Úspěšný debut Duckworta: V Brisbane porazil Mahuta

1. 1. 2012, 09:36
Aktuality 2
ATP BRISBANE - Devatenáctiletý Australan James Duckworth si dnes prožil úspěšný debut na turnaji ATP. Na domácí půdě v Brisbane proměnil divokou kartu ve skalp 80. hráče světa Nicolase Mahuta a postup do 2. kola
James Duckworth

Zatímco James Duckworth oslaví 21. ledna své 20. narozeniny, jeho prvnímu soupeři na okruhu ATP Nicolasi Mahutovi bude 30 let. Věkového rozdílu, nasbíraných zkušeností ani rozdílu téměř 200 míst v žebříčku se však australský mladík nezalekl a debut si osladil nečekaným vítězstvím.

275. hráče světa Duckwortha, který byl dosud jen jednou ve druhém kole challengeru a v Brisbane hrál na divokou kartu, dokonce nepoložil ani zaspalý vstup do utkání. V něm prohrával už 1-4, za podpory publika ovšem vývoj ještě úvodní sady otočil a nakonec za pouhých 61 minut zvítězil 6-4 6-4.

"Věděl jsem, že mě čeká kvalitní soupeř a že pokud mám vyhrát, musím hrát dobře. A já toho byl schopný," komentoval svůj zatím životní zápas Duckworth, který na tiskové konferenci jen těžko skrýval úsměv.

"Bylo to skvělé, když lidé fandili 'Aussie, Aussie, Aussie'. A když jsem podával na vítězství, začali tleskat. Byl to úžasný pocit. Je to něco, o čem jsem snil, hrát na takovém stadionu. Doufám, že to můžu dokázat po několik let," dodal šťastný mladík ze Sydney.

"Mám za sebou dobrou přípravu, pár velmi těžkých týdnů. Ale dostal jsem se do nějlepší formy, jakou teď mohu mít. Byl jsem tu připravený hrát v kvalifikaci, do hlavní soutěže jsem se dostal až na poslední chvíli," vyprávěl o chvílích před turnajem Duckworth a dodal, že nemohl uvěřit tomu, že si zahraje na centrálním kurtu Pata Raftera.

O čtvrtfinále se Duckworth utká buď s druhým nasazeným Gillesem Simonem, nebo Američanem Ryanem Sweetingem.

V Brisbane se dnes ve dvouhře konaly pouhé dva zápasy. Ve druhém již potvrdila roli favorita turnajová trojka Aleksandr Dolgopolov z Ukrajiny, který porazil 7-6 6-2 Kolumbijce Allejandra Fallu.

Jediným českým zástupcem v soutěži bude Radek Štěpánek, jenž do sezony vstoupí duelem proti Matthewu Ebdenovi z Austrálie. Lukáš Dlouhý i Jan Hernych skončili v kvalifikaci na raketě domácího Chrise Guccioneho.

Murray postupuje ve čtyřhře
Nasazenou jedničkou je světová čtyřka Andy Murray, který včera oznámil angažování legendárního Ivana Lendla jako trenéra. Britský tenista se v 1. kole utká až v úterý s Kazachem Michailem Kukuškinem.

Nicméně první soutěžní zápas má Murray už za sebou. Ve čtyřhře spojil síly s bývalým finalistou Australian Open Marcosem Baghdatisem a společně porazili snadno 6-2 6-2 Giralda s Nišikorim.

- ATP 250 BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 434.250 dolarů)
nedělní výsledky (01. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Dolgopolov (3-Ukr.) - Falla 7-6(3) 6-2
Duckworth (Austr.) - Mahut (Fr.) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Baghdatis/Murray - Giraldo/Nišikori 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Blahopřeju ale taky sis to mohl nechat na jindy já si vsadil na Mahuta
Reagovat
smazaný uživatel
nejsi sám taky sem ho měl naloženého, spíš si myslím že to bylo neuměním mahuta než uměním duck.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist