-)
Reagovat
travar
To nic neznamená. Linda má hodně kolísavé výkony a to i v rámci jednoho zápasu. Má pestrou hru, hraje rychle, takže je náchylná k chybám, kterých dělá někdy opravdu hodně. Když ale hraje dobře, je to pastva pro oči. Strašně šikovná holka s obrovským potenciálem. Každý tu mluví o sestrách Fruhvirtových (které nehrají tak pestře), o Nikole Bartůňkové (která nehraje tak rychle), ale skoro nikdo o Lindě Nosková, která hraje rychle a pestře a to se nevidí moc často.
Reagovat
sojka1
nemyslim, ze to neco znamena, Lindu vubec neznam... :-) jeji zapas jsem uvedla proto, ze ho beru jako konfrontaci s nasi dospelou spickou, a take ze jsem ho jako jeji jediny a cely videla ...
Reagovat
travar
Já jsem ji viděl mnohokrát. Až omezí ty nevynucené chyby, tak bude jendou hodně dobrá.
Reagovat
misa
Ženský tenis půjde doufám cestou větší kreativity (už dnes tam jsou zajímavé hráčky), takže by Linda N. měla mít výhodu.
Reagovat
blixa
Rozhoduje hlava a Linda N. je prostě hodná holka. Máme několik velkých nadějí, ale hlavu velké šampionky má jedině Brenda.
Reagovat
George_Renel
Trošku více o jejím soukromí. Je to Premium, ale mělo by to jít otevřít:
https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/tenistka-katerina-siniakova-tenis-otec-koronavirus-magazin-rodina-dnes.A200625_093652_lidicky_zar&h=D3B1489A15CC043A4D201231A64BD1E3
Reagovat
peek
Na Mácháči to měl vyhrát Macháč, to se rozumí. No a on to skrečne.
Reagovat
EllNino
Mysli, že skrecnul Damm, maj to tu blbě
Reagovat
tommr
pokud v zítřejším semifinále vyhrajou favoritky tak dojde na pikantní finále deblových partnerek Siniaková vs Krejčíková ...
Reagovat
Frick
Nedal jí Honza eso? Nedivil bych se.
Reagovat
EllNino
Byla v rozhovoru dnes
Reagovat
Frick
Jakym a co řikala?
Reagovat
tommr
Linda hraje s Katkou Siniakovou (k vidění na O2TV) a Brenda se Sárou Bejlek (k vidění na streamu: https://www.youtube.com/watch?v=i0ZgHhZI5yg) ...
Reagovat
sojka1
Sara je sikovna holcicka, ale Brenda je proste masina, ale jeste nevyhrala, ted ani nedopodavala set, je to boj... :-)
Reagovat
Fandina
Koukám, že je to další tenisový talent, to se jich ale vyrojilo, tak doufám, že se z nich i z těch trochu starších kluků dočkáme super tenistů.

A tohle jsem o ní našla na http://cztenis.cz/clanek/sara-bejlek-vyhrala-turnaj-tennis-europe-1-ve-spanelsku

Sára Bejlek vyhrála turnaj Tennis Europe 1 ve Španělsku

25.08.2019

Sára Bejlek (2006, TK Agrofert Prostějov) vyhrála mezinárodní turnaj Tennis Europe Grade 1 hráček do 14 let ve Španělsku SÁNCHEZ-CASAL YOUTH CUP U-14. Ve finále Sára porazila Španělku Caballero Chica 6:4, 6:1. Bejlek se Slovenkou Pirohovou vyhrála i soutěž čtyřher.
Reagovat
sojka1
diky za info, jinak holky sehraly hezky zapas, trochu neprehledu na siti (hra primo na souperku) trochu jim tam litaly svetlusky, ale kdyz jsou proti sobe dve takova paratka, nemohou tolik vyuzivat razance z micu souperky (level vymeny jeste neudrzi) a musi si pak vsechno (zrychlenim) oddrit samy... tak proc by si pro oddech nezasvitily.... :-)) Sara se statecne drzela, bohuzel STB si nevynutila, zapas mohl byt jeste vetsi nervy, ale zazdila uz TB, v nem vedla 4:1 a pak uz neuhrala ani bod. Ale chapu, kdyz vybojovany naskok tece z rakety pryc, pocit zmaru a beznadeje je v tomhle veku obrovsky.... modni okenko - stejne bilozlute obleceni se skladanou sukynkou nesejne delky, barvy kzizem prohozene.... :-)
Reagovat
tommr
to oblečení nezvolily zrovna štastně - na streamu se mi obě strašně pletly ...
Reagovat
sojka1
vzdyt tam stejne litaly jen dve sukynky na nozickach, bila byla Sara a zluta Brenda... :-))
Reagovat
tommr
já to měl puštěný jen na pozadí v malým okénku a tam se mi obě pletly - jak vzhledem tak hrou ...
Reagovat
sojka1
uplne si to maluju: "Sukynka pred zrcadlem"... :-)) Sara je levacka...
Reagovat
tommr
Lucka už na mladý holky nestačí. Dneska prohrála i s Nikol Bartůnkovou ...
Reagovat
jirkaS
Bartůňková se nezdá :-o
Reagovat
sojka1
v STB stacilo nezkazit...
Reagovat
sojka1
jak dneska servis nevim, ale Hrada uz neudrzi balon, bud souperku vystrili nebo se vyhazi, ne ze by drive byla drzak, ale rychlejsi urcite....
Reagovat
Fandina
Na O2 TV Tenis Sport jsou hezké rozhovory. Teď Poljak po výhře nad Pavláskem. Je to sympoš a pak Forejtek. Někdo tu psal, že je malý, ale to byl asi omyl, protože je to kluk jako hora. A zaujalo mě, že má sestru, které je dvanáct a hraje také tenis a to výborně. Na netu jsem se dozvěděla, že letos v únoru Eliška Forejtková získala zlatou medaili na halovém mistrovství republiky mladších žákyň.
Reagovat
sojka1
tak jeste kluk roste, Jonase jsem videla naposledy vloni, 175 cm, bajoko... :-)
Reagovat
Fandina
Uvádí se u něj výška 180 cm, ale mě to připadá víc. Naživo jsem ho viděla jednou vloni v září v Říčanech.
Reagovat
Fandina
mně
Reagovat
Fandina
Takže ze skupiny Kolář, Šátral, Nejedlý, Krumich nakonec postoupí Nejedlý.
Reagovat
Fandina
Poměr game by měl být Nejedlý 1,42 Kolář 1,32 Šátral 1,28
Reagovat
jirkaS
jsem zvědav na zápas sini-linda
Reagovat
sojka1
dobre budou ty dve deti, Sara s Brendou, ja snad vyrazim, to bych jeste stihla... :-))
Reagovat
jirkaS
já jsem jen na číslech :-(
Reagovat
tommr
pokud bude hrát Linda tak jako v předchozích zápasech tak to bude jednoznačná záležitost pro Katku ...
Reagovat
Fandina
Nosková vyhrála skupinu, porazila Vlkovskou, má dva body a Smitková porazila Detiuc, také dva body, ale Nosková vyhrála vzájemný zápas se Smitkovou.
Reagovat
Fandina
Macháč skrečnul Dammovi, takže do semifinále postoupí vítěz zápasu dvou P.
Reagovat
Fandina
O2 TV Sport Tenis vysílá z prvního kurtu na Splavech, před začátkem měli studio a teď je zase pěkný komentář, zápasu. Ale trochu mě mrzí, že nejsou streamy i z ostatních kurtů, když se hrají zároveň čtyři zápasy. Při barvách na Nova Sportu měli na Voyo i ostatní zápasy.
Teď hraje Kolář se Šátralem a zatím pěkný mač.

Jinak ale ostatní kurty jsou
https://www.youtube.com/channel/UCKnBCAVaJWzH8tSd_dM8SpQ
https://www.vistasport.cz/vistatv/stream.aspx
Reagovat
jirkaS
tak, co ukážou holky?
Reagovat
travar
hezký tenis :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist