V Casablance začala antuková část sezony, výhrami odstartovali Berlocq a Sousa

7. 4. 2014, 18:17
Aktuality 9
ATP CASABLANCA - Na jediném tenisovém turnaji ATP na africkém kontinentu dnes odstartovala část sezony na antuce. Soutěž v marocké Casablance odstarovala dvěma zápasy, v nichž si připsali dvousetové vítězství Argentinec Carlos Berlocq i pátý nasazený Joao Sousa z Portugalska.
Carlos Berlocq

Carlos Berlocq zvládl první kolo i na druhém letošním turnaji na antuce. V únoru ho argentinský tenista zvládl na domácí půdě v Buenos Aires, dnes v Casablance si poradil 6-4 6-1 s Rusem Tejmurazem Gabašvilim., přestože už ve třetím gamu přišel o podání. Hned vzápětí se mu však podařil rebrejk a do konce utkání si už své servisy pohlídal.

Berlocq tak Gabašvilimu oplatil fousaté prohry z roku 2005, kdy s ním prohrál na antukových challengerech v Barceloně a Poznani. O první letošní čtvrtfinále se jednatřicetiletý Berlocq utká buď s turnajovou osmičkou Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem, nebo Kazachem Michajlem Kukuškinem.

Dnes do soutěže vstoupil také pátý nasazený Joao Sousa, který loni na podzim i díky skalpu Davida Ferrera překvapil triumfem na halovém turnaji v Kuala Lumpuru. Aktuálně 38. hráč světa v Maroku odstartoval výhrou 6-2 6-4 nad Nizozemce Igorem Sijslingem, který tak od únorového semifinále v Rotterdamu, kde neudržel vedení proti domácímu Čiličovi, prohrál už šesté utkání v řadě.

V druhém kole si pětadvacetiletý Portugalec Sousa zahraje s vítězem duelu mezi dvěma kvalifikanty Belgičanem Davidem Goffinem a Španělem Carballesem Baenou.

V tříkolové kvalifikaci se úspěšně rozehrál 27. hráč světa Gilles Simon. Francouzský tenista by tak v Casablance mohl zopakovat svůj povedený rok 2008, kdy v Maroku začínal rovněž v kvalifikaci a nakonec po sérii osmi výher slavil titul.

Nejvýše nasazeným hráčem turnaje ATP World Tour 250 je Jihoafričan Kevin Anderson, role turnajové dvojky pak padla na Francouze Gaëla Monfilse.

- ATP 250 CASABLANCA -
(Maroko, antuka, 485.760 eur)
pondělní výsledky (07. 04. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Sousa (5-Portug.) - Sijsling (Niz.) 6-2 6-4
Berlocq (Arg.) - Gabašvili (Rus.) 6-4 6-1
Čtyřhra - 1. kolo:
J. Murray/Peers (2-Brit./Austr.) - Čermák/Jelgin (ČR/Rus.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Denis92
Roger Federer has taken a wild card into next week?s Monte-Carlo Rolex Masters.
Zaujimave..to som rozhodne necakal po tom, ako hral IW aj Miami a navyse aj DC.. Zeby sa chystal vynechat Madrid alebo Rim ? Mozno v tom obdobi bude Mirka rodit, tak si chce nahradit to tymto turnajom..tazko povedat co je za tymto rozhodnutim.
Reagovat
Fandina
Gilles má super zarostlou bradu, ale Delbonis ho porazil ve dvou setech, i když se snažil, takže nic moc od něj tady.
Reagovat
kada.tom
lol ... tak hlavně že Simon hrál kvaldu, ale buchne v 1. kole, ale dobře mu tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13D
Arriadia - frekvence 10873 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
Reagovat
Fandina
Zápas Simon Delbonis šel teď live na SuperTennise.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, italští přátelé už v Casablance taky začali. Obraz byl stejné nevalný jako na té marocké TV. Když je špatný zdroj, ani přepočet do HD rastru nepomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte proč hrál v Casablance Gilles Simon kvaldu
Reagovat
George_Renel
Eurosport dává turnaj WTA a Slovak Sport ATP.....
Reagovat
smazaný uživatel
Proč zvláštní? Slovakšport turnaje ATP 250 vysílal už loni. Eurosport na 4 roky přišel o práva na všechny nejdůležitější turnaje WTA. Tak gigantický propad ve vysílání tenisu můžou záplatovat zakoupením malých turnajů International.
Význam Premier turnajů (hlavně kategorií PM a P5) je ovšem o světelné roky před všemi těmi Katovicemi apod.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist