V Dubaji uvidí semifinálový souboj Venus se Serenou

19. 2. 2009, 22:56
Aktuality 0
WTA DUBAJ - Tenisoví diváci se na turnaji v Dubaji dočkají atraktivního souboje sester Williamsových. Ty dnes postoupily do semifinále, když starší Venus vyřadila Rusku Jelenu Dementěvovou a mladší Serena Srbku Anu Ivanovičovou.
Venus a Serena Williamsovy

Venus Williamsová měla před zápasem s Jelenou Dementěvovou výrazně lepší vzájemnou bilanci a že na Rusku umí, potvrzovala i dnes. Agresivní hrou soupeřku zatlačila a v pohledných dlouhých výměnách méně chybovala. Znovu si pomohla skvělým servisem, po němž ztratila pouhých 13 fiftýnů, a za hodinu a osmnáct minut vyhrála dvakrát 6-3.

Osmadvacetiletá Američanka dnes málem přepsala historické tabulky, když jedno z jejích podání letělo rychlostí 208 mil za hodinu. Míček však skončil mimo vyhraněnou výseč a svůj nejrychlejší servis v historii ženského tenisu z French Open 2007 tak zatím nepřekonala.

Mladší ze sesterského dua Williamsových Serena měla dnes se Srbkou Anou Ivanovičovou problémy hlavně při proměňování brejkbolů. Čtyři z patnácti však využila a ve dvou setech vyhrála.

Obě sestry se utkaly zatím osmnáctkrát a mají vyrovnanou bilanci 9-9. Naposledy se radovala Venus po výhře v základní skupině loňského Turnaje mistryň.

"Jsme teď nejlepší hráčky na okruhu. Obě teď hrajeme svůj nejlepší tenis," sebevědomě prohlásila Serena.

Překvapivou finalistkou bude naopak jedna z dvojice Kaia Kanepiová, Virginie Razzanová. Přemožitelka Jankovičové Estonka Kanepiová si poradila s Ruskou Jelenou Vesninovou a Razzanová ve dvou dramatických setech udolala semifinalistku letošního Australian Open Věru Zvonarevovou.

- WTA PREMIER DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Ivanovičová (8-Srb.) 6-4 6-4
V. Williamsová (6-USA) - Dementěvová (4-Rus.) 6-3 6-3
Razzanová (Fr.) - Zvonarevová (5-Rus.) 7-6(7) 7-5
Kanepiová (16-Est.) - Vesninová (Rus.) 6-3 7-5

Semifinálové dvojice: S. Williamsová - V. Williamsová, Kanepiová - Razzanová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist