Úvodní den v Newportu překvapení nenabídl

5. 7. 2011, 09:44
Aktuality 6
ATP NEWPORT - Bulhar Dimitrov, turnajová dvojka, v prvním kole proti Argentinci Dabulovi nezaváhal. Postupuje i Olivier Rochus nebo domácí Young. Nasazenou jedinčku Isnera čeká dnes první zápas proti Slovákovi Beckovi.
Grigor Dimitrov

Kromě ženských podniků v Budapešti a Bastadu hrají tento týden muži na trávě v Newportu. Včera vstoupila do turnaje nasazená dvojka Grigor Dimitrov. Bulharský tenista při své premiéře v Severní Americe zvítězil nad Brianem Dabulem za hodinu a tři minuty po setech 6-2 a 6-4.

20letý tenista ztratil po svém prvním podání jen tři míčky, odvrátil tři breakbally a servis ani jednou neztratil. „Tráva je zde rozhodně jiná než ve Wimbledonu. Každý turnaj na trávě je jiný. Zahrál jsem dnes několik odlišných úderů, snažil jsem se měnit tempo hry a dopadlo to dobře,“ dodala světová šedesátka, která ve druhém kole Wimbledonu nestačila na Francouze Tsongu.

„Chci svou hru neustále zlepšovat. Rád hraji na trávě. Zde v Newportu vám to ani nepřipadá, že jste na turnaji. Je to jako prázdniny,“ řekl mladý Bulhar, kterého ve druhém kole čeká pravděpodobně Ivo Karlovič. Ten dnes odehraje zápas prvního kola proti domácímu Kudlovi. 

Do dalšího kola včera postoupili ještě další dva nasazení tenisté. Své zápasy zvládli shodně až ve třech setech Olivier Rochus, zdejší semifinalista z roku 2009, a domácí Alex Bogomolov.

Dnes do turnaje vstoupí nasazená jednička John Isner, kterého vyzve Slovák Karol Beck. Do hry zasáhne také poražený z nejdelšího zápasu tenisové historie Nicolas Mahut, kterého čeká Argentinec Decoud. Na divokou kartu startuje také po celou kariéru zraněními sužovaný Němec Tommy Haas, který vyzve krajana Michaela Berrera.

Výsledky 4. 7. 2011 - ATP World Tour 250 - Newport , tráva - dotace 442.500 USD:

Dvouhra - 1.kolo:
Bemelmans (Belg.) - Gremelmayr (Něm.) 6-4 6-2
Bachinger - Brown (oba Něm.) 7-6 (9-7) 6-7 (5-7) 6-1
Dimitrov (2-Bul.) - Dabul (Arg.) 6-2 6-4
Bogomolov (5-USA) - Zverev (Něm.) 4-6 6-3 6-1
O. Rochus (6-Belg.) - Jones (Austr.) 6-4 3-6 6-3 
Young (USA) - Capdeville (Chile) 6-2 6-1.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co to tam maj v tom Newportu za kurt? tři v jednom?
Reagovat
smazaný uživatel
fakt tak, jsem to uz omrkla, areal je z obdelniku, na kazdem pak opravdu navazne tri kurty vedle sebe, ctyrhra mozna vzdy jen na tom prostrednim, mobilni umpire na koleckach... usporna reseni, co se vam nezda? :-))
(Myslim, ze je to tak kvuli lepsi udrzbe travy na vetsi souvisle plose.)
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem, pustila jsem si na oficialnim webu videa, je to tam nesmirna pohoda, takove neformalni, domacke, Bulhar ma pravdu, prazdniny!
Reagovat
smazaný uživatel
Viděli jste někdo ten kurt v Newportu? Neuvěřitelné, z jedné strany bez části na debla a na druhé i s ním, neuvěřitelné :D
Reagovat
smazaný uživatel
...Grigor Dimitrov. Nejmladší hráč mezi nejlepší stovkou žebříčku ATP...

Pokiaľ sa nemýlim( :-)) ak áno opravte ma), tak najmladším je už Tomič.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic tam je len prvy tyzden tak sa to myli este... :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist