V Buenos Aires jsou ve čtvrtfinále čtyři Španělé včetně Ferrera

14. 2. 2014, 16:59
Aktuality 4
ATP BUENOS AIRES - Už pět let turnaji v Buenoa Aires vládnou Španělé a také letos se jim na argentinské antuce daří. Mezi osmičku čtvrtfinalistů se totiž dostalo hned šest španělských tenistů v čele s Davidem Ferrerem.
David Ferrer

David Ferrer si od roku 2010 oblíbil únorové turnaje na antukách v Jižní Americe a pokaždé si odtud odvezl minimálně jednu trofej. V Buenos Aires startoval třikrát: před čtyřmi lety prohrál až ve finále, poslední dva ročníky vyhrál.

Letos se mu začátek sezony příliš nevyvedl, když utrpěl nečekané porážky s Brandsem a Luem. Na Australian Open pak splnil 'povinnost' postupem do čtvrtfinále. v němž podlehl Berdychovi, nyní už je však v Argentině opět největším adeptem na titul.

Jednatřicetiletý Španěl ve dvou zápasech ještě neztratil set, s domácím Maximem Gonzálezem a s Kolumbijcem Santiagem Giraldem však na kurtu strávil dohromady čtyři hodiny.

Ferrer se na prvním antukovém turnaji od loňského finále na Roland Garros trápí především na servisu. Se Giraldem o něj musel neustále bojovat, ztratil ho hned v prvním gamu a poté ještě třikrát, soupeř dokonce ve druhé sadě podával na vyrovnání, nejvýše nasazený tenista ale zdramatizování nepřipustil a nakonec i třetí vzájemný duel vyhrál ve dvou setech.

V Buenos Aires tak Ferrer neprohrál už 12 zápasů v řadě. Ve čtvrtfinále se pátý hráč světa utká s krajanem Albertem Ramosem, s nímž jediné střetnutí předloni v hale ve Valencii bez potíží vyhrál. Ramos ve 2. kole potřeboval necelou hodinu na postup přes Itala Filippa Volandriho.

Ve čtvrtfinále je i vítěz z roku 2011 Nicolás Almagro. Čtvrtý nasazený Španěl, který letošní sezonu odstartoval kvůli zranění ramena teprve minulý týden, měl namále s krajanem Danielem Gimenem Traverem. Za stavu 1-6 4-5 a 15-30 byl dvakrát od vyřazení, k mečbolu však soupeře nepustil a na konec zvítězil 1-6 7-5 6-4.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 567.760 dolarů)
čtvrteční výsledky (13. 02. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Giraldo (Kol.) 6-4 7-6(1)
Almagro (4-Šp.) - Gimeno-Traver (Šp.) 1-6 7-5 6-4
Chardy (8-Fr.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-3 3-6 7-6(3)
Ramos (Šp.) - Volandri (It.) 6-2 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
M. González/Schwank (Arg.) - Chardy/Dlouhý (Fr./ČR) 2-6 6-4 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
v titulku se píše:
V Buenos Aires jsou ve čtvrtfinále čtyři Španělé včetně Ferrera

V článku zase stojí:
Mezi osmičku čtvrtfinalistů se totiž dostalo hned šest španělských tenistů v čele s Davidem Ferrerem

a já sám jsem ve čtvrtfinále napočítal Španělů pět ... :)
Reagovat
gigin
http://www.atpchampionstour.com/news/tennis/2014/delray-beach-preview-roddick-makes-debut.aspx
Reagovat
gigin
Carolyn musí vřískat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist