V Kuala Lumpuru si o titul zahrají Južnyj a uvolněný Golubjov

2. 10. 2010, 19:25
Aktuality 4
ATP KUALA LUMPUR - V malajsijském Kuala Lumpur se největší favorité nedostali ani přes čtvrtfinále, čehož dnes k postupu do finále využili Rus Michail Južnyj a dosud suverénní Kazach Andrej Golubjov.
Michail Južnyj

Michail Južnyj v Kuala Lumpuru odehrál tři zápasy a ve všech musel o postup bojovat ve třech setech. Ale stejně jako včera proti Baghdatisovi i dnes v duelu s krajanem Igorem Andrejevem dokázal otočit nepříznivý vývoj utkání a vyhrát 3-6 6-0 6-2. 

"Byl to moc těžký zápas, i když to podle výsledku druhého a třetího setu moc nevypadá. Igor hrál v prvním setu výborně, ale bylo vidět, že po zranění ještě stále není v ideální formě," komentoval Južnyj. 

Osmadvacetiletý Rus letos postoupil do čtvrtého finále a drží se ve hře o premiérový start na Turnaji mistrů. Aktuálně mu v žebříčku této sezony patří desátá příčka.

O druhý letošní titul a především potřebné body v boji o Londýn ho čeká nečekaně Andrej Golubjov, který naopak v Malajsii ve čtyřech zápasech ještě neztratil ani set. Poradil si s nejvýše nasazeným Söderlingem a dnes i turnajovou pětkou Davidem Ferrerem.

"Nebylo snadné ho porazit, protože skvěle braní a umí hrát od základní čáry. Zítra to bude zcela jiné utkání. Južnyj má jiný styl a umí měnit hru," řekl Golubjov.

Třiadvacetiletý Kazach letos patří k hráčům s největším zlepšením, neboť v žebříčku za necelý rok vyletěl přibližně o 100 míst. V Kuala Lumpuru hrál sice teprve potřetí ve čtvrtfinále, vždy pak ale dokázal dojít až do finále. Letos v Hamburku dokonce senzačně triumfoval.

Skvělé období dokumentuje také úspěch v Davis Cupu, když před 14 dny pomohl své zemi k premiérovému postupu mezi elitu. A příští rok pravděpodobně Kazachstán povede proti Čechům.

"Davis Cup mi dodal hodně energie a zadostiučinění. To je to, proč se teď cítím tak uvolněně a jsem ve formě," konstatoval mladý Kazach. 

Ve finále deblu jsou Čermák s Mertiňákem
Golubjov mohl postoupit i do finále čtyřhry, společně s Istominem ale nestačili na druhou nasazenou dvojici František Čermák a Michal Mertiňák. Česko-slovenský pár zvítězil 6-3 6-4.

Ve finále na sebe narazí dva nejvýše nasazené páry, protože Čermák s Mertiňákem vyzvou turnajové jedničky a obhájce Mariusze Fyrstenberga a Marcina Matkowského z Polska. Česko-slovenská dvojice se v Kuala Lumpuru pokusí na třetí pokus ukončit sérii finálových proher v letošní sezoně. Celkem můžou získat šestý společný titul a Čermák dvaadvacátý.

Čermák s Mertiňákem bojují o účast na Turnaji mistrů pro osm nejlepších párů sezony. Před turnajem v Malajsii jim patřilo dvanácté místo. Čermák si v Kuala Lumpuru zahrál po dlouhých čtyřech letech na okruhu ATP i dvouhru, poté co uspěl v kvalifikaci. Vypadl však hned v prvním kole.

- ATP 250 KUALA LUMPUR (Malajsie, tv. povrch / hala, 850.000 dolarů) -
sobotní výsledky (02. 10. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Južnyj (4-Rus.) - Andrejev (Rus.) 3-6 6-0 6-2
Golubjov (8-Kaz.) - Ferrer (5-Šp.) 7-5 7-6(4)

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Mertiňák (2-ČR/SR) - Golubjov/Istomin (Kaz.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mam Juzneho rada,ale vzhledem k Tomovi radeji at prohraje,at se na neho moc nedotahne. Nevim sice kolik bodu obhajuje z lonska,ale radeji at jiz skonci. i kdyz si Londyn ma radeji Tom zajistit svoji hrou a nespolehat na neuspechy druhych.Myslim, ze je to dost realne, Dolgopolov hraje zase velice dobre. A pokud se dostal tak daleko, tak uz uspesny byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Mikhail toho má na objajobu celkem dost příští týden obhajuje finále v Tokio, potom vítězství v Moskvě a finále ve Valencii. Tomáš se na TM dostane, ale uvidíme jestli tam něco předvede.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za podrobnou informaci.Tak to¨klidně mohl vyhrat.Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Pletete pojmy s průjmy. Na TM se počítajíá body z letoška, ne žebříček atp rankings, ale atp race.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist