V Charlestonu jsou v semifinále dvě 19leté naděje Ostapenková a Kasatkinová

8. 4. 2017, 08:37
Aktuality 70
WTA CHARLESTON - Jelena Ostapenková vyhrála s Caroline Wozniackou i druhý vzájemný zápas. Také v Charlestonu Dánku přehrála ve dvou setech a poprvé v sezoně vyhrála čtyři zápasy po sobě. Druhou devatenáctiletou semifinalistkou je Ruska Darja Kasatkinová, která si zahraje o své první finále na okruhu WTA.
Jelena Ostapenková

66. hráčka světa Jelena Ostapenková byla při losu antukového turnaje v Charlestonu nejmladší a žebříčkově nejníže postavenou hráčkou, v silné konkurenci však postoupila už mezi kvarteto nejlepších. Na okruhu WTA je v semifinále popáté v kariéře, z toho podruhé na podniku kategorie Premier. 

Lotyšská tenistka, která v červnu oslaví 20. narozeniny, měla v prvních třech kole štěstí na los a roli papírové favoritky vždy potvrdila. Na silnou soupeřku narazila až ve čtvrtfinále, v němž čelila šampionce z roku 2011 a finalistce tří letošních turnajů Caroline Wozniacké.

Ostapenková se však bývalé světové jedničky stejně jako loni v New Havenu nezalekla a tak i druhý vzájemný duel vyhrála bez ztráty setu. Tentokrát ve večerním duelu zvítězila 6-2 6-4 a soupeřce překazila návrat do Top 10 a šanci na první letošní titul.

"Je to úžasný pocit postoupit tady do semifinále. V Charlestonu jsem poprvé a moc si to tu užívám," radovala se Ostapenková. "Dnes to byl strašně těžký zápas, protože Caroline je skvělá hráčka. Věděla jsem, že musím hrát agresivně a být konzistentní."

Lotyšská tenistka soupeřku přestřílela na vítězné údery 40-14, ale udělala také o dost více nevynucených chyb (26-6). "Hrála opravdu dobře, věřila svým úderům. Často trefovala čáry, všechno jí fungovalo. Já mohla dnes jen bojovat, ale nestačilo to," řekla Wozniacká. 

Ostapenková si o své třetí finále na okruhu WTA, na němž zatím čeká na premiérový titul, zahraje s naopak nejstarší hráčkou v pavouku - o více než patnáct let starší Mirjanou Lučičovou. Chorvatku už letos v Aucklandu porazila.

Pětatřicetiletá Lučičová hraje v Charlestonu poprvé od roku 2001, kdy tehdy dělala sběračku míčků i Shelby Rogersová. A právě Američanku ve včerejším čtvrtfinále porazila 6-7 6-1 6-1.

"Bylo těžké hrát proti publiku, Shelby odtud pochází. Ale to je normální, jen je to těžké. Ovšem cítila jsem, že fanoušci jsou zdvořilí, jen povzbuzovali svou favoritku," řekla Lučičová. "Dnes byl znovu neuvěřitelně silný vítr, přesto jsem znovu dokázala hrát skvělý tenis. Vyhrát v těchto podmínkách je pro mě oborvský úspěch."

Lučičová bude usilovat o své teprve šesté finále na okruhu WTA. Vyhrát dosud dokázala tři turnaje - v letech 1997 a 1998 v chorvatském Bolu a v sezoně 2014 v kanadském Québeku.

Také v druhém semifinále se představí devatenáctiletá tenistka. Ruska Darja Kasatkinová v pátek porazila 6-4 6-1 Rumunku Irinu Beguovou, která v Charlestonu skončila i při své třetí účasti ve čtvrtfinále, a potřetí v kariéře a poprvé mimo domácí půdu postoupila do semifinále.

O první finále si Kasatkinová zahraje proti rozjeté devětadvacetileté Němce Lauře Siegemundové. Přemožitelka Lucie Šafářové či Venus Williamsové, proti které ve druhém kole přežila dva mečboly, v prvním čtvrtfinálovém duelu porazila 6-2 6-4 Lotyšku Anastasii Sevastovovou.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 776.000 dolarů
páteční výsledky (07. 04. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ostapenková (Lot.) - Wozniacká (5-Dán.) 6-2 6-4
Siegemundová (Něm.) - Sevastovová (8-Lot.) 6-2 6-4
Kasatkinová (Rus.) - Beguová (10-Rum.) 6-4 6-1
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Rogersová (USA) 6-7(7) 6-1 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Šafářová/Matteková-Sandsová (1-ČR/USA) - Bradyová/Riskeová (USA) 6-3 6-2
Peschkeová/Grönefeldová (ČR/Něm.) - Spearsová/Srebrotniková (USA/Slovin.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

70
Přidat komentář
Fandina
Lucic je ošetřovaná, zajímalo by mě, jestli na turnaji jsou připraveni na to, kdyby obě hráčky požádaly o ošetřování na stejnou pauzu.
Reagovat
horska.kraslice
Mirjana srovnala na 1:1. Ať už to dopadne jakkoliv, tak před Mirjanou klobouk dolů, ta energie v jejím věku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Užívá si každý míček.
Obě hrají ostře, žádný dlouhý výměny.
Bude záležet, jestli Ostapenko udrží emoce.
Reagovat
EllNino
je neopotřebovaná, jak nehrála spoustu let, ta muže hrát do 40 pokud nebude zraněná a bude mít chuť :)
Reagovat
FulnekUltras
Naducaný nerváček už má dost...
Reagovat
tommr
přání otcem myšlenky? :)
Reagovat
VlS
pěkně, zaslouženej postup. Tak to vyhraj.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm potřetí nepotvrzený brejk.. to zamrzí
Reagovat
dunphy
Známá nechutná podvodnice Siegemund. Snad vykape s kanárem. :D
Reagovat
dadaft
Lauro Lauro, ten MTO si věříš jen ty sama,,,,,,,,,,,,
Reagovat
horska.kraslice
pravděpodobně dojela.
Reagovat
smazaný uživatel
Maky nic moc zatim, strašně moc nevyužitých šancí....
Reagovat
smazaný uživatel
Hm zbytečně 1. set v hajzlu...
Reagovat
EllNino
ITF není WTA no :)
Reagovat
smazaný uživatel
Andrianjafitrimo porazila Markéta nedávno (6:1 a 6:3) navíc teď se hraje v hale, Maky měla v 1. setu dvakrát brejk a ani jednou ho nepotvrdila. Soupeřka Maky je úroveň ITF takže je to jedno
Reagovat
EllNino
ale vědomí, že se hraje na WTA turnaji může svazovat ruce, přeci jen
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud vím tak ani Andrianjafitrimo nemá žádné zkušenosti s WTA a Maky už má i výhru v hlavní soutěži WTA. Byla by velká velká škoda kdyby dnes prohrála. Praha je zase strašně silně obsazená a bude strašně těžké tam vyhrát alespoň zápas.
Reagovat
EllNino
neplánuj prosímtě, víme, co loni způsobilo pulroční stopku ...
Reagovat
tommr
???
Reagovat
EllNino
no tak víme, jak byla loni na tom nadějně a pak přišlo zranění, které ji na pul roku vyřadilo ze hry, proto nemá cenu nic plánovat a užívat si každou její výhru, protože nikdy nevíš, kdy se něco může po.srat
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i tak je to dobrá zkušenost a snad to Maky nakopne, pomalu nastává čas aby se Maky začala více orientovat na WTA a nejvyšší kategorie ITF.
Reagovat
dadaft
Laura je nebezpečná mrška, ale doufám, že ji Darja nakonec přejede.
Reagovat
Krisboy
Kdepak!
Reagovat
VlS
No, Lauře se ve třetím úplně rozpadla hra, seka chyby, teď MTO před servisem Darji. Nějak mě ta Laura sere, Darjo vygumuj ji z kurtu!
Reagovat
skott
neskutečný ten medical Siegmund, to je vážně špinavost a drzost s jakou si to vyžádala...
Reagovat
d@ve
Naštěstí to Daria ustála.. :) Nechala ji trochu namlsat a pak ji utřela..
Reagovat
Fandina
Ostapenko včera nedala Caro šanci. Na co sahla, to jí vycházelo. Fandila jsem Caro, ale musím říct, že se mi ta odvážná a útočná hra Ostapenko moc líbila. A také se mi líbí její cop.
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2017&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com

Barča je sice nasazeá jednička, ale titul tam může ovládnout uplně každá, v první kole čeká rozehraná kvalifikantka, pak asi Bel a dál nemá cenu se koukat, jsou tam hodně dobré hráčky, divokou kartu přijala Carlička, je tam Julča Goerges, Vinci, kterou dostala Týna Plíšková atd atd ...Laura Siegemung s Golubic by mohl být dobrý matchup :)

Další WC získala Beka Masarová, tak snad se zadaříí :)
Reagovat
Fandina
Týna Vinci porazila letos v Dubaji, bylo to tedy nahoru a dolů, tak jsem zvědavá, jak se jí to povede teď. Doufám, že ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Kajka opět končí... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Že tě to vůbec překvapuje, vždyť ta už nemá na to ani vyhrát zápas na okruhu ITF
Reagovat
smazaný uživatel
Schmiedlová jede xD
Reagovat
EllNino
Nevím už, s kým jsem se o tom bavil, asi s dunphym ? ... Cagla ten ITF fakt bude hrát a dokonce kvaldu, a to na 25 000 v Pelhamu :) Tam už se chytit prostě musí
Reagovat
dunphy
Joo, se mnou. Tak uvidíme, snad tam už něco uhraje. Potřebuje trochu povzbuzen8 před blížícím se domácím turnajem
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska má narozeniny a fanoušci jí udělali video z fotek od jejích začátků až do současnosti... :)
https://www.youtube.com/watch?v=UNbmtthA3-k
Reagovat
EllNino
Tak Petra Martic se dostala z kvaldy až do finále, dneska to odnesla Ola Rogowska, takže to vypadá, že se po zranění Peťa vrací do fory, to by bylo moc fajn ...

Ve finále bude ale čekat postrach Von Deichman, ne které si vylámala zuby už Kája Muchová a dneska bohužel i Danka :/

Tak tedy věřím, že si Petra odveze titul :) Ale bude to sakra těžké :) ...
Reagovat
Davor1
Nechápem, na jaku jarmilu sa Hantuchová motá po týchto dedinských ITF-kach, kde ju porážajú "tenistky", o ktorých snáď ani v živote nepočula. Čo jej to v jej veku akože dáva? Neskutočné, ako si za tie posledné 2 roky degradovala kariérne štatistiky. Nikto jej už nevezme úspechy, ktoré dosiahla, ale neverím, že by nedokázala lepšie využiť čas, ako týmto behaním po na jej úroveň totálne podradných turnajoch, kde akurát stráca čas, peniaze a istým spôsobom aj tenisové meno.
Reagovat
smazaný uživatel
Málokdy s tebou souhlasím, ale v tomhle teda 100%.
Reagovat
EllNino
Daniela tenis stále miluje a asi se s ním těžko loučí, trošku takový tenisový Hašek, vyčítá se to i Štěpcovi třeba, ale ten i letos ukázal, že má stále na tu stovku herně, pokud se dá zdravotně dokupy, ale Daniela už víc než rok paběrkuje a stále si asi nedokáže připustit, že už má nejlepší dávno zasebou :/ ...

Já ji na těch turnajích nevidím rád, ale zase mám radost, že aspoň ještě pár jejích zápasů uvidím ...
Bohužel už její výkony nestačí ani na výhru na 25 000 turnaji
Reagovat
Davor1
Ja hlavne nechápem, prečo sa doslova vysr*la na debla. V minulej sezóne len 7 zápasov, tento rok ani jeden. Však keď ju tenis stále baví a chýbala by jej tá atmosféra veľkých turnajov, tak v debli mohla ešte niekoľko rokov patriť medzi špičku, má na to všetky predpoklady. Podľa mňa keď to už v singli proste neide, tak je pre takú hráčku totálne zbytočný prechod na ITF, najlogickejšie riešenie by bolo preorientovať sa na štvorhru a hrať veľké turnaje. Ona to robí presne naopak, debla úplne vypustila a strápňuje sa na piditurnajoch pre poloamatérky a juniorky. Však to musí byť pre bývalú top hráčku neskutočne náročné vôbec ustáť psychicky, jednú prehru za druhou, navyše proti srandatenistkám na srandaturnajoch.
Reagovat
Kozoroh
Asi je hloupá. Singl upřednostňuje před deblem za každou cenu. Možná žije iluzí, že se z toho marasu vyhrabe a proto vypustila debl. Debl by jí bral čas na podřadné turnaje.
Reagovat
EllNino
jj v deblu by byla špičkou, tím jsem si jist ...
Reagovat
misa
Konce některých kariér jsou pro fanoušky hodně smutné... Třeba Errani se pár týdnů před třicítkou propadla už na 121. místo a nemá tak ani žebříček na hlavní soutěž French Open.
Reagovat
smazaný uživatel
To samé Francesca :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ta ale nehraje zatím turnaje ITF a snad hrát nebude. Je smuté vidět špičkové tenistky na tak podřadných turnajích kde je kapacita hlavního dvorce 50 lidí a nejsou tam ani sběrači a konec je konec kariéry se tak stává neskutečně nedůstojný (ale některé si to zaslouží viď Maruš)
Reagovat
smazaný uživatel
je konec tam nemá bejt. Má to bejt konec se tak stává
Reagovat
EllNino
jenže Francesce je skoro 37 ... Sara by měla být na vrcholu kariery
Reagovat
skott
Danka všechny tyhle otázky vysvětluje v tomto rozhovoru z konce minulé sezony...

http://sport.aktuality.sk/c/247335/daniela-hantuchova-konecne-som-pochopila-liptakove-slova/

hrát čtyřhru taky není jen tak, i na ten je třeba adekvátní ranking, který již delší čas nemá. Kombinovat ho v její pozici na pomezí wta, itf nebo jen itf není snadné, protože potřebuje stabilní partnerku, aby to mělo smysl...
Reagovat
Davor1
Diky moc, to som nečítal...
Reagovat
Fandina
Hezké, šťastná do děva :-))
Reagovat
skott
Hodně milosrdné skore pro Wozniacki, Ostapenko ji místy doslova ničila. Hrála neuvěřitelně sebevědomě a vycházelo jí skoro všechno, včetně jindy nespolehlivého servisu.
Nejlepší moment ale přišel v prvním setu při 2-5, kdy po absolutní dominanci Ostapenko, Piotr s naprosto vážnou tváří Wozniacki řekl, že dobře podává i returnuje a má převahu... hned v dalším gemu po dalším nechytatelném esu Ostapenko se na něj do hlediště jen trpce usmála...:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě je Ostapenko sympatická? :D

BTW: Zápas jsem neviděl, ale asi měla Ostapenko den, že jí tam všechno padalo a možná se na Caro trochu projevilo, že hrála 2. a 3. kolo v rozmezí několika málo hodin...
Reagovat
skott
mám ji rád, je svérázná + její srandovní grimasy mě vždycky dostanou:)
Byl to určitě jeden z nej výkonů, jaký jsem od Jeleny viděl, ale na únavu Wozniacki bych to v žádném případě neházel. Vždyť měla zasebou jen dva zápasy a celkově míň času na kurtu než samotná Ostapenko. Navíc to nebylo poprvé, co od ní dostala.
Reagovat
smazaný uživatel
No, podruhý. :D Tak ty máš rád snad všechny tenistky z východu kromě Viky, to je zvláštní...
Reagovat
skott
všechny zdaleka ne. Azarenka si za to může sama, jaká je blbka. Čistě tenisově jsem jí měl vždycky rád, je to hráčka přesně podle mého gusta.
Reagovat
smazaný uživatel
Prej blbka. Jsi tady jeden z posledních, co jsou mi sympatický, tak si to nekaž... A který teda nemáš rád? :D
Reagovat
misa
Nevím, jak ti může být skott sympatický, když nadává Vice a o Caro jednou napsal, že hraje zbabělý tenis :) Ale komentáře má zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš asi jako s Haitikem. Ten taky nemá rád Caro a Viku, ale fandí Mashe a navíc už jsem se s ním viděl osobně (se skottem teda ne :D). A jak sám říkáš, skott má zajímavé komentáře, což už je tady vzácnost...
Reagovat
skott
nemám žádný seznam v hlavě:) spousta mě prostě jenom nezajímá, než že bych je neměl rád. Azarenka je spíš vyjímka podobně jako Nasťa Rodionova nebo dřív Taťjana Pučkova.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak tu Rodionovu chápu. O ní ses tady ale nikdy moc nezmiňoval, že bys ji neměl rád. Asi proto, že hraje tužku... :D
Reagovat
EllNino
v Charlestonu měla zase nějaký exces s Vickery, není o ní slyšet, ale jakmile se náhodou dostala do kvaldy turnaje, už se zase předvedla jako pizda :D
Reagovat
skott
já myslím, že Nasťa trpí nějakou duševní poruchou, aspoň takový jsem z ní měl vždycky pocit, když jsem jí viděl naživo během turnajů. Její chování podle mě nemá nic společného s vývojem zápasů jako u jiných hráček.
Reagovat
EllNino
jako že má potřebu se hádat ? :)
Reagovat
skott
spíš celková podrážděnost, agresivita u jiných hráček jsem tohle mimo zápas nikdy nezažil. Viděl jsem jí třeba s Hradeckou a ještě se ani nezačlo hrát a ona už byla nasupená na všechny kolem. Málokdo s ní vyjde, přestože je špičková deblistka, tak s ní nikdo nechce dlouhodobě hrát.
Reagovat
EllNino
jak je vidět, nevydrží to ani její vlastní sestra :) kterou mám narozdíl od ní docela v oblibě
Reagovat
skott
tak já nejsem typ člověka, který by se do hráček trefoval při každé příležitosti jako většina tady předvádí nejen u Azarenky nebo třeba Bouchard, Halep nebo Máši, ať udělají nebo řeknou cokoliv. I Ivanovic jesm dal pokoj..:))
Reagovat
smazaný uživatel
To máš naprostou pravdu.
Reagovat
Davor1
Škoda, že Ostapenko dokáže podobný výkon predviesť tak 2-3 krát za celý rok, ináč by už bola úplne inde.

Wozniacka je proti agresívnym súperkám, ktoré majú dobrý deň absolútne bezmocná, ten jeh herný štýl je tragický, včera v tom zápase pôsobila vyslovene ako komparz.
Reagovat
EllNino
tak pořád jí je teprve 19, to se poddá, ona je taková "svá" slušně řečeno :D

Caro teď přícházejí ne moc oblíbené povrchy v podobě antuky a trávy, jsem zvědav, jestli udrží nastolené tempo letošní sezony i tam, ale má naplánovano spoustu turnajů koukám :)
Reagovat
skott
zatím je nevyrovnaná, ale jak napsal EllNino v 19 letech s jejím stylem hry, to není překvapivé.
jinak je pravda, že při takovém výkonu soupeřky se Wozniacki většinou nechytá. A přestože na zelené antuce se jí narozdíl od té evropské vždycky dařilo, tak podobnou rychtu už schytala před lety v Charlestonu ve finále od Lisicki.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist