Umag na vlastní oči: Favorité v chorvatské zimě postupují

28. 7. 2011, 12:26
Aktuality 2
Třetí hrací den v Umagu nepřinesl žádné výraznější překvapení. Ke konci nám začalo jemně pršet, tak doufám, že ve čtvrtek bude počasí lepší...
Nešťastný způsob léta v Umagu

V prvním středečním zápase jsme se usadili na Grandu, kde se proti sobě postavili Ramos a kvalifikant Naso. Ital s podporou Naso Army v zádech od začátku nestačil na strojovou hru Ramose, ten byl po celý zápas lepším hráčem a výsledek 6-1 6-3 odpovídá tomu rozdílu, který byl od začátku patrný. Ramos je pro mě zatím největší překvapení turnaje, hráč s určitě velkým potenciálem do budoucna, co nedá balon zadarmo, a myslím, že Dolgopolovi v dalším kole může slušně zatopit.

Na centru hrál domácí Ljubičič, proti němu Ferrero. Ljuba v prvním setu až moc lehce 6-1, Ferrero postupně zařadil vyšší rychlost a vynutil si třetí set. V něm si oba vzali podání, koncovku setu pak za stavu 4-4 zvládl lépe Španěl a jde dál. Nepřišlo mi, že by Ljubičič na konci o ten postup chtěl zabojovat, vypadalo to spíš, že už měl sbaleno na cestu za oceán.

Z dalších zápasů: Robredo po rozehrávce skrečoval Berlocqovi bez jediného balonu, Dolgopolova na centru jsem neviděl, šel jsem se mrknout na čtyřku Seppi/VagnozziBrown/Kohlmann. Italové měli set a k tomu 2-0 ve druhém, pak ale Němci ožili několika super údery Dustina a vrátili se do zápasu. Když se pak vedle něj zvedl i veterán Kohlmann, zrodil se jejich zasloužený postup v super tie-breaku. Brown to slušně řeže, ale myslí i na lidi, je to showman a rozhodně umí lidi pobavit.

Umag na vlastní oči:

Co letos dělá pořadatelům určitě vrásky, je počasí. Na Chorvatsko je tu abnormální zima a jde určitě o nejchladnější ročník za posledních pět let. To se samozřejmě projevuje hlavně na návštěvnosti, centrkurt ještě nebyl plný a stejné je to i na kurtech okolo, kde normálně bývá narváno k prasknutí.

Na závěr opět pohled na dnešní zápasy. U Čiliče s Haasem čekám vyrovnaný zápas, Marin díky volnu v prvním kole bude hrát ve čtvrtek první utkání, takže to od něj asi nebude ideální. Souběžně se hraje Rochus – Fognini, jako vždy to bude hlavně o přístupu Fabia - talent od pánaboha s náladovostí Marka Heinze je opravdu hodně nečitelný.

Následuje Chela se Staracem - Chela se stejně jako Čilič představí poprvé, co jsem ho ale viděl v tréninku, maká na 120 % a toto bude podle mě nejlepší zápas dneška. V posledním zápase dvojhry by pak měl Seppi přejít přes Junqueiru.

pva, TenisPortal.cz, Rafael

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim do Umagu :-) chtel jsem se zeptat na dvojici Kavcic/pospisil. Zatim maji na servisu i prijmu neskutecny procenta, to hraji tak dobre, nebo byli souperi slabi? pristi kolo zrejme narazi na Cilice s Zovkem, jak toto stretnuti vidite? diky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Al Gore nám bohužiaľ klamal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist