V Indian Wells se v březnu kvůli koronaviru hrát nebude, pořadatelé hledají jiný termín

29. 12. 2020, 17:06
Aktuality 9
Tenisový turnaj v Indian Wells, jenž je vzhledem ke své prestiži označován za "pátý grandslam", se kvůli koronaviru v tradičním březnovém termínu neuskuteční. Mužská organizace ATP uvedla, že by se turnaj mohl hrát později v sezoně.
Indian Wells

Prestižní podnik v kalifornském Indian Wells, na němž každoročně startují nejlepší tenisté a tenistky, se měl uskutečnit 8. až 21. března. Ovlivněn koronavirovou pandemií bude druhý rok po sobě, letos v březnu byl bez náhrady zrušen.

"Kvůli dopadům covidu-19 se BNP Paribas Open v Indian Wells nebude hrát v obvyklém březnovém termínu. Jsou stanovena náhradní data, v nichž by se teoreticky mohl turnaj později v sezoně uskutečnit," uvedla ATP, jež dnes zveřejnila termíny turnajů na osmý až třináctý týden příštího roku. Zatím potvrzený kalendář uzavírá jiný prestižní turnaj mužů a žen v Miami, jenž se má na Floridě hrát 22. března až 4. dubna.

Nová sezona tenistů má odstartovat příští týden turnaji v Delray Beach a Antalyi. Začátek úvodního grandslamu sezony Australian Open byl kvůli koronavirovým omezením posunut z tradičního termínu v půlce ledna o tři týdny na 8. února.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
misa
Turnaj, který se zřejmě nebude hrát dva roky je těžké označit jako "pátý grandslam".

Podle wikipedie je turnaj nejnavštěvovanější po grandslamech, takže jeho vlastník - ubohý miliardář (jmění okolo 78 mld USD) by přišel o zamýšlený zisk z "lidských zdrojů", takže je jasné, proč se hrát nemůže.
Reagovat
FulnekUltras
https://techfocus.cz/veda-vesmir/2737-covid-test-si-budete-moci-udelat-bezbolestne-i-primo-doma.html
Reagovat
milik254
Pořádat turnaje bez diváků, s testováním a vytvářením bublin je procedura, kterou si ne každý pořadatel prostě nemůže dovolit
Reagovat
TML
Na to, jak se neustále kasali, že jsou 5. grandslam, bych čekal, že zrovna oni toho schopni budou smile
Reagovat
FulnekUltras
během ledna se ještě v USA začnou dít věci... takže se ani moc nedivím... smile
Reagovat
smazaný uživatel
no, kez by hele... ale moc tomu neverim, ty soudy uz jsou tezce zaujaty proti Trumpovi
Reagovat
TML
Už jsem to tady psal, US Open, který je podobného rozsahu, byl zorganizován v bublině úplně v pohodě, tak by neměl být problém u IW. Nebo snad kalkulujou, že v pozdějším termínu by mohli být peníze z diváků? Nevím...
Reagovat
tommr
a ty náhradní data jsou jaký? V článku to nikde nevidím. smile Každopádně je to velká škoda a přesun na jakýkoli pozdější termín znamená jen další komplikace, protože by to bylo na úkor nějakýho jinýho turnaje ... smile
Reagovat
cabuna
Na zahraničních forech se psalo,že uvažují bud před a nebo po US open
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist