V Métách jenom prohrával, letos otec Simon zůstal neporažen

26. 9. 2010, 23:19
Aktuality 1
ATP MÉTY - Ne že by nebyl v Métách papírovým favoritem, ale celkové vítězství se od domácího Gillesa Simona jednoduše čekat nedalo. Pětadvacetiletý Francouz totiž na turnaji startoval již čtyřikrát, ale vždy vypadl hned v prvním kole. Přesto letos nenašel přemožitele a po roce se dočkal titulu.
Profily hráčů
Gilles Simon

Gilles Simon získal svůj poslední titul před rokem v Bangkoku. Pak se mu ale postupně přestávalo dařit a už vůbec se nedokázal přiblížit sezoně 2008, během které skalpoval nejlepší hráče světa a dostal se i na Turnaj mistrů. V jednu chvíli byl světovou šestkou.

Letos si i vinou pauzy zaviněné zraněním pravého kolena pouze dvakrát zahrál ve čtvrtfinále a tento týden ho čekala výzva na domácím halovém podniku v Métách. Při předchozích čtyřech startech na Open de Moselle nevyhrál ani jeden zápas a prokletí turnaje chtěl letos zlomit. To se mu povedlo proti Jamajčanu Brownovi a především skvělým výkonem se nastartoval k nečekané jízdě.

Finalista letošního Davis Cupu prošel až do boje o titul, ve kterém ho čekal překvapivě Mischa Zverev. S německým tenistou, jenž se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace a ve druhém kole nemusel čelit zraněnému obhájci titulu Monfilsovi, v loňské sezoně oba vzájemné souboje prohrál. Ovšem na antuce.

Na rychlém povrchu v halových podmínkách zápas ovládl Simon a bez ztraceného servisu vyhrál za 67 minut hladce 6-3 6-2.

Tento týden se mohl opřít o podporu své rodiny z publika, ve kterém dnes byl i jeho novorozený syn Timothée. Toho jeho přítelkyně porodila měsíc před plánovaným termínem během letošního US Open.

"Jsem neobyčejně šťastný, že jsem získal sedmý titul právě teď. Původně jsem tu ani hrát neměl, protože se mi syn měl narodit až tento týden. Ale protože je už pár týdnů na světě a já hrál v přípravě včetně Davis Cupu dobře, rozhodl jsem se tu startovat. A věděl jsem, že tu mohu dosáhnout dobrého výsledku," komentoval své vítězství Simon, který si připsal celkově sedmý titul. Na domácí půdě triumfoval už před třemi lety v Marseille. 

"Syn se mi narodil 2. září a moc času jsem s ním nestrávil. Ale protože se hrálo v domácím prostředí, mohl jsem v Métách hrát," pokračoval Francouz, jenž nebude příští týden obhajovat titul v thajském Bangkoku, aby se mohl věnovat rodině.

"Hrál jsem tu opravdu dobře. Hlavně jsem se mohl opřít o dobrý servis, což mě i trochu překvapilo," dodal rodák z Nice.

Moskevský rodák reprezentující Německo Zverev se stal coby 155. hráč světa letošním nejhůře postaveným finalistou. Do premiérového boje o titul se dostal díky odstoupení svého nemocného semifinálového soupeře Richarda Gasqueta. Už ve druhém kole měl čelit obhájci titulu Monfilsovi, kvůli zranění ho však zaskočil Mahut.

"Z prvního finále jsem byl trochu rozrušený, ale on (Simon) hrál dnes moc dobře. Nejen od základní čáry jako obvykle, ale byl agresivní a neuvěřitelně podával. Dnes jsem pro vítězství více udělat nemohl. Ale miliji Francii a zdejší turnaje a rád se sem znovu vrátím," řekl třiadvacetiletý Zverev.

- ATP 250 MÉTY (Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (26. 09. 2010)

Dvouhra - finále:
Simon (8-Fr.) - Zverev (Něm.) 6-3 6-2

Čtyřhra - finále:
Brown/Wassen (Jam./Niz.) - Melo/Soares (2-Braz.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jooo Simon jede :-) ja som vedela že v ňom niečo drieme.. xDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist