V Číně se letos budou konat čtyři turnaje ATP. V Rusku zůstala jen Moskva

23. 2. 2022, 23:43
Aktuality 0
Na okruhu ATP se letos budou čtyři turnaje v Číně, na rozdíl od ženské WTA Tour, jež je kvůli kauze čínské tenistky Shuai Peng pro sezonu 2022 zrušila. ATP dnes zveřejnila kalendář na druhou polovinu sezony po Wimbledonu.

Tenisty čekají v Číně čtyři turnaje v září a říjnu, hrát budou v Chengdu (ATP 250), Zhuhai (ATP 250), Pekingu (ATP 500) a Šanghaji (ATP Masters 1000).

WTA zrušila pro letošek všechny turnaje v Číně kvůli aféře kolem Shuai Peng, stejně krok udělala ITF. Bývalá světová jednička ve čtyřhře na sociálních sítích obvinila bývalého komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení a poté na nějakou dobu zmizela z veřejného života. Představitelé WTA několikrát vyslovili obavy o její zdraví a bezpečí a odvolali letošní čínské turnaje. Tenistka se od té doby několikrát objevila na veřejnosti a své tvrzení o sexuálním napadení popřela.

Změnou v kalendáři ATP Tour je přesunutí zářijového turnaje v Petrohradu do kazašského Nur-Sultanu. Říjnový Kremlin Cup v Moskvě v kalendáři nechybí.

Kalendář turnajů pro sezonu 2022 najdete na stránkách atptour.com.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist