Uzdravený Berdych v Marseille hladce postupuje. Čeká ho Čilič

17. 2. 2011, 15:41
Aktuality 12
ATP MARSEILLE - Tomáše Berdycha chřipka již zřejmě netrápí. Po vynuceném odstoupení z turnaje v Rotterdamu zahájil bez problémů další halovou soutěž v Marseille, kde si snadno ve dvou setech poradil s domácím Rogerem-Vasselinem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych má letos na kontě semifinále z Čennaí a čtvrtfinále z Australian Open a Rotterdamu. Minulý týden ho v Holandsku o lepší výsledek připravila chřipka, kvůli které o semifinále proti Tsongovi vůbec nebojoval.

Po sedmi dnech od svého posledního zápasu vstoupil do halového turnaje v Marseille, kde dosud ze tří startů vyhrál jediné utkání. Letos měl jako druhý nasazený v prvním kole volný los a měl tak dostatek času vyhnat nemoc z těla. 

O čtvrté čtvrtfinále na čtvrtém letošním turnaji svedl souboj s domácím Eduardem Rogerem-Vasselinem, kterého na loňském antukovém French Open porazil snadno ve třech setech.  Podobně skončilo i dnešní utkání v hale.

Oba tenisté se ve druhém vzájemném střetnutí opírali o dobrou úspěšnost podání, přesto se český hráč v šesté hře dostal ke třem brejkbolům a proměněním toho posledního rozhodl o osudu první sady. 

Až 122. hráč tenista světa Roger-Vasselin se proti světové sedmičce držel ve hře bojovným výkonem. V pátém gamu při svém servisu prohrával už 0-40, ovšem všechny brejkboly dokázal odvrátit. Berdych ale začal čím dál více potvrzovat roli favorita a další brejkbol na 4-3 už proměnil. Při jeho potvrzování sice podruhé během krátké chvíle neudržel vedení 40-0, devátým esem a skvělým prvním servisem ale komplikace odfoukl. 

Zápas mohl nejlepší český tenista současnosti ukončit při podání houževnatého Francouze, ten ale první mečbol odvrátil. Své vyřazení tím jen o pár okamžiků oddálil. Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí poslal svou mališkost do čtvrtfinále čistou hrou při sém podání. 

Berdych v zápase trvajícím 74 minut nečelil žádnému brejkbolu a zvítězil 6-3 6-4.

"Jsem spokojený s tím, jak to jde. Poslední dva dny pro mě znamenaly velké zlepšení. Dnes jsem hrál docela dobře, zvlášť servis mi hodně pomohl," citoval oficiální server ATP Tour Berdycha, jenž v zápase zaznamenal 11 es. 

V boji o semifinále narazí na Marina Čiliče, kterého v roce 2009 porazil na antuce v Davis Cupu, i na rychlém povrchu v Šanghaji.

"Na zápas se těším," řekl Berdych k příštímu duelu s Čiličem. "Hrajeme hodně podobným stylem, agresivně od základní čáry. Teď jsme ale v hale, kde je povrch docela rychlý, takže se dají předvádět i trochu jiné věci, o což se budu pokoušet," dodal.

Dvaadvacetiletý Chorvat, jemuž se poslední rok příliš nedařilo a v žebříčku se propadl na 28. místo, dnes vyhrál 7-6 6-3 nad Philippem Petzschnerem. Německého oponenta tak porazil ve dvou setech i ve třetím vzájemném utkání.

Tursunov pokračuje na vzestupu
Dmitrij Tursunov je bývalou světovou dvacítkou. Poslední dva roky ho však trápilo zranění paty, se kterou byl i na operaci. I proto se loni v žebříčku propadl až do šesté světové stovky.

V úvodu roku se ale dostává do dobré formy. V lednu vyhrál challenger v Singapuru a minulý týden v Rotterdamu prošel kvalifikací do druhého kola, ve kterém potrápil Tomáše Berdycha.

Nyní si zahraje čtvrtfinále v Marseille, kde nejprve udolal devatenáctiletého Bulhara Dimitrova a dnes si poradil 7-6 6-3 i s pátým nasazeným Ivanem Ljubičičem z Chorvatska. Zatím ve dvou zápasech ani jednou neztratil své podání.

O semifinále se utká se světovou desítkou Jürgenem Melzerem z Rakouska.

Na vítězné vlně pokračuje Robin Söderling. V Marseille dnes vyhrál ve dvou tie-breacích nad domácím Nicolasem Mahutem a čeká ho čtvrtfinále s dalším Francouzem Llodrou.

Posedmé se Gilles Simon utkal s Michailem Južným a posedmé s ním prohrál. V hale v Marseille se ruský tenista radoval z postupu do čtvrtfinále po výhře 3-6 6-3 6-3. Nyní ho čeká další Francouz Tsonga.

- ATP 250 MARSEILLE (Francie, tv. povrch / hala, 576.000 eur) -
čtvrteční výsledky (17. 02. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (2-ČR) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-3 6-4
Tursunov (Rus.) - Ljubičič (5-Chorv.) 7-6(4) 6-3
Čilič (Chorv.) - Petzschner (Něm.) 7-6(3) 6-3
Söderling (1-Švéd.) - Mahut (Fr.) 7-6(8) 7-6(5) 
Južnyj (3-Rus.) - Simon (Fr.) 3-6 6-3 6-3
Llodra (8-Fr.) - Kamke (Něm.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
prosim nevite kde se da zletovat zdarma na inbternetu zapas BERDYCH - CILIC
Reagovat
smazaný uživatel
Marinovi se poslední dobou moc nedaří což je škoda pač je to výborný tenista. Přeju Tomášovi ať se mu to podaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja věřím že tomas to zvladne.nevite na jake internetove adrese by se dal ten zapas s cilicime online sledovat.ale a by to bylo zdarma.diky
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsportcom.com/v-0/18/90/v-189174.html
Reagovat
smazaný uživatel
bomba že vyhrál. Ale čilič má formu jako hrom. Myslím, že Berdych nemá šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Si dovolím nesouhlasit. Berdych na Čiliče určitě má. A zítra to potvrdí.
Reagovat
smazaný uživatel
Prý že Čilič má formu jako hrom :D tak to je fór roku...
Reagovat
smazaný uživatel
Porazil Melzera co chceš víc? Berdych by proti Melzerovi neuhrál ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědav, jak dopadne zápas s Čiličem, oba jsou ranaři, asi tam moc výměn nebude. Dnes Tomáš velmi dobře podával, bude-li takto podávat i s Čiličem, bude to mít Marin velmi těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Supertennis, satelit Hotbird 8, 13 stupňů východně, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm.
Reagovat
smazaný uživatel
jen tak dal!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist