V Delray Beach už se hraje bez největších favoritů. Po Isnerovi končí i Anderson

19. 2. 2015, 14:52
Aktuality 2
Největší adepti na zisk titulu v americkém Delray Beach v letošním ročníku neuspějí. Po Johnu Isnerovi se s turnajem nečekaně rychle rozloučil i nejvýše nasazený Kevin Anderson, který ve včerejším utkání druhého kola prohrál s Yen-Hsun Luem 6-7 3-6.
Kevin Anderson

Podnik ATP v Delray Beach se prvního velkého překvapení dočkal už v úterý, kdy vypadl John Isner, a den poté se s turnajem rozloučil i patnáctý hráč světa Kevin Anderson. Jihoafričan nestačil na Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu ve vyrovnaném souboji, jehož první sadu musel rozhodnout tie-break. Lu v něm sice od stavu 6-2 promarnil čtyři setboly v řadě, vzápětí si ale vypracoval pátý a ten už využil.

V úvodu druhé sady se diváci dočkali prvního brejku, ale Anderson svůj náskok dlouho neudržel. Hned v další hře přišel favorit o svůj servis, v šesté hře mu Lu prolomil podání ještě jednou a poté už zápas bez problémů dotáhl do vítězného konce.

"Takhle jsem dnes zahrát nechtěl," připustil po svém vyřazení Jihoafričan, který v Delray Beach žije a trénuje. "Cítil jsem, že jsem pomalý, a (Lu) se držel své taktiky. Nebylo to nejpovedenější utkání," dodal.

Andersonovo včerejší vyřazení znamená, že se na turnaji poprvé od roku 2006 nedostal ani jeden ze dvou nejvýše nasazených hráčů do čtvrtfinále. A také to, že se znovu nezlomilo prokletí favoritů: ve 23leté historii turnaje uspěl nejvýše nasazený hráč jen jednou, v roce 2009 zvítězil domácí Mardy Fish.

Příštím soupeřem tchajwanského tenisty bude pátý nasazený Adrian Mannarino, který v chladném Delray Beach porazil domácí divokou kartu Denise Kudlu za necelou hodinu dvakrát 6-2.

"Vyhovovalo mi, že je tu dost chladno a pomalý kurt. Dobře jsem se hýbal, zatímco Denis kazil o něco víc než já," řekl po utkání Francouz.

Proti nenasazenému soupeři nezaváhal ani čtvrtý hráč v pavouku Ivo Karlovič. Chorvatský veterán sice o generaci mladšímu Thanasi Kokkinakisovi neprolomil ani jednou podání, sám si ale svůj obávaný servis také pokaždé udržel, a tak se zápas musel rozhodnout v tie-breacích. V obou byl úspěšnější Karlovič, který i díky 21 esům zvítězil 7-6 7-6.

"Dnes jsem to měl obtížné, protože (Kokkinakis) se může opřít o svůj forhend, a taky dnes trochu foukal vítr," komentoval utkání jeho vítěz, který navzdory blížícím se 36. narozeninám nepřemýšlí o konci kariéry. "Jsem zdravý a silnější než kdy předtím, takže nevidím důvod, proč bych měl přestat," uvedl Karlovič.

Výsledky - Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 549.230 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Lu (Tchaj-wan) - Anderson (1-JAR) 7:6 (8:6), 6:3
Karlovič (4-Chorv.) - Kokkinakis (Austr.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:2)
Mannarino (5-Fr.) - Kudla (USA) 6:2, 6:2
Johnson (7-USA) - Rublev (Rus.) 6:3, 6:3

Komentáře

2
Přidat komentář
ipko
tak Mannarina by mal poraziť..
Reagovat
ipko
Lu sa rozbehol po tom neskutočnom obrate s Grothom.. teraz má šancu dostať sa ešte, na Kudlu aj Mannarina určite herne má.. ale pre mňa najväčší favorit je Ivo a dúfam že to celé vyhraje..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist