V Acapulku postupuje i Zahlavová-Strýcová. Dál jdou také favoritky

25. 2. 2009, 09:21
Aktuality 0
WTA ACAPULCO - Z pěti českých tenistek se na turnaji v Acapulku se hned čtyři dostaly do 2. kola. Čtyřlístek v úterý doplnila Barbora Zahlavová-Strýcová, která otočila utkání proti Slovince Klepačové. Vstup do soutěže zvládla také loňská vítězka Pennettaová a nejvýše nasazená Venus Williamsová.
Barbroa Zahlavová-Strýcová

Dvaadvacetiletá Barbora Zahlavová-Strýcová po třech prohrách v řadě konečně uspěla. V Acapulku zvládla otočit utkání proti Slovince Klepačové a postoupila do druhého kola. Pokud si chce po dvou letech zahrát ve čtvrtfinále, musí vyřadit třetí nasazenou Španělku Carlu Sauarezovou-Navarrovou. Ta před třemi týdny prohrála ve Fed Cupu s Šafářovou i Kvitovou, před týdnem odstoupila z turnaje v Bogotě kvůli potížím s loktem.

Na cestu za obhajobou loňského triumfu se vydala Italka Flavia Pennettaová, která už pět let v Acapulku nechyběla ve finále. Před týdnem v Bogotě úvodní kolo nezvládla, ale v Mexiku porazila Rusku Koryttcevovou 6-3 6-1, přestože třikrát ztratila svůj servis. Soupeřka však po svém podání uhrála pouhých 15 fiftýnů a ani ve svém třetím letošním zápase neuhrála jediný set.

Potíže měla v úvodu nejvýše nasazená hráčka. První letošní zápas Američanky Venus Williamsové na antuce přinesl vyrovnaný souboj, když čerstvá vítězka z Dubaje o svém postupu přes Španělku Nurii Llagosteraovou rozhodla až ve třetím setu.

Ve druhém kole se dnes představí Petra Cetkovská proti vítězce turnaje v Bogotě Martinezové-Sanchezové a v čistě českém duelu na sebe narazí šampionka z roku 2004 Iveta Benešová a Klára Zakopalová. Vítězka střetnutí už čtvrtfinálovou soupeřkou zná. Bude jí Mathilde Johanssonová, proti které v druhém kole nenastoupí kvůli svalovému zranění Italka Garbinová.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Klepačová (Slovin.) 2-6 6-1 6-4
V. Williamsová (1-USA) - Llagosterová (Šp.) 6-4 4-6 6-2
Pennettaová (2-It.) - Korytcevová (Ukr.) 6-3 6-1
Suarezová (3-Šp.) - Kutuzovová (Ukr.) 7-5 6-3
Dulková (5-Arg.) - Olaruová (Rum.) 6-3 6-2
Garbinová (7-It.) - Craybasová (USA) 7-6(4) 4-6 6-3
Martinezová (8-Šp.) - Parraová (Šp.) 6-2 6-3
Arnová (Maď.) - Gallovitsová (Rum.) 6-2 6-3
Aniová (Est.) - Mayrová (Rak.) 4-6 7-6(1) 6-4
Parmentierová (Fr.) - Torresová-Sandovalová (Mex.) 6-2 6-3
Johanssonová (Fr.) - De Los Riosová (Par.) 6-4 6-1
Szavayová (Maď.) - Orliková (Běl.) 7-5 7-5

Dvouhra - 2. kolo:
M. Johanssonová (Fr.) - Garbinová (It.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist