V Kodani dnes uspěla jen Zakopalová. Kristýna Plíšková potrápila Na Li

2. 8. 2010, 23:26
Aktuality 0
WTA KODAŇ - Do halového turnaje v Kodani dnes zasáhly tři ze šesti českých tenistek. Do druhého kola postoupila jen Klára Zakopalová, naopak Renata Voráčová a Kristýna Plíšková dohrály. Osmnáctiletá Plíšková však potrápila světovou jedenáctku Na Li z Číny.
Klára Zakopalová

Sedmá nasazená Klára Zakopalová se radovala po vítězství nad Rossanou de los Riosovou z Paraguaye 6-3 6-7 6-0. Plzeňská rodačka mohla vyhrát ve dvou setech, ve druhém však neudržela vedení 5-3.

Osmadvacetiletá Zakopalová vyhrála poprvé od Wimbledonu, kde postoupila do osmifinále. Pak se kvůli nemoci odhlásila z Prague Open a následně prohrála v prvních kolech v Bad Gasteinu a v Istanbulu.

Soupeřkou 51. hráčky světa v boji o čtvrtfinále bude buď Němka Tatjana Maleková, nebo Dánka Malou Ejdesgaardová.

Renata Voráčová pak Zakopalovou nenapodobila a s Němkou Angelique Kerberovou prohrála vysoko dvakrát 1-6. Voráčová tak nenavázala na vítězství z marockého Fezu, kde na místní antuce Kerberovou jedinkrát ze čtyř soubojů porazila.

V posledním utkání dne neuspěla Kristýna Plíšková. Vítězka wimbledonské juniorky dostala do turnaje divokou kartu a druhé nasazené Li Na z Číny podlehla ve dvou setech 6-7 3-6.

Osmnáctiletá Češka si však proti světové jedenáctce, jež letos hrála semifinále na Australian Open a čtvrtfinále ve Wimbledonu, ostudu neudělala. V úvodním setu se dostala ze ztráty 3-5 a v tie-breaku dokonce vedla 4-2 a při dvou servisech 5-4. O deset let starší soupeřka ale kritickou situaci ustála, a když v závěru druhé sady rodačce z Loun dvakrát sebrala nefungující servis, vyhrála za 87 minut 7-6 6-3.

Plíšková hrála v hlavní soutěži podniku WTA počtvrté, dosud ale ještě neuhrál ani set. Dnes k němu byla nejblíže.

V úterý zasáhnou do boje v Kodani další tři české hráčky. O první výhru od semifinále Wimbledonu se proti Rumunce Cirsteaové pokusí turnajová trojka Petra Kvitová; dále budou hrát Iveta Benešová a Sandra Záhlavová. Nasazenou jedničkou je domácí hvězda Caroline Wozniacká.

- WTA INTERNATIONAL KODAŇ (Dánsko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (02. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (7-ČR) - De los Riosová (Par.) 6-3 6-7(6) 6-0
Li Na (2-Čína) - Krist. Plíšková (ČR) 7-6(5) 6-3
Kerberová (8-Něm.) - Voráčová (ČR) 6-1 6-1
Görgesová (5-Něm.) - Vögeleová (Švýc.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist