V Brisbane Češky září, v Aucklandu zbyla jediná

4. 1. 2011, 13:39
Aktuality 1
První kolo turnaje v Aucklandu přežila jediná česká hráčka. Zuzana Ondrášková ani Sandra Záhlavová dnes úspěšnou Renatu Voráčovou nenapodobily a s úvodním podnikem WTA sezony se rozloučily. První kolo bylo zároveň posledním také pro Dinaru Safinovou, která nestačila na obhájkyni titulu Wickmayerovou.
Sandra Záhlavová

Zvlášť Sandra Záhlavová musí svého vyřazení z turnaje hodně litovat. Svůj zápas s favorizovanou Alize Cornetovou měla totiž výborně rozehraný a za stavu 6-3 5-2 byla blízko postupu do druhého kola. Česká tenistka ale důležité momenty zápasu nezvládla; prohrála deset gamů v řadě a po více než dvou a půl hodinách prohrála 6-3 5-7 0-6.

Mnohem jednoznačnější průběh měl duel mezi Zuzanou Ondráškovou, která byla v Aucklandu poprvé po třech letech nasazena přímo do hlavní soutěže turnaje WTA, a Maďarkou Gretou Arnovou. Třicetiletá Češka se na kurtu nezdržela ani hodinu a 88. hráčce světa podlehla 1-6 0-6. Ondrášková jediný game získala při podání soupeřky, se kterou přitom všechny tři předchozí vzájemné duely vyhrála.

Přes dvě hodiny bojovala o postup do dalšího kola obhájkyně titulu a letos druhá nasazená Yanina Wickmayerová. Soupeřkou Belgičanky byla bývalá světová jednička Dinara Safinová, která by letos ráda zapomněla na loňskou nevydařenou sezonu. Nový rok ale nezačala nejlépe, s Wickmayerovou prohrála 3-6 7-6 1-6.

"Bylo to náročné, hrála opravdu dobře. (Safinová) si zaslouží vrátit se v žebříčku nahoru," pochválila Belgičanka svou soupeřku po vítězném utkání.

Wickmayerová vstoupila do zápasu lépe, brzy vedla 3-0 a zdálo se, že i letošní sezonu začne Safinová utrápeně. Ruska ale srovnala na 3-3, a i když set ztratila, utkání vzdát nehodlala. Druhou sadu odstartovala lépe ona, Wickmayerová sice srovnala, ovšem Safinová ovládla tie-break.

"Na konci druhého setu jsme hrály nejlíp," komentovala výkon obou tenistek Belgičanka. "Ani se nedá říct, že jsem druhý set prohrála, protože jsem hrála špatně, prostě mě přehrála."

Rozhodující sada ale patřila právě Wickmayerové, která hned sebrala Safinové podání a vedení už nepustila. "Říkala jsem si, že ve třetím setu musím hrát agresivněji. Naše šance v něm byly 50:50, proto bylo důležité dobře začít," dodala belgická hráčka.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Arnová (Něm.) - Ondrášková (ČR) 6:1, 6:0, Cornetová (Fr.) - Záhlavová (ČR) 3:6, 7:5, 6:0, Wickmayerová (2-Belg.) - Safinová (Rus.) 6:3, 6:7 (2:7), 6:1, Görgesová (4-Něm.) - Medinaová (Šp.) 6:4, 6:0, Arvidssonová (8-Švéd.) - Paszeková (Rak.) 6:3, 6:1, Suárezová (Šp.) - Oprandiová (It.) 6:3, 7:6 (9:7), Watsonová (Brit.) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 6:1, 6:1, Halepová (Rum.) - Moritaová (Jap.) 6:0, 7:6 (7:3), Lisická (Něm.) - Molinerová (Arg.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Mirzaová/Voráčová (3-Ind./ČR) - Borwellová/Pelletierová (Brit./Kan.) 6:3, 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist