V Mnichově do finále postoupili domácí bývalí šampioni Kohlschreiber a Zverev

5. 5. 2018, 23:14
Aktuality 2
ATP MNICHOV - Letošní ročník antukového turnaje ATP v Mnichově bude mít domácího a staronového vítěze. Do nedělního finále totiž postoupili obhájce titulu Alexander Zverev a trojnásobný šampion Philipp Kohlschreiber.
Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber letos odehrál jediný solidní turnaj v březnu na Masters v Indian Wells, kde došel i díky skalpu Marina Čliče do jediného letošního čtvrtfinále.

Pvní semifinále v roce 2018 si čtyřiatřicetiletý Němec zahrál až dnes na oblíbeném domácím turnaji v Mnichově a potvrdil v něm roli favorita, když porazil 6-2 6-4 krajana Maximiliana Marterera. Ten byl v semfinále poprvé v kariéře. 

34. hráč světa Kohlschreiber hraje v Mnichově počtrnácté v kariéře a už pošesté je ve finále. V letech 2007, 2012 a 2016 získal tři ze svých osmi titulů na okruhu ATP.

"Očividně je to můj oblíbené turnaj. Vždycky se sem rád vracím a hraju to moc rád. Prostředí mi tu sedí a mám na tenhle kurt skvělé vzpomínky. Doufám, že si je zítra oživím," řekl Kohlschreiber.

Letos si Kohlschreiber, který tento týden v Bavorsku neztratil ještě ani set, zahraje o titul s Alexanderem Zverevem. Proti o 13 let mladšímu krajanovi vyhrál dva ze tří vzájemných duelů, ten první před třemi lety právě v Mnichově.

Jednadvacetiletý Zverev v Mnichově může poprvé v kariéře obhájit titul. Dnes si poradil 7-5 6-2 s korejským vrstevníkem Hyeon Chungem, kterému oplatil porážky z loňské Barcelony a letošního Australian Open. Celkově je ve finále pojedenácté a bojovat v něm bude o sedmou trofej.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 561.345 dolarů
sobotní výsledky (05. 05. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
A. Zverev (1-Něm.) - Hyeon Chung (4-Korea) 7-5 6-2
Kohlschreiber (6-Něm.) - Marterer (Něm.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kohel musiii!
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že Kohlsche vyhraje :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist